The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
harimata
Senior Member

Od: 09.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.09.2011, 18:42
Każdy ma prawo do głosu na temat aborcji i ochrony życia poczętego bo każdego może to spotkać.
Wiecie kiedy w historii Polski była możliwość dokonania aborcji na życzenie matki nie podając nawet powodów ?
Za okupacji Niemieckiej przez 2 lata. Problem jest o wiele bardziej złożony jak samo przerwanie ciąży. Tutaj trzeba najpierw uporać się z domaqmi dziecka, rodzinnymi domami dziecka, adopcjami, prawem karnym itp.
Bo teraz oddając dziecko do domu dziecka to oddanie go na zmarnowanie bo jak wiadomo 60% kryminalistów to wychowankowie domów dziecka czy poprawczaków.
Kod:
               W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem

9 października wywal Tuska do śmietnika !
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.09.2011, 18:54
Cytat:
Wiecie kiedy w historii Polski była możliwość dokonania aborcji na życzenie matki nie podając nawet powodów ?
Masz rację - było tak odkąd matka miała cokolwiek do powiedzenia w społeczeństwie, wcześniej przez tysiąc lat była garkotłukiem z chomątem na karku. A jedną ze spuścizn światłej epoki christianitas, w której plebani mieli gromady bękartów, jest urocza metoda dokonania aborcji na życzenie ojca incognito - moczenie ciężarnej w gotującym się jęczmieniu aż poroni. Tego już Adolf Alois Hitler ani żaden antybohater XX wieku nie wymyślił.

Cytat:
Za okupacji Niemieckiej przez 2 lata.
To chyba z jakiegoś podręcznika konserwy, bo niedawno w internecie czytałem podobną dyskusję i padł dokładnie ten sam argument. Ktoś tu pisał o prawie Godwina i ma co chciał.

Każda "matka" powinna mieć prawo do decyzji zgodnie z własnym sumieniem. W tym sporze jestem po stronie osobistej wolności jednostki - twoje sumienie, twój pogląd, twoja ciąża - konsekwencje, psychiczne czy fizyczne, należy zostawić kobiecie. Inna sprawa to ciąże z gwałtu - najwyraźniej obrońcy życia poczętego wolą, żeby noworodki trafiały do pieców lub do beczek po kapustach. Noworodki, a nie embriony.
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.09.2011 o godz. 18:57.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.09.2011, 18:58
Watts napisał(a):Wyświetl post
Każda "matka" powinna mieć prawo do decyzji zgodnie z własnym sumieniem. W tym sporze jestem po stronie osobistej wolności jednostki - twoje sumienie, twój pogląd, twoja ciąża - konsekwencje, psychiczne czy fizyczne, należy zostawić kobiecie. Inna sprawa to ciąże z gwałtu - najwyraźniej obrońcy życia poczętego wolą, żeby noworodki trafiały do pieców lub do beczek po kapustach. Noworodki, a nie embriony.
Siemano Raskolnikow.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.09.2011, 18:58
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj szukałem połączeń do Poznania. Jadę tam służbowo w przyszłym miesiącu, a organizatorzy chcą bym przyjechał koleją (fakturę za bilet łatwiej rozliczyć).

Okazuje się, że między Poznaniem i Krakowem nie ma żadnego ekspresu. Kursują tylko 2 razy dziennie TLK, w których nie ma rezerwacji miejsc na 2 klasę. Jazda takim kursem trwa 7,5 godziny, przy czym bardzo możliwe że na stojąco. Mało tego - jeśli chce się wrócić następnego dnia, w zasadzie pozostają dwie możliwości: jazda o 16, a później dopiero po 22. A mówimy o dwóch miastach mających ponad 500 tys. mieszkańców.

Odnoszę wrażenie, że celowo zarzyna się polskie koleje - dokładnie jak w USA. Obecnie jeśli chce się pojechać do Poznania, pozostaje w zasadzie tylko samochód. I o to właśnie chodzi. Przecież koncesjonariusze autostrad będą chcieli na nich zarabiać.

I jeszcze jedno. We wrześniu już i tak długa podróż PKP z Krakowa do Warszawy (ponad 3 godziny) wydłuży się o dalsze 1,5 godziny:

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,444...ch_koleja.html

niby tylko przez wrzesień, ale jestem dziwnie spokojny że remont potrwa dłużej.

Tyle że problem fatalnej infrastruktury kolejowej i drogowej to nie wina tylko (choć w dużej części) PO. Za PiS też budowano w ślimaczym tempie.

PS. dwa tygodnie temu jadąc do Austrii przez Czechy stałem w sporym korku - ruch wahadłowy z powodu robót drogowych. Po tygodniu wracam tą samą drogą do Polski - po remontach ani śladu, droga równa jak stół. I to nie w Austrii, Szwajcarii, USA. Nie, u naszych południowych sąsiadów.
Swego czasu sporo ta trasa podrozowalem i najszybciej jest jechac przez Warszawe. Kupujesz jeden bilet na IC i dwie miejscowki, jak nie przejdzie w kasie to u konduktora dziala tak ze mowisz mu ze dalej bedziesz jechal i masz przesiadke w Wawie, on wtedy na bilecie pisze "dalej pociagami InterCity" i w drugim pociagu juz tylko miejscowka. Nie wiem czy ten sposob jeszcze dziala bo dawno tak nie jechalem. W kazdym razie samochod jest najszybszy, i to naokolo przez Lodz jadac.

aha, tu jeszcze obrazek do trasy pociagu Krakow-Kolobrzeg:
Ostatnio edytowane przez orzeu : 01.09.2011 o godz. 19:01.
WISŁA PANY !!
Watts
Senior Member

Stary 01.09.2011, 19:04
murray napisał(a):Wyświetl post
Siemano Raskolnikow.
Rozumiem, że życzysz sobie żeby to państwo i sądy decydowały, co jest zgodne z sumieniem czy zdrowym rozsądkiem? I karało za jakiekolwiek odstępstwo od reguły, zaglądając ludziom do chałup, łóżek i łbów? E, siemano Josipie Wissarionowiczu?

To dla mnie podchodzi pod hipokryzję zapisaną w nadwiślańskich genach - wszyscy by chcieli wolności, demokracji, ale jak przychodzi do niesnasek ideowych to jeden chciałby żeby państwo drugiemu wtryniało się z łapami w życie, a restrykcyjne prawo zastępowało własne sumienie. Spoko.

Przypominam - dyskutujemy o przerwaniu ciąży a nie strzelaniu do drugiego człowieka na ulicy w biały dzień. Przypuszczam że Tobie może to się zlewać w jedno.
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.09.2011 o godz. 19:08.
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 01.09.2011, 19:12
Piękną wartością jest wolność. Najważniejszą. Musi iść jednak ręka w rękę z odpowiedzialnością.
Mówię tu o tym "decydowaniu w zgodzie z własnym sumieniem" w każdej sytuacji.
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 01.09.2011, 20:59
St@chu napisał(a):Wyświetl post
[...] Moje pytanie jest takie: Czy państwo ma prawo wymagać od każdej kobiety poświęcenia na miarę późniejszej kanonizacji?[...]
Państwo przede wszystkim powinno Jej zapewnić jak najlepsze warunki, zarówno do zadbania o Nią i o Dziecko w trakcie narodzin jak i po nich. Państwo powinno Jej i Dziecku w jak największym zakresie zapewnić bezpieczeństwo.

St@chu napisał(a):Wyświetl post
[...]Obecnie nie ma nakazu usunięcia ciąży z gwałtu, czy też w razie zagrożenia życia... Jest taka możliwość i w moim głębokim przekonaniu możliwość aborcji w tych dwóch przypadkach jest nienaruszalnym i świętym prawem każdej kobiety.[...]
A Dziecko czy Dziecko ma jakiekolwiek prawa

Aha i jeszcze jedno

flamengista napisał(a):
[...]Ba, można pomóc ofiarom gwałtów, np. tworząc specjalną fundację. Taka fundacja mogłaby wspierać finansowo ofiary gwałtu, a następnie działać na rzecz adopcji tych dzieci, których po urodzeniu matki jednak nie będą chciały wychowywać.[...]
W tym przypadku pełna zgoda Flamengista. I takie fundacje dla Kobiet które chcą Dziecko urodzić istnieją tylko niewiele się o nich mówi.
http://eurohelp.com.pl/spoleczne/adopcja
http://ekai.pl/wydarzenia/polska/x17...maja-rodzicow/
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...tj3YyLGaLyZYvw
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2011, 08:02
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Państwo przede wszystkim powinno Jej zapewnić jak najlepsze warunki, zarówno do zadbania o Nią i o Dziecko w trakcie narodzin jak i po nich. Państwo powinno Jej i Dziecku w jak największym zakresie zapewnić bezpieczeństwo.
Pełna zgoda. Niemniej jednocześnie uważam, że to samo państwo w ten sposób może taką matkę jedynie nakłaniać do urodzenia dziecka, a nie może jej zmusić do tego prawnie (mowa cały czas o tych dwóch szczególnych przypadkach).

Cytat:
A Dziecko czy Dziecko ma jakiekolwiek prawa
Ja dostrzegam tutaj dylemat moralny - życie matki, czy życie dziecka (odnosi się to również do gwałtu, choć tu słowo życie ma nieco inne znaczenie). Uważam, że takie dylematy nie powinny być rozstrzygane przez państwo, a przez każdą z tych kobiet z osobna.

Jednocześnie jestem przeciwnikiem zarówno liberalizacji, jak i zaostrzania tych przepisów.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.09.2011, 08:09
harimata napisał(a):Wyświetl post
(...)Ten Urban to musi być pedał bo w każdym wywiadzie tylko o prawach pedałów i to tak filozoficznie, namiętnie.
.
Pedał i może on jest,skoro tyle o nich pisze. Cholera go wie, ale idąc tym tropem, to gość musi być też zajadłym katolikiem i najzagorzalszym członkiem,sympatykiem PiS-u.

Co do samej gazety, czytałem ją kiedyś dużo,tak samo jak Rzepę, ND, Newsweek, Wprost, Życie swego czasu. Teraz biorę to gazetkę do rąk od czasu do czasu. Widać zmiany. Facet ewidentnie się wypalił. Ale on sam o tym pisze,że chciałby zrobić gazetę typowo satyryczną, w takiej konwekcji pisać o polityce,ale nie ma takich pismaków. Więc brnie w to co dawno temu zaskoczyło. Ale nikogo to nie rusza, nie ma już tylu tematów tabu. W ogóle nie ma tabu, odnoszę takie wrażenie w sferze obyczajowej. A to był główny nurt tego pisma. Gołe cycki,rozkraczone babsko. To było to. Co do formy i języka można się czepiać, mnie to nie przeszkadza osobiście,ale co do faktów i treści,facet daje równo. Kaliber oskarżeń w jego artykułach swego czasu był gigantyczny i w zasadzie nigdy nie popełnił głupoty. Dwa razy chyba dał się nabrać, na lojalkę ś.p Prezydenta Kaczyńskiego, i,że Stokłosa swego czasu przekupił Ćwiąkalskiego, ówczesnego szefa resortu sprawiedliwości. Jedno i drugie okazało się kłamstwem za co przeprosił. Było kilka pomniejszych wpadek,ale i do tego bez problemu się przyznawał. Tutaj zawsze mi się podobał. Wtopa artykułu z pierwszej strony, przeprosiny na tej samej stronie dużymi literami. Tak samo, przez wiele lat,wyszydzał i zwracał uwagę na nieprawidłowości działania Komisji Majątkowej. Po zakończeniu jej prac wychodzą kolejne kwiatki, i jednak facet się nie mylił. W pewnych kwestiach miał racje, i tego zarzucić mu nie można. Także tego,że nie udawał nie wiadomo kogo, tylko od razu się określił i walił z grubej rury. Sukces gazeta też zawdzięcza bardzo dobrym pismakom. Pisać tak jak oni to robią łatwo nie jest. Naprawdę. Do tego mają niezłych informatorów. Przyrównując warsztatowo tą gazetę do innych się nie da,bo ona jest poza konkurencją. Chociaż może i jakieś niezłe pisma są,nie wiem.(jak tak to napiszcie, z chęcią coś nowego obczaję) Obecnie jak już czytam jakąś gazetę to tylko Rzepę, z magazynów Uważam Rze, NCzas. A to dlatego,że reszta jest tej samej prominencji, pisząca o tym samym,nudna jednym słowem. A i język i styl za ciekawy nie jest. Rzepa na tym tle prezentuje się okazale.

Co do samego Urbana. Jego felietonów nie czytam,bo są słabiutkie. Kiedyś było dobre. Gadzinowski fajnie pisał,ale odszedł nie wiem czemu, mało mnie to interesuje,ale dawał czasami równo do pieca. Urbach jak zimnego alkoholu broni Jaruzelskiego. Jedna z rzeczy,która mnie w nim brzydzi. Nie do przyjęcia, pozostałe debilstwa, da się przełknąć aby wyciągnąć z tego meritum. Gazeta zmierza w jakimś kierunku, ale raczej upadek jej nie grozi. Chociażby z tego powodu,że jest to jedyny dobrze napisany, skrojony i tematycznie ciekawy tygodnik lewactwa.

Zresztą to co facet wypisuje mnie nie rusza. Bardziej żałosne jest to,że w XXI wieku w środku Europy, podróż z Krakowa do Kołobrzegu trwa tyle co lot do Sydney. Tak samo smutno zastanawiające jest to,że tak kochający wolność słowa Polacy,nie potrafią zaakceptować innych poglądów. Te ciosy słowne i prawne ciskane w Rydzyka, chociażby, i jego wyznawców. Gość kogoś do czegoś zmusza?komuś silą coś narzuca?A tu się okazuje,że "kochający wolność", z chęcią by zamknęła wyznawców, radio,gazetę,szkołę. Bo,bo bo,są źli. Nie gadają to co my chcemy aby gadali,albo nie rozumiemy co gadają. Więc zamknąć. I tak samo zamknąć tych co stawiają namioty na Krakowskim Przedmieściu, przychodzą co miesiąc się modlić, oddawać hołd zmarłemu Prezydentowi. Krzyż postawili,zamknąć. Spalić ich od razu. I to wyśmiewa Urban od blisko 20 lat. Społeczeństwo chcące wolności a samo je negujące, nie reagujące zdziwieniem i gorączką na próby likwidowania wolności słowa. Wypowiedzi. To o co walczyli ci mityczni piewcy wolności?Czy niektórzy nie widzą,że swoim zachowaniem i czynami zadają kłam temu co, niby, miało miejsce w 89 roku?Społeczeństwo, które niby chciało kapitalizmu ale go nie jarzy, buntuje się przeciw niemu, i woli socjalizmTo jak mogło walczyć o coś czego nie rozumiało? Ludzi chcących i rozumiejących wolność jest pełno. Tak samo przedsiębiorczych,ale takich bez układów. Ale siedzą cicho i pewnie ze zdziwieniem się przyglądają zdarzeniom w kraju,w którym Kiszczak jest "człowiekiem honoru"cool jest łażenie po ulicy z wizerunkiem bandyty Che, a trasa Kraków- Kołobrzeg koleją jest do pokonania w 18 godzin.

Tak się patrze na to wszystko, i się zastanawiam ki czort i jaki łeb wymyślił to jajo z tym przewrotem, i że Polacy to wolność kochają. Gość musi mieć łeb jak sklep. I żeby nie było. Są grupy Polaków,które chcą wolności, nie jest ich mało. Ale w swojej masie Polacy nic takiego nie chcą, nie rozumieją tego. Gdyby było odwrotnie to Polska wyglądała by zgoła odmiennie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Cichy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.09.2011, 08:39
orzeu napisał(a):Wyświetl post
By zylo sie lepiej wszystkim. Podroz pociagiem z Krakowa do Kolobrzegu:
http://rozklad-pkp.pl/traininfo.php/...29.1314888182&

jedyne 18 godzin, zdaje sie ze w tym czasie jest szansa doleciec do Sydney
Rozumiem, że na czas remontu Centralnej Magistrali Kolejowej PKP powinny zapewnić przelot śmigłowcem?

Jak nie remontują - płacz i zgrzytanie zębami. Jak remontują - to samo. Bo najlepiej napierdalać. Wszystkim.
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 02.09.2011, 10:28
Cichy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że na czas remontu Centralnej Magistrali Kolejowej PKP powinny zapewnić przelot śmigłowcem?

Jak nie remontują - płacz i zgrzytanie zębami. Jak remontują - to samo. Bo najlepiej napierdalać. Wszystkim.
Przestańcie z tym Kołobrzegiem
Normalna trasa z Krakowa do Kołobrzegu prowadzi przez Katowice-Wrocław-Poznań i trzeba na jej przejazd 12,5 godziny. Do tego jestem przyzwyczajony, choć w normalnym kraju wystarczyłoby na to 6 godzin.
Po co tworzą pociąg, który jedzie naokoło i potrzeba na przejazd 18 godzin?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.09.2011, 12:29
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Po co tworzą pociąg, który jedzie naokoło i potrzeba na przejazd 18 godzin?
Pociąg jak pociąg... O ile ktoś nie jedzie całej trasy, a traktuje go bardziej lokalnie: Kraków - Radom, Radom-Warszawa, Warszawa-Toruń, Gdańsk-Kołobrzeg etc. W końcu PKP nie każe nikomu pokonywać całej trasy...
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 02.09.2011, 14:12
Niezgwałcony nie powinien się wymądrzać w sprawie tego, jak powinna się zachowywać ofiara gwałtu.
Ksiądz o planowaniu rodziny w ogóle nie powinien się wypowiadać. Osobiście jestem za zlikwidowaniem celibatu, bo to właśnie bezżeństwo powoduje, że nasi kapłani są tak oderwani od rzeczywistości, w której żyją wierni.
Mężczyzna może się wypowiadać o aborcji, nie może jednak dysponować ciałem kobiety.
Wesołe, w takim razie skoro flamengista:
1) nigdy nie grał w ekstraklasie, to nie może się wypowiadać o grze w ekstraklasie.
2) nigdy nie był dyrektorem sportowym w klubie ekstraklasy - nie może się wypowiadać o polityce sprotowo - finansowej klubu;
3) nigdy nie był menedżerem piłkarskim na poziomie ekstraklasy - nie może wypowiadać się na temat transferów....
w szczególności nie powinien wymądrzać się zwłaszcvza jeżeli jest moderatorem.
Zastosujesz się do powyższego według ustalonego przez Ciebie schematu

Jak tylko spojrzeć na powyżej zacytowany post nie - skoro nie jesteś księdzem - nie wypowiadaj się o celibacie !!!!!!

Czy flamengista (i jegio koledzy) mieli już zabieg usunięcia ciąży ? Czy wiedzą jak przeprowadzenie takiego zabiegu może skutkować na psychikę kobiety, na jej ewentualne możliwości przyszłego macierzyństwa itd.?

Jak widać nie przeszkadza to panom się wypowiadać w tych kwestiach - wręcz z pozycji "AŁtorytetu".

Kolego moderatorze zanim cokolwiek napiszesz, to najpierw się zastanów, a nie rzucaj banałami rzucanymi przez kompletne lewactwo, bo nie posądzałem Cię nigdy o lewackie poglądy.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.09.2011, 15:48
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Wesołe(...)
Raczej niewesołe, skoro wypichciłeś taki elaborat bez przeczytania moich wcześniejszych postów. I teraz się niestety ośmieszasz.

Gdybyś doczytał, wiedziałbyś że osobiście uważam aborcję za złą rzecz. Zarówno z powodów ideologicznych (zabójstwo de facto już istniejącego człowieka, choćby w formie zarodkowej) jak i właśnie z uwagi na potwierdzone medycznie, negatywne następstwa dla psychiki kobiety.

Natomiast jestem przeciwny ruszaniu obecnej ustawy, a w szczególności zadekretowaniu obowiązku bohaterstwa - bo tymże jest urodzenie dziecka poczętego w wyniku gwałtu. Chwała takim kobietom, które się na to decydują ale nie można ich do tego zmuszać.

Z prawdziwie wesołych spraw:

http://www.weszlo.com/news/7729-CZWA...y_nie_Smolensk

Cytat:
Myślę, że piłkarski tryumf w Moskwie, będący emanacją polskiego ducha, byłby niemożliwy bez Smoleńska
Myślę, że należy polać red. Wenclowi z GP, bo dobrze pisze. Muszę wrócić do lektury tego żurnalu, widać przestawili się na dobrą satyrykę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
gosc2332
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 03.09.2011, 17:30
Myślę, że należy polać red. Wenclowi z GP, bo dobrze pisze. Muszę wrócić do lektury tego żurnalu, widać przestawili się na dobrą satyrykę.
Tam pełno takich satyrycznych tekstów, często wchodzę na niezalezna aby się pośmiać. Poza tym radze poczytać tam komentarze i proszę powiedzcie mi, czy ci ludzie są normalni ? bo wg. mnie wypisywanie takich bredni nie jest czymś normalnym, i jak tu nie mieć ludzi popierających PiS za psycholi
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 03.09.2011, 17:45
gosc2332 napisał(a):Wyświetl post
Tam pełno takich satyrycznych tekstów, często wchodzę na niezalezna aby się pośmiać. Poza tym radze poczytać tam komentarze i proszę powiedzcie mi, czy ci ludzie są normalni ? bo wg. mnie wypisywanie takich bredni nie jest czymś normalnym, i jak tu nie mieć ludzi popierających PiS za psycholi
Wklej kliniczne objawy psychozy i nie zapomnij dodać czyjego autorstwa. Wtedy będziesz wiarygodniejszy

Jarek zaproponował debatę z Tuskiem na neutralnym gruncie, przygotowaną przez bezstronną firmę. Co na to PO?

"PO odpowiada na zaproszenie PiS. Spotkają się u Tomasza Lisa?"
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1cf5a

Zdaniem PO Lis jest bezstronny i neutralny

Oszołomy )
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.09.2011 o godz. 18:07.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 03.09.2011, 19:22
Drozd, u Sakiewicza powinni się spotkać, on jedyny jest bezstronny i neutralny.\

Cytat:
Wklej kliniczne objawy psychozy i nie zapomnij dodać czyjego autorstwa. Wtedy będziesz wiarygodniejszy
A czy tak trudno wejść i samemu zobaczyć, sam sobie każdy może ocenić
Drozd
Senior Member

Stary 03.09.2011, 20:31
Drozd, u Sakiewicza powinni się spotkać, on jedyny jest bezstronny i neutralny.\

A czy tak trudno wejść i samemu zobaczyć, sam sobie każdy może ocenić
Na pewno bardziej niż Tomasz "panie prezydencie niech pan nas ratuje" Lis.

Mogę wejść i poczytać tylko po co, wystarczy popatrzyć na rudego i już mamy podręcznikowy obraz psychozy no może PiSozy. Od czterech lat nic biedak nie może bo mu PiS zawadza . Niestety PiSoza jest zakaźna lepiej się gościu przebadaj.
Hej Nasz TS !!
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 03.09.2011, 21:09
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje mi się. Jednak - jak powiedział Ziobro u Pochanke (piękny występ!), redaktor Sakiewicz nie udaje bezstronności i jasno mówi na kogo głosuje i jakie ma poglądy.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.09.2011, 21:14
Bądźmy poważni. Ani Lis, ani Sakiewicz obiektywni nie są. Nie muszą być - w Polsce posiadanie swoich poglądów przez dziennikarzy nie jest zabronione. Jeden popiera PO, drugi PiS - nie widzę w tym najmniejszego problemu. Ale takie propozycje, jak debata w programie Lisa trudno traktować poważnie. Jak dla mnie to coś jak żądanie debat w centrum programowym PiS-u - warunki zaporowe. Wygląda na to, że ani PO ani PiS tak naprawdę takiej debaty (póki co) nie chce.

Nie ma co szukać "obiektywnych" dziennikarzy do prowadzenia debat. Niech obie strony wskażą, powiedzmy, po jednym swoim dziennikarzu, którzy będą wspólnie moderować dyskusję i naprzemiennie zadawać pytania i wtedy będzie uczciwie.

Sonda w tym temacie do zmiany. Nie jest sprecyzowane, o jakie wybory chodzi - do Sejmu czy Senatu. A Palikot na przykład nie wystawia swoich ludzi do Senatu, a OdS nie startuje do Sejmu.

Przy okazji, jest nowy sondaż autorstwa Marcina Palade (nieidealny, ale najlepszy w Polsce - moja i nie tylko moja opinia po latach obserwacji). Różnica między PO i PiS-em 2,5% na korzyść Platformy. We wcześniejszym sondażu przy różnicy o pół procenta większej PiS już był na lekkim prowadzeniu w sondażu wyborczym (tzn. przy założeniu frekwencji 40% i 7 zarejestrowanych komitetów wyborczych). Teraz na razie takiego zestawienia nie ma, może później się pojawi. Tak czy inaczej, biorąc pod uwagę błąd statystyczny, trzeba uznać, że obie partie oscylują w okolicach remisu. Jeszcze miesiąc, zobaczymy, jak się potoczy kampania. Powinno być ciekawie.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 03.09.2011 o godz. 21:49.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
przem
Senior Member

Stary 03.09.2011, 22:16
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co szukać "obiektywnych" dziennikarzy do prowadzenia debat. Niech obie strony wskażą, powiedzmy, po jednym swoim dziennikarzu, którzy będą wspólnie moderować dyskusję i naprzemiennie zadawać pytania i wtedy będzie uczciwie.
Dokładnie to chciałem napisać po przeczytaniu I części Twojego posta. Debata w studiu np. Polsatu, ale niech prowadzi ją Lis i Sakiewicz, a niech będzie transmitowana i przez Polsat, i TVN, i TV Trwam. Na razie Tusk uskutecznił sobie żarcik w postaci debaty premiera z zastępcą, a Kaczyński wywiad z niewrogimi dziennikarzami. Co do szans wyborczych - przewiduję nieznaczne zwycięstwo PiS, z tym że doprowadzi to do przyspieszonych wyborów i 'odzysku władzy' przez PO. PiS nie ma zdolności koalicyjnej, rząd mniejszościowy, przy wrogości prezydenta, nie wchodzi w rachubę. No, chyba że by do sejmu weszło PJN i Korwinowska KaNaPa (ale ta, nawet jeżeli zarejestruje wszystkie okręgi, to po psychologicznej, nagłośnionej przez samego Korwina porażce z podpisami ma marniutkie szanse). PJN - bez Dżoany - być może lekko się wyleczy z nienawiści do PiS. A tak, to będziemy mieć koalicję PO-SLD, co niczego dobrego nie wróży (SLD załatwi jakieś związki rejestrowane wiadomo komu, a PO będzie nadal trwać - żadnych reform strukturalnych, lekko podniosą podatki, co by dziurę łatać).
Drozd
Senior Member

Stary 03.09.2011, 22:27
przem napisał(a):Wyświetl post
Nie wydaje mi się. Jednak - jak powiedział Ziobro u Pochanke (piękny występ!), redaktor Sakiewicz nie udaje bezstronności i jasno mówi na kogo głosuje i jakie ma poglądy.
Właśnie. Ne udaje bezstronności, a Lis udaje. Dlatego debata u Sakiewicza byłaby dla obserwatora bardziej wiarygodna. No i najważniejsze PiS Tuska do Gazety Polskiej nie zaprasza bo "ma być na neutralnym gruncie" a POwcy robią z siebie idiotów upierając się że ten neutralny grunt to program Lisa. Żenada.
Hej Nasz TS !!
martin_6
Senior Member

Stary 03.09.2011, 22:46
Drozd - centrum programowe PiS-u to też nie jest neutralne miejsce.

Ja też przewiduję minimalne zwycięstwo PiS-u, ale potem rząd PO-SLD-PSL w drugim podejściu, niekoniecznie z Tuskiem jako premierem. Ale wariantów może być sporo, zwłaszcza w przypadku zaskakująco prawdopodobnego wejścia do Sejmu PJN-u, a może nawet Palikota.
Będą wisieć komuniści!

przem
Senior Member

Stary 03.09.2011, 23:48
Moim zdaniem Palikot też nie ma zdolności koalicyjnej:
PiS - nie ma żadnego wspólnego punktu
PO - za bardzo po nich teraz jedzie, poza tym nie mogą przystać na jego propozycje obyczajowe (CHYBA, że cały podział to stworzenie frakcji PO-Lewica, próba wyniszczenia SLD i testowanie jak bardzo da się posunąć w lewo. Ale to już teoria spiskowa). Ja cały czas nie wiem czy głosować - ma ktoś doświadczenie w głosowaniu za granicą? Jak się zarejestrować do obwodu w ambasadzie? Kogo wtedy wybieram (do Sejmu, rozumiem, lista warszawska, a do senatu?; a może jednak wg miejsca zameldowania)?
Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2011, 08:56
Drozd - centrum programowe PiS-u to też nie jest neutralne miejsce.

Ja też przewiduję minimalne zwycięstwo PiS-u, ale potem rząd PO-SLD-PSL w drugim podejściu, niekoniecznie z Tuskiem jako premierem. Ale wariantów może być sporo, zwłaszcza w przypadku zaskakująco prawdopodobnego wejścia do Sejmu PJN-u, a może nawet Palikota.
Wczoraj słyszałem że Jarkowi odpowiada propozycja Igora Janke. Ale skoro tak to PO orzeknie ze to pisior.

"Złożyłem PO i PiS propozycję organizacji debat

Jarosław Kaczyński całkowicie zaskoczył mnie przedstawiając publicznie propozycję Donaldowi Tuskowi zorganizowania przeze mnie debaty. Ale aby nie było niejasności wyjaśniam od razu, ponieważ już otrzymuję pytania."

http://jankepost.salon24.pl/

----------------------------

Ja liczę na koalicje PiS, PJN, KNP. A banda z Nocnej zmiany czyli PO SLD PSL RP podzielą sie tymi sondażowymi 30% "wykształconego" elektoratu.
Hej Nasz TS !!
gosc2332
Senior Member

Stary 04.09.2011, 10:16

Mogę wejść i poczytać tylko po co, wystarczy popatrzyć na rudego i już mamy podręcznikowy obraz psychozy no może PiSozy. Od czterech lat nic biedak nie może bo mu PiS zawadza . Niestety PiSoza jest zakaźna lepiej się gościu przebadaj.
Tak, na pewno bardziej To Ty masz Tuskofobie, TVN masz za wszechmocny, a Michnik to pewnie wszechwładny Pan i władca .
I wiesz że ktoś codziennie organizuje konferencji prasowych to nie znaczy, że nic nie robi.

PiS 22Cieszy mnie taki wynik ciekawe co powiedzą Ci co na PiS głosowali po wyborach, po wyborach już Kaczyńskiemu kibice nie będą potrzebni, teraz są mu potrzebni do walki z Tuskiem, no ale głosujcie na PiS

Wczoraj słyszałem że Jarkowi odpowiada propozycja Igora Janke. Ale skoro tak to PO orzeknie ze to pisior.

"Złożyłem PO i PiS propozycję organizacji debat

Jarosław Kaczyński całkowicie zaskoczył mnie przedstawiając publicznie propozycję Donaldowi Tuskowi zorganizowania przeze mnie debaty. Ale aby nie było niejasności wyjaśniam od razu, ponieważ już otrzymuję pytania."

http://jankepost.salon24.pl/

----------------------------

Ja liczę na koalicje PiS, PJN, KNP. A banda z Nocnej zmiany czyli PO SLD PSL RP podzielą sie tymi sondażowymi 30% "wykształconego" elektoratu.
Co do Janke to nie wiem czy jest pisiorem, ale na pewno salon24.pl jest pisowski, to zresztą zaraz po niezależnej druga z moich ulubionych satyrycznych stronek
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 04.09.2011 o godz. 10:33.
szark
Member

Od: 02.2008

Stary 04.09.2011, 10:20
A gdzie jest Nowa Prawica w waszej ankiecie ? czyżby redakcja przyłączyła się do ignorowania partii której boi się większość polityków w pl
NIE BAĆ chuliganów !!!
Watts
Senior Member

Stary 04.09.2011, 10:31
Myślę, że redakcja portalu ma tyle wspólnego z popełnieniem tej ankiety co ty z rozumem. Jeszcze zrozumiałbym pretensje, gdyby ten rzekomy "strach" był usprawiedliwiony poparciem (realnym, nie tym w internecie) większym od błędu statystycznego.

Aha, pewnie niedopuszczenie KNP do wyborów to też spisek, tej, no, nocnej zmiany, bandy czworga, czy tam innych układów o których dziad w muszce mękoli od 1989 r. z takim samym skutkiem.
martin_6
Senior Member

Stary 04.09.2011, 10:38
Drozd: No Janke byłby jak na mój gust całkiem ok, ale pewnie PO będzie miała jakieś wąty.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 04.09.2011 o godz. 10:42.
Będą wisieć komuniści!

Drozd
Senior Member

Stary 04.09.2011, 10:44
Co do Janke to nie wiem czy jest pisiorem, ale na pewno salon24.pl jest pisowski, to zresztą zaraz po niezależnej druga z moich ulubionych satyrycznych stronek
To jak nie wiesz? Gość z Salonu 24 to musi być pisior i satyryk w jednym. 400 mld długu w cztery lata to też dla ciebie satyra? . Pewnie tak bo w TVN o tym cisza.

Drozd: No Janke byłby jak na mój gust całkiem ok, ale pewnie PO będzie miała jakieś wąty.
Wiadomo bo przecież jak im przyjdzie opowiedzieć co zrobili przez cztery lata w neutralnych warunkach to okaże sie że najlepiej wychodzi im walka z PiS. A nie to jest zadaniem rządu w normalnych warunkach. Masz gościa wyżej Janke może nie jest pisior ale salon 24 jest pisowski . Beton i tyle nie przegadasz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2011 o godz. 10:52.
Hej Nasz TS !!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów