|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Każda "matka" powinna mieć prawo do decyzji zgodnie z własnym sumieniem. W tym sporze jestem po stronie osobistej wolności jednostki - twoje sumienie, twój pogląd, twoja ciąża - konsekwencje, psychiczne czy fizyczne, należy zostawić kobiecie. Inna sprawa to ciąże z gwałtu - najwyraźniej obrońcy życia poczętego wolą, żeby noworodki trafiały do pieców lub do beczek po kapustach. Noworodki, a nie embriony.
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.09.2011 o godz. 18:57.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
aha, tu jeszcze obrazek do trasy pociagu Krakow-Kolobrzeg: ![]()
Ostatnio edytowane przez orzeu : 01.09.2011 o godz. 19:01.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rozumiem, że życzysz sobie żeby to państwo i sądy decydowały, co jest zgodne z sumieniem czy zdrowym rozsądkiem? I karało za jakiekolwiek odstępstwo od reguły, zaglądając ludziom do chałup, łóżek i łbów? E, siemano Josipie Wissarionowiczu?
To dla mnie podchodzi pod hipokryzję zapisaną w nadwiślańskich genach - wszyscy by chcieli wolności, demokracji, ale jak przychodzi do niesnasek ideowych to jeden chciałby żeby państwo drugiemu wtryniało się z łapami w życie, a restrykcyjne prawo zastępowało własne sumienie. Spoko. Przypominam - dyskutujemy o przerwaniu ciąży a nie strzelaniu do drugiego człowieka na ulicy w biały dzień. Przypuszczam że Tobie może to się zlewać w jedno.
Ostatnio edytowane przez Watts : 01.09.2011 o godz. 19:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Piękną wartością jest wolność. Najważniejszą. Musi iść jednak ręka w rękę z odpowiedzialnością.
Mówię tu o tym "decydowaniu w zgodzie z własnym sumieniem" w każdej sytuacji. |
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|||
Aha i jeszcze jedno flamengista napisał(a):
http://eurohelp.com.pl/spoleczne/adopcja http://ekai.pl/wydarzenia/polska/x17...maja-rodzicow/ http://docs.google.com/viewer?a=v&q=...tj3YyLGaLyZYvw |
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Cytat:
Jednocześnie jestem przeciwnikiem zarówno liberalizacji, jak i zaostrzania tych przepisów. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Co do samej gazety, czytałem ją kiedyś dużo,tak samo jak Rzepę, ND, Newsweek, Wprost, Życie swego czasu. Teraz biorę to gazetkę do rąk od czasu do czasu. Widać zmiany. Facet ewidentnie się wypalił. Ale on sam o tym pisze,że chciałby zrobić gazetę typowo satyryczną, w takiej konwekcji pisać o polityce,ale nie ma takich pismaków. Więc brnie w to co dawno temu zaskoczyło. Ale nikogo to nie rusza, nie ma już tylu tematów tabu. W ogóle nie ma tabu, odnoszę takie wrażenie w sferze obyczajowej. A to był główny nurt tego pisma. Gołe cycki,rozkraczone babsko. To było to. Co do formy i języka można się czepiać, mnie to nie przeszkadza osobiście,ale co do faktów i treści,facet daje równo. Kaliber oskarżeń w jego artykułach swego czasu był gigantyczny i w zasadzie nigdy nie popełnił głupoty. Dwa razy chyba dał się nabrać, na lojalkę ś.p Prezydenta Kaczyńskiego, i,że Stokłosa swego czasu przekupił Ćwiąkalskiego, ówczesnego szefa resortu sprawiedliwości. Jedno i drugie okazało się kłamstwem za co przeprosił. Było kilka pomniejszych wpadek,ale i do tego bez problemu się przyznawał. Tutaj zawsze mi się podobał. Wtopa artykułu z pierwszej strony, przeprosiny na tej samej stronie dużymi literami. Tak samo, przez wiele lat,wyszydzał i zwracał uwagę na nieprawidłowości działania Komisji Majątkowej. Po zakończeniu jej prac wychodzą kolejne kwiatki, i jednak facet się nie mylił. W pewnych kwestiach miał racje, i tego zarzucić mu nie można. Także tego,że nie udawał nie wiadomo kogo, tylko od razu się określił i walił z grubej rury. Sukces gazeta też zawdzięcza bardzo dobrym pismakom. Pisać tak jak oni to robią łatwo nie jest. Naprawdę. Do tego mają niezłych informatorów. Przyrównując warsztatowo tą gazetę do innych się nie da,bo ona jest poza konkurencją. Chociaż może i jakieś niezłe pisma są,nie wiem.(jak tak to napiszcie, z chęcią coś nowego obczaję) Obecnie jak już czytam jakąś gazetę to tylko Rzepę, z magazynów Uważam Rze, NCzas. A to dlatego,że reszta jest tej samej prominencji, pisząca o tym samym,nudna jednym słowem. A i język i styl za ciekawy nie jest. Rzepa na tym tle prezentuje się okazale. Co do samego Urbana. Jego felietonów nie czytam,bo są słabiutkie. Kiedyś było dobre. Gadzinowski fajnie pisał,ale odszedł nie wiem czemu, mało mnie to interesuje,ale dawał czasami równo do pieca. Urbach jak zimnego alkoholu broni Jaruzelskiego. Jedna z rzeczy,która mnie w nim brzydzi. Nie do przyjęcia, pozostałe debilstwa, da się przełknąć aby wyciągnąć z tego meritum. Gazeta zmierza w jakimś kierunku, ale raczej upadek jej nie grozi. Chociażby z tego powodu,że jest to jedyny dobrze napisany, skrojony i tematycznie ciekawy tygodnik lewactwa. Zresztą to co facet wypisuje mnie nie rusza. Bardziej żałosne jest to,że w XXI wieku w środku Europy, podróż z Krakowa do Kołobrzegu trwa tyle co lot do Sydney. Tak samo smutno zastanawiające jest to,że tak kochający wolność słowa Polacy,nie potrafią zaakceptować innych poglądów. Te ciosy słowne i prawne ciskane w Rydzyka, chociażby, i jego wyznawców. Gość kogoś do czegoś zmusza?komuś silą coś narzuca?A tu się okazuje,że "kochający wolność", z chęcią by zamknęła wyznawców, radio,gazetę,szkołę. Bo,bo bo,są źli. Nie gadają to co my chcemy aby gadali,albo nie rozumiemy co gadają. Więc zamknąć. I tak samo zamknąć tych co stawiają namioty na Krakowskim Przedmieściu, przychodzą co miesiąc się modlić, oddawać hołd zmarłemu Prezydentowi. Krzyż postawili,zamknąć. Spalić ich od razu. I to wyśmiewa Urban od blisko 20 lat. Społeczeństwo chcące wolności a samo je negujące, nie reagujące zdziwieniem i gorączką na próby likwidowania wolności słowa. Wypowiedzi. To o co walczyli ci mityczni piewcy wolności?Czy niektórzy nie widzą,że swoim zachowaniem i czynami zadają kłam temu co, niby, miało miejsce w 89 roku?Społeczeństwo, które niby chciało kapitalizmu ale go nie jarzy, buntuje się przeciw niemu, i woli socjalizm To jak mogło walczyć o coś czego nie rozumiało? Ludzi chcących i rozumiejących wolność jest pełno. Tak samo przedsiębiorczych,ale takich bez układów. Ale siedzą cicho i pewnie ze zdziwieniem się przyglądają zdarzeniom w kraju,w którym Kiszczak jest "człowiekiem honoru"cool jest łażenie po ulicy z wizerunkiem bandyty Che, a trasa Kraków- Kołobrzeg koleją jest do pokonania w 18 godzin. Tak się patrze na to wszystko, i się zastanawiam ki czort i jaki łeb wymyślił to jajo z tym przewrotem, i że Polacy to wolność kochają . Gość musi mieć łeb jak sklep. I żeby nie było. Są grupy Polaków,które chcą wolności, nie jest ich mało. Ale w swojej masie Polacy nic takiego nie chcą, nie rozumieją tego. Gdyby było odwrotnie to Polska wyglądała by zgoła odmiennie.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak nie remontują - płacz i zgrzytanie zębami. Jak remontują - to samo. Bo najlepiej napierdalać. Wszystkim. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Normalna trasa z Krakowa do Kołobrzegu prowadzi przez Katowice-Wrocław-Poznań i trzeba na jej przejazd 12,5 godziny. Do tego jestem przyzwyczajony, choć w normalnym kraju wystarczyłoby na to 6 godzin. Po co tworzą pociąg, który jedzie naokoło i potrzeba na przejazd 18 godzin? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Pociąg jak pociąg... O ile ktoś nie jedzie całej trasy, a traktuje go bardziej lokalnie: Kraków - Radom, Radom-Warszawa, Warszawa-Toruń, Gdańsk-Kołobrzeg etc. W końcu PKP nie każe nikomu pokonywać całej trasy...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
1) nigdy nie grał w ekstraklasie, to nie może się wypowiadać o grze w ekstraklasie. 2) nigdy nie był dyrektorem sportowym w klubie ekstraklasy - nie może się wypowiadać o polityce sprotowo - finansowej klubu; 3) nigdy nie był menedżerem piłkarskim na poziomie ekstraklasy - nie może wypowiadać się na temat transferów.... w szczególności nie powinien wymądrzać się zwłaszcvza jeżeli jest moderatorem. Zastosujesz się do powyższego według ustalonego przez Ciebie schematu Jak tylko spojrzeć na powyżej zacytowany post nie - skoro nie jesteś księdzem - nie wypowiadaj się o celibacie !!!!!! Czy flamengista (i jegio koledzy) mieli już zabieg usunięcia ciąży Jak widać nie przeszkadza to panom się wypowiadać w tych kwestiach - wręcz z pozycji "AŁtorytetu". Kolego moderatorze zanim cokolwiek napiszesz, to najpierw się zastanów, a nie rzucaj banałami rzucanymi przez kompletne lewactwo, bo nie posądzałem Cię nigdy o lewackie poglądy. ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Raczej niewesołe, skoro wypichciłeś taki elaborat bez przeczytania moich wcześniejszych postów. I teraz się niestety ośmieszasz.
Gdybyś doczytał, wiedziałbyś że osobiście uważam aborcję za złą rzecz. Zarówno z powodów ideologicznych (zabójstwo de facto już istniejącego człowieka, choćby w formie zarodkowej) jak i właśnie z uwagi na potwierdzone medycznie, negatywne następstwa dla psychiki kobiety. Natomiast jestem przeciwny ruszaniu obecnej ustawy, a w szczególności zadekretowaniu obowiązku bohaterstwa - bo tymże jest urodzenie dziecka poczętego w wyniku gwałtu. Chwała takim kobietom, które się na to decydują ale nie można ich do tego zmuszać. Z prawdziwie wesołych spraw: http://www.weszlo.com/news/7729-CZWA...y_nie_Smolensk Cytat:
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]() Jarek zaproponował debatę z Tuskiem na neutralnym gruncie, przygotowaną przez bezstronną firmę. Co na to PO? "PO odpowiada na zaproszenie PiS. Spotkają się u Tomasza Lisa?" http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1cf5a Zdaniem PO Lis jest bezstronny i neutralny ![]() Oszołomy )
Ostatnio edytowane przez Drozd : 03.09.2011 o godz. 18:07.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd, u Sakiewicza powinni się spotkać, on jedyny jest bezstronny i neutralny.\
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mogę wejść i poczytać tylko po co, wystarczy popatrzyć na rudego i już mamy podręcznikowy obraz psychozy no może PiSozy. Od czterech lat nic biedak nie może bo mu PiS zawadza . Niestety PiSoza jest zakaźna lepiej się gościu przebadaj.![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Bądźmy poważni. Ani Lis, ani Sakiewicz obiektywni nie są. Nie muszą być - w Polsce posiadanie swoich poglądów przez dziennikarzy nie jest zabronione. Jeden popiera PO, drugi PiS - nie widzę w tym najmniejszego problemu. Ale takie propozycje, jak debata w programie Lisa trudno traktować poważnie. Jak dla mnie to coś jak żądanie debat w centrum programowym PiS-u - warunki zaporowe. Wygląda na to, że ani PO ani PiS tak naprawdę takiej debaty (póki co) nie chce.
Nie ma co szukać "obiektywnych" dziennikarzy do prowadzenia debat. Niech obie strony wskażą, powiedzmy, po jednym swoim dziennikarzu, którzy będą wspólnie moderować dyskusję i naprzemiennie zadawać pytania i wtedy będzie uczciwie. Sonda w tym temacie do zmiany. Nie jest sprecyzowane, o jakie wybory chodzi - do Sejmu czy Senatu. A Palikot na przykład nie wystawia swoich ludzi do Senatu, a OdS nie startuje do Sejmu. Przy okazji, jest nowy sondaż autorstwa Marcina Palade (nieidealny, ale najlepszy w Polsce - moja i nie tylko moja opinia po latach obserwacji). Różnica między PO i PiS-em 2,5% na korzyść Platformy. We wcześniejszym sondażu przy różnicy o pół procenta większej PiS już był na lekkim prowadzeniu w sondażu wyborczym (tzn. przy założeniu frekwencji 40% i 7 zarejestrowanych komitetów wyborczych). Teraz na razie takiego zestawienia nie ma, może później się pojawi. Tak czy inaczej, biorąc pod uwagę błąd statystyczny, trzeba uznać, że obie partie oscylują w okolicach remisu. Jeszcze miesiąc, zobaczymy, jak się potoczy kampania. Powinno być ciekawie.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 03.09.2011 o godz. 21:49.
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie to chciałem napisać po przeczytaniu I części Twojego posta. Debata w studiu np. Polsatu, ale niech prowadzi ją Lis i Sakiewicz, a niech będzie transmitowana i przez Polsat, i TVN, i TV Trwam. Na razie Tusk uskutecznił sobie żarcik w postaci debaty premiera z zastępcą, a Kaczyński wywiad z niewrogimi dziennikarzami. Co do szans wyborczych - przewiduję nieznaczne zwycięstwo PiS, z tym że doprowadzi to do przyspieszonych wyborów i 'odzysku władzy' przez PO. PiS nie ma zdolności koalicyjnej, rząd mniejszościowy, przy wrogości prezydenta, nie wchodzi w rachubę. No, chyba że by do sejmu weszło PJN i Korwinowska KaNaPa (ale ta, nawet jeżeli zarejestruje wszystkie okręgi, to po psychologicznej, nagłośnionej przez samego Korwina porażce z podpisami ma marniutkie szanse). PJN - bez Dżoany - być może lekko się wyleczy z nienawiści do PiS. A tak, to będziemy mieć koalicję PO-SLD, co niczego dobrego nie wróży (SLD załatwi jakieś związki rejestrowane wiadomo komu, a PO będzie nadal trwać - żadnych reform strukturalnych, lekko podniosą podatki, co by dziurę łatać).
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Właśnie. Ne udaje bezstronności, a Lis udaje. Dlatego debata u Sakiewicza byłaby dla obserwatora bardziej wiarygodna. No i najważniejsze PiS Tuska do Gazety Polskiej nie zaprasza bo "ma być na neutralnym gruncie" a POwcy robią z siebie idiotów upierając się że ten neutralny grunt to program Lisa. Żenada.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd - centrum programowe PiS-u to też nie jest neutralne miejsce.
Ja też przewiduję minimalne zwycięstwo PiS-u, ale potem rząd PO-SLD-PSL w drugim podejściu, niekoniecznie z Tuskiem jako premierem. Ale wariantów może być sporo, zwłaszcza w przypadku zaskakująco prawdopodobnego wejścia do Sejmu PJN-u, a może nawet Palikota. ![]()
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moim zdaniem Palikot też nie ma zdolności koalicyjnej:
PiS - nie ma żadnego wspólnego punktu PO - za bardzo po nich teraz jedzie, poza tym nie mogą przystać na jego propozycje obyczajowe (CHYBA, że cały podział to stworzenie frakcji PO-Lewica, próba wyniszczenia SLD i testowanie jak bardzo da się posunąć w lewo. Ale to już teoria spiskowa). Ja cały czas nie wiem czy głosować - ma ktoś doświadczenie w głosowaniu za granicą? Jak się zarejestrować do obwodu w ambasadzie? Kogo wtedy wybieram (do Sejmu, rozumiem, lista warszawska, a do senatu?; a może jednak wg miejsca zameldowania)? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
"Złożyłem PO i PiS propozycję organizacji debat Jarosław Kaczyński całkowicie zaskoczył mnie przedstawiając publicznie propozycję Donaldowi Tuskowi zorganizowania przeze mnie debaty. Ale aby nie było niejasności wyjaśniam od razu, ponieważ już otrzymuję pytania." http://jankepost.salon24.pl/ ---------------------------- Ja liczę na koalicje PiS, PJN, KNP. A banda z Nocnej zmiany czyli PO SLD PSL RP podzielą sie tymi sondażowymi 30% "wykształconego" elektoratu. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
I wiesz że ktoś codziennie organizuje konferencji prasowych to nie znaczy, że nic nie robi. PiS ![]() ![]() ![]() 22Cieszy mnie taki wynik
Ostatnio edytowane przez gosc2332 : 04.09.2011 o godz. 10:33.
|
||
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
A gdzie jest Nowa Prawica w waszej ankiecie ? czyżby redakcja przyłączyła się do ignorowania partii której boi się większość polityków w pl
![]()
NIE BAĆ chuliganów !!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę, że redakcja portalu ma tyle wspólnego z popełnieniem tej ankiety co ty z rozumem. Jeszcze zrozumiałbym pretensje, gdyby ten rzekomy "strach" był usprawiedliwiony poparciem (realnym, nie tym w internecie) większym od błędu statystycznego.
Aha, pewnie niedopuszczenie KNP do wyborów to też spisek, tej, no, nocnej zmiany, bandy czworga, czy tam innych układów o których dziad w muszce mękoli od 1989 r. z takim samym skutkiem. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Drozd: No Janke byłby jak na mój gust całkiem ok, ale pewnie PO będzie miała jakieś wąty.
Ostatnio edytowane przez martin_6 : 04.09.2011 o godz. 10:42.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
. Pewnie tak bo w TVN o tym cisza.
Janke może nie jest pisior ale salon 24 jest pisowski . Beton i tyle nie przegadasz.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 04.09.2011 o godz. 10:52.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
||
|