The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Fenix54
Banita

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.08.2011, 17:25
Macie jakiś link do transmisji meczu Legii?
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 29.08.2011, 17:31
http://huckenbusch.dbv.pl/viewpage.php?page_id=13
http://www.meczenazywo.pl/t/8768/%C5...ia%20Warszawa/
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.08.2011, 17:42
Legia 1:0 po rzucie karnym...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.08.2011, 18:03
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Większość kibiców Legii będzie uznawało te mistrzostwo. Chyba, że PZPN uzna, że nie było mistrza w tamtym sezonie. Lech czyściej nie grał od innych zespołów ówczesnej czołówki.
To niech je uznaje na swoich stronach a nie w gościach, bo jak dla mnie jest to prowokacja, a przedewszystkim wielka jebana hipokryzja.

Historia piłki nożnej w Polsce nie jest tylko różowa.Nasz klub tez nie był święty.Nie wypieramy się tego, że byliśmy resortowym GTS`em, a tamten okres chluby nam nie przyniósł, nie wypieramy się tego, że czasami mieliśmy łatwiej za tamtego okresu (a Wy, Górnik czy Ruch, to w szczególności), że czasami nie było za czysto, no ale można częśc zwalić winy na karb tamtego ustroju politycznego i czerwonej pijawki, która chciała przerobić polski sport na wzór radziecki.Nie wypieramy się tez tego, że mecz z wami w 93 był sprzedany.I o tym mówił nawet Iwan- między wyrazami., mówił zdaje się o tym nawet Szczesny.Ile ....a jedzcze będziecie nazywać gówno czekoladą.Tacy jesteście honorowi, że w imię dziadostwa dodacie sobie kolejną datę?Brawo ....a.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 29.08.2011 o godz. 18:16.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 29.08.2011, 18:22
Mam problem, żeby tę bryndzę oglądać... Żeby nie grała Legia, to bym po 5 minutach wyłączył. Już pal sześć poziom meczu, były dużo gorsze w tym sezonie, chociaż ten też raczej z gatunku bryndzowatych, ale otoczka jest... przerażająca. I jeszcze komentatorzy męczą jak diabli.

Gdyby Legia grała teraz z Górnikiem / Widzewem / Lechią / Ruchem, to bylibyśmy w plecy. Jak dla mnie klątwa pucharów tutaj też obowiązuje...
Legionista
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.08.2011, 19:05
albo ŁKS gra lepiej niż dotychczas, albo Legia słabiej... mam nadzieję, że uda się Łodzianom strzelić jeszcze jedną bramkę.

edit: nieważne...
Ostatnio edytowane przez Elendil : 29.08.2011 o godz. 19:10.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 29.08.2011, 19:14
Brakuje nam kogoś takiego jak Ljuboja, widać jaką on ma przewage w wyszkoleniu w porównaniu do innych zawodników z naszej ligi.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.08.2011, 19:18
Emenems81 napisał(a):Wyświetl post
Brakuje nam kogoś takiego jak Ljuboja, widać jaką on ma przewage w wyszkoleniu w porównaniu do innych zawodników z naszej ligi.
To samo pomyślałem. Taki zawodnik powinien być u nas.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.08.2011, 19:20
No robi chłopak różnicę.
Ale to było wiadomo - nie codzień przychodzi do naszej ligi gość powszechnie znany w Europie, z tak bogatym cv, wciąż w dobrym piłkarsko wieku. Było pewne, że obrońców z naszych klubow będzie kręcił jak chce. JEdyne czego się bali Legioniści (i słusznie) to na jak długo starczy mu motywacji do gry na 100%. Jak widać jednak, obawy te były póki co niepotrzebne. Niestety

Ale to pokazuje drogę. Duży pieniądz na kontrakt, odpowiednie rozeznanie i cos może wypalic...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 29.08.2011, 19:22
No i po wszystkim. Widać było, że legioniści chcieli dostosować swój poziom i wysiłek do zagrożenia jakie "tworzy" ŁKS. W I połowie szukali tego poziomu, w II go znaleźli i sobie na spokojnie kontrolowali grę przy minimum wysiłku.
Legionista
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 29.08.2011, 19:24
Wygrana przy minimalnym wysilku, tak sie wlasnie gra z takimi druzynami jak ŁKS.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 29.08.2011, 19:28
Lepiej dać jednemu co robi różnicę 500 tysięcy niż 2 no name po 250
..
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 29.08.2011, 19:30
Heh, tak nawiasem mówiąc: typowy wynik dla Legii w tym sezonie, czyli jak wygrywać, to tylko 3:1
Legionista
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.08.2011, 19:32
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...nczyka,1687456

O co chodzi z tym konfliktem Lenczyka z kibicami?
rrr
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 29.08.2011, 20:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
Lepiej dać jednemu co robi różnicę 500 tysięcy niż 2 no name po 250
Kogo masz na myśli? Genkova i Bitona?

(Obaj pewnie zarabiają po 250 tysięcy euro)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 29.08.2011, 20:07
Grali nie wiem na ile procent, ale cos kolo 50 bedzie.
ŁKS jest dramatyczny.
Ljuboja jako tako skuteczny.
Manu na 4 biegi 3 moze sobie darowac.
Janusz Gol allez allez.
Licza sie 3 punkty.
Tyle o tym meczu.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
zizou
Member

Od: 06.2011

Stary 29.08.2011, 21:15
Pojechali, pochodzili sobie po boisku, gdy trzeba było przyspieszali i zrobili co trzeba... czego chcieć więcej?
Mistrzostwo wygrywa się regularnie punktując ze słabszymi, a nie od czasu do czasu wygrywając tzw "hit" - czyli są na dobrej drodze.
Oby jak najdłużej
"Zastanów się dwa razy zanim powiesz coś głupiego. Lepiej utrzymywać innych w niewiedzy niż od razu dać im pewność".
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.08.2011, 06:44
Nie ma co - Legia gra najrowniej ze wszystkich.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.08.2011, 07:43
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co - Legia gra najrowniej ze wszystkich.
Narazie tak gra. Przy ciut mocniejszym przeciwniku (Śląsk) było 1:2 i to u siebie. ŁKS obecnie to dostarczyciel punktów, podobnie jak ci z garbatą dolą z ul. Kałuży.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.08.2011, 08:15
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Kogo masz na myśli? Genkova i Bitona?

(Obaj pewnie zarabiają po 250 tysięcy euro)
Czasem lepiej mieć kadrę 20 a nie 22 ale żeby każdy coś dawał .A nie na ilość dużo, a jednak czy wejdzie jeden i czy drugi to jest bez różnicy, albo jeszcze gorzej od tego który zszedł. Czyli bardziej mam na myśli nasze wsparcie z ławki Paljicia, Kirma, Diaza, Jirsaka Gargułę. Też pewnie każdy po 250.

Do napastników nie mam takich pretensji. Genkow i Biton to dobrzy napastnicy.
Ale oni mają duży problem ,że drużyna jest nie zgrana i kazdy robi co chce.
Genkov i Biton by strzelali więcej gdyby była jakaś myśl w zespole a oni by mieli pewność co kolega chce zrobić, gdzie zagrać.
Ostatnio edytowane przez tofik : 30.08.2011 o godz. 08:18.
..
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 30.08.2011, 08:24
Cytat:
Narazie tak gra. Przy ciut mocniejszym przeciwniku (Śląsk) było 1:2 i to u siebie. ŁKS obecnie to dostarczyciel punktów, podobnie jak ci z garbatą dolą z ul. Kałuży
Zgadza się. To samo Lech. Obie drużyny póki co jakoś szczególnie trudnych meczów nie miały, to sobie punkty ciułają. Lecha zweryfikujecie wy (i nie załamywałbym rąk nad waszą marną formą ostatnio. W zeszłym sezonie przed pierwszym meczem z nami wy dołowaliście, my akurat mieliśmy niezłą serię i mieliśmy do Krakowa przyjechać po stosunkowo łatwe zwycięstwo - jak się skończyło, wiadomo) i Śląsk. Nas czarnuchy, a dwie kolejki później również wy...

...no, może to ostatnie nie do końca. Mecz Wisła - Legia na Łazienkowskiej, zgodnie z tradycją, kto przegra, ten ma MP

A co do ostatniej kolejki - nie ma to jak kolejki cudów i ruchy oddolnie-spłaszczeniowe W sumie kolejka-prezent dla nas i dla czarnuchów, a ani my, ani oni za bardzo swoją grą na takie dary nie zasłużyliśmy. No ale spoko, darowanemu koniu...
Legionista
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.08.2011, 09:07
pzkwr napisał(a):Wyświetl post

Nie wiem ocb, ale dowodzi ta cała sytuacja tylko tego, że w tym kraju ludzie są zdrowo pierdo**ęci i stworzenie jakiejkolwiek drużyny obojętne w co grającej jest po prostu niemożliwe. Alex Ferguson wyleciałby dwa razy do roku, Arsena Wengera powiesiliby, a Mourinho zostałby ukrzyżowany. No bo jak to? Abramowicz mu kupił taaakich grajków, a oni nie wygrali mu Pucharu Wszechświata? Niech się zajmą w działacze Śląska przeprowadzką na nowy Stadion i działaniami marketingowymi , co by go zapełnić, a od trenera niech sie odczepią! Zresztą Śląsk nie jest jedyny do bicia, bo czarne chmury zbierają się nad Wisłą. Ponieważ dziennikarze najbardzie poczuli się urażeni odpadnięciem z LM, zaczęła sie nagonka na Wisłę po całości. A to Maaskant do dupy, a to Wisła gra słąbo od roku, a to kiepscy piłakrze itd.... Rok temu płakali nad Legią i zwalniali Skorże cały sezon. Ten zdobył PP, zagra w LE i nagle git majonez z wszytskim. Amika. Grała cudo piłkę. Stilić wiązał podobno krawaty nogą, a Rudnew miał po 6 mln euro chodzić. Tylko odpadli z Bragą to zaczęło się: że nic nie grają, że Stilić słabiusi, Rudnew obrażony bo nie pozwolili mu odejść... Ludzie! Nie ulegajcie histerii bo tylko o to pismakom chodzi-żeby ich czytać i powielać ich opinie. Taki Melikson był SUPER IDOLEM, ale nie wygrał sam meczu z Apoelem i zaczęło się gadanie, że to przeciętny zawodnik.
Odpowiedz cytując
jakkfk
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 30.08.2011, 09:11
pzkwr napisał(a):Wyświetl post

http://www.fanslask.fuckpc.com/?p=6909
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 30.08.2011, 09:31
Pan Jotka, zapomniałeś ze nasz Stan z najbarwniejszej postaci w naszej lidze stał sie jednak miernym dyrektorem, a sciagnieci przez niego pilkarze to jednak slabiaki, wiec czym sie emocjonowac
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 30.08.2011, 10:51
fan01 napisał(a):Wyświetl post
Pan Jotka, zapomniałeś ze nasz Stan z najbarwniejszej postaci w naszej lidze stał sie jednak miernym dyrektorem, a sciagnieci przez niego pilkarze to jednak slabiaki, wiec czym sie emocjonowac
Czekam na materiał pt. Valcxx promuje swoich rodaków
A na powaznie to już wyczytałem w jakieś gazecie, że gra Wisły przypomina reprezentację Polski za końcowego Benhakeera (tak, tak!), czyli że bronimy się tylko i nic nie umiemy zagrać
Wszelkiej maści dziennikarzyny już tylko czekają na negatywny wynik Lech-Wisła żeby pojechać po naszym klubie
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.08.2011, 19:21
Ogłaszam publicznie, że w swoim poście na temat szacunku do kibiców Legii i nieszanowaniu Lechii przez użytkownika 0 22 pochopnie sie wyraziłem o jego braku szacunku do mojego klubu.
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 30.08.2011 o godz. 19:24.
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Stary 30.08.2011, 19:44
Cytat:
Ogłaszam publicznie, że w swoim poście na temat szacunku do kibiców Legii i nieszanowaniu Lechii przez użytkownika 0 22 pochopnie sie wyraziłem o jego braku szacunku do mojego klubu.
Ładna postawa Się chwali
Legionista
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 30.08.2011, 20:05
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
Ale musisz jeszcze w TVN24 zamówić przeprosiny dla niego i dla całej Legii.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 30.08.2011, 20:12
heh nie musze
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 30.08.2011 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 30.08.2011, 20:43
Kociewiak napisał(a):Wyświetl post
A ja oświadczam, że moje słowa o równaniu się i proporcji były skierowane wyłącznie do dwóch forumowiczów i w żaden sposób nie miały na celu umniejszania zasług Lechii Gdańsk na różnych polach.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.08.2011 o godz. 20:54.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów