|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Nie mówię, żeby kupować na oślep.
Stan podobno działa profesjonalnie i Wisła na pewno ma na oku ciekawych piłkarzy, za których trzeba płacić. Ostatnie transfery przecież nie były za jakieś duże pieniądze. Nie wierzę, że Stan nie obserwuje również zawodników za których trzeba płacić. Dodatkowo teraz, gdy część niezłych drużyn odpada z pucharów, jest większa szansa kogoś kupić, niż to miało miejsce na początku okienka. A, że w średniakach europejskich jest wielu ciekawych zawodników, którzy byliby gwiazdami w Wiśle pokazał ostatnio Apoel, czy wczoraj Rapid. Jeśli robić transfery nie teraz to kiedy? Nowy stadion który trzeba zapełnić, szansa na promowanie zawodników w Europie, zarobione już pieniądze za grę conajmniej w grupie LE. Nie mówię też, aby wydawać jakieś kosmiczne kwoty 2-3 mln EURo góra. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
Otóż wygrywamy czasem bo taki jest sport. Raz sie wygrywa, innym razem zaś przegrywa. Zaś to ze czasem zwycięstwa są naszym udziałem to nie żaden fart tylko ciężka praca. Jak ktoś twierdzi że wygraliśmy z Apoelem przypadkiem i szczęśliwie to zwyczajnie bredzi. 1) Bramka Małego WYPRACOWANA, nie żadna przypadkowa. I nie dzięki Małeckiem tylko w wyniku akcji Nuneza któremu podał Parejko. 2) Poprzeczka Meliksona 3) Sytuacja Małeckiego do przerwy gdzie mając piłkę w polu karnym przez nikogo nieatakowany niedokładnie uderzył na bramkę rywali i ... tu pojawia sie pytanie ile podobnych sytuacji mieli Cypryjczycy a ściślej Apoel. Ile? No !!! Facho(f)cy od wiecznego narzekania , no ile ? Ano ZERO. Otóż Apoel nie stworzył ani jednej podobnej sytuacji i to zamyka temat czy nasze zwycięstwo było zasłużone czy na farcie. W ofensywie gramy indywidualnościami, bo zespół składa się z nowych piłkarzy i zespołowa gra przyjdzie z czasem. Raz jest to Melikson innym razem Mały a innym …ktoś inny np. Iliew czy Nunez. Co do naszej pozycji w Europie to jest bardzo słaba ale ...lepsza niż rok temu czy 2 lata temu. Stadiony, infrastruktura i coraz lepsi piłkarze, w lidze 5 ekip ( WISŁA, Śląsk, Polonia, Legia, Amico/lech) które próbują coś zbudować pozytywnego i efekt musi przyjść w postaci podniesienia się poziomu całej naszej kopanej. Zaś co do możliwych wyników Wisły w fazie grupowej to na dziś wróżenie z fusów. W pojedynczych meczach wszystko się może zdarzyć ważne aby był ogólny progres, a ten jest. PS. Co do nowych transferów to poczekajmy wpierw na rewanż z Apoelem. Kolejne wzmocnienia i tak w końcu będą i tu na szczęście mamy Stana, czyli jest spoko.
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.08.2011 o godz. 10:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
I to twierdzą kibice Wisły, to co sie dziwic mediom czy kibicom innych klubów? Wg większości mistrza zdobyliśmy w zeszłym sezonie na farcie i był on najsłabszy w historii (sic!), na farcie przeszliśmy Skonto, na farcie wygralismy z Litexem na wyjeździe, w środę tylko olbrzymiemu szczęściu zawdzięczamy wygraną z APOELEM a we wtorek awansujemy szczęśliwie do LM. Za chwilę w LM szczęśliwie zremisujemy powiedzmy z Arsenalem i na super farcie pokonamy Schakhtar, by potem oczywiście szczęśliwie zająć w grupie 3 miejsce i na wiosnę grać w 1/8 pucharu LE. Oczywiście wszystko zawdzięczamy tylko i wyłacznie szczęsliwemu układowi gwiazd i konstelacji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|||
Nie każdy będzie miał takie same. Sam napisałeś o chociażby "kontuzjach". Więcej meczów o stawkę w pucharach oznacza więcej możliwości odniesienia kontuzji. Dodatkowo dochodzi problem motywacyjny. Amica będzie się spinała na mecz z byle Bełchatowem a jak Wisła będzie miała w grupie np. MU, Milan i Ajax to nie ma opcji aby poziom motywacji na Bełchatów był taki sam jak na np. Milan... Będziemy w innym, dla nas zupełnie nowym świecie. To się niestety pewnie odbije na lidze. Nie chodzi mi o to, że Amica jest genialna. Chodzi mi o to, że nic im w tym sezonie nie będzie odwracało uwagi od ligi jak w poprzednim. Po prostu nie widzę opcji aby 56 punktów wystarczyło w tym sezonie na obronę tytułu.
Zależy od grupy. Z grupie z Chelsea, Shakhtarem i Basel może powalczyć nawet o 2 miejsce.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.08.2011 o godz. 11:21.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Bo punkty do rankingu to Włochom to się same zdobywają . A wiele drużyn w pucharach to wstyd
Włosi w rankingu 2012 są na 4. pozycji i zamiast trzech pewników w grupie LM mają tylko 2. Takie myślenie że LE to dyshonor na pewno zapeni im jeszcze mniej drużyn w pucharach |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ja rozumiem, że dla kogoś kto ogląda tylko Polską ligę może to brzmieć jak herezja, ale dla klubów tej klas LE to kara. Gówniane pieniądze, gówniany prestiż, niemal zerowe zainteresowanie - znacznie bezpieczniej dla nich skupić się na lidze. Nawet tamtejsze gazety mają wywalone na LE, przegrasz czy wygrasz - czeka Cię krótka notka na stronie, mniejsza od cycatej panienki. To nie jest argument, tylko fakt. Wielokrotnie wspominali o tym sami ich trenerzy i wiesz co - nikt im tego nie miał za złe. Większość kibiców bardziej interesuje się potyczkami z lokalnym rywalem niż żałosna kopanina w urągających zdrowemu rozsądkowi warunkach na buraczanym stadionie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Ja bym podzielił przeciwników na tym etapie na 3 grupy: 1) Dobrze zorganizowani, zgrani, z dobrym trenerem. na fali, mających piłkarzy na podobnym poziomie do nas. Do tej grupy zaliczyłbym np APOEL, Rapid Bukareszt, HJK Helsinki 2) Drużyny mające jakiś kryzys, np: nie ogarniającego trenera albo jakieś konflikty w drużynie, albo nie chce im się grać w LE, cokolwiek, ale mających piłkarzy ze znacznie wyższej półki. Do tej grupy zaliczyłbym np Spartak Moskwa lub Rangers 3) Drużyny 3 grupy: to drużyny mające piłkarzy z wyższej półki, dodatkowo świetne zorganizowane, ze świetnym trenerem. Przeciwnicy z pierwszej grupy są trudni, dla nas i dla przeciwników to trudne mecze(po 50% szans) ale jeśli zagramy w lidze mistrzów to będziemy w 4 koszyku, raczej nie trafimy na drużyny z pierwszej grupy(no może Basel - choć to akurat może być jeszcze słabsza drużyna, niż drużyny z pierwszej grupy i będziemy faworytem). Przeciwnicy z drugiej grupy to jest dla nas szansa - wręcz są to przeciwnicy łatwiejsi niż z pierwszej grupy, możemy sprawić w lidze mistrzów niespodziankę z takimi przeciwnikami. Przeciwnicy z trzeciej grupy są dla nas poza zasięgiem. Mając duże szczęście możemy zdobywać punkty w pojedynczych meczach. Dużo zależy od losowania, choć po samym losowaniu jeszcze wszystkiego wiedzieć nie będziemy, bo czy zespół należy do grupy 2 czy 3 wyjdzie w praniu.
Ostatnio edytowane przez -Goral- : 19.08.2011 o godz. 11:30.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mecz z Zagłębiem L. to mecz z Zagłebie L., tym samym. Napisałeś że mamy sie przyzwyczaić do oglądania pleców Amici, to Ja Ci powiem tak: proponuje żebyś sam sie przyzwyczaił do oglądania pleców WISŁY KRAKÓW bo na jej kibica to mi nie wyglądasz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Twój "argument" w dyskusji tak mnie powalił, że masz ignora.
Ostatnio edytowane przez thechris : 19.08.2011 o godz. 11:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Na miłośc bo...ą a Ty myslisz że sobie Juve zaplanowalo 6 remisów i odpadnięcie z rozgrywek bo mają w dupie LE? W tym okresie w lidze mieli małą zadyszkę zreszta przypomnij sobie mecz w Turynie czy nie chcieli wygrac tego meczu?Ile mieli setek? To samo we Wronkach jakby nie murawa to myslisz że by ich nie pyknęli? Zastanówcie sie kilka razy zanim cos wystukacie w klawiaturę Powód: ...
Ostatnio edytowane przez sergio : 19.08.2011 o godz. 11:42.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Fajny karny dostał Bursaspor ich zawodnik dotknął piłkę w polu karnym Anderlechtu i dostali karniaka haha
http://www.youtube.com/watch?v=mEjiKCqF3LM 0:39 s |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
:|
pomyślcie jakby tak przeciwko Wiśle ten idiota zagwizdał.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
Na razie trzeba się skoncentrować na rewanżu z Apoelem bo czeka nas cholernie ciężki mecz. Dopiero po wtorku będzie czas na decyzje, czy kogoś jeszcze kupić czy nie - jestem pewny, że Valckx ma przygotowaną listę odpowiednich kandydatów. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
http://www.sportyhub.com/ucl/wisla-k...35467ff30.html <--- obejrzałem jeszcze raz obszerny skrót z meczu Wisły z Apoelem i muszę stwierdzić, że nie wyglądało to tak źle jak w trakcie meczu. Myślę, że Wisełka miała kilka lepszych okazji do strzelenia gola niż Apoel który notorycznie ładował w środek bramki ze znacznej odległości. Ta ostatnia akcja z szarańczą Cypryjczyków to fart dla nas, dobrze że nie skierował piłki w bramkę bo by było 1-1. W kolejnym meczu, myślę, że będziemy mieli o tyle łatwiej, że oni będą zmuszeni atakować a my nastawimy się na kontry. Tylko ta cholerna pogoda na Cyprze, gdzie temperatura oscyluje koło 28 st.C w nocy. Jenak najgorsza jest wilgotność powietrza, wynosząca około 80%, toż to przecież prawie sauna. Dla porównania w tym momencie w Warszawie jest 28 st.C i 58% wilgotności. Ciekawą notkę znalazłem w google dotyczącą wpływu wilgotności na samopoczucie:
"Samopoczucie człowieka może być dobre w dużych zakresach zmienności wilgotności względnej powietrza. Wywiera ona wpływ na samopoczucie ludzi wówczas, gdy jest to związane z koniecznością odparowania wody z powierzchni skóry (od autora: gra w piłkę na stadionie w Nikozji). Jeżeli w pomieszczeniu występuje wysoka temperatura i wilgotność względna (od autora: ta wyrażona w %) powietrza, wówczas zostaje zahamowany proces odparowania wody z powierzchni skóry, człowiek zaczyna się pocić i odczuwać duszność." Jak było by dobrze gdyby nie ten klimat. Ja tylko mam nadzieję, że nie powtórzy się sytuacja z Grecji. Oby Wisła, mądrzejsza o doświadczenie zawodników, trenera miała tym razem szczęście i awansowała do upragnionej LM. ![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Litex to nie jest słaba drużyna. Pokonaliśmy APOEL na farcie czy po prostu byliśmy lepsi o tego jednego gola ? Właśnie o tą akcje Małeckiego. Przestańmy bagatelizować sukces swojej drużny. Wygraliśmy z naprawdę dobrą drużna, lepszą od naszej jeśli chodzi o potencjał kadrowy. Rok temu o tej porze lał nas Ruch Chorzów dziś pozostał zaledwie krok do Ligi Mistrzów. To nie są rozgrywki o skrzynkę piwa, tutaj nie ma tak że będziemy wyraźnie lepsi od każdego rywala.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.08.2011 o godz. 12:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Na aklimatyzację trzeba kliku dni, najlepiej koło tygodnia.
![]() Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Z tym klimatem to wcale nie musi być tak źle. Biton, Melikson, Chavez, Diaz czy Nunez mieli podobnie w swoich rodzimych krajach. To połowa składu.
![]()
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)" |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Prawdę mówiąc to trochę absurdalny argument, że drużyna zdobywa bramkę na farcie. Tzn, które są na farcie, a które nie? BTW, Apoel wyglądał w tym meczu "wizualnie" lepiej, ale na szczęście piłka nożna to nie Top Model i nie zawsze liczą się wrażenia estetyczne. Wisła miała konkretniejsze sytuacje, choć niewiele i co najważniejsze, właściwie na nić nie pozwoliła Cypryjczykom. Prawdę mówiąc nasz zespół przypomina mi Greków z pamiętnych Mistrzostw Europy i wcale mnie to nie przeszkadza, jeśli tylko przyniesie upragnione efekty. Te wszystkie komentarze, oczywiście nie do ciebie, tylko poprzednika... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Widział ktoś cały mecz APOEL-Slovan ? czy APOEL miał ogromną przewage na boisku czy był niewiele lepszy w tym zremisowanym meczu ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja się najbardziej obawiam szybkiej straty bramki, gdyż nasze argumenty w grze ofensywnej są kiepskie. Zauważcie, że my mamy problem ze stwarzaniem sytuacji nawet w lidze polskiej.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
mam nadzieje ze zrobimy autobus w opkopach
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Super, bardzo się cieszę. Piękna pogoda i taka fajna inormacja. No proszę, mała rzecz a jak mnie uradowałeś. Wielkie dzieki. Gość (thechris) który na dzień dobry po 3 kolejkach ligowych wróży że Wisła musi sie przyzwyczaić do oglądania pleców Amici (patrz Amico/lecha) nie zasługuje na partnerską relację. Powtórzę tak nie postępuje kibic Wisły Kraków. Nawet wieczny malkontent , płaczek, defetysta, i czarnowidz powinien wierzyć we własną drużynę. Zwłaszca że Wisła obiektywnie ma szerszą i lepszą ławke od Amico/lecha. Czyli jednego niby-kibica a w istocie wiecznego narzekacza ... mam z głowy, powtórzę: super. Mała rzecz a jak cieszy
Ostatnio edytowane przez milosz : 19.08.2011 o godz. 13:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
@0 22 [napinka ON]To, że Wy nie potrafiliście, nie znaczy, że my też nie potrafimy[napinka OFF]
![]() A tak poważnie to dajmy sobie spokój z wróżeniem grup. Najpierw awansujmy a potem się martwmy ![]() A co nas czeka we wtorek? Na pewno mecz, ale co się wydarzy, naprawdę ciężko przewidzieć. Szanse są pół na pół i albo się uda i awansujemy albo nie i zagramy w LE. Więc póki co chill, bo mamy Europę jako taką do grudnia przynajmniej ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Trzeba przypilnować tego Alitona, naprawdę świetny zawodnik, przydałby się nam taki napastnik.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.08.2011 o godz. 13:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
wyobraź sobie co to będzie za szał jak Wisła awansuje do LM... 4 mln widzów spokojnie obejrzy mecz... ale właśnie, najpierw musi awansować...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zim zum
A co przełożenie meczu ligowego to fanaberia ? wielce w Polsce czeka się 15 lat na LM jest ogromna szansa więc mogliby przełożyć szczególnie,że gramy już we wtorek rewanż. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|