The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.08.2011, 18:05
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Pamiętajmy zresztą że chcąc się wzmacniać , a w grę wchodzą głównie ( o ile nie wyłącznie ) zawodnicy zagraniczni , siłą rzeczy będziemy musieli pozbyć się kilku z nich z drużyny . Możemy sobie pozwolić na jeszcze max 1 transfer zagraniczny przy utrzymaniu obecnego stanu kadrowego . Jednym słowem musi być wymiana rezerwowych graczy na lepszych zawodników zagranicznych . Kirm jeśli przesiedzi teraz rundę na ławce będzie kandydatem do odejścia .
No i co - za darmo go oddamy, bo nikt go nie będzie chciał kupić? Ludzie, myślcie trochę. Nie jesteśmy Realem, czy Barceloną by utrzymywać kadrę przez długi czas. Te drużyny zatrzymują zawodników przez to, że nikt im więcej nie zapłaci, albo wyżej nie zajdą. U nas niestety trzeba przygotować się na odejście Meliksona w zimowym okienku transferowym. Dobrze byłoby by Kirm poszedł, bo on się już nie rozwinie, aczkolwiek warto byłoby go wypromować. Małecki też może polecieć do innego kraju. Osobiście nie mam nic przeciwko transferom z Wisły, bo u nas potrzebna jest rotacja. Ekonomicznie jest to opłacalne dla naszego klubu.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 18.08.2011, 18:06
Za darmo oddamy podstawowego reprezentanta Słowenii.
Ktoś jeszcze ma genialne pomysły? Po pierwsze jest to dobry zawodnik i ostatniego słowa nie powiedział, po drugie jak oddawać to za pieniądze i to nie małe.
Nie róbcie z niego Dawidowskiego czy kogoś podobnego, kto nic nie gra i chciałoby się kogoś takiego oddać choćby z dopłatą.
Ostatnio edytowane przez CH. : 18.08.2011 o godz. 18:10.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 18.08.2011, 18:13
CH. napisał(a):Wyświetl post
Ktoś jeszcze ma genialne pomysły? Po pierwsze jest to dobry zawodnik i ostatniego słowa nie powiedział, po drugie jak oddawać to za pieniądze i to nie małe.
Nie róbcie z niego Dawidowskiego czy kogoś podobnego, kto nic nie gra i chciałoby się kogoś takiego oddać choćby z dopłatą.
Genialny pomysł miało kilku forumowiczów, by po sezonie wcisnąć go Ruskim albo innym Turkom - Kirm miał sezon konia i świetne statystyki, zupełnie nieodpowiadające poziomowi jego gry. Pewnie już takiego sezonu nie powtórzy...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 18.08.2011, 18:14
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Kirm odkąd do nas przyszedł , raczej zawsze traktował Wisłę jako tymczasowe miejsce pracy . Nie uważam tego za aż takie złe podejście - o ile wiąże się z tym duży profesjonalizm zawodnika - a tego nie można Kirmowi odmówić . Myślę że dla kwestią roku jest aż klub będzie chciał go sprzedać - z korzyścią dla siebie i zawodnika .

Jeśli chodzi o solidaryzowanie się z zespołem , to o niebo lepiej to wygląda np z Paljiciem i Jovaniciem - obaj są rok krócej w zespole a chociaż mają chęci jeśli chodzi o naukę języka . Poza tym widać że podchodzą bardzo emocjonalnie do wykonywanego zawodu , w przeciwieństwie do Kirma .
Tak tylko AK musi coś grać żeby ktos go chciał za więcej niż przyszedł. Ze skrzydłowym, który nie umie zagrać 1-1 za daleko nie zajedziemy więc.. niech to będzie sezon Jego życia, a potem (albo w trakcie) niech z korzyścią dla Wisły i siebie znajdzie kolejne tymczasowe miejsce pracy.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 18.08.2011, 18:43
CH. napisał(a):Wyświetl post
Musimy miec mocną ławke wiec nie ma mowy o sprzedazy Kirma - no chyba, ze bedzie jeszcze jakis transfer
Odpowiedz cytując
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.08.2011, 18:47
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe cytaty z wywiadu z Paulistą :

Do kiedy zamierzasz czekać na oferty?
Nie mogę czekać zbyt długo. Posiedzę tu z tydzień. Przede wszystkim muszę znaleźć pracę, ale cel numer jeden to zakotwiczyć w Polsce.

Z ciekawości, przyjąłbyś propozycję z Cracovii?
Kibice Wisły pewnie by tego nie zrozumieli, ale nie mogę sobie pozwolić na wybrzydzanie. Gdybym dostał zaproszenie od Cracovii, to na pewno bym je rozważył. W takiej sytuacji chciałbym, aby fani Wisły to zaakceptowali, bo naprawdę ich kocham.

Masz duże wymagania finansowe?
Nie, mówię szczerze - kasa nie jest moją główną motywacją. Nie muszę bardzo dużo zarabiać. Chcę grać

Co myślicie ?
http://www.90minut.pl/news/165/news1...-Cracovii.html
wykrakałeś
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 18.08.2011, 18:49
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/news/165/news1...-Cracovii.html
wykrakałeś
Najpierw Niedzialan, teraz Paulista... a niech sobie żrą okruchy z pańskiego stołu, śmiało
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 18.08.2011, 18:50
Zapraszamy na shoutbox w celu dyskusji o tym
Odpowiedz cytując
1227
Member

Od: 09.2009

Stary 18.08.2011, 19:02
Skończy jak Dolha
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.08.2011, 23:10
No i znalazłem kolejny ciekawy cytacik,mam nadzieję,że tym razem znowu nie okaże się,że ,,wykrakałem''

Pan ją najpierw może napisać, a po sezonie odejść z Wisły na mocy prawa Webstera. W środę oglądali pana przedstawiciele Olympique Marsylia.

Rozmowy z Wisłą w sprawie nowego kontraktu zostały zawieszone i nie wiem, kiedy do nich wrócimy, a w sprawie Marsylii trzeba rozmawiać z moim menadżerem. Dla mnie najważniejszy jest teraz awans do Ligi Mistrzów i tylko na tym się koncentruję.
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.08.2011, 23:36
http://www.weszlo.com/blog/32/503#dk
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.08.2011, 07:01
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
No i znalazłem kolejny ciekawy cytacik,mam nadzieję,że tym razem znowu nie okaże się,że ,,wykrakałem''

Pan ją najpierw może napisać, a po sezonie odejść z Wisły na mocy prawa Webstera. W środę oglądali pana przedstawiciele Olympique Marsylia.

Rozmowy z Wisłą w sprawie nowego kontraktu zostały zawieszone i nie wiem, kiedy do nich wrócimy, a w sprawie Marsylii trzeba rozmawiać z moim menadżerem. Dla mnie najważniejszy jest teraz awans do Ligi Mistrzów i tylko na tym się koncentruję.
OM czy klub tej klasy to moim zdaniem za wysoka półka dla Małego.
Najlepiej byłoby żeby się dogadał z Wisłą. Jak nie to niech ktoś da te 2,5m euro i cóż...
Webster byłby dużym świństwem dla Wisły - jestem pewny, że Stan na to nie pozwoli.
Nowy kontrakt albo dokądś wypchną Małego w zimie.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 19.08.2011, 07:28
arti napisał(a):Wyświetl post
OM czy klub tej klasy to moim zdaniem za wysoka półka dla Małego.
Najlepiej byłoby żeby się dogadał z Wisłą. Jak nie to niech ktoś da te 2,5m euro i cóż...
Webster byłby dużym świństwem dla Wisły - jestem pewny, że Stan na to nie pozwoli.
Nowy kontrakt albo dokądś wypchną Małego w zimie.
Moze wiedzieli o zainteresowaniu Patrykiem przez pare klubow dlatego obserwujemy Spasa Deleva a rozmowy z Malym o nowym kontrakcie zostaly zawieszone.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2011, 07:44
Patryka nie można sprzedawać.
po 1 - czołowa postać Wisly
po 2 - oddany fanatycznie klubowi
po 3 - Polak, który utożsamia się w 100% Wisłą
po 4 - Deficyt Polaków.

2-3 Polaków w pierwszej 11 powinno być.
Odpowiedz cytując
TOMEK 11
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 19.08.2011, 08:40
onet napisał, że Czaruś Wilk ma mocno lewicowe poglądy...
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 19.08.2011, 08:47
skeba napisał(a):Wyświetl post
Patryka nie można sprzedawać.
po 1 - czołowa postać Wisly
po 3 - Polak, który utożsamia się w 100% Wisłą
po 4 - Deficyt Polaków.

2-3 Polaków w pierwszej 11 powinno być.
To już nawet nie chodzi o to ilu powinno być w pierwszej jedenastce co bardziej o to ilu musi być Polaków w kadrze Naszego klubu. I to zarówno w pucharach jak i Naszej kopanej. Ale punkty jak najbardziej się zgadzają.
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.08.2011, 09:27
zarzuć linkiem
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2011, 09:30
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post
to źle? czy może lepiej żeby nie miał żadnych? może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.08.2011, 09:36
crate digger napisał(a):Wyświetl post
to źle? czy może lepiej żeby nie miał żadnych? może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?
oczywiście, że źle
ale cóż, jego sprawa
niech ktoś da link
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.08.2011, 09:37
Cytat:
W Kielcach zapamiętali go z dwóch rzeczy. Silnych lewicowych przekonań politycznych – był na tyle zaangażowany, że podczas obozu w Słowenii wziął taksówkę, żeby w oddalonym o 60 kilometrów konsulacie oddać głos w wyborach prezydenckich.
źródło: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 19.08.2011, 09:40
może lepiej żeby miał narodowościowo wszechpolskie?
Dużo lepiej.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 19.08.2011, 09:53
Niestety ale tzw. "lewicowe" poglądy w Polsce to są raczej sowieciarskie. Lewica (nie mylić z komunistami - agenturą sowiecką) była przed wojną i miała propolskie, patriotyczne nastawienie. A komu ten Czaruś dzisiaj/wczoraj tak agituje ? Tow. Kwachowi, Olinowi, Milerowi czy ich młodszym pionierom ? Tow. Jaruzelski ps. Wolski pewnie też w poważaniu.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 19.08.2011, 10:01
Nic tam nie ma konkretnego na czym to (poglądy CW) polega, a Wy już nakręcacie. Swoją drogą 60km taksówką na wybory i to w nietaniej Słowenii to taka bardzo hmm obywatelska postawa.
Odpowiedz cytując
Niemogesiezarejestrowac
Member

Od: 09.2010

Stary 19.08.2011, 10:24
Myślę , że zdecydowanie lepiej
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 19.08.2011, 14:37
Dobre. "Mocno lewicowe" to miał Che Guevara albo Ulrike Meinhof. Ale taka to już debilna retoryka w tym kraju, że wszystko co bardziej liberalne od konserwy nazywa się dzisiaj "lewactwem" i wszędzie już się to bezwiednie powiela Drodzy koledzy, "lewacy" z definicji zakładają partyzantki w dżungli i rozdupcają się bombami, lewacy to są na Kubie, w Kolumbii, a nie jakieś postkomusze popierdółki z SLD.

Tak abstrahując od meritum

Gwiaździsty, Czaruś nie musi nikomu "agitować", bo pewnie go to wali między suty. To tylko ty jesteś tak pojebany żeby uważać że np. ściągnie koszulkę po golu i pokaże podkoszulek z Kwaśniewskim albo innym postkomuszkiem. Trochę dystansu do ludzi, bo dla ludzi twojego pokroju takie deklaracje pewnie powodują zdegradowanie takiej osoby do śmiecia w 0.1 s Pomijam już całą resztę twojego postu, to zaskakujące ile potrafisz jednemu człowiekowi przypisać na podstawie jednego zdania pismaka z "Przeglądu Sportowego" i to jadąc po najbardziej obrzydliwych stereotypach.

Jest Mały, który paraduje z papieżem na klacie, teges - choć Patryk to mój bezsprzecznie ulubiony piłkarz i zawsze będę go bronił, to nie oszukujmy się - jego lajfstajl nie przypominał i nie przypomina gorliwego katolika, doprawdy Nie można napisać o Czarku że jest "szczery", bo sam tego nie powiedział ani się z tym nie obnosi jak PM19, ale wicie, rozumicie, o co mi chodzi.
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.08.2011 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 19.08.2011, 15:09
skeba napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak fanatycznie będzie oddany klubowi, gdy odejdzie z niego na prawie Webstera.
Odpowiedz cytując
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 19.08.2011, 15:24
ChG napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy jak fanatycznie będzie oddany klubowi, gdy odejdzie z niego na prawie Webstera.
oddanie klubowi można zamanifestować tym że grasz równie dobrze jesli masz do końca kontraktu 2 mies czy 2 lata.... aaa nie to się nazywa profesjonalizm.

co do jego kontraktu, to, spekulując, może chcą mu klauzulę dołozyć na co np nie chca sie zgodzic.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.08.2011, 16:02
TOMEK 11 napisał(a):Wyświetl post

no i ...?
rozumiem , że piłkarzem Wisły nie może być osoba która ma lewicowe poglądy a wręcz należałoby żeby był członkiem prawicowej partii i miał na plecach wytatuowane hasło Wielka Polska Katolicka .

Weź głęboki oddech i daj sobie na wstrzymanie .
Odpowiedz cytując
chester
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.08.2011, 16:28
Ciastek1 napisał(a):Wyświetl post
no i ...?
rozumiem , że piłkarzem Wisły nie może być osoba która ma lewicowe poglądy a wręcz należałoby żeby był członkiem prawicowej partii i miał na plecach wytatuowane hasło Wielka Polska Katolicka .

Weź głęboki oddech i daj sobie na wstrzymanie .
A gdzie on napisał, że piłkarzem Wisły nie może być osoba posiadające lewicowe poglądy?! po .... takie teksty o tatuażach etc? takie typowe pokemońskie przejaskrawianie...

Poszła informacja, cytowana z portalu, że jeden z zawodników Wisły rzekomo ma lewicowe odchyły, co w kibolskim mniemaniu nie jest powodem do chwały i dumy, gdyż wiadomo z czym kojarzy się lewica w naszym kraju. Nie wiadomo ile w tym prawdy, ale jeśli jest tak w rzeczywistości, nie najlepiej to świadczy o Wiku.

Cezary Wilk ma prawo mieć poglądy polityczne jakie chce, natomiast my na forum mamy prawo o tym dyskutować. kropka.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.08.2011, 17:18
http://www.weszlo.com/blog/36

OSMAN Bloger
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź