The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.08.2011, 22:18
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Mały ogromny plus zrobił to co trzeba szkoda jedynie kartki .

A ta kartka ma jakieś znaczenie w persepktywie awansu do CL ? Chyba kartki się zerują przy awansie a w rewanżu Małecki zagra prawda ? W innym wypadku nie zrobiłby takiej głupoty jak zdejmowanie koszulki ) ?
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.08.2011, 22:20
nh79 napisał(a):Wyświetl post
jak ja teraz obejrzalem powtorke to nie jestem pewien czy bramka powinna byc uznana poniewaz to chyba Gienek byl na spalonym.co prawda podanie nie bylo do niego, ale pozniej bral udzial w akcji absorbujac obroncow czy zauwazyliscie tez to czy tylko mi sie zdaje?
Dajże spokój. Nie ma mowy o żadnym spalonym.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.08.2011, 22:21
Dobry wynik, choć sprawa awansu dalej mocno otwarta. Apoel pokazał, że jest dobrą drużyną, dużo lepszą niż Litex. Na duży plus cała obrona, razem z Pareiką, który przy naszym golu super rozpoczą akcje. Defensywni pomocnicy też dobrze. Jak równierz Małecki który szedł do przodu jak zauważył że zostaliśmy stłamszeni. Słabo za to Iliev i Genkov, który dziś był bardzo bezproduktywny, aż prosiła sie szupsza zmiana.

Jeszcze nic nie jest przesądzone, ale dobrze że jesteśmy dalej w grze bo mocno bałem się dziś o wynik.

I oczywiście słowo o rożnych. My chyba specjalnie od razu piłkę oddajemy by kontra z nich nie poszła. Tak na serio to ten element jest katastrofą u nas.
Ostatnio edytowane przez Baala : 17.08.2011 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 17.08.2011, 22:22
A u mnie na duzy plus zasluzyl Nunez. Radzil sobie w defensywie ale widac ze jest stworzony do gry ofensywnej. Powinien pojsc do srodka za Melexa, a Melex na skrzydlo.
Cypryjczycy bardzo poukladani taktycznie i widac ze doswiadczeni, zadnych zagran na pale, zero paniki. Jesli przetrwamy pierwsza polowe w Nikozji to powinno byc dobrze
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 17.08.2011, 22:23
co do roznych to tez na poczatku nie kumalem, ale po zastanowieniu wykminilem, ze to chyba element defensywny Maaskanta.po prostu nie chcial sie szybko w razie szybkiego wybicia nadziac na kontre i glupia bramke stracic
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.08.2011, 22:26
a jak dla nie to Maaskant właśnie tak chciał zagrac.. tzn na 0 z tyłu. Wszyscy piłkarze to powatarzali jak mantrę, że to było najważniejsze. I stad tak defensywna gra naszych.

Uwazam, ze szanse sa i to nei male. A do tych co pisza, ze APOEL to zespol wlasnego boiska przypominal mecz z Bratyslawa..

Jak uda nam sie strzelic bramke na wyjezdzie, to oni musza wpakowac 3...
Odpowiedz cytując
karas1983
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 17.08.2011, 22:29
1-0 to trochę mało ale ważne, że nic nie straciliśmy.

Jestem optymistą przed rewanżem i uważam, że na Cyprze będzie łatwiej niż w Krakowie.Cypryjczycy się odkryją, pogramy z kontry gdyz nic innego na tą chwile nie umiemy, Maor będzie miał więcej miejsca, będzie dobrze. Wypunktujemy Cypryjczyków jak Lechię w Gdańsku.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 17.08.2011, 22:30
Bronex napisał(a):Wyświetl post

8) Komentatorzy w Polsacie totalnie się ośmieszyli..
A ja myślę że Ty się ośmieszasz - kiedyś Cię miałem za dobrego adwersarza - dziś jesteś dla mnie takim białoruskim propangardzistą.Widzisz rzeczy których nie ma a bardziej, które sobie ubzdurałeś.

A co do meczu.APOEL pokazał jak się gra w piłkę i jest to na prawdę świetny zespół, my mamy wynik.Jak dla mnie nadal faworytami są Cypryjczycy ale szanse mamy niewiele mniejsze.
Ogólnie brawo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 17.08.2011, 22:36
CH. napisał(a):Wyświetl post
Bramka Małeckiego (komentarz Polsat)
http://www.youtube.com/watch?v=Sz3i8B9Had4
UEFA wywaliła ;[

http://www.wisla.tv/?v=273 coś cudownego, ta atmosfera
Wisła to jest potęga ! Wisła Najlepsza jest ! Wisłę trzeba szanować ! Wisłę ten nasz TS !
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.08.2011, 22:36
Brawo dla Maaskanta, ponieważ osiągnął chyba to co chciał.
W założeniach taktycznych było krótkie rozgrywanie rożnych żeby nie szła szybka kontra, aby nie było głupich strat tylko kombinacyjna gra. Apoel na szczęście nie ma jakiś gwiazd w zespole i dzisiaj nie udało im się osiągnąć nic więcej. Teraz to my jesteśmy w lepszej sytuacji i proszę nie pieprzcie smętów tylko cieszcie się, bo osiągneliśmy sukces i jak to Kowalczyk powiedział po 5 meczach zdobyliśmy 15 punktów i z tego trzeba się cieszyć !
Apoel musi wygrać 2:0 a to nie jest takie proste, drużyny są wyrównane i detale decydują o wyniku, a detale tworzą idywidualności, których Apoelowi w sumie brak, no może poza Ailtonem ale on też jakimś Meliksonem nie jest Głowy do góry, trzeba Świętować!!
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 17.08.2011, 22:37
Grozne byly te kontry Apoelu po krotkich rogach - musimy probowac inaczej a nie caly czas tak samo je wykonywac. Z poczatku myslalem, ze Apoel Nas zdominuje ale jednak to My kontrolowalismy mecz i jak najbardziej zasluzylismy na wygrana. W rewanzu to co kochamy czyli czekanie na kontry - bedzie dobrze.
Odpowiedz cytując
adm007
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.08.2011, 22:42
A mnie się wydaje tak, że plan Maskanta był taki. Zero z tyłu, strzelona bramka i brak żółtka dla Maora. Wszystko się wykonało.
W moim sercu Wisła i na dobre i na złe
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 17.08.2011, 22:43
adm007 napisał(a):Wyświetl post
A mnie się wydaje tak, że plan Maskanta był taki. Zero z tyłu, strzelona bramka i brak żółtka dla Maora. Wszystko się wykonało.
Dokładnie i brawo za wykonany plan.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 17.08.2011, 22:46
Apoel taki plazowy, troche jak Litex. Gdyby Wisla zagrala swoje, bez presji, bez zwiazanych nog wygralaby wyzej. Cypryjczycy fajnie grali pilka, ale jesli zagrac pressingiem, dobrze taktycznie to nie beda mieli wiele do powiedzenia. Poziom ligi robi swoje. Trzeba tam jechac i grac, a nie myslec o LM.
Odpowiedz cytując
hors
Socios Wisła Kraków

Stary 17.08.2011, 22:49
gigant napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie i brawo za wykonany plan.

Dokładnie, mówił o tym na konferencji, nie stracić bramki - to podstawa. Co jak co, my jesteśmy dopiero kopciuszkiem w europejskim futbolu.

Szachy nie mecz, ale dla bramki i wyniku warto żyć.
Szkoda że na meczach LM nie ma takiej atmosfery, jaką my tworzymy.
Wierność
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 17.08.2011, 22:55
heh, a przed meczem się kilku ze mną kłóciło, że lepiej, żeby Garguła grał zamiast Małego
cóż, powiem krótko, właśnie dla takich momentów warto trzymać Małego na boisku...
Odpowiedz cytując
jcts
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.08.2011, 22:55
bwin już opublikował kursy na rewanż i na awans.
Rewanż:
APOEL 2.0 - 3,40 - 3,55 Wisła
Awans:
Wisła 1,60 Apoel 2,20
111 lat dumy, tradycji i chwały - Wisła Kraków

"Jestem gotowy, by dać z siebie wszystko. Nawet, jeżeli mam przelać własną krew dla Wisły, aby wróciła na pozycję lidera i najlepszego klubu (bo wiem, że takim była), to muszę dać z siebie wszystko, aby wszyscy uwierzyli, że Wisła tam pozostanie."
'27, '28, '49, '50, '78, '99, '01, '03, '04, '05, '08, '09, '11
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 17.08.2011, 22:57
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
A za te krótko bite rogi Maaskant powinien dostać jakąś reprymendę od Basałaja.
O ....a, znowu wysyp trenerskich geniuszy.

APOEL jest klasową i doświadczoną drużyną, a na dobrą sprawę nie mieli jak nas ukąsić. Wszystko dzięki świetnej taktyce. Ja wiem, że wszyscy geniusze co to w FM Ligę Mistrzów Nielbą Wągrowiec wygrywali chcieliby ofensywną, ładną dla oka grę, ale to by się dla nas skończyło autem z pucharów.

Więc nie, w pucharach będziemy grać asekuracyjnie, będziemy grać krótkie rogi i kontrolować grę, a to dlatego, że to my jesteśmy uboższymi krewnymi i chłopcami do bicia.

Poza tym Małecki - pokazał wszystkim frustratom, że jest jednym z filarów Wisły Maaskanta. Niech się tą bramką udławią.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.08.2011, 22:57
Przez wiele lat chudych dla polskich klubów w rozgrywkach europejskich ,bardzo wielu komentatorów ale i kibiców nie potrafi sobie poradzić np. z faktem ,że polska drużyna może wygrać 5 meczów w pucharach pod rząd. I nie ważne jak. Cel jest osiągnięty. Coś mi się zdaje ,że wielu zatraciło zdolność krytycznej oceny i szuka dziury w całym. Gdyby Wisła była słaba to przecież taki Litex już by nas pożarł i wysrał. Przecież nikt nam tych zwycięstw nie podarował. Piłkarze Wisły je wywalczyli w trudzie i znoju. Apeluję o jedno. Nie deprecjonujmy Wisły posiłkując się starymi obawami i uprzedzeniami. Są wady ale jest bardzo dużo zalet. Mnie to cieszy. Odnoszę wrażenie ,że przed każdym meczem Wisły nadmiernie dowartościowuje się przeciwnika. Dzisiaj nie straciliśmy bramki mimo naporu. Blok defensywny zagrał bardzo dobrze. To jest jakiś plus. Całe szczęście ,że mamy sporo obcokrajowców ,którzy nie czytają polskich gazet z racji nie znajomości języka i to gderania, dzielenia włosa na czworo ,nie dociera. Wychodzą i na mecz i grają.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 17.08.2011 o godz. 23:04.
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.08.2011, 23:00
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
A ja wręcz przeciwnie. Zobacz jak Apoel operował piłką ... nie było grania na przysłowiową dzidę do przodu ...
Apoel to zespół swojego boiska i swojego cypryjskiego klimatu.
Partizan wygrał u siebie 1:0 ... w Nikozji 2:0 dla Apoelu
Kopenhaga wygrywa 1:0 u siebie .... i jak to się skończyło wszyscy wiemy.

Oby nie było obrony Częstochowy ... bo z tego może urodzić się bramka dla Cypryjczyków i Ci rzucą się do przodu z niemiłosiernym animuszem.
powtarzasz to co powiedzieli na polsacie ale wez pod uwage ze to bylo rok czy dwa lata temu ,slowacy dowiezli remis do konca ,my podwajalismy krycie ,gralismy uwaznie w obronie ,nie jestesmy Barca czy Realem ,ta ekipa gra od dluzszego czasu razem i jest bardziej zgrana ,ale i oni przycisnieci sie gubia i popelniaja proste bledy w obronie,a majac naszych szybkich skrzydlowych iMeleksa naprawde mamy duze szanse w rewanzu. TO JUZ NIE JEST TA SAMA EKIPA KTORA GOLILA TE DRUZYNY WYMIENIONE PRZEZ CIEBIE ,CZAS IDZIE DO PRZODU ,ALE TERAZ PRACUJE NA NASZA KORZYSC
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 17.08.2011, 23:01
prober napisał(a):Wyświetl post
[*]bo większość zawodników Wisły nie ma bogatego doświadczenia w grze o taką stawkę.
Ha ha ha.

-Pareiko wyjadacz.
-Jovanović/Lamey - grali w LM
- Chavez wystepy na MŚ
- Jaliens wyjadacz
- Sobol wyjadacz
- Iliev wyjadacz
- Małecki jest tak pewny siebie, ze pewnie przed Barcelona by nie spekal

reszta to juz tez nie sa jacys anonimowi juniorzy.

Nie wiem, wygralismy, na zero z tyłu, Cypryjczycy nie mieli zadnej naprawde groznej sytuacji. Litex na Reymonta nie wygladal dużo gorzej.
Wystarczy strzelic jedna we wtorek i praktycznie pozamiatane.
Napijcie sie jakiegos piwka i sie cieszcie, a nie szukajcie dziury w calym jak weszło.
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 17.08.2011, 23:01
Ja z kolei uważam, że spotkanie bylo bardzo trudne - wynik 3:0 jak niektorzy pisali - praktycznie nie do osiagniecia.
Przez pierwsze 30 minut sytuacji nie bylo duzo, pomimo ogromnych i oczywistych emocji.
Jeszcze 5 minut przed strzeleniem gola przez Patryka myslalem o tym czy nie bedzie lepiej aby go zmienic - po raz kolejny dochodze do pewnego wniosku. Mianowicie - musi, powtarzam musi byc pilkarz, ktory czuje emocjonalna wiez z klubem, ktory ma mankamenty techniczne, czasami taktycznie zawali, ale ostatnia krople potu zostawi na boisku. Bezwzglednie Patryk Malecki pokazal dzisiaj hart ducha. Daje w dupe czasem, nie ma co, ale jest nasz, w kazdym calu - na takiego zaslużyliśmy.

Obrona zagrala konsekwentnie, licze na to ze wystarczy to 1:0 aby przejść dalej.

O klimat na Cyprze sie nie martwie, bo wiekszość naszej kadry ma korzenie w cieplych krajach.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.08.2011, 23:03
Plusy: wynik, gra obronna, legendarne zero z tyłu, Jovanovic.

Minusy: totalny brak pomysłów w ataku, Genkow, tradycyjnie tragiczne drugie połowy Ilieva, .......one krótkie rogi - po .... Genkow na boisku jeżeli nawet nie daje się mu szans żeby do czegokolwiek się przydał przy stałych fragmentach?

Generalnie będzie bardzo ciężko ale biorąc pod uwagę naszą grę dzisiaj cieszmy się z tego co jest.
:/
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2011, 23:04
Były emocje. Nie ma co grymasić. Lepsze 1:0 niż bezbramkowy remis. A z przebiegu gry taki właśnie wynik obstawiałem. Apoel mnie zaskoczył. Narzucił własne tempo, ale z drugiej strony nie stworzył sobie żadnej 100% sytuacji. Za tydzień będzie bardzo ciężko, ale po cichu liczę na powtórkę dzisiejszego wyniku
What's new?

Odpowiedz cytując
crux.a
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 17.08.2011, 23:05
Wisła Maaskanta gra niesłychanie wredną dla przeciwnika piłkę. Nazwę ten styl pasożytniczym. Pełna koncentracja na defensywie, do kontr biegają po 3-4 najwyżej, "zmuszają" przeciwnika do przejęcia inicjatywy. Konsekwencja, dyscyplina. Uważam, że to są znamiona dużej klasy. Wierzę w awans. Gracz meczu - Gerwazy.
Odpowiedz cytując
pattros
Member

Od: 10.2010

Stary 17.08.2011, 23:05
Defensywa zagrała bez większych błędów, a ja już mam do cholery jasnej dość pięknej gry i odpadania z pucharów! W rewanżu APOEL może mieć dla mnie 99% posiadania piłki, byle Wisła awansowała. Małeckiego lubię z sympatii, ale to co zrobił w polu karnym - klasa. Na początku myślałem że znowu przekombinuje ale na szczęście jest bramka, te pół kroku do piłkarskiego raju...
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2011, 23:08
Mnie coraz bardziej zaskakują dwaj piłkarze:

-Sobolewski - normalnie przeżywa drugą młodość, czyści wszystko, do ataku idzie jak trzeba..
- Nunez - nie spodziewałem się po tym transferze nic ciekawego, ale naprawdę od kilku meczy bardzo ładnie pracuje na rzecz zespołu
Odpowiedz cytując
whistar
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.08.2011, 23:14
CH dzięki, nie wywalili na razie. Oglądałem 5 razy, na stadionie słabo widziałem tę akcję. Atmosfera niesamowita. Mam nadzieje, że powtórzmy to w tym sezonie co najmniej trzykrotnie. Ten APOEL to nie byle jaka drużyna, Kosa miał racje mówiąc, że walczyli by w Polsce o mistrzostwo. Najlepszy u nas chyba Nunez, po raz kolejny (po rewanżu z Litexem) gra znakomity mecz. Jovanovic też zagrał nieźle niech już mu się skończy ta dyskwalifikacja.
To nie tak, że nie wiem
To nie tak, że nie umiem
To nie tak, że nie pamiętam

Po prostu mi się k.... NIE CHCE !!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 17.08.2011, 23:17
Chcialem zauwazyc, ze Wisla wygrala 5 mecz w europejskich pucharach z rzedu. Maaskant wybral jedyna sluszna taktyke. Jak nie mozna rywalizowac na poziomie umiejetnosci i ofensywnej gry to trzeba nadrabiac taktyka i organizacja gry. No ale mamy stado dzieci i pseudodziennikarzy wychowanych na FCB i Realu.
Odpowiedz cytując
Heero
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.08.2011, 23:17
Do wszystkich, którzy narzekają na Genkova - dobrze pracował jako pierwszy obrońca, naciskał przeciwnika, nieźle przy stałych fragmentach w defensywie, oczywiście brakuje jego aktywności w ofensywie, ale mimo wszystko miał dwie okazje (dośrodkowanie Jovanovicia i bramkarz mu ściągnął piłkę z głowy oraz prostopadłe podanie Maora). Cwetan to taki typowy dokładacz - nadstawi nogę, wciśnie głowę, ale sytuację musi mu wypracować druga linia.

Podsumowując - przeciętny występ, widocznie takie były założenia taktyczne, a w rewanżu powinien zagrać szybszy Biton.
Jestem z Krakowa i jestem z tego dumny!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów