The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.08.2011, 20:33
Romuald napisał(a):Wyświetl post
Skoro taka Bratysława dała rade i zremisowała na Cyprze to nie widzę powodów dla których Nasi nie mają sobie poradzić z warunkami na Cyprze.W naszej drużynie jest zdecydowanaie więcej graczy znających ciepłe klimaty niz w takim Slovanie.

Grunt osiągnąć zaliczke jechać do nich bronić a z czasem szybka kontra i gol.
Cała nasza obrona składa się głównie z piłkarzy czarnoskórych (prócz Pareiki), Melikson czy Biton są z Izraela (a tam jest jeszcze cieplej), Gienek, Iliev z nie najzimniejszych Bałkanów przecież, a Gerwazy z Argentyny. Trzeba po prostu osiągnąć korzystny rezultat przy R22, a tam grać z kontry i będzie cacy.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.08.2011, 20:54
vodzu91 napisał(a):Wyświetl post
Jaki skład przewidujecie, że wystawi Masskant?
Jak dla mnie powinno to wyglądać tak:
Pareiko
Lamey-Jaliens-Chavez-Paljić
Sobol- Nunez
Mały-Maor-Iliev
Biton
Tylko nie Biton .... co wy w nim widzicie .. ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.08.2011, 20:56
wiktorpiekarski napisał(a):Wyświetl post
Czas i na mój komentarz co do wyników losowania gdy dowiedziałem się o wyniku losowania pomyślałem jest dobrze jednak po sprawdzeniu dokonań tej drużyny lekko się załamałem.Dwa lata temu grali jak równy z równym w champions league z CHelsea z Atletico z Porto zdobyli 3 punkty w grupie śmierci do tego przegrywali minimalnie z faworytami.

Byłem na superpucharze Cypru los sprawił,że byłem na wakacjach i miałem okazje być na meczu ,już po 30 minutach porównałem APOEL do pamiętnej Wisły z początku lat 2000.Gra na jeden kontakt prostopadłe dokładne piłki indywidualności u nich jest dwóch gości klasy Meliksona nazwisk nie pamiętam ale akcje szły przez nich cały czas.APOEL przyśpieszył od 70 minuty dominacja ich nie podlegała dyskusji wygrali 1-0 lecz mogli i 4-1 gdyby celowniki mieli lepiej ponastawiane.

Przeczytałem wasze komentarze po losowaniu przewidywania widzę optymizm mega ale obawiam się,że podczas meczu będziemy marzyć o uratowaniu remisu.Wolałbym trafić na BATE czy nawet Zagrzeb .

Optymizmu szukam w tym,że mimo gry APOELU W lidze mistrzów dwa sezony temu to kiedyś każdy zespół tej klasy ma gorszy sezon liczę,że jakimś cudem awansujemy.

No nie wyglada to zbyt optymistycznie,jesli oni maja szybkich 2-3 pilkarzy to nasza obrona moze miec problem.Niepokoi tez ze to poziom Maora...

Mysle ze u nas kluczem bedzie nie stracic bramki,a strzelic ile sie da.Choc po wielkorotnie przypomnianym to meczu z Panathinaikosem ,gdzie bylo super 3;1 dla nas a potem lanie w Atenach ,nawet dobra zaliczka moze nam nie pomoc.

Mysle ze musimy z dopingiem pomoc tak zeby Cypryjczykom pokazac kto tu rzadzi.A pilkarzy napewno zmobilizowalismy dzis ,o to sie zupelnie nie martwie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 15.08.2011, 20:56
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Strzelca najwazniejszych goli dla Wisły w lidze bez ktorych mielibysmy 0 strzelonych goli i ostatnie miejsce w tabeli. Jak dla mnie sprawa jest oczywista przy wystawianiu składu na eliminacje europejskie
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.08.2011 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2011, 20:57
thechris napisał(a):Wyświetl post
Tymczasem na Weszło praktycznie już ogłosili Lecha przyszłym MP:

"Jeśli zakończą ten okres grania poza swoim stadionem na pozycji lidera, to później trudno będzie komukolwiek Kolejorza dogonić."

<lol>

Ja też się nie mogę doczekać środy... Po PAO dwumecz dekady...
jakiś czas temu pisali, że Melikson zginie w szarzyźnie polskiej ligi, a tymczasem stał się najjaśniejszą jej postacią...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 15.08.2011, 21:08
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
No nie wyglada to zbyt optymistycznie,jesli oni maja szybkich 2-3 pilkarzy to nasza obrona moze miec problem.Niepokoi tez ze to poziom Maora...

To chyba się ssikasz w majty, gdy w grupie wylosujemy Barcę czy MU? Bo oni mają 25 zawodników powyżej poziomu Maora. Tak to jest wierzyć w posty użytkownika wiktorpiekarski, który już nieraz dzielił się z nami swoimi "mądrościami".
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 15.08.2011, 21:11
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
To chyba się ssikasz w majty, gdy w grupie wylosujemy Barcę czy MU? Bo oni mają 25 zawodników powyżej poziomu Maora. Tak to jest wierzyć w posty użytkownika wiktorpiekarski, który już nieraz dzielił się z nami swoimi "mądrościami".
A co jest złego w wierze w wiktorapiekarskiego? Nawet jeśli mają dwóch zawodników klasy naszej Gwiazdy, to o zwycięstwie decyduje calkoształt - drużyna i gra przez 90 minut a jeśli trzeba to wiecej. Piłkarze jeśli zagrają na tzw. pełnej k...ie i z przytłaczajacym dopingiem ztrybun to mozemy byc spokojnie o wynik. A remis nie byłby najgorszym wynikiem.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 15.08.2011, 21:17

Kolego nie wyjezdzaj mi tu z jakims Barcami czy MU bo porownywanie czegokolwiek od nas do nich nie jest na miejscu.

A cytowanego uzytkownika nie znam ,oparlem sie na tym co przeczytalem w jego poscie,jesli tam byl to widzial co i jak.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:18
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Strzelca najwazniejszych goli dla Wisły w lidze bez ktorych mielibysmy 0 strzelonych goli i ostatnie miejsce w tabeli. Jak dla mnie sprawa jest oczywista przy wystawianiu składu na eliminacje europejskie
Rzeczywiście wstawił nogę w pierwszym meczu ligowym, duży plus za spryt
w drugim Iliev zrobił za niego 70% roboty,
w trzecim "wysępił" karnego ....
Pozornie świetny strzelec ...
Nie chcę się wypowiadać zbyt kategorycznie bo liczę na poprawę Bitona ale dla mnie o klasę lepszy jest Genkov ... nawet w obecnej formie.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
wiktorpiekarski
Banita

Od: 01.2011

Stary 15.08.2011, 21:18
Tylko jest taka rożnica,że mecze grupowe będą grane dla przyjemności gdzie nikt nie będzie wymagał awansu z grupy a teraz gramy o awans więc nic dziwnego,że są obawy bo nie awansując tracimy dużo a w grupie nic nie mamy do stracenia Manchestery Barcelony będziemy oglądać dla przyjemności .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2011, 21:21
Nie chcę się wypowiadać zbyt kategorycznie bo liczę na poprawę Bitona ale dla mnie o klasę lepszy jest Genkov ... nawet w obecnej formie.
Tylko, ze napastnika rozlicza sie ze strzelonych bramek a Genkov ich niestety nie potrafi strzelic nawet z łatwej pozycji (nie pamietam w ktorym meczu wystarczyło dołozyc noge). Oczywiscie mam nadzieje, ze w koncu sie rozkreci ale na razie wyglada to slabo
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.08.2011 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
staszek001
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 15.08.2011, 21:25
Tak, bójmy się mistrza kraju, którego ludność jest niewiele większa od Krakowa+Skawiny. Jeśli Wisła przegra ten dwumecz to nie będzie żadnego usprawiedliwienia.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 15.08.2011, 21:26
Bójmy się wszystkich... Przed Skonto były modlitwy do Allaha, żeby nie odpaść, bo przeciwnik możliwie najtrudniejszy.... Przed Litexem były modlitwy do Sziwu, żeby nie odpaść, bo Bułgarzy to kosmiczna drużyna najsilniejsza z możliwych... Teraz widzę narzekanie i sranie w gacie bo przyjeżdża mistrz Cypru... Galacticos lepszy od Realu i Barcelony razem wziętych... Szacunek im się należy, jak każdej drużynie, jak Legii, Podbeskidziu, Barcelonie, Bytovii... Ale na litość boską, trochę wiary we własną drużynę...!!! Pareiko, Chavez, Kirm, Melikson, Iliev, Małecki, Sobolewski to nie są leszcze. Niech się APOEL boi, bo jak się mecz dobrze ułoży, to dostaną 5:0 i w rewanżu mogą sobie wystawić ichniejszą młodą drużynę, żeby zasmakowała gry na europejskiej arenie.
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.08.2011, 21:26
nikt się nie boi tylko nie lekceważy, to jest dwumecz o fazę grupową o LM więc trudno podchodzić jak do spacerka
Odpowiedz cytując
Fiti
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 15.08.2011, 21:34
Tylko jest taka rożnica,że mecze grupowe będą grane dla przyjemności gdzie nikt nie będzie wymagał awansu z grupy a teraz gramy o awans więc nic dziwnego,że są obawy bo nie awansując tracimy dużo a w grupie nic nie mamy do stracenia Manchestery Barcelony będziemy oglądać dla przyjemności .
Śmiejecie się z niego a chłop dobrze gada...
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.08.2011, 21:36
Rzeczywiście wstawił nogę w pierwszym meczu ligowym, duży plus za spryt
w drugim Iliev zrobił za niego 70% roboty,
w trzecim "wysępił" karnego ....
Pozornie świetny strzelec ...
Ciekawe, bardzo ciekawe.
Możesz to wszystko jakoś za argumentować?
W pierwszym meczu, strzlił gola z bardzo trudnej sytuacji, w drugim meczu wykonał 50% roboty, bo strzelił z bardzo trudnej silnej piłki podanej z bliskiej odległości.Gdyby nie on, piłka by wyszła na aut a 99% polskich napastników w ogóle by nie trafiła w piłkę.
W trzecim meczu pewnie wykorzystał 11.
Lepszy o klasę od Bitona? ?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.08.2011, 21:40
Bez przesady. Cel minimum na ten sezon w europejskich pucharach został osiągnięty. Mamy zagwarantowaną grę w grupie LE. Moim zdaniem to duży atut - część presji z zawodników zeszła, a przeciwnik jest w naszym zasięgu.

Szanse są naprawdę 50/50, o wyniku mogą decydować detale.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.08.2011, 21:42
zauważ że w dwóch ostatnich meczach Genkow zagrał jedynie jakieś 30 min w Warszawie, niby grał w kadrze ale też niewiele. Wydaje mi się że Maskant zaufa Bitonowi który może nie gra jakos super ale ma bardzo dużo szczęścia i potrafi jednak się znaleźć w odpowiednim miejscu.
Co nie zmienia faktu że jest zupełnie nie zgrany z resztą i liczę jednak na występ w ataku Bułgara.

Spory problem widzę na skrzydłach. Jeżeli jeszcze pierwsza para prezentuje się dobrze to zmiennicy pozostawiają wiele do życzenia. Kirm potrzebuje chyba 90 min w ME i strzeniu z dwóch bramek by poczuć pewność siebie.

W środku jest bardzo fajnie bo Garguła pokazał w sobotę że jednak nieźle się prezentuje. Gdyby od Meliksona nauczył się wychodzenia po piłkę i brania na siebie ciężaru gry.

Standardowo musimy się modlić o zdrowie Lameya bo bardzo nie chciał bym zobaczyć Jovanovicia bo jest on wielką niewiadomą.

No i wydaje mi się jednak że na lewej obronie zagra Diaz, choć tu obu zawodników mamy bardzo podobnych jakościowo, każdy ma inne zalety, jednak trener na pewno dobrze wybierze!

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
W pierwszym meczu, strzlił gola z bardzo trudnej sytuacji, w drugim meczu wykonał 50% roboty, bo strzelił z bardzo trudnej silnej piłki podanej z bliskiej odległości.Gdyby nie on, piłka by wyszła na aut a 99% polskich napastników w ogóle by nie trafiła w piłkę.
W trzecim meczu pewnie wykorzystał 11.
Lepszy o klasę od Bitona? ?
masz racje. tylko jedno "ale", co poza tym? bardzo mierna gra.
1 bramka - pokazał waleczność i spryt
2 znalazł się w odpowiednim miejscu i dobrze przyłożył głowę, taka jego rola nic wielkiego też nie zrobił, nie przesadzajmy z tymi procentami
3 rzu karny

poza tymi 3 bramkami wymien mi z 3 dobre okazje które stworzył w ostatnich 150 min gry.
Genkow jest dużo silniejszy i lepiej gra plecami do bramki co było widać w Warszawie gdzie wiele razy obrońcy przepychali Dudu.

nie chce go ani gloryfikować ani dyskredytować po prostu ból głowy na tej pozycji.
Ostatnio edytowane przez yogul : 15.08.2011 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 15.08.2011, 21:43
Wy sami sobie balona pompujecie. Wisła w tym momencie już wygrała awansując do LE, awans do LM to będzie ekstra bonus. Nie zapominajcie że gramy z drużyną lepszą od Wisły i nie dajcie sobie wmówić że jest inaczej.
Ostatnie wyniki dały dużo optymizmu ale:
-> we wcześniejszych rundach graliśmy systemem wyjazd- dom,
-> zawsze pierwsi strzelaliśmy bramki,
-> drużyny były słabsze.

Podejdźcie do tego spokojnie i cieszcie się z tego co już mamy. Nie bądźcie zachłanni.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
qqq_b
Banita

Od: 07.2011

Stary 15.08.2011, 21:46
LE to dla mnie bedzie porazka na calej lini. Na co komu glupia LE? Jezeli przegramy z Apoelem to bedzie oznaczalo jedno: STAN i MAASKANT musza odejsc. Wydaja fortune, zarabiaja fortune o nie ma sukcesów.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2011, 21:47
qqq_b napisał(a):Wyświetl post
LE to dla mnie bedzie porazka na calej lini. Na co komu glupia LE? Jezeli przegramy z Apoelem to bedzie oznaczalo jedno: STAN i MAASKANT musza odejsc. Wydaja fortune, zarabiaja fortune o nie ma sukcesów.
Sam Stan mowił, ze planem minimum był awans do fazy grupowej LE wiec o zwolnieniu nie ma mowy.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 15.08.2011 o godz. 21:51.
Odpowiedz cytując
zidanemarcin
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:49
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Wisła w tym momencie już wygrała awansując do LE, awans do LM to będzie ekstra bonus. Nie zapominajcie że gramy z drużyną lepszą od Wisły i nie dajcie sobie wmówić że jest inaczej.
1.Naszym celem jest LM, a nie LE ! Faza Grupowe LE była by dla nas tylko pucharem pocieszenia !
2.Na podstawie czego wnioskujesz, że Apoel jest lepszym zespolem od Wisły ? Według mnie to kto jest lepszy wyjdzie w dwumeczu. . . Tylko nie mow, ze lepiej grali ostatnie w europejskich, bo chocby Wisła w porownaniu z meczami z Karabachem czy Levadia to calkiem inna druzyna. Inny trener, inni pilkarze . . . inny stadion !

Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Głupoty gadasz... Jeśli LE dla ciebie jest głupotą to pewnie jesteś z Anglii albo Hiszpanii, bo tam w co drugim mieście jest LM. No chyba, że zatrzymałeś się w '97. Pozdrawiam.

Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

jutro 18:30 transmisja na żywo z przedmeczowej konferencji maaskanta http://www.malopolskatv.pl/przed-bitwa-o-lige-mistrzow/
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 15.08.2011, 21:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Sam Stan mowił, ze planem minimum był awans do fazy grupowej LE wiec o zwolnieniu nie ma mowy
Tak.Ale mistrz Cypru... to nie mistrz Angli,Hiszpani,Francji... itd.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 15.08.2011, 21:52
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie mow, ze lepiej grali ostatnie w europejskich, bo chocby Wisła w porownaniu z meczami z Karabachem czy Levadia to calkiem inna druzyna. Inny trener, inni pilkarze . . . inny stadion !
Ostatnio czyli 2 sezony temu - wiec nie ma mowy by ktoras druzyna przed meczem byla lepsza nawet patrzac, ze APOEL był rozstawiony
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Tak.Ale mistrz Cypru... to nie mistrz Angli,Hiszpani,Francji... itd.
Dlatego lepszej szansy na awans moze nie byc
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:54
zidanemarcin napisał(a):Wyświetl post
1.Naszym celem jest LM, a nie LE ! Faza Grupowe LE była by dla nas tylko pucharem pocieszenia !
2.Na podstawie czego wnioskujesz, że Apoel jest lepszym zespolem od Wisły ? Według mnie to kto jest lepszy wyjdzie w dwumeczu. . . Tylko nie mow, ze lepiej grali ostatnie w europejskich, bo chocby Wisła w porownaniu z meczami z Karabachem czy Levadia to calkiem inna druzyna. Inny trener, inni pilkarze . . . inny stadion !
A stąd wnioskuję, że mają drużynę która była budowana od kilku lat, sensownie i z pomysłem. Kolektyw u nich jest tą różnicą. Pomyśl, Wisła jest budowana od nowa przez rok. Jeśli była by budowana wcześniej, na pewno mieli byśmy lepszych obrońców, bo byłby czas na ich znalezienie. Stąd twierdzę, że przy tym tempie budowy Wisła za sezon będzie silniejsza niż Wisła teraz. Tak samo sytuacja ma się z APOELEM.
Jednak jest to największa szansa na awans za czasów Cupiała, łatwiej nie będzie. W moich marzeniach jest awans z grupy LM do fazy pucharowej LE, oraz szał okienka transferowego. Ależ to były by emocje...
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 15.08.2011 o godz. 21:57.

Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 15.08.2011, 21:55

Ty tak na poważnie ?
Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.08.2011, 21:55
Już nie .......cie że dla przyjemności bo za sam remis w fazie grupowej rok temu było 400 tyś euro, za wygraną 800 k.
Zresztą zawsze jest o co grać, tylko jedna drużyna żegna się z pucharami, za trzecie jest LE
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 15.08.2011 o godz. 21:59.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Stary 15.08.2011, 21:57
W pełni się zgadzam.

Niby plan minimum został osiągnięty tylko co z tego skoro szansa jest olbrzymia awansu do LM? Tym bardziej, że nie wylosowaliśmy znacznie mocniejszej Kopenhagi... Apoel jest do przejścia i wszyscy to wiedzą. Porażka w dwumeczu będzie bardzo bolała bo teraz nikt już nie pamięta o planie minimum - wszyscy są myślami w LM i ...tak być powinno.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów