The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mariutto
Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2011, 15:32
Mam nadzieję, że komplet będzie na R22!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2011, 15:44
dwakroki napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam się. Jeśli nie z Cypryjczykami, to z kim? Kopenhaga ma bardzo silną drużynę, BATE gra regularnie w LM, Zagrzeb sprzedaje piłkarzy za grube miliony Euro... Maccabi i APOEL to drużyny w naszym zasięgu i na jedną z nich udało się trafić.
Regularnie? Tak samo regularnie gra w APOEL i wiele innych zespołów. W LM w historii grali raz. Tylko jeden raz. Faktycznie mi regularność.

Na przyszłość sprawdź informacje zanim spróbujesz nią błysnąć na forum.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.08.2011 o godz. 15:48.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
delukas96
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2011, 15:49
Bronex napisał(a):Wyświetl post
O czym Wy kochani piszecie. Klubik jak najbardziej do wysadzenia w powietrze z hukiem.

Zgotujmy im piekło na ziemi!
Powód: cytat
Ostatnio edytowane przez delukas96 : 05.08.2011 o godz. 15:50.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2011, 15:50
To ja jeszcze poproszę sędziego z Turcji albo innego kraju, który ma z Grecją mocno na pieńku

Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
hide
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.08.2011, 15:52
chyba z Cyprem... to prosimy o jakiegoś Greka
Odpowiedz cytując
baro1995
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.08.2011, 15:52
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
To ja jeszcze poproszę sędziego z Turcji albo innego kraju, który ma z Grecją mocno na pieńku

Grecją ?
Sukcesy rodzą się w bólach,za rok na pewno się uda!
Odpowiedz cytując
blank_screen
Member

Od: 10.2009

Stary 05.08.2011, 15:57
patrząc na koszyki, to możliwa jest prawdziwa grupa śmierci:
Barcelona lub Real
AC Milan
Manchester City
Wisła

z trzeciego koszyka najlepiej trafić na FC Kopenhage (jeśli awansują), z drugiego może być Olympique Marseille, a z pierwszego koniecznie ktoś z top 3, trzeba się przedstawić Europie, nie? Ale najpierw Apoel!
Ostatnio edytowane przez blank_screen : 05.08.2011 o godz. 16:01.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 05.08.2011, 15:58
Na pewno Apoel to nie są "ogórki". Liga cypryjska się mocno zmieniła na przestrzeni ostatnich lat. Można powiedzieć, że nie tylko nas Cypryjczycy dogonili ale też przegonili (co widać po ostatnich wynikach ich drużyn w pucharach). Tak więc do dwumeczu z nimi trzeba podejść maksymalnie skoncentrowanym i z dużym szacunkiem dla klasy rywala (czyli jak na Litex a nawet dużo bardziej, eliminując po drodze błędy które się przydarzały w meczach z Bułgarami). Z drugiej strony trzeba sobie zdać sprawę, że łatwiej już nie będzie w decydujących bojach o Ligę Mistrzów dlatego biorąc pod uwagę planowaną kolejną rewolucję Platiniego w LM to być może jest to ostatnia? przedostatnia? szansa by dostać się do piłkarskiego raju eliminując po drodze Takich rywali (porównując ich do FC Barcelony, Realu Madryt, Panatinaikosu Ateny). Wykorzystanie tej szansy może "dać Wiśle dodatkowego kopa finansowego i sportowego" na długie lata, pozwolić zdominować ligę, a przy okazji stać się zaczynkiem, motorem napędowym dla podniesienia poziomu polskiej piłki klubowej już na lata. Liczę, że inne polskie zespoły też będą dokładały swoje cegiełki do tego by ten poziom na arenie europejskiej się regularnie podnosił.

Wierzę, że obecna Wisła ma atuty, wiele jakości by udowodnić swoją przewagę, wyższość nad mistrzem Cypru i w końcu spełnić marzenia nas wszystkich.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 05.08.2011 o godz. 16:17.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.08.2011, 16:06
baro1995 napisał(a):Wyświetl post
Grecją ?
Cypr dzieli się na część turecką i grecką .Do dzisiaj Turcja i Grecja spierają się czy ta wyspa jest bardziej turecka czy grecka . Kibice Apoelu należą do tej greckiej części .Tak więc ja poproszę o sędziego z Turcji a najlepiej tego co z Litexem
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 05.08.2011, 16:07
Trzeba zagrać jak z każdym i wygrać bez straty gola u siebie. Mamy równiejszy skład, a oni pewnie też się cieszą .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.08.2011, 16:21
Colin napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony trzeba sobie zdać sprawę, że łatwiej już nie będzie w decydujących bojach o Ligę Mistrzów dlatego biorąc pod uwagę planowaną kolejną rewolucję Platiniego w LM to być może jest to ostatnia? przedostatnia? szansa by dostać się do piłkarskiego raju eliminując po drodze Takich rywali .
A jakie zmiany są planowane bo nie bardzo się orientuję?
Odpowiedz cytując
fcb4
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.08.2011, 16:21
Jak Platini wprowadzał reformy to w sezon 2011/2012 miał byc ostatnim w którym będzie funkcjonowała ułatwiona EL.LM dla takich klubów jak nasz a po tym sezonie wszystko miało wrócic po staremu.Jak Platini albo jakiś nowy prezydent przywróci stary system to powiem jedno .......E TĄ LIGĘ MISTRZÓW !!!!!!!!!!! A wszystko na to wskazuje że Platini będzie starwoał w wyborach na stanowisko prezesa FIFA a jednym z kandydatów ma być prezes Bayernu Monachium który opowiada się za stworzeniem eliternej LM tylko z najbogatrzymi klubami.Teraz już powiem że LE jest dla mnie ciekawszym produktem bo nie graja w niej w ciąż te same kluby piłkarskie jak w LM.
Odpowiedz cytując
przem
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 05.08.2011, 16:22
Colin napisał(a):Wyświetl post
Wykorzystanie tej szansy może "dać Wiśle dodatkowego kopa finansowego i sportowego" na długie lata, pozwolić zdominować ligę, a przy okazji stać się zaczynkiem, motorem napędowym dla podniesienia poziomu polskiej piłki klubowej już na lata. Liczę, że inne polskie zespoły też będą dokładały swoje cegiełki do tego by ten poziom na arenie europejskiej się regularnie podnosił.

Wierzę, że obecna Wisła ma atuty, wiele jakości by udowodnić swoją przewagę, wyższość nad mistrzem Cypru i w końcu spełnić marzenia nas wszystkich.
Może też spowodować syndrom Artmedii - rozsprzedanie zawodników i upadek klubu. Choć nie mamy za dużo graczy na sprzedaż (głównie ze względu na ich wiek), no i ufamy, że p. Cupiał - skoro nie zniechęcił się po tylu latach, tym bardziej nie pozwoli na upadek klubu po wielkim sukcesie (pw. że nie spieprzymy ligi przy tej okazji). Tragedii, moim zdaniem, też nie będzie jak odpadniemy, ale tylko jeżeli dobrze zagramy w LE. Jednak ostatni raz LM w Polsce była tak realna pomiędzy pierwszym, a drugim meczem z Panathą, więc powinniśmy szczerze w to wierzyć. W grupie LM każdy punkt będzie sukcesem .

EDIT:
Cytat:
Jak Platini albo jakiś nowy prezydent przywróci stary system to powiem jedno .......E TĄ LIGĘ MISTRZÓW !
Reforma jest fajna dla nas, ale cóż - z finansowego i sportowego punktu widzenia "Zachodu" nie jest zbyt dobra: włazi do grupy taka Żilina, wydaje się na nią kasę (te premie za awans i mecze), nikt nie chce oglądać jej meczy (poza Słowakami), dla kibiców i piłkarzy np. Chelsea taki mecz to też raczej 'sparing', no i drużyna dostaje wp**** z każdym. Po co ktoś taki w LM? Debreczyn też 0 punktów, mimo że trochę postraszył Fiorentinę w 2009/10 (choć czytałem podejrzenia, że mecz był ustawiony).
Ostatnio edytowane przez przem : 05.08.2011 o godz. 16:27.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 05.08.2011, 16:26
Artmedia finansowo i organizacyjnie była co najwyżej polskim odpowiednikiem Podbeskidzia, z tym, że Bielszczanie w ciągu najlbiższych lat zyskają całkiem ładny stadion. Nie przesadzajmy, gdzie Krym, a gdzie Rzym...Wisła i Petrzałka to dwa różne światy.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.08.2011, 16:34
IMHO jeśli awansujemy do LM nic cudownego ani strasznego się nie stanie, klub będzie dalej działał tak jak teraz kasę weźmie Cupiał i trudno się temu dziwić o wiele więcej w Wisłę wpompował, sprzedamy Maora i Małego a Valx będzie szukał następców.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.08.2011, 16:47
Krótko: jak nie teraz to kiedy?
the end
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.08.2011, 16:47
wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Krótko: jak nie teraz to kiedy?
Za trzy tygodnie
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.08.2011, 16:51
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Artmedia finansowo i organizacyjnie była co najwyżej polskim odpowiednikiem Podbeskidzia, z tym, że Bielszczanie w ciągu najlbiższych lat zyskają całkiem ładny stadion. Nie przesadzajmy, gdzie Krym, a gdzie Rzym...Wisła i Petrzałka to dwa różne światy.

Nie zyskaja. Na 99% nie bedzie nowego stadionu.
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.08.2011, 16:58
dzisiaj dwie świetne informacje: Apoel i 1. września mecz w Częstochowie. Liczę na to, że grając w moje urodziny dostanę prezent w postaci wyniku 3-0 ( oczywiście z cypryjczykami ).

Szczerze mówiąc grając z debiutantami w europejskich pucharach z Albanii strzelali bramki z dobitek i błędów obrońców. Skrzydeł za dobrych nie widziałem. To samo ze Slovanem, który mając Cikosa i Milinkovica w sumie nie pograł sobie w tym dwumeczu ale stracił bramki ewidentnie ze swoich błędów.

Jeśli awansujemy w LM będzie śmiesznie, z każdym baty, może wylosujemy jakieś Lille w beznadziejnej formie i będzie szczęśliwe 3. miejsce. No cóż o to walczymy, tego chcemy. Ważne, żeby potencjalny sukces wykorzystać na przyszłość!
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 05.08.2011, 17:00
//Ajax - Cupiał od początku swoich rządów czekał na Ligę Mistrzów, więc nie sądzę, żeby po pierwszym sezonie z LM zaczął sprzedawać filary zespołu. Pan B.C. to nie tylko właściciel, chcący wypromować swoją firmę (czyt. pan R. i klub z Wronek/POZnan*ia), ale przede wszystkim kibic. Myślę, że byłby w stanie przenieść Wisłę na poziom klubów LM, jeżeli miałby pewność zarabiania kasy na meczach w fazie grupowej tych rozgrywek. Wisła odleciała by finansowo klubą z Ekstraklasy na inną planetę....

Nawet, jeżeli nie awansujemy do LM za 3 tygodnie, to jestem za przedłużeniem kontraktów z najlepszymi zawodnikami, Valxem i trenerem. Widać, że mamy w drużynie profesjonalistów i szkoda byłoby ich stracić.

//Przemo - najlepszy scenariusz LM. 2 zespoły z ligi galaktycznej (czyt. Barca, Real, Valencia, Man U, itp.) i jeden średniak, z którym walczymy o Ligę Europa. 3 miejsce w grupie i przynajmniej jeden dwumecz w fazie pucharowej Ligi Europa... to była by bajka.
Ostatnio edytowane przez wonski_eNHa : 05.08.2011 o godz. 17:03.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 05.08.2011, 17:05
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
//Ajax - Cupiał od początku swoich rządów czekał na Ligę Mistrzów, więc nie sądzę, żeby po pierwszym sezonie z LM zaczął sprzedawać filary zespołu. Pan B.C. to nie tylko właściciel, chcący wypromować swoją firmę (czyt. pan R. i klub z Wronek/POZnan*ia), ale przede wszystkim kibic. Myślę, że byłby w stanie przenieść Wisłę na poziom klubów LM, jeżeli miałby pewność zarabiania kasy na meczach w fazie grupowej tych rozgrywek. Wisła odleciała by finansowo klubą z Ekstraklasy na inną planetę....

Nawet, jeżeli nie awansujemy do LM za 3 tygodnie, to jestem za przedłużeniem kontraktów z najlepszymi zawodnikami, Valxem i trenerem. Widać, że mamy w drużynie profesjonalistów i szkoda byłoby ich stracić.

//Przemo - najlepszy scenariusz LM. 2 zespoły z ligi galaktycznej (czyt. Barca, Real, Valencia, Man U, itp.) i jeden średniak, z którym walczymy o Ligę Europa. 3 miejsce w grupie i przynajmniej jeden dwumecz w fazie pucharowej Ligi Europa... to była by bajka.
Trzymajcie mnie...
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2011, 17:10
Mnie też.... prze wąski
Odpowiedz cytując
Samuelson
Member

Od: 10.2010

Stary 05.08.2011, 17:16
A wy co ? Grammar Nazi? Jeszcze wytknijcie mu, że brakuje w kilku miejscach przecinka albo napisał o jedną kropkę za dużo. Powaliło was do reszty...
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 05.08.2011, 17:20
dobra_bestia napisał(a):Wyświetl post
Mnie też.... prze wąski
A jakby faktycznie Wisła awansowała do LM to jak będzie wygladala sprawa biletów? Te 3 mecze u siebie byłyby najważniejszym wydarzeniem sportowym w Polsce od 15 lat.. jak wielkiej nawałnicy kibiców z całej Polski się spodziewacie? Nawet jak otworzą tą trybunę to będzie tylko 30 000 wolnych miejsc... a teraz wyobraźcie sobie taką grupę - Real Madryt, Milan, Ajax - przecież te bilety rozejdą się w ciągu jednego dnia...

?
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 05.08.2011, 17:33
Napewno pierwszeństwo mieli by karnetowicze
Powód: pomyłka :)
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 05.08.2011 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
dobra_bestia
Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2011, 17:33
Ciekawa sprawa jakie ceny by się przewijały, kilka lat temu na Real to po 300zł na niektóre sektory chodziły
Odpowiedz cytując
Hanys
Senior Member

Stary 05.08.2011, 17:38
Tylko ze to nie była LM a tylko eliminacje LM... natomiast LM to już sam prestiż być na takim meczu a jak jeszcze z takim przeciwnikiem jak Real, Barca czy ManU to myślę że niektórzy będą musieli przeznaczyć wszystkie oszczęczędności jak będą chcieli wszystkie mecze obejrzeć...
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 05.08.2011, 17:42
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Nie zyskaja. Na 99% nie bedzie nowego stadionu.

Wybaczcie offtop ale gó... się znasz chłopie , ja właśnie jestem z tamtych okolic i stadion bedzie tam chodzi jedynie o partykularne interesy prezydenta i uwierz mi ,że jeszcze w tym roku ruszą prace pomimo cofnięcia przez sąd administracyjny pozwolenia .
koniec ot
Let other people be who they want to be. Remember, someday, somehow U can be in the minority ...
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2011, 17:42
dobra_bestia napisał(a):Wyświetl post
Ciekawa sprawa jakie ceny by się przewijały, kilka lat temu na Real to po 300zł na niektóre sektory chodziły
Bilety na Wisła-Real na "C", czyli chyba te najtańsze, kosztowały 250 zł ;/ Zniżek dla karnetowiczów nie było, bo po prostu nie funkcjonowała wtedy wolna sprzedaż biletów.
Ostatnio edytowane przez Usulovski : 05.08.2011 o godz. 17:54.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Stary 05.08.2011, 17:43
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie offtop ale gó... się znasz chłopie , ja właśnie jestem z tamtych okolic i stadion bedzie tam chodzi jedynie o partykularne interesy prezydenta i uwierz mi ,że jeszcze w tym roku ruszą prace pomimo cofnięcia przez sąd administracyjny pozwolenia .
koniec ot
Wybaczam, przytoczyłem tylko to co mówili na TVP Info - a czy bedzie tam stadion? zwisa mi to i powiewa
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów