The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.07.2011, 12:24
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
No to żeś się obudził w porę
No cóż, nie mam telewizora w domu - może to dlatego Dobrze wiedzieć, że mamy 4 Polaków w kadrze meczowej.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.07.2011, 13:14
skydancer napisał(a):Wyświetl post
No cóż, nie mam telewizora w domu - może to dlatego Dobrze wiedzieć, że mamy 4 Polaków w kadrze meczowej.
on nie liczy się jako Polak, bo nie został wyszkolony w Polsce
mówimy oczywiście w kategoriach piłkarskich
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 29.07.2011, 14:10
JrQ- napisał(a):Wyświetl post
on nie liczy się jako Polak, bo nie został wyszkolony w Polsce
mówimy oczywiście w kategoriach piłkarskich
Dlatego mamy z niego pożytek.

Co do Ilieva. Nie trzeba być jasnowidzem aby wiedzieć,że facet będzie grał pierwsze skrzypce w niejednym meczu Wisły. Widać,że wie o co w piłce chodzi. Klepa, przegląd pola, minięcie. Tylko nurek z niego strzaszny. Dobrze,że jest bo Maor będzie miał z kim grać. Do tego ograny w Partizanie. Naprawdę bardzo fajny transfer. Podobnie Lamey. Doświadczeniem,ograniem i inteligencją bije na łeb Cikosa nad którym tyle osób rozpaczało. Ja nie mówie,że Cikos był beznadziejny,bo nie był,ale jest to zawodnik do nauki. Natomiast Lamey jest do gry już na teraz i w meczach na styku, swoim wyrachowaniem i doświadczeniem może przechylić zwycięstwo na naszą stronę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.07.2011, 14:33
dodatek do GK
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_krakowskiej/
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 30.07.2011, 08:06
Sergei Pareiko zdemotywowany przez trenera Maaskanta

Czuję się lepiej. Trenuję, rzucam się, bronię strzały i schodzę do szatni bez bólu, ale wiem, że może się on pojawić w każdej chwili. Dlatego porozmawiałem z trenerem oraz Pawłem Primelem (trenerem bramkarzy Wisły – przyp. red.) i wspólnie postanowiliśmy, że nie ma sensu ryzykować. Chcę się wyleczyć na rewanż z Liteksem – powiedział nam Estończyk. Maaskant dodał z uśmiechem – Powiedziałem Sergeiowi, że po prostu się starzeje.
Odpowiedz cytując
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Stary 30.07.2011, 12:06
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dlatego mamy z niego pożytek.

Co do Ilieva. Nie trzeba być jasnowidzem aby wiedzieć,że facet będzie grał pierwsze skrzypce w niejednym meczu Wisły. Widać,że wie o co w piłce chodzi. Klepa, przegląd pola, minięcie. Tylko nurek z niego strzaszny. Dobrze,że jest bo Maor będzie miał z kim grać. Do tego ograny w Partizanie. Naprawdę bardzo fajny transfer. Podobnie Lamey. Doświadczeniem,ograniem i inteligencją bije na łeb Cikosa nad którym tyle osób rozpaczało. Ja nie mówie,że Cikos był beznadziejny,bo nie był,ale jest to zawodnik do nauki. Natomiast Lamey jest do gry już na teraz i w meczach na styku, swoim wyrachowaniem i doświadczeniem może przechylić zwycięstwo na naszą stronę.
Z ta polityką transferową zawsze jest taki problem, że nie zadowolisz wszystkich. Ale tu jest inny problem Cikos na dziś mniej daje od Lameya, ale jest bardziej perspektywiczny i po roku juz mógł go przebić. Ale to sa tylko gdybania, nigdy nie wiadomo jak dany zawodnik będzie się rozwijał, ja najchętniej widziałbym w kadrze ich obu, niechby rywalizowali. Czytam na stronie, że ludzie płaczą po Rado, a ja się pytam, zamiast kogo ten Rado miał w Wiśle grać, skoro jest słabszy od konkurentów? A że jest słabszy to pewne skoro nie zaistniał nawet na poważnie w Kolejarzu Stróże, a teraz zgłosiła się po niego zaledwie drugoligowa Garbarnia. Do tego dodajmy fakt, iż zagrał jedynie w Wiśle u Kulawika i to krótko. Wszyscy pozostali się na nim nie poznali
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 30.07.2011, 12:24
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

No to ładnie wynikło, ciekawe czy u nas w klubie kalkulowali to czy dopiero teraz wyszło na jaw?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 30.07.2011, 13:34
Ta informacja ma już 2 godziny, a oficjalna i inne portale Wiślackie milczą.
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 30.07.2011, 14:05
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

No to ładnie wynikło, ciekawe czy u nas w klubie kalkulowali to czy dopiero teraz wyszło na jaw?
Ty, gdybym ja był piłkarzem i dostał jakąś karę, to bym odliczał dni do jej zakończenia.

Ale co tam piłkarzem, jakbym dostał punkty karne na prawku, albo jakąś wagę bym miał w sądzie to też bym odliczał i się tym interesował kiedy to się skończy tak ?

A ja widzę, że Jovanoviciowi przed oczyma okazała się spora górka euro dla niego i możliwość gry w PL ( lidze przejściowej w drodze na zachód ). Więc według mnie ukrywał fakt tego zawieszenia we wszystkich ligach.

No kuźwa ! Skoro ja zwykły kowalski bym się tym przejmował, to co dopiero gość który z tego żyje i zarabia spore pieniądze nie uważacie ?

Dobrego ma menadżera i sam dobry jest agent skoro tak okłamywał co ?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2011, 14:12
A co ma "zattajanie" zawieszenia przez zawodnika? Przecież to federacja wraz z certyfikatem powinna przysyłać informację, że zawodnik jest zawieszony. A jak nie federacja, to klub... Inną kwestią jest to, dlaczego SERBSKA federacja zawiesza zawodnika na grę w CAŁEJ EUROPIE, a nie tylko na terenie Serbii - żeby to było możliwe, to zawodnika musi zawiesić UEFA bądź FIFA a nie rodzima federacja...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 30.07.2011, 14:17
no czyli co ? Serbowie sami sobie ( jako federacja ) dalii taki zakaz Jovaniciowi nielegalnie ?
No bo Fifa / Uefa może dawać takie zakazy na całą ligę tak ?

I druga kwestia, jak federacja, czy klub nie przesłał informacji, to chyba jakiś honor i zwykła ludzka uczciwość wymagałaby od zawodnika żeby powiedział co jest grane co ?
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 30.07.2011, 14:20
Może mówił, ale tak jak większość był przekonany, że jest zawieszony tylko na wszystkie serbskie rozgrywki - bo tak być powinno. Niedawno senegalska federacja zawiesiła Dioufa na 5 lat! I co? Nie moze grać nigdzie indziej? Może, nie może grać w reprezentacji i na terenie Senegalu...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 14:20
Przecież czekano na certyfikat, skoro przyszedł pomyślny (czyli zgoda na granie) to podpisano kontrakt.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.07.2011, 14:21
Całe szczęście, że kara nie obowiązuje w europejskich pucharach, bo dostalibyśmy walkowera...
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 30.07.2011, 14:22
oficjalna milczy ( i nie chodzi o to że jest sobota i żaden news się nie pojawi, bo się pojawią w weekendy normalnie ), więc pewnie już interweniują ?

Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Przecież czekano na certyfikat, skoro przyszedł pomyślny (czyli zgoda na granie) to podpisano kontrakt.
no ale okazuje się, że albo wp jakiegoś bubla wypuściła, albo jednak ten certyfikat był lewy(?) , nie prawdziwy ?

No bo ziomek nie może grać na terenie RP....
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 31.07.2011 o godz. 12:19.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 30.07.2011, 14:47
Naprawde nie rozumiem co ma serbska federacja do polskiej ekstarklasy. A jak jednak zagra to co mu/Wiśle niby mogą zrobić?
Odpowiedz cytując
krzysiekabc
Junior Member

Od: 06.2011

Stary 30.07.2011, 14:49
Czyli podobnie Piszczek nie mógłby grać przez pół roku w bundeslidze, ponieważ został zawieszony? To jest śmieszne co ma ich związek do naszej piłki, chyba że komuś było na rękę żeby nie grał u nas od początku.
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 30.07.2011, 16:56
Nie chcę się wymądrzać ale ze starego niusa o Jovanoviciu jasno wynika, że nie może grać w rozgrywkach ligowych i nie wiem skąd to zaskoczenie. Ja cały czas w ten sposób interpretowałem ten cytat:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25361

Przeczytajcie dokładnie cytat Slobodana Pajovicia.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Stary 30.07.2011, 18:01
Dobra ale chyba oczywiste dla wszystkich było, że chodzi o rozgrywki krajowe w Serbii. Czy PZPN ma podpisaną jakąś umowę z ichniejszym odpowiednikiem, żeby respektować ich orzeczenia ?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Stary 30.07.2011, 18:05
Ale Wisła może zdawała sobie sprawę z tego, że w Polsce do września grać nie może i kupiła go z myślą o pucharach.
Odpowiedz cytując
arytmetyk
Member

Od: 08.2010

Stary 30.07.2011, 19:15
Kto oglądał wywiad po meczu z Milanem? Myślałem ze zlewa lekcje polskiego a tu taka miła niespodzianka.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 30.07.2011, 19:20
no ja ogladalem, to juz od dluzszego czasu bylo wiadomo ze ladnie gada

na pewno lepiej niz Smuda
Odpowiedz cytując
Voin
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 30.07.2011, 19:21
Już na filmach Wisły na YT mówił po Polsku ;p
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Stary 30.07.2011, 19:28
Chyba pomyliłem się w ocenie Garguły. Widać, że w tym momencie gra kilka razy lepiej niż w zeszłym sezonie. Może wreszcie wróci do pełni dyspozycji? Dziś przez tak krótki czas zagrał zdecydowanie lepiej od Nuneza, który niestety nie może zaliczyć tego występu do udanych.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 30.07.2011, 19:37
krzysiekabc napisał(a):Wyświetl post
Czyli podobnie Piszczek nie mógłby grać przez pół roku w bundeslidze, ponieważ został zawieszony? To jest śmieszne co ma ich związek do naszej piłki, chyba że komuś było na rękę żeby nie grał u nas od początku.
Też mnie to śmieszy. Jovanovic za głupie przyśpiewki dostaje karę obowiązującą we wszystkich krajach, a Piszczek za handel meczami nie może grac tylko w kadrze... Czemu mu nie zabronią grać w Borussii?
Odpowiedz cytując
labtec
Senior Member

Stary 30.07.2011, 22:52
PONOĆ - Maor został w Łodzi w szpitalu na oględzinach. Coś z pachwiną ?
PONOĆ
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.07.2011, 23:08
arytmetyk napisał(a):Wyświetl post
Kto oglądał wywiad po meczu z Milanem? Myślałem ze zlewa lekcje polskiego a tu taka miła niespodzianka.

Heh ladnie zmieszany byl ten komentor.

Robi z Milanem wywiad po angielsku,a tu nagle Milan mowi'Dzieku bogu"i redaktor zalapal ze mozna z nim po polsku

,fajnie to wyszlo
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.07.2011, 23:10
Nikt nic o kontuzji Maora oficjalnie nie pisze, wobec czego, dopóki takowe informacje się nie potwierdzą, przestańcie .......ić.
Odpowiedz cytując
PWLK
Banita

Od: 04.2006

Stary 30.07.2011, 23:21
wez pod uwage to, ze moze nie chca podawac teraz tej informacji przed meczem z litexem.. bo co by nie bylo ulatwia to troche sprawe bulgarom..
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.07.2011, 23:29
Mnie sie wydaje ze gdyby Melikson naprawde odniosl kontuzje to dowiedzielibysmy sie o niej w ... dniu meczu w chwili oglaszania skladow. Gdyby Maor odniosl kontuzje to Maaskant zabronilby mowic o tym wszystkim osobom w klubie. Pamietacie jak zakazal mowic kto zastapil Maleckiego? Niby powiedzial to w zartach ale jakos o wystepie Jovanicia (Pareiko podobno byl zdrowy ) Nuneza czy Diaza dowiedzielismy sie w chwili oglaszania skladu meczowego. Dla mnie to gra, na zasianie niepewnosci w Bulgarow... Teraz oni sobie mysla: zagra, nie zagra? Numery a'a Murihno
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów