|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
No cóż, nie mam telewizora w domu - może to dlatego
Dobrze wiedzieć, że mamy 4 Polaków w kadrze meczowej.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
dodatek do GK
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...e_krakowskiej/ |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sergei Pareiko zdemotywowany przez trenera Maaskanta
Czuję się lepiej. Trenuję, rzucam się, bronię strzały i schodzę do szatni bez bólu, ale wiem, że może się on pojawić w każdej chwili. Dlatego porozmawiałem z trenerem oraz Pawłem Primelem (trenerem bramkarzy Wisły – przyp. red.) i wspólnie postanowiliśmy, że nie ma sensu ryzykować. Chcę się wyleczyć na rewanż z Liteksem – powiedział nam Estończyk. Maaskant dodał z uśmiechem – Powiedziałem Sergeiowi, że po prostu się starzeje. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
No to ładnie wynikło, ciekawe czy u nas w klubie kalkulowali to czy dopiero teraz wyszło na jaw? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ta informacja ma już 2 godziny, a oficjalna i inne portale Wiślackie milczą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
Ale co tam piłkarzem, jakbym dostał punkty karne na prawku, albo jakąś wagę bym miał w sądzie to też bym odliczał i się tym interesował kiedy to się skończy tak ? A ja widzę, że Jovanoviciowi przed oczyma okazała się spora górka euro dla niego i możliwość gry w PL ( lidze przejściowej w drodze na zachód ). Więc według mnie ukrywał fakt tego zawieszenia we wszystkich ligach. No kuźwa ! Skoro ja zwykły kowalski bym się tym przejmował, to co dopiero gość który z tego żyje i zarabia spore pieniądze nie uważacie ? Dobrego ma menadżera i sam dobry jest agent skoro tak okłamywał co ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A co ma "zattajanie" zawieszenia przez zawodnika? Przecież to federacja wraz z certyfikatem powinna przysyłać informację, że zawodnik jest zawieszony. A jak nie federacja, to klub... Inną kwestią jest to, dlaczego SERBSKA federacja zawiesza zawodnika na grę w CAŁEJ EUROPIE, a nie tylko na terenie Serbii - żeby to było możliwe, to zawodnika musi zawiesić UEFA bądź FIFA a nie rodzima federacja...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no czyli co ? Serbowie sami sobie ( jako federacja ) dalii taki zakaz Jovaniciowi nielegalnie ?
No bo Fifa / Uefa może dawać takie zakazy na całą ligę tak ? I druga kwestia, jak federacja, czy klub nie przesłał informacji, to chyba jakiś honor i zwykła ludzka uczciwość wymagałaby od zawodnika żeby powiedział co jest grane co ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Może mówił, ale tak jak większość był przekonany, że jest zawieszony tylko na wszystkie serbskie rozgrywki - bo tak być powinno. Niedawno senegalska federacja zawiesiła Dioufa na 5 lat! I co? Nie moze grać nigdzie indziej? Może, nie może grać w reprezentacji i na terenie Senegalu...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Przecież czekano na certyfikat, skoro przyszedł pomyślny (czyli zgoda na granie) to podpisano kontrakt.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Całe szczęście, że kara nie obowiązuje w europejskich pucharach, bo dostalibyśmy walkowera...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oficjalna milczy ( i nie chodzi o to że jest sobota i żaden news się nie pojawi, bo się pojawią w weekendy normalnie ), więc pewnie już interweniują ?
No bo ziomek nie może grać na terenie RP....
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 31.07.2011 o godz. 12:19.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Naprawde nie rozumiem co ma serbska federacja do polskiej ekstarklasy. A jak jednak zagra to co mu/Wiśle niby mogą zrobić?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Czyli podobnie Piszczek nie mógłby grać przez pół roku w bundeslidze, ponieważ został zawieszony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie chcę się wymądrzać ale ze starego niusa o Jovanoviciu jasno wynika, że nie może grać w rozgrywkach ligowych i nie wiem skąd to zaskoczenie. Ja cały czas w ten sposób interpretowałem ten cytat:
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25361 Przeczytajcie dokładnie cytat Slobodana Pajovicia. ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dobra ale chyba oczywiste dla wszystkich było, że chodzi o rozgrywki krajowe w Serbii. Czy PZPN ma podpisaną jakąś umowę z ichniejszym odpowiednikiem, żeby respektować ich orzeczenia ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ale Wisła może zdawała sobie sprawę z tego, że w Polsce do września grać nie może i kupiła go z myślą o pucharach.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kto oglądał wywiad po meczu z Milanem? Myślałem ze zlewa lekcje polskiego a tu taka miła niespodzianka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
no ja ogladalem, to juz od dluzszego czasu bylo wiadomo ze ladnie gada
na pewno lepiej niz Smuda |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Już na filmach Wisły na YT mówił po Polsku ;p
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba pomyliłem się w ocenie Garguły. Widać, że w tym momencie gra kilka razy lepiej niż w zeszłym sezonie. Może wreszcie wróci do pełni dyspozycji? Dziś przez tak krótki czas zagrał zdecydowanie lepiej od Nuneza, który niestety nie może zaliczyć tego występu do udanych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Też mnie to śmieszy. Jovanovic za głupie przyśpiewki dostaje karę obowiązującą we wszystkich krajach, a Piszczek za handel meczami nie może grac tylko w kadrze... Czemu mu nie zabronią grać w Borussii?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PONOĆ - Maor został w Łodzi w szpitalu na oględzinach. Coś z pachwiną ?
PONOĆ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Heh ladnie zmieszany byl ten komentor. Robi z Milanem wywiad po angielsku,a tu nagle Milan mowi'Dzieku bogu"i redaktor zalapal ze mozna z nim po polsku ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nikt nic o kontuzji Maora oficjalnie nie pisze, wobec czego, dopóki takowe informacje się nie potwierdzą, przestańcie .......ić.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2006
Offline |
|
|
wez pod uwage to, ze moze nie chca podawac teraz tej informacji przed meczem z litexem.. bo co by nie bylo ulatwia to troche sprawe bulgarom..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Mnie sie wydaje ze gdyby Melikson naprawde odniosl kontuzje to dowiedzielibysmy sie o niej w ... dniu meczu w chwili oglaszania skladow. Gdyby Maor odniosl kontuzje to Maaskant zabronilby mowic o tym wszystkim osobom w klubie. Pamietacie jak zakazal mowic kto zastapil Maleckiego? Niby powiedzial to w zartach ale jakos o wystepie Jovanicia (Pareiko podobno byl zdrowy
) Nuneza czy Diaza dowiedzielismy sie w chwili oglaszania skladu meczowego. Dla mnie to gra, na zasianie niepewnosci w Bulgarow... Teraz oni sobie mysla: zagra, nie zagra? Numery a'a Murihno ![]() ![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|