The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
plomien23
Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2011, 14:24
To u nas Kowalski miał by spore kłopoty aby przetrwać

Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 24.07.2011, 16:24
Ochalik potwierdza fakt, że Małecki nie poleci do Bułgarii
http://tsw.com.pl/news/Wisla-oslabiona-w-Loweczu-1162
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.07.2011, 18:10
Dla mnie Nunez może nawet zużyte opony we Wiśle łowić byleby tylko zapier**lał na boisku i dobrze grał.

Amen.
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.07.2011, 18:11
Panowie koniec pier....lnia.

Ciekawe że info o Małym oficjalnie potwierdza rzecznik Wisły na ma TSW a nie ma o tym ani słowa na oficjalnej stronie. W programie trzecim Polskiego Radia też taką informację podali. No zobaczymy.

Natomiast nawiązując do wypowiedzi Ochalika - Diaz za Małego Chyba, że Diaz w obronie za Dragana a na skrzydle Iliev i Kirm .
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 24.07.2011 o godz. 18:42.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 24.07.2011, 19:39
Diaz za Małego to raczej sugestia redakcji niż wypowiedź Ochalika.
Odpowiedz cytując
Skywalker
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 24.07.2011, 20:02
Ja bym dał szansę Nunezowi. Dla mnie to jest piłkarz bardziej na skrzydło, niż do środka gdzie go widzi Maaskant. Mógłby sobie poradzić lepiej niż niemrawy Kirm, chociaż to pewnie Słoweniec zastąpi Małego we wtorek. Ewentualnie Melikson na skrzydło, a na środek Garguła.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.07.2011, 20:03
Dla niektórych malkontentów:

http://www.weszlo.com/blog/17
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 24.07.2011, 20:12
Żmijka - a to z Małym to już pewne czy tylko takie przypuszczenia
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 24.07.2011, 21:18
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...skim,id,t.html

wywiad z Lameyem

Cytat:
Powiedział Pan, że może grać coraz lepiej. Jakie elementy chciałby Pan poprawić w pierwszym rzędzie?
Oczywiście moją podstawową rolą w drużynie jest obrona, więc chciałbym być jak najskuteczniejszy pod tym względem. Chciałbym jednak mieć również jak najwięcej asyst, dokładnych długich podań. Myślę, że w tym elemencie mogę i powinienem dawać drużynie coraz więcej.
Licze na te dokładne długie podania w jego wykonaniu
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.07.2011, 21:24
Że nie zagra? Pewne.
.
Odpowiedz cytując
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 24.07.2011, 22:23
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Dla niektórych malkontentów:

http://www.weszlo.com/blog/17
Przeczytajcie sobie bardzo mądry komentarz pod tym wpisem niejakiego raazy:

"to nie jest tak, że płacz i lament...chodzi o to, że rany po Valerendze, Karabachu, Tbilisi, Levadii się zabliźniły, ale blizny pozostały i jak to mają w naturze rosną razem z nami (kibicami Wisły). Stąd myślę ta nieufność, niewiara, podejście bojaźliwe..boję się napisać - kompleksy. Nie kompleks, tylko kompleksy. Podświadome skojarzenia z porażkami, których być nie powinno, a za które oberwało się i piłkarzom i działaczom i Cupiałowi i trenerom, dyrektorom sportowym, nawet nam samym - kibicom. Było tego tyle, że wypartą ze świadomości mamy pewność siebie. Zero bufonady. Tylko pokora. Teraz nie wierzymy w nic i w nikogo. Podświadomie. Lepiej się oszukiwać, że jest źle i się miło zaskoczyć jakimś sukcesem, niż ogłaszać się Bogiem i znów polec z jakimiś Gruzinami. Bez megalomanii, skromnie, małymi kroczkami,z szacunkiem dla przeciwnika..i myślę, że z takim podejściem LM w tym roku nasza. ...ale do takiego myślenia trzeba było dojrzeć! A że tylko chwasty szybko dojrzewają, dlatego na Wielką Wisełkę w LM tak długo przyszło Nam i Wam czekać."

Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 24.07.2011, 22:37
Bardzo mądry, w dupie się ludziom przewraca.A to że tradycją się stało że dostajemy od byle ogórków, to każdy podchodzi zdrowiej do sprawy.Co roku gramy w pucharach, wiele klubów dało by wiele by kopnąć piłką choć w jednej rundzie.Już nie mówię o klubach które startują od A klasy a tu biedak cały w bliznach pocięty, nie potrafi docenić co tak na prawdę ma.
Za bardzo weszły w skórę sukcesy z Kasperczakiem i żyło się nimi do czasu ruiny kadrowej, teraz mamy nowy skład a kibice racjonalniej podchodzą do sprawy, i tak wszystko zależy od piłkarzy (nowych jak by nie patrzeć) Zagrali by zajebiście dwumecz z Litexem to by inaczej śpiewał.
Ostatnio edytowane przez TommyTSW : 24.07.2011 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.07.2011, 23:05
riv napisał(a):Wyświetl post
Przeczytajcie sobie bardzo mądry komentarz pod tym wpisem niejakiego raazy:

"to nie jest tak, że płacz i lament...chodzi o to, że rany po Valerendze, Karabachu, Tbilisi, Levadii się zabliźniły, ale blizny pozostały i jak to mają w naturze rosną razem z nami (kibicami Wisły). Stąd myślę ta nieufność, niewiara, podejście bojaźliwe..boję się napisać - kompleksy. Nie kompleks, tylko kompleksy. Podświadome skojarzenia z porażkami, których być nie powinno, a za które oberwało się i piłkarzom i działaczom i Cupiałowi i trenerom, dyrektorom sportowym, nawet nam samym - kibicom. Było tego tyle, że wypartą ze świadomości mamy pewność siebie. Zero bufonady. Tylko pokora. Teraz nie wierzymy w nic i w nikogo. Podświadomie. Lepiej się oszukiwać, że jest źle i się miło zaskoczyć jakimś sukcesem, niż ogłaszać się Bogiem i znów polec z jakimiś Gruzinami. Bez megalomanii, skromnie, małymi kroczkami,z szacunkiem dla przeciwnika..i myślę, że z takim podejściem LM w tym roku nasza. ...ale do takiego myślenia trzeba było dojrzeć! A że tylko chwasty szybko dojrzewają, dlatego na Wielką Wisełkę w LM tak długo przyszło Nam i Wam czekać."
Jasne, a wynika to z tego że chcemy aby Wisła była coraz lepsza, aby taki Karabach przechodzić bez palpitacji serca u kibiców. Zgadzam się z tym komentarzem.

Jednakże nie doceniamy to co już mamy - a personalnie mamy najlepsza drużynę w Ekstraklasie - to jest opinia nie tylko moja ale przede wszystkim osób spoza kręgu kibiców Wisły którzy obiektywnie podchodzą do sprawy.
Odpowiedz cytując
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Stary 25.07.2011, 21:21
Ciekawy wywiad z Michałem Globiszem..gość czyta w moich myślach. Tekst o polskich piłkarzach..więc praktycznie nie dotyczy Wisły

" Polski piłkarz zadowala się pierwszym lepszym kontraktem. Jest minimalistą i leniem. Nie zdaje sobie sprawy, że gdyby trochę nad sobą popracował, mógłby mieć nie 20 tys. zł miesięcznie, ale 200. Na Zachodzie zawodnik startuje z innego pułapu. Wie, że trzeba zapierd..., by osiągnąć sukces i - co za tym idzie - wielkie pieniądze.

- Zdolni piłkarze są, ale nie umiemy ich poprowadzić. Podam przykład. Kiedy gramy międzypaństwowy mecz juniorów, a rywale zastosują pressing, nasi piłkarze wpadają w popłoch i wybijają piłkę na oślep. A gdzie on ma się tego nauczyć, jeśli w rozgrywkach wojewódzkich są dwa silne kluby, np. na Wybrzeżu Lechia Gdańsk i Arka Gdynia. Czyli to są dwa mecze w sezonie! Resztę wygrywają po 10:0, bo rywale są tak słabi, że sami oddają im piłkę. Potem taki piłkarz jedzie na kadrę i nie potrafi wymienić pod presją dwóch podań.

- Jak się chce, to można. Można przyjść 15 minut przed treningiem, zostać chwilę dłużej. W Lechii miałem Dariusza Wójtowicza i Jacka Grembockiego. Kazałem im z odległości 25 m podać sobie piłkę do nogi 50 razy - raz lewą, raz prawą. Mieli zdać raport, jak wykonają zadanie. Przychodzi jeden i mówi: "Czterdzieści dwa". A ja na to: z powrotem. I wracali ćwiczyć. Dziś tego nie ma. Przyjeżdża piłkarz na trening, pobiega godzinę, pod prysznic i do domu. Dziś piłkarze nie mają charakteru, nie mają zacięcia. Dlaczego pływacy czy muzycy zasuwają po kilka czy kilkanaście godzin dziennie? A polski piłkarz nie potrafi dośrodkować z rzutu rożnego! Rozumieją panowie? Ze stojącej piłki nie umie! Nie umie, bo nie trenuje. W latach 60. koszykarz Jurkiewicz po treningu zostawał w hali, gdzie miał swoją klepkę na parkiecie. I rzucał z niej z zamkniętymi oczami tysiące razy! Jak przychodził mecz, nie było na niego mocnych. Trafiał po kilkadziesiąt punktów… Polski piłkarz skupia się na wszystkim innym, tylko nie na treningu. Idzie na łatwiznę, a potem musi walczyć nie tylko z przeciwnikiem, ale także z piłką, bo mu przeszkadza. Dlatego namawiam zawodników na wyjazd za granicę, oczywiście nie w wieku pięciu lat. Miałem w kadrze Janotę. W Polsce mijał rywali jak tyczki, wyjątkowy talent. Ale jak poszedł do Feyenoordu, okazało się, że takich Janotów było 200. Każdy pach, pach, pach, drybling. Ale mimo że się nie przebił, poznał profesjonalne podejście do piłki, nauczył się języka. I jak wróci do Polski, to nie jako przegrany. Będzie miał przewagę nad innymi piłkarzami. Dobrym przykładem jest powrót do Polski Kupisza i Mili. Tak na marginesie, na miejscu Smudy dałbym temu drugiemu jeszcze szansę w reprezentacji."
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.07.2011, 23:09
uzytkownik_forum napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę, że roxmawiamy o piłkarzu, który w swojej ojczyżnie został znienawidzony za to, że grał do dupy, nie przykładał się, a podejrzewam, że poza boiskiem też nie został idolem młodzięzy, bo chodził na indywidualne zajęcia do fizjoterapuety i siłownie, który w wywiadzie mówi, że nie wie, jaką ma sumę odstępnego, ale szybciutko wie, gdzie jest GK... Tyle dla forumowych Sherlocków i psychologów.
Ok...wiec skoro juz jestes takim detektywem to moze mi powiedz gdzie np Nunez robi zakupy ? ah..ok lewiatany przeciez sa.
Wedlug niektorych z Was pilkarz nie powinien :
- Chodzic na zakupy
- Spotykac sie ze znajomymi
- nie chodzic do kina
- nie chodzic na imprezy
- Nie chodzic na spacery.

Tylko jego dzien powinien wygladac tak :
Rano na trening po treningu dom i w domu siedziec i koncentrowac sie przed kolejnym treningiem lub meczem...Ba ! nawet z zona zeby nie napil sie lampki wina czy tez jednego piwa ! przeciez to juz niszczy Jego kariere. Najlepiej zamknijcie ich w zlotych klatkach.

Wiele z Was zapomina ze pilkarze to tez ludzie, Oni tak samo musza/lubia chodzic na zakupy, za przeproszeniem ****c sie z zona kiedy chce jak chce i gdzie chce. Troche dystansu by sie przydalo.

Dla mnie to On moze byc narabany jak dzwon nawet dzin przed meczem byle by w meczu lub na treningu dawal z siebie 200 % i gral dobrze.

Co do meczu i zastepstwa za Malego...Iliev na prawo za Malego a na lewo Nuneza bym sprobowal a jesli by slabo sie spisywal to wchodzi Kiro Mozliwosci jest masa a jaka wybierze Roberto ? mam nadzieje ze najlepsza i najskuteczniejsza
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 25.07.2011, 23:30
Był taki pięściarz, kompletnie wyleciało mi z głowy jego nazwisko, ale troche lat minęlo.
Potrafił balować sobie do 5 rano, i wygrac walkę którą mial o 12, ale to zależy od organizmu.
Czyli da sie balować i wygrywać, ale przed bibami trenował ;pp

Lecz jak by spojrzeć na wywiad z Globiszem, wklejony tutaj przez Antystenesa, trzeba sobie uświadomić że tak teraz jest. Sam grałem i wiem jak jest, chcą grać ale trenować nie ma komu. Przez to młodzi zawodnicy nie mają jakiegoś przykładu, że trzeba poza***** by coś osiągnąć. Brakuje ludzi, już nawet nie zostający po treningach, ale pożądnie się do nich przykładając nawet nieświadomie dają dobry przykład młodzieży. Tego jest za mało, co i tak nie zmienia faktu że brak talentów to wina PZPN.
Odpowiedz cytując
fantom chicago
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 26.07.2011, 00:09
Potrafilem balowac do pierwszej nad ranem , obudzic sie o piatej trzydziesci rano i pobiec maraton w czasie lepszym niz poprzednio uzyskany . Niestety jak sie czlowiek przyzwyczai , to mysli , ze zawsze tak bedzie , a czas jednak bardzo szybko cie sciagnie do parteru.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 07:19
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Był taki pięściarz, kompletnie wyleciało mi z głowy jego nazwisko, ale troche lat minęlo.
Potrafił balować sobie do 5 rano, i wygrac walkę którą mial o 12, ale to zależy od organizmu.
.
Antoni Kolczynski.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.07.2011, 08:20
Przypomnę, że roxmawiamy o piłkarzu, który w swojej ojczyżnie został znienawidzony za to, że grał do dupy, nie przykładał się, a podejrzewam, że poza boiskiem też nie został idolem młodzięzy, bo chodził na indywidualne zajęcia do fizjoterapuety i siłownie, który w wywiadzie mówi, że nie wie, jaką ma sumę odstępnego, ale szybciutko wie, gdzie jest GK... Tyle dla forumowych Sherlocków i psychologów.
Widzę ,że niektórzy mają naprawdę poważne problemy z głową . Zawsze muszą znaleźć powód by zaatakować kogoś z piłkarzy własnej drużyny , problem w tym że te powody są coraz bardziej śmieszne . Co zawodnikowi nie można wyjść zrobić zakupy ? W końcu dopiero co się przeprowadził do Krakowa więc musi jakieś nowe rzeczy kupić ale oczywiście forumowe dzieciaki rozpieszczane przez mamusie które wszystko wiedzą najlepiej mówią że to jest "beee" ( nie wierzę żeby takie głupoty wypisywała osoba dorosła znająca życie ) . Co do kwoty odstępnego to od tego jest manager jakbyś nie wiedział . Proponuję udać się do psychologa albo odpocząć nieco od forum i newsów związanych z klubem dla Twojego dobra bo widzę ,że ta sytuacja Cię przerasta ...

Poziom ironii wyceniam na -1; tzw. depresja rodem z Holandii, i nie mylic z trenerem.. Zobaczymy za chwilkę, jak chłopak skończy kariere u Nas niczym Rios, i złotoustym i pełnym humoru rodem z piaskownicy odbierze mowę. Bez odbioru.
I w dodatku jasnowidz ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 26.07.2011 o godz. 08:25.
Odpowiedz cytując
leszekm
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.07.2011, 08:43
Ivica Iliev: Mamy do osiągnięcia wielki cel

http://sport.interia.pl/raport/wisla...bienia,1671379
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 28.07.2011, 14:12
28 lipca 1897 roku w Krakowie urodził się Henryk Reyman. Dziś mija 114 lat od tego wydarzenia.
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...=Henryk_Reyman
Odpowiedz cytując
uzytkownik_forum
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 29.07.2011, 08:23
fanfan napisał(a):Wyświetl post
Widzę ,że niektórzy mają naprawdę poważne problemy z głową . Zawsze muszą znaleźć powód by zaatakować kogoś z piłkarzy własnej drużyny , problem w tym że te powody są coraz bardziej śmieszne . Co zawodnikowi nie można wyjść zrobić zakupy ? W końcu dopiero co się przeprowadził do Krakowa więc musi jakieś nowe rzeczy kupić ale oczywiście forumowe dzieciaki rozpieszczane przez mamusie które wszystko wiedzą najlepiej mówią że to jest "beee" ( nie wierzę żeby takie głupoty wypisywała osoba dorosła znająca życie ) . Co do kwoty odstępnego to od tego jest manager jakbyś nie wiedział . Proponuję udać się do psychologa albo odpocząć nieco od forum i newsów związanych z klubem dla Twojego dobra bo widzę ,że ta sytuacja Cię przerasta ...
Kolego; dla Twojej informacji rocznikowo jestem w okolicach 3 z przodu swojego wieku, nie mieszkam od 12 lat z rodzicami i pracuję na własne utrzymanie - muszę dostać jeszcze Nobla, Oscara, Grammy i zostać papieżem, by Ci udowodnić, że jednak "trochę" znam życie ? Kwota odstępnego - wybacz, ale tylko właśnie dzieciak nie wie, ile zarabia i jaką ma podpisaną umowę, więc dziękuje za samobójczy argument Fakt, to forum mnie przerasta, gdzie niektórzy bawią się w obrońców moralności -piszę, co myślę, i albo się sprawdzi, albo nie. To moje prawo i Tobie nic do tego. Howgh.
Odpowiedz cytując
alberto
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 29.07.2011, 08:32
http://www.malopolskatv.pl/lukasz-ga...wraca-do-lask/ - Garguła wraca do łask?
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 29.07.2011, 08:53
http://www.weszlo.com/news/7315-Gerv...yjsc_na_spacer

nie zauważyłem, by było już wklejone, a w wywiadzie m.in.
- zmiana auta co miesiąc - bujda
- klauzula chyba 1,2 mln euro :/
Odpowiedz cytując
skydancer
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.07.2011, 09:17
Dziś słyszałem w radiowej Czwórce, że Melikson ma matkę Polkę, urodzoną w Legnicy a sam ma podwójne obywatelstwo. Prawda to?
Odpowiedz cytując
EvilMonkey
Junior Member

Stary 29.07.2011, 09:20
Eureka ...
Obywatelstwo Polskie dostał niedługo przed przenosinami do Wisły, to była kompletnie niezależna sprawa, czyli jeżeli nie byłoby tematu Wisły tak czy siak miałby Polskie obywatelstwo.
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 29.07.2011, 09:24
skydancer napisał(a):Wyświetl post
Dziś słyszałem w radiowej Czwórce, że Melikson ma matkę Polkę, urodzoną w Legnicy a sam ma podwójne obywatelstwo. Prawda to?
No to żeś się obudził w porę
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Stary 29.07.2011, 09:33
Swoją drogą wielu zarzuca nam, że gra u nas w składzie tylko 2 Polaków. A tak naprawdę grają Sobolewski, Wilk, Melikson i Małecki, czyli czterech. Dwa razy tyle.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 29.07.2011, 09:46
Według przegladu sportowego najrozsadniejszym wzmocnieniem ekstraklasy jest jak na razie.... Ivica Iliev. Jak na razie mozna przyznac im racje
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 29.07.2011, 09:50
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Według przegladu sportowego najrozsadniejszym wzmocnieniem ekstraklasy jest jak na razie.... Ivica Iliev. Jak na razie mozna przyznac im racje
Oceniają wzmocnienia ekstraklasy, jak jeszcze ekstraklasa nie ruszyła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów