|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
To u nas Kowalski miał by spore kłopoty aby przetrwać
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Ochalik potwierdza fakt, że Małecki nie poleci do Bułgarii
http://tsw.com.pl/news/Wisla-oslabiona-w-Loweczu-1162 |
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Diaz za Małego to raczej sugestia redakcji niż wypowiedź Ochalika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Żmijka - a to z Małym to już pewne czy tylko takie przypuszczenia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...skim,id,t.html
wywiad z Lameyem Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Że nie zagra? Pewne.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
"to nie jest tak, że płacz i lament...chodzi o to, że rany po Valerendze, Karabachu, Tbilisi, Levadii się zabliźniły, ale blizny pozostały i jak to mają w naturze rosną razem z nami (kibicami Wisły). Stąd myślę ta nieufność, niewiara, podejście bojaźliwe..boję się napisać - kompleksy. Nie kompleks, tylko kompleksy. Podświadome skojarzenia z porażkami, których być nie powinno, a za które oberwało się i piłkarzom i działaczom i Cupiałowi i trenerom, dyrektorom sportowym, nawet nam samym - kibicom. Było tego tyle, że wypartą ze świadomości mamy pewność siebie. Zero bufonady. Tylko pokora. Teraz nie wierzymy w nic i w nikogo. Podświadomie. Lepiej się oszukiwać, że jest źle i się miło zaskoczyć jakimś sukcesem, niż ogłaszać się Bogiem i znów polec z jakimiś Gruzinami. Bez megalomanii, skromnie, małymi kroczkami,z szacunkiem dla przeciwnika..i myślę, że z takim podejściem LM w tym roku nasza. ...ale do takiego myślenia trzeba było dojrzeć! A że tylko chwasty szybko dojrzewają, dlatego na Wielką Wisełkę w LM tak długo przyszło Nam i Wam czekać." ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ciekawy wywiad z Michałem Globiszem..gość czyta w moich myślach. Tekst o polskich piłkarzach..więc praktycznie nie dotyczy Wisły
![]() " Polski piłkarz zadowala się pierwszym lepszym kontraktem. Jest minimalistą i leniem. Nie zdaje sobie sprawy, że gdyby trochę nad sobą popracował, mógłby mieć nie 20 tys. zł miesięcznie, ale 200. Na Zachodzie zawodnik startuje z innego pułapu. Wie, że trzeba zapierd..., by osiągnąć sukces i - co za tym idzie - wielkie pieniądze. - Zdolni piłkarze są, ale nie umiemy ich poprowadzić. Podam przykład. Kiedy gramy międzypaństwowy mecz juniorów, a rywale zastosują pressing, nasi piłkarze wpadają w popłoch i wybijają piłkę na oślep. A gdzie on ma się tego nauczyć, jeśli w rozgrywkach wojewódzkich są dwa silne kluby, np. na Wybrzeżu Lechia Gdańsk i Arka Gdynia. Czyli to są dwa mecze w sezonie! Resztę wygrywają po 10:0, bo rywale są tak słabi, że sami oddają im piłkę. Potem taki piłkarz jedzie na kadrę i nie potrafi wymienić pod presją dwóch podań. - Jak się chce, to można. Można przyjść 15 minut przed treningiem, zostać chwilę dłużej. W Lechii miałem Dariusza Wójtowicza i Jacka Grembockiego. Kazałem im z odległości 25 m podać sobie piłkę do nogi 50 razy - raz lewą, raz prawą. Mieli zdać raport, jak wykonają zadanie. Przychodzi jeden i mówi: "Czterdzieści dwa". A ja na to: z powrotem. I wracali ćwiczyć. Dziś tego nie ma. Przyjeżdża piłkarz na trening, pobiega godzinę, pod prysznic i do domu. Dziś piłkarze nie mają charakteru, nie mają zacięcia. Dlaczego pływacy czy muzycy zasuwają po kilka czy kilkanaście godzin dziennie? A polski piłkarz nie potrafi dośrodkować z rzutu rożnego! Rozumieją panowie? Ze stojącej piłki nie umie! Nie umie, bo nie trenuje. W latach 60. koszykarz Jurkiewicz po treningu zostawał w hali, gdzie miał swoją klepkę na parkiecie. I rzucał z niej z zamkniętymi oczami tysiące razy! Jak przychodził mecz, nie było na niego mocnych. Trafiał po kilkadziesiąt punktów… Polski piłkarz skupia się na wszystkim innym, tylko nie na treningu. Idzie na łatwiznę, a potem musi walczyć nie tylko z przeciwnikiem, ale także z piłką, bo mu przeszkadza. Dlatego namawiam zawodników na wyjazd za granicę, oczywiście nie w wieku pięciu lat. Miałem w kadrze Janotę. W Polsce mijał rywali jak tyczki, wyjątkowy talent. Ale jak poszedł do Feyenoordu, okazało się, że takich Janotów było 200. Każdy pach, pach, pach, drybling. Ale mimo że się nie przebił, poznał profesjonalne podejście do piłki, nauczył się języka. I jak wróci do Polski, to nie jako przegrany. Będzie miał przewagę nad innymi piłkarzami. Dobrym przykładem jest powrót do Polski Kupisza i Mili. Tak na marginesie, na miejscu Smudy dałbym temu drugiemu jeszcze szansę w reprezentacji." |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Wedlug niektorych z Was pilkarz nie powinien : - Chodzic na zakupy - Spotykac sie ze znajomymi - nie chodzic do kina - nie chodzic na imprezy - Nie chodzic na spacery. Tylko jego dzien powinien wygladac tak : Rano na trening po treningu dom i w domu siedziec i koncentrowac sie przed kolejnym treningiem lub meczem...Ba ! nawet z zona zeby nie napil sie lampki wina czy tez jednego piwa ! przeciez to juz niszczy Jego kariere. Najlepiej zamknijcie ich w zlotych klatkach. Wiele z Was zapomina ze pilkarze to tez ludzie, Oni tak samo musza/lubia chodzic na zakupy, za przeproszeniem ****c sie z zona kiedy chce jak chce i gdzie chce. Troche dystansu by sie przydalo. Dla mnie to On moze byc narabany jak dzwon nawet dzin przed meczem byle by w meczu lub na treningu dawal z siebie 200 % i gral dobrze. Co do meczu i zastepstwa za Malego...Iliev na prawo za Malego a na lewo Nuneza bym sprobowal a jesli by slabo sie spisywal to wchodzi Kiro Mozliwosci jest masa a jaka wybierze Roberto ? mam nadzieje ze najlepsza i najskuteczniejsza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Był taki pięściarz, kompletnie wyleciało mi z głowy jego nazwisko, ale troche lat minęlo.
Potrafił balować sobie do 5 rano, i wygrac walkę którą mial o 12, ale to zależy od organizmu. Czyli da sie balować i wygrywać, ale przed bibami trenował ;pp Lecz jak by spojrzeć na wywiad z Globiszem, wklejony tutaj przez Antystenesa, trzeba sobie uświadomić że tak teraz jest. Sam grałem i wiem jak jest, chcą grać ale trenować nie ma komu. Przez to młodzi zawodnicy nie mają jakiegoś przykładu, że trzeba poza***** by coś osiągnąć. Brakuje ludzi, już nawet nie zostający po treningach, ale pożądnie się do nich przykładając nawet nieświadomie dają dobry przykład młodzieży. Tego jest za mało, co i tak nie zmienia faktu że brak talentów to wina PZPN. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Potrafilem balowac do pierwszej nad ranem , obudzic sie o piatej trzydziesci rano i pobiec maraton w czasie lepszym niz poprzednio uzyskany . Niestety jak sie czlowiek przyzwyczai , to mysli , ze zawsze tak bedzie , a czas jednak bardzo szybko cie sciagnie do parteru.
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Antoni Kolczynski.
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
I w dodatku jasnowidz ...
Ostatnio edytowane przez fanfan : 26.07.2011 o godz. 08:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
28 lipca 1897 roku w Krakowie urodził się Henryk Reyman. Dziś mija 114 lat od tego wydarzenia.
http://historiawisly.pl/wiki/index.p...=Henryk_Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
? Kwota odstępnego - wybacz, ale tylko właśnie dzieciak nie wie, ile zarabia i jaką ma podpisaną umowę, więc dziękuje za samobójczy argument Fakt, to forum mnie przerasta, gdzie niektórzy bawią się w obrońców moralności -piszę, co myślę, i albo się sprawdzi, albo nie. To moje prawo i Tobie nic do tego. Howgh. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
http://www.malopolskatv.pl/lukasz-ga...wraca-do-lask/ - Garguła wraca do łask?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
http://www.weszlo.com/news/7315-Gerv...yjsc_na_spacer
nie zauważyłem, by było już wklejone, a w wywiadzie m.in. - zmiana auta co miesiąc - bujda - klauzula chyba 1,2 mln euro :/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Dziś słyszałem w radiowej Czwórce, że Melikson ma matkę Polkę, urodzoną w Legnicy a sam ma podwójne obywatelstwo. Prawda to?
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Eureka
...Obywatelstwo Polskie dostał niedługo przed przenosinami do Wisły, to była kompletnie niezależna sprawa, czyli jeżeli nie byłoby tematu Wisły tak czy siak miałby Polskie obywatelstwo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoją drogą wielu zarzuca nam, że gra u nas w składzie tylko 2 Polaków. A tak naprawdę grają Sobolewski, Wilk, Melikson i Małecki, czyli czterech. Dwa razy tyle.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Według przegladu sportowego najrozsadniejszym wzmocnieniem ekstraklasy jest jak na razie.... Ivica Iliev. Jak na razie mozna przyznac im racje
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |