The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
biziu25
Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 22:43
ważne jest aby nasi piłkarze jeszcze bardziej skoncentrowani wyszli rewanż i nie myśleli ze mają zaliczkę z pierwszego meczu...mentalność naszych grajków jest różna więc mam nadzieję że Robert im wpoił zasadę że najważniejsze jest tu i teraz!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 26.07.2011, 22:45
filemon napisał(a):Wyświetl post
Jeśli ktokolwiek znajdzie film z nieuznaną bramką dla Bułgarów, uprzejmie proszę o link
Ewidentny FAUL . Koniec filmu.
Odpowiedz cytując
abidal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 22:47
Jeszcze taki szczegol.. Dzisiejszy mecz pokazal, ze Maor swietnie uderza stale fragmenty gry wiec nie rozumiem dlaczego ich etatowym wykonawca jest Malecki ? On je regularnie przestrzeliwuje, bije takie zawiesiny.. Zupelnie jakby ktos nie mial oczu.

Moze jest to spowodowane tym ze melikson jak pokazal jeden mecz ligowy ( bodajze derby ) potrafi tez znalezc sie w polu karnym, małecki moglby miec problem Najczeciej przy roznych jest tak ze jak mały podchodzi do bije w pole karne a jak melikson podchodzi o to rozgrywaja ... tak bylo w poprzednim sezonie przynajmniej , w tym jeszcze nie zwrocilem na to uwagi.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.07.2011, 22:54
na pewno mieliśmy dużo szczęścia, ale też trzeba przyznać, że napastnicy Litexu nie są wcale rewelacyjni. Na pewno bardzo dobry jest Tom. Szansę są duże. Zobaczymy kto z naszych zagra w rewanżu.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.07.2011, 22:57

"WISŁA zabiła marzenia" "Szokująca porażka"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
dragon
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 22:59
Wolne powinni egzekwować:

- Melikson
- Iliev
- Jirsak
- Kirm

Kolejnosc dowolna.
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.07.2011, 22:59
Z forum Bułgarów. Płaczą, że niesprawiedliwy wynik. Mówią, że nie mają szczęścia. Narzekają na sędziego. Wierzą, że w Krakowie strzelą dwie bramki. Gratulują kibicom dopingu. Powtarzają, że przegrali nie zasłużenie. Uważają, że jedyne w czym Wisła przewyższała Litex to przygotowanie fizyczne.
W mojej opinii: w rewanżu Pareiko wraca, Jovanović/Paljić za Diaza, Kirm za Ilieva i Biton za Genkova. Reszta tak jak dziś.
z Forum Wisły:
Płaczą, że niesprawiedliwy wynik. Mówią, że nie mają szczęścia. Narzekają na sędziego i że wszyscy zagrali słabo, że tak naprawdę to Gospodarze powinni wygrać ....

Ludzie opamiętajcie się przez ostatnie 10 lat w większości przypadków w lecie graliśmy jedno wielkie bagno i do tego dostawaliśmy w dupę.

Owszem gra nie najlepsza, Diaz i Kirm poniżej swoich możliwości żeby nie mówić słabo.
Mecz przeciętny, otwarta gra każdy wynik możliwy, Wisła Trochę więcej szczęścia i wynik dobry przed rewanżem. Tyle w temacie cieszmy się tym co mamy płakać będziemy jak odpadniemy po meczu w Krakowie, jak ktoś napisał doś już pięknych porażek jak mamy grać dalej w PE lub LM to awansujmy strzelając bramki tylną częścią ciała.

Pozdrawiam i dobrej nocki zyczę
Odpowiedz cytując
Chimek12
Member

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 23:00
Jeśli ktokolwiek znajdzie film z nieuznaną bramką dla Bułgarów, uprzejmie proszę o link
http://wpadlo.pl/2011/07/82-nieuznany-gol-dla-litexu/
Prosze bardzo
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 26.07.2011, 23:02
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Ewidentny FAUL . Koniec filmu.
Ewidentny? Ja tam faulu nie widziałem.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 26.07.2011, 23:02
Na szybko ode mnie.
Wygraliśmy na wyjeździe z naprawdę dobrą drużyną. W naszej lidze Litex byłby się o mistrzostwo i nie byłby bez szans.
Owszem gra nie była najlepsza ale z drugiej strony dzięki temu można się spodziewać, że w rewanżu nie będzie lekceważenia rywala tylko koncentracja na 100% i walka o każdy centymetr boiska.
Jeżeli nasi wejdą mocno w mecz plus komplet na R22 zrobi swoją robotę to szanse na awans naprawdę są spore.
Mam nadzieję, że cała drużyna ma świadomość, że pomiędzy 2:1 a powiedzmy 1:3 różnica była naprawdę niewielka.
Wygląda na to, że forma będzie z tygodnia na tydzień rosła.
Największy plus tego meczu jest taki, że drużyna umiała pomóc szczęściu.
Największy minus to stałe fragmenty. Pod naszą bramką kompletny chaos i ciągłe zagrożenie, pod bramką przeciwną brak pomysłu. Ale Cwetan wchodzi w sezon powoli, tak jak w poprzedniej rundzie...
Niech się Mały i Sergiej leczą, bo ich dzisiaj brakowało.
W przyszłą środę wszyscy na R22, bo to naprawdę cholernie ważny i trudny mecz.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
rocklee
Junior Member

Od: 11.2010

Stary 26.07.2011, 23:03
Zawodnicy Litexu dużo lepsi technicznie, szybkościowo. Jednak technika to nie wszystko, jest jeszcze wiele innych aspektów decydujących o zwycięstwie. Co do pracy sędziego - według mnie zbyt często w sytuacjach czystych ''bark w bark'' gwizdał aptekarsko, przez co przewagę mieli właśni ci szybcy, zwinni i dynamiczni piłkarze, taki Chavez, Sobol czy nawet Diaz (który nie jest jakiś taranem, ale w porównaniu z graczami z Bułgarii jest silny)nie mogli wykorzystać swojej przewagi fizycznej.

Moje krótkie, subiektywne notki zawodników:
Jovanić - nie wiem za co aż taka krytyka spada na tego gościa, poprawny mecz. Bez szału, fajerwerków, ale solidnie. Nie zapominajmy, że dowiedział się oo tym ,że zagra, 20 minut przed meczem.

Lamey - bardzo dobry występ, ważna bramka, w obronie dobrze, przypominam sobie tylko jeden przegrany pojedynek na skrzydle, po którym było poważne zagrożenie.

Jaliens - Przez większość meczu grał bardzo dobrze, na plus wyprowadzanie piłki, doświadczenie procentowało, jednak martwi mnie sytuacja z Brazylijczykiem, po którym padł gol (nieuznany). Środkowy obrońca powinien to wybić, grać agresywniej. Wydaję mi się, że niektórzy sędziowie by wskazali na środek boiska. Tak więc jego plusem jest doświadczenie, technika, dobre podania, na minus warunki fizyczne, łatwy do przepchnięcia.

Chavez - przy wyprowadzaniu piłki jak zwykle nerwowo, niepewnie. W destrukcji twardy, nieustępliwy, agresywny, poza środkiem musiał pomogać na boku obrony z upilnowaniem Toma.

Diaz - dobrze wyprowadzał piłkę, kilka niebezpieczni blisko pola karnego fauli, jednak sporo razy Bułgarzy symulowali. Z czasem grał coraz gorzej, niemiłosiernie objeżdżany, jednak często miał przed sobą dwóch zawodników, Melikson ani trochę nie pomagał mu w grze defensywnej.

Wilk - ambitnie, walecznie, bardzo ładna asysta, starał pomagać się na skrzydle Diazowi z różnym skutkiem to na plus. Na minus dużo strat, trochę słaby fizycznie, pod koniec oddychał rękawami, przez co był niewidoczny.

Sobolewski - dobre spotkanie, w odbiorze bardzo dobrze, zablokował kilka groźnych podań i strzałów. Do końca spotkania nie odpuszczał, zostawił serce na boisku.

Nunez - widzę, że za ten mecz został pochwalony na forum. Na plus strzał z dystansu i ... przyznaję nie pamiętam tego zawodnika z tego meczu, według mnie niewidoczny przez długie okresy.

Melikson - ciągnął grę, piękne wykończenia podania Czarka. Na minus to, że nie włączał się w grę w defensywie, chyba że takie miał instrukcje o trenera, wtedy jest całkowicie usprawiedliwiony, było widać że rywale często dwoili krycie na Maora, przez co zaliczył dużo strat. Trochę za dużo wdawania się w drybling. Mało ambitnie w destrukcji.

Iliev - głupia kartka, pierwsza połowa podobnie do Meliksona, w drugiej gorzej.

Genkov - niewidoczny, mało główek wygranych, słabe spotkanie. Albo się obudzi, albo wpuściłbym "izraelskiego Drogbę".

Podczas bronienia, gdy Melikson gra na skrzydle, mamy odsłonięty bok boiska. Dlatego trochę usprawiedliwiam Juniora, co nie zmienia faktu, że zagrał bardzo, bardzo słabo. Na środku tego tak nie widać, bo za swoimi plecami zwykle ma dwóch przecinaków - Sobola i Wilka.
Przyznaję, Małecki irytował mnie w dwumeczu ze Skonto, mimo że strzelił bramkę. Jednak sporo walczy w defensywie, jedną akcją potrafi zmienić wynik, jednak jego gra delikatnie mówiąc bardzo mnie w....ia. Kirm słabo, Garguła dość dobrze, ale nie ma ich co oceniać bo grali krótko.

Litex do dobry zespół, mają technicznych, dynamicznych zawodników, ale nie ma kto wykończyć wielu świetnych akcji. Ale za to obrona niepewna, brakuje im siły fizycznej.
Odpowiedz cytując
snikki_(konto-usuniete)
Banita

Od: 07.2011

Stary 26.07.2011, 23:04
bebeto napisał(a):Wyświetl post
(...)

"WISŁA zabiła marzenia" "Szokująca porażka"
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html
- Szokująca porażka przed własną publicznością - tak ocenia wynik spotkania "Dnes". W dalszej części relacji czytamy, że "Litex był bardzo blisko prowadzenia w pierwszej odsłonie spotkania, ale zmarnował wiele dogodnych sytuacji strzeleckich". "W drugiej połowie sędzia popełnił błąd i nie uznał prawidłowo zdobytej bramki".

O kontrowersyjnym karnym dla nas (za sprawą Ilieva) którego wielu się tu dopatrywało już media nie napiszą bo po co...
Odpowiedz cytując
Seb@.
Member

Od: 08.2007

Stary 26.07.2011, 23:11
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Za to pewnie spalone przy bramkach dla nas juz tak. Jaka wada wzrok -3?
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 23:12
Diaz zagral slabo, bo mial bardzo dobrego przeciwnika ? A moze ten Brazylijczyk zagral tak dobrze, bo mial na przeciw siebie slabego obronce. Prawda jak zwykle pewnie lezy po srodku. W kazdym razie dla mnie Diaz jest po prostu slabym zawodnikiem, a juz zupelnie na boku obrony. Wisla powinna miec tam kogos zdecydowanie lepszego. Przeciwko Peszce bylo to samo.
Juniora ogrywal tez Berberovic, tak na marginesie.
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.07.2011, 23:19
http://www.facebook.com/note.php?not...16282&comments

Wysłać po sms-ie z powyższą treścią do każdego z zawodników , może to wywoła u nich dodatkową mobilizację : )
Ostatnio edytowane przez CH. : 26.07.2011 o godz. 23:22.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Chimek12 napisał(a):Wyświetl post
http://wpadlo.pl/2011/07/82-nieuznany-gol-dla-litexu/
Prosze bardzo
Dziękuję pięknie!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Przeczytajcie to: http://www.weszlo.com/blog/17

Cieszcie się z tego co macie, bo mogą kiedyś nadejść czasy, że nie będzie pucharów, mistrzostwa i fety na rynku (odpukać). Doceńcie to, że B. Cupiał wyłożył kasę na Wisłę; że gramy w pucharach; że mamy taki skład, bo połowa Ekstraklasy walczy o ligowy byt wtedy, kiedy my zapewniamy sobie triumf na krajowym podwórku i walkę o Champions League na 2 kolejki przed końcem sezonu.

Wisła nie zachwycała, ale takie były założenia taktyczne, aby grać z kontry. Udało się to, a jeśli chcecie ekwilibrystyki i idealnych, siedemdziesięciometrowych podań po zaledwie 3 spotkaniach na początku sezonu, to gratuluję. Włączcie sobie lepiej Barcelonę. To jest Wisła i kocha się ją bez względu na to jak gra. Wywieźliśmy bajeczny wynik, a tu nagonka na piłkarzy, trenera i Bóg wie jeszcze co. Postawicie się w roli kibiców drużyn z nizin tabeli. Oni, w odróżnieniu od Was, mają POWODY do narzekania...
Amen bardzo podoba mi się ten tekst na wykopie tak jak czytam to zawsze źle, zagraliśmy na miarę swoich możliwości takiego meczu się spodziewałem Wisła w pucharach nie będzie grała ofensywnie bo Maskant zna możliwości drużyny. Cieszy mnie kondycja naszych i gryzienie gleby do końca.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Wynik kapitalny i tylko to się liczy. Wole, abyśmy grali brzydko, ale wygrywali niż grali dobrze i przegrywali. Ci, którzy narzekają na Roberta powinni się puknąć w głowe. W końcu to on ma papiery trenera i JEST NIM, a nie wy "znafffcy" od siedmiu boleści. Jedynie do czego sie przyczepie to:
1)każde dośrodkowanie w pole karne to chaos i modlenie się o wybicie piłki byle gdzie.
2)nie moge tego pojąć, jak grając 2 defensywnymi pomocnikami moglismy dopuścić, aby przeciwnicy praktycznie jak w masło wchodzili na 30 metr!? Gdzie pomocnicy? W ogóle nie doskakiwali do rywali.

Zawodnicy:

Jovanić nie najgorzej, Nie rozumiem dlaczego piszecie, że tragedia. Przy bramce bez szans, błąd przy dośrodkowaniu i wybiciu piłki, która odbiłą się od zawodnika Litexu i o mało nie wpadła do bramki. Mógłby polepszyć gre na polu. To tyle.

Diaz - padaka, tragedia, katastrofa. Tyle

Melikson - klasa
Ivica - dobry mecz, głupia kartka.
Lamey - dobry mecz
Wilk - kiepsko
Sobol - raz kiepsko raz dobrze
Chavez i "Kju" - bez zarzutu
Genkov - niewidoczny cały mecz. Bez formy jest chlopak.
Nunen - na prawdę dobry mecz!

Kirm - NAJWIĘKSZE ROZCZAROWNIE! Po wejsciu KAZDA piłka strata. Psuł wszystko i narażał zespuł na kontry i strate bramki. Niech popracuje nad sobą, na prawde. Oby nie zagrał w rewanżu za Ivice lub Maleckiego.

Oby za tydzien wrócił Malecki i Pareiko. Za Ivice niech tylko nie gra Kirm. Każdy inny będzie dobry. DIAZ też oby nie grał.
LE-VA-DIA TALLIN !!! Wystarczą te 2 słowa by Wiślaka wyprowadzić z równowagi ...
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 26.07.2011, 23:27
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Oglądnij jeszcze raz ,i otwórz oczy.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 26.07.2011, 23:28
Podoba mi się spokojna reakcja na ichniejszym forum. Nie ma napinki jak na polskich forach...

Generalnie są zadowoleni ze postawy piłkarzy, nie mają im nic do zarzucenia. Twierdzą, że Wisła jest mocniejsza fizycznie i to wystarczyło... Raczej nie wierzą a wygranie dwoma bramkami w Krakowie. Czują respekt przed atmosferą na stadionie w Krakowie i spodziewają się ...30 tys na trybunach. Są pod wrażeniem gry Toma, który "robił z Wiślakami co chciał". Trochę marudzą na sędziego ale bez przesadyzmu. Bardziej analizują z kim zagrają w LE niż kogo mogliby wylosować w IV rundzie LM...
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.07.2011, 23:29
Mi ogolnie Wisła sie poboał, ale jednak Pareiko mi sie taki pewniejszy wydaje od Jovanicia . Iliew pare razy sie pokazał, Sobol zagrał do Lameya jak profesor, ten rownie ladnie skonczył . Maor bardzo ładnie, spokojnie(byscie slyszeli jak ryknalem gdy strzelił). Zawidoła mnie natomiast postawa Diaza w dzisejszym meczu, spozniales sie itp, ale to moze dlatego , ze chlopak sie dopiero wdraza w druzyne...
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2011, 23:29
Powiem krótko : większości się w dupach poprzewracało !
Tych postów nie da się czytać ! Sędzia oddał nam Ateny ? Po tamtym meczu płakałem jak dziecko , już nic , nigdy mi tego nie zrekompensuje ! Za co dziękujecie sędziemu ? Karny może i był, ale na Ilievie , Jaliens był ewidentnie faulowany , napastnik uniemożliwił mu interwencję.
Pokonaliśmy na wyjeździe mistrza Bułgarii , który przegrał w tamtym sezonie tylko jeden mecz w mocniejszej lidze ,a my parę miesięcy temu nie radziliśmy sobie w Bytomiu !
Użytkownicy forum osiągnęli poziom dna - niestety .
Prawdziwy kibic jest dumny ze swojego zespołu , zawsze.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Piettras
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 26.07.2011, 23:33
Ja powiem tak: Wisła wygrała ten mecz dzięki taktyce naszego coacha. Mam nadzieję, że na Reymonta rozjedziemy Litex . Maor = żywe złoto.
Odpowiedz cytując
qqq123
Junior Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 23:33
@UP
Słuszna uwaga!

A tak w ogóle. Dzisiaj Borek również mówił "my", "nasi", "wygrywamy" tak jak przy Lechu. Wtedy Was to denerwowało jak cholera, ale teraz widze juz nie ma narzekań <> Tak to jest, koledzy....
LE-VA-DIA TALLIN !!! Wystarczą te 2 słowa by Wiślaka wyprowadzić z równowagi ...
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 26.07.2011, 23:35
blanco napisał(a):Wyświetl post
Tych postów nie da się czytać ! Sędzia oddał nam Ateny ? Po tamtym meczu płakałem jak dziecko , już nic , nigdy mi tego nie zrekompensuje ! Za co dziękujecie sędziemu ? Karny może i był, ale na Ilievie , Jaliens był ewidentnie faulowany , napastnik uniemożliwił mu interwencję.
Pokonaliśmy na wyjeździe mistrza Bułgarii , który przegrał w tamtym sezonie tylko jeden mecz w mocniejszej lidze ,a my parę miesięcy temu nie radziliśmy sobie w Bytomiu !
Dokładnie. Tym bardzej, ze zawodnik Litexu polozył sie na naszym zawodnik czyli co zrobil? wytracil go z równowagi
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 26.07.2011 o godz. 23:35.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
TommyTSW
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.07.2011, 23:35
Nie wolno się kłaść na plecy przeciwnika bo jak on ma walczyć o piłkę? (to samo jak opieranie przy skoku do piłki), to jest faul choć i tak jestem pod wrażeniem że odgwizdał
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 26.07.2011, 23:36
Lamey napisał(a):
Wygraliśmy 2:1, a mieliśmy jeszcze kilka okazji do strzelania gola
Maskant napisał(a):
W drugiej mieliśmy lepszą kontrolę nad grą. Litex praktycznie nie stworzył sobie szans
Brać przykład kolorowego spojrzenia na świat z Holendrów.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.07.2011, 23:37
Prawdziwy kibic jest dumny ze swojego zespołu , czy wygrywa , czy przegrywa.
dumny że wygrywa?ty se pomyśl co by się tu działo po porażce.Zbiorowe samobójstwo , szkoda że tylko za pośrednictwem łączy.
Ale z innej beczki - mamy świetny wynik ale to nie jest awans, dużo potu musi paść byśmy tą LE mieli na własność, już teraz
Jak dla mnie Bułgary są nam w stanie walnąć 2 bramy ale to ze są to nie znaczy że walną = ogólnie bliżej niż dalej ale wynik dwumeczu jest nadal niewiadomą.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 26.07.2011, 23:37
Ciekawe, co tacy jak Ty by pisali jak Wisła ten mecz przegrałaby 5:2, 6:2? Były na to dość duże szanse. Maaskant won, Cupiał won, a teraz zamiast cieszyć się z niezwykle fartownej wygranej, chcą się kłócić... Diaz fatalny, Genkow słaby, Wilk słaby, gra defensywna słaba. Jakość prędzej miał Liteks i on niestety, patrząc obiektywnie, w pierwszym meczu powinien zapewnić sobie awans do kolejnej rundy, a tak prawdopodobnie My awansujemy. Będzie to fajna odmiana po Levadii, Valerendze, Karabachu, Dinamo T. Liteks wjeżdżał w Naszą obronę jak chciał....
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 26.07.2011 o godz. 23:43.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Stary 26.07.2011, 23:38
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie Bułgary są nam w stanie walnąć 2 bramy ale to ze są to nie znaczy że walną = ogólnie bliżej niż dalej ale wynik dwumeczu jest nadal niewiadomą.
Dokładnie. Na R22 musimy przedewszystkim z tylu uważac
Powód: literowka ;pp
Ostatnio edytowane przez Wiślak709 : 26.07.2011 o godz. 23:39.
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów