The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tarann
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.07.2011, 20:52
Pierwsza sprawa to pokemony walące Lameya zanim go zobaczyli, ale ok to się zdarza, nie każdy zna sie na piłce, a ci co się nie znają, mają taka zależność, że dużo głupio mówią.

Druga sprawa, za wreszcie zobaczyłem, co czuł przeciwnik polskich drużyn z lat 90 ( tych dobrych ) gdy cisnęli ale bez pomysłu i taktyki tylko na chęciach i w końcu przegrywali (Polacy).
Maskant nie wiem po co Gerwazy ale jeśli coś w nim widzisz to spoko.

Jest tak dobrze jak myślałem rok temu. Czyli postęp.
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.07.2011, 20:53
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Ale malkontenci ja Cię chrzanię ..wygrywamy xle przegrywamy źle .
Pragnę przypomnieć że nie jesteśmy Barca (która sama na wyjazdach często remisuje) zeby się pienić na WYGRANY mecz . Była to wyjkazdowa batalia z ciężkim przeciwinikiem który zaprezentował się podobnie do nas więc i wynik jest wyrównany.
Nie sikajcie że " olaboga co to będzie w IV rundzie" bedzie co ma być w Krk z każdym możemy wygrac a na wyjeździe na wyjeździe to fart + umiejętności i mamy dobry wynik ale na teraz to rewanż z Litexem powinno być dobrze a wy ochłońcie - gra Kirma i wg. mnie Chaveza wołała o pomstę do nieba ale z kolei pomoc zaprezenotowała się bardzo na + i pozytywna sprawa gra bramkarza.
Jest dobrze
Mozesz wyjasnic dlaczego AZ wolala o pomste do nieba ? Bo moim zdaniem Chavez wcale nie zagral az tak zle, moze mi sie wydawalo ale chavez jak by bardziej zwinny sie zrobil...chociaz by w tej ostatniej sytuacji jak bardzo szybko wslizgiem " dolecial " aby zablokowac strzal.

Po Kirmie wiele bym sie nie spodziewal pomimo ze kontuzja jakas nie grozna ale jednak widac braki po Nim. Dla Niego trzeba czasu i ogrania a o to bedzie ciezko skoro mamy Ilieva

Co do Jovanica...Dla mnie ten bramkarz to nie porozumienie w Wisle, strasznie nie pewny na przedpolu, dziwne decyzje...Oby wrocil Pareiko
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Zajebisty wynik i zwyciezcow sie nie sądzi ale nie da się przejśc nad tym do porządku, że bylismy gorsi w każdym elemencie piłkarskim (poza bramkami) - nasza gra to dno.
- 2 poprzeczki
- niepodytkowany karny dla Litexu
- bramka na 2:2, która w 90% sytuacji została byc uznana
czy można mieć więcej fuksa
suma szczęścia zawsze wychodzi na zero - pytanie czy w rewanżu czy w nastepnej rundzie ?
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Więcej szczęścia niz dobrej gry.W rewanż trzeba zagrać o niebo lepiej.Nie wierze aby Liteks miał takiego pecha za tydzień.Szanse mimo wszystko 60:40 dla Wisły na awans.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Wisła grała tak jak miała zagrać. Powinno być 2:1 dla Litexu, i awans na Reymonta, ale szczęście sprzyja lepszym, i jest już teraz 2:1 dla Wisły

Szacunek dla Stana - jak on znalazł tego Lameya?! Super solidny grajek.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Titto napisał(a):Wyświetl post
A teraz kilka ciekawostek:
Glasgow Rangers przegrało z Malmo na Ibrox 1:0 co jest wielką niespodzianką i myślę bardzo dobrą informacją dla nas. Zdecydowanie mielibyśmy większe szansę ze szwedzkim Malmo aniżeli z mistrzem Szkocji. Oby Niebiescy zwycięsko wyszli z tego dwumeczu.
Bate nasz potencjalny rywal w IV rundzie eliminacyjnej zremisowało na wyjeździe z Ekranasem Ponieważe, wydawałoby się z najsłabszym zespołem III rundy.
Rangersi jeszcze nie skoczyli swojego meczu
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stara maksyma mówi

szczęście sprzyja lepszym

co to znaczy mieć szczęście?
Szczęście ma się wtedy kiedy możliwość spotyka się z przygotowaniem
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Glasgow Rangers przegrało z Malmo na Ibrox 1:0 co jest wielką niespodzianką i myślę bardzo dobrą informacją dla nas. Zdecydowanie mielibyśmy większe szansę ze szwedzkim Malmo aniżeli z mistrzem Szkocji. Oby Niebiescy zwycięsko wyszli z tego dwumeczu.
Bate nasz potencjalny rywal w IV rundzie eliminacyjnej zremisowało na wyjeździe z Ekranasem Ponieważe, wydawałoby się z najsłabszym zespołem III rundy.
Przegrywa... własnie zaczęła się IIp.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 20:54
Kirma - bardzo dobra zmiana, nie tracił głupio piłek, trzymał ją, rozgrywał.
Chyba oglądałeś inny mecz. Kirm jedyne co pokazał, to, że potrafi zepsuć dobrze zapowiadające się akcje (*było przynajmniej dwie/trzy sytuacje w których Kirm stracił piłkę)

Diaz gorszy od Dragana, mam nadzieję, że to ostatni mecz Juniora na lewej obronie, bo zwyczajnie o się tam nie nadaje.
Podobna sytuacja z Jovaniciem - bramkarz który przyprawia mnie o palpitacje serca, praktycznie wszystko co leci w światło bramki wpada. A jego gra na przedpolu, jak była, tak jest fatalna.
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 26.07.2011, 20:54
mikej napisał(a):Wyświetl post
A Partizan od 48' gra w 10, może odpadnie czwórka
Może lepiej nie być rozstawionym bo wtedy możemy trafić na taki Genk ; )
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 26.07.2011, 20:55
Bramka dla Litexu NIE powinna być uznana.
Odpowiedz cytując
Belzebub
Senior Member

Od: 08.2007

Na plus gra:

Jovanicia - Przypomniały mi się czasy, kiedy dostępu do naszej bramki chronił Mariusz Pawełek - przy każdej jego interwencji serce mi zaczynało wręcz napier*alać. Katastrofalnie wygląda u niego element wychodzenia do dośrodkowań. Jak dobrze, że w następnym meczu oglądać będziemy już Pareike

...i cała reszta.
Dla mnie to on gra słabiej niż..Cebanu...Pawełek miewał głupie błędy, ale bronic potraił, ten gość wygląda jak by go wyciągnęli z A-klasy :((
Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

mikej napisał(a):Wyświetl post
A Partizan od 48' gra w 10, może odpadnie czwórka
Genk też. Rangersi jeszcze grają, więc nie wiem dlaczego ktoś napisał, że Malmo wygrało.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Glasgow Rangers przegrało z Malmo na Ibrox 1:0.
Prorok przemówił
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
No ..tylko myślałem,że rozmawiamy o grze Wisły w tym meczu..ale jak ja Ci napisze,że Wisła zagrała słabo to Ty nie masz argumentów żeby zaprzeczyć
Masz ból głowy to twój problem.

Ja świętuję.

Wisła prowadziła 1-0 i 2-1 zaś rywal musiał gonić wynik stąd taki przebieg meczu. Mieliśmy wystarczająco dużo okazji żeby uznać że w ofensywie zagraliśmy dobrze, a w obronie lepiej od Bułgarów. Co do tego czy zagraliśmy dobrze czy źle mam jeden argument czyli WYNIK i on zamyka temat, ale oczywista nie różnym płaczkom. Gęgajcie i płaczcie. Ja tam świętuje.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 26.07.2011, 20:56
Wydaje mi się, że tuż przed meczem podczas rozgrzewki Parejce cos sie stalo i potrzebna byla na szybko zmiana w wyjsciowej 11, wiec wedlug mnie Jovanic nie przygotowany do tego ze wejdzie (wlasnie dlatego trener wczesniej informuje pilkarzy kto wychodzi w pierwszej 11 aby nastawiali sie psychicznie do tego) a tu z biegu musial ubierac rekawice...

W Krakowie licze na Pareike, Malego i jednak Paljic zamiast Diaza...

Wynik na olbrzymi plus, styl gowno mnie obchodzi dzis
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ale mecz Rangers trwa ...........

Sprawdzil sie z kolei opis gry Litexu ktoregos forumowicza(niku nie pamietam) ,mieli zaatakowac -zaatakowali-mieli oslabnac od 70 minuty-i tak sie stalo

U nas na plus
Melex,Lamey ,Iliev-ale w 2 polowie stracil sily

zobaczymy jak bedzie ,juz sie nie moge doczekac rewanzu z Malym i Siergeijem bedziemy duuuzo pewniejsi

zobaczmy czy Bulgarzy tez tak beda sie rzucac na R22 ,trzeba panowie w tym meczu jak to mowi Guli- ODPŁYNĄĆ i zrobic im PIEKŁO !!!
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.07.2011 o godz. 20:58.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ludzie trochę się opanujcie, mecz Rangersów jeszcze trwa a Partizan gra w 10 ale Genk też. Ja rozumiem emocje ale naprawdę wystarczy sprawdzić...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
suma szczęścia zawsze wychodzi na zero - pytanie czy w rewanżu czy w nastepnej rundzie ?
6 lat temu w Atenach
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2011, 20:57
Proud napisał(a):Wyświetl post
Tak na szybko.

Gramy kiepsko. Zwycięstwo bardzo szczęsliwe. Ale niesamowicie cieszy.

Ja chciałem przeprosić za to widziałem już Radka Sobolewskiego na ławce.
Może nie było tego widać ale grał jak prawdziwy KAPITAN.

Nieźle Melikson, Lamey, Iliew, Nunez i...Garguła(wreszcie widziałem Łukasza walczącego)

Słabo Genkow, Jaliens.

Beznadziejnie Diaz. Nie wiem czemu amło zwrotnego Juniora Trener wystawia na takiego dryblera jak ten knyp z Litexu. Nie wiedziałem, że kiedyś to napiszę, ale mam nadzieję na występ Palijca w rewanżu.

Ogólnie bułgarzy lepsi technicznie, szybsi, dynamiczniejsi.
My chyba jesteśmy lepsi kondycyjnie.

Jeszcze nie awansowaliśmy. Przy tych wolnych Litexu może być groźnie w Krakowie.

Ale...

bardzo liczę na 22 tys widzów i oszałamiający doping ABG. Mamy ich wgnieść w ziemię!To jest taki mecz jak z Beitarem. Musimy zrobić różnicę. Tym meczem możemy się przełamać kibicowsko, jest szansa aby całe C dopingowało i aby wszystkie pozostale trybuny się włączały. Zobaczymy czy na R22 bułgarzy też tak będą kozaczyć.
Trudno się nie zgodzić z przedmówcą. W tym meczu mamy niesamowicie dużo do udowodnienia i przed nami do wykonania robota nie mniejsza niż przed grajkami. Nie możemy tego spieprzyć tak samo jak oni nie mogą.
Piłkarsko to Bułgarzy są groźniejsi ale nie możemy wiecznie mieć pecha. Szczęście mieliśmy z Saragossą i liczę, pecha z PAO w między czasie i później różnie bywało ale teraz musi przyjść nasz czas.
W grze jest kilka rzeczy do poprawy zwłaszcza na bokach obrony. Stoperzy jak Chavez także muszą uważać bo przy innym sędziowaniu mocne przepychanki w polu karnym mogą drogo kosztować. Z przodu klasycznie MARO i Ivica oraz mimo dzisiejszego gorszego występu Genkov i w rewanżu powinniśmy to obronić. A potem.....ech.....byłoby pięknie....
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 26.07.2011, 20:57
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Prorok przemówił
I wtedy przyszedł On, człowiek o 100 twarzach , ciskał gromy, wypił ocean, niebo czerniało ołowianą nienawiścią...
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Stary 26.07.2011, 20:58
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Prorok przemówił
I wtedy przyszedł On, człowiek o 100 twarzach , ciskał gromy, wypił ocean, niebo czerniało ołowianą nienawiścią...
Odpowiedz cytując
ChG
Senior Member

Stary 26.07.2011, 20:58
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że tuż przed meczem podczas rozgrzewki Parejce cos sie stalo i potrzebna byla na szybko zmiana w wyjsciowej 11, wiec wedlug mnie Jovanic nie przygotowany do tego ze wejdzie (wlasnie dlatego trener wczesniej informuje pilkarzy kto wychodzi w pierwszej 11 aby nastawiali sie psychicznie do tego) a tu z biegu musial ubierac rekawice...

W Krakowie licze na Pareike, Malego i jednak Paljic zamiast Diaza...

Wynik na olbrzymi plus, styl gowno mnie obchodzi dzis
Jovanović powinien wejść za Diaza, w końcu na lewej obronie ostatnimi czasy dość często grywał w Partizanie.
Jak przejdziemy Litex, to moim zdaniem trzeba dokupić lewego obrońcę - z prawdziwego zdarzenia. Ten lewy z Litexu był nawet niezły.
Odpowiedz cytując
biała gwiazda
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.07.2011, 20:59
Bardzo dobra zmiana Garguły, który gdy wszedł nie bał się przytrzymać piłki i grać na jeden kontakt. Bułgarzy tacy lepszy piłkarsko? To czemu przegrali i stracili 2 bramki. Moim zdaniem poza paroma sytuacjami i ciągnącym im grę Brazylijczyku, cholernie często tracili piłkę i się gubili. Ich przewaga optyczna wynikała też często z naszego za głębokiego cofnięcia się. Bo ile oni mieli setek z gry? Ta gdy nie wybili piłki gdy Garguła leżał? Ich bramka, ok. Ja wiem że każdemu jako kibicowi Wisły waliły serca i drżały nogi oraz perspektywa rezerwowego bramkarza i Diaza na obronie robiły swoje. Widać było brak zgrania i zrozumienia w niektórych momentach, ale Boże nie będę narzekać. Mam nadzieję, że nasz młody obrońca z Partizana zastąpi niedługo Jaliensa.
Odpowiedz cytując
X-Ray
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 26.07.2011, 20:59
Gdzie się płaczki które regularnie narzekały na Lameya? Z Angemirem na czele?
Wiślacki kumplu, wpadnij na mój profil na Twitterze - TUTAJ.

Cytat:
Głupia kobieta myśli „grubas, ciągle pije piwo”. A mądra zastanawia się, skąd on ma na to piwo.
Odpowiedz cytując
Wisoman
Member

Od: 02.2008

Stary 26.07.2011, 21:00
Iliev po dwóch żółtych nie zagra w rew?

Wszystko można co nie można byle z wolna i ostrożna
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Niech to szczęście będzie z nami do fazy grupowej ligi mistrzów,trudny teren zdobyty w pewnym momencie modliłem się o remis.Litex bardzo silny jest ale myślę,że w Krakowie dopełnimy formalności i ich zniszczymy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Środek pomocy eh... Można powiedzieć "coś za coś"
Trener cofnął 2 DPów tak głęboko i zabronił podchodzić wyżej. Robiła się luka, ofensywa nie miała z kim grać, ale w zamian nasi dwaj defensywni nadążali za akcjami przeciwnika ( strasznie są wolni, Wilk parowóz, pewnie nie nadążali by na dobrymi technicznie, szybkimi Bułarami)
Także uważam, że dobra zagrywka trenera, cóż poświęcił ładną grę, ale osiągnął wynik, a zwycięzców się nie sądzi
..
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.07.2011, 21:01
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Zajebisty wynik i zwyciezcow sie nie sądzi ale nie da się przejśc nad tym do porządku, że bylismy gorsi w każdym elemencie piłkarskim (poza bramkami) - nasza gra to dno.
- 2 poprzeczki
- niepodytkowany karny dla Litexu
- bramka na 2:2, która w 90% sytuacji została byc uznana
czy można mieć więcej fuksa
Los oddał co nasze z Aten Czy na tym forum musi być wiecznie ględzenie? Przegramy - źle, wygramy jeszcze gorzej...-,-'
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 26.07.2011, 21:01
Widać, że Liteks ma fajną drużynę, w dodatku grającą od kilku sezonów we w miarę stabilnym składzie. My graliśmy za nerwowo, co było widać od gwizdka. Osobnym tematem jest w dzisiejszym meczu Diaz, który zupełnie nie radził sobie w obronie.

W każdym razie ogromny szacunek dla naszych piłkarzy za zwycięstwo i walkę!!! Dziękuję!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów