The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Brzeszczot
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2011, 08:44
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Przecież wychodzili z zachodniej...

tak wychodzili z zachodniej na pierwsza połowe na 2 juz wychodzili z okrąglaka tez mnie to zainteresowało
Odpowiedz cytując
Enrico2000
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 20.07.2011, 08:44
Stadion naprawdę ok, ale czy coś zrobią z mega kałużami przy kołowrotkach na C i G? Do tego przeciekające klatki schodowe na G i kałuża przy wchodzeniu na trybunę, zalany tynk. Wstyd. I ciekawe kiedy dostosują trybunę G wewnątrz dla przyjęcia gości? Co do sektora gości na trybunie, nie wiem czy bufor nie jest za mały, naprawdę blisko naszego sektora. I pleksa od strony gości za niska, na meczach z Cracovią, Legią Lechem coś czuję, że będą latały różne rzeczy.
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.07.2011, 09:04
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Nowym kateringiem... Są wreszcie normalne kioski?

Akurat w Gdańsku trybuny to nie jest szczyt marzeń. Wąsko tam jak diabli, ze względu na ścięte stopnice. To co widać na zdjęciu to siedzenia VIPowskie, te akurat to droższy model, jak na Narodowym czy na Legii.
Piotrze a byłeś na trybunach, że mówisz, że jest wąsko? Pytam poważnie bo zdjęcia nie oddają tego jak jest naprawde. Ja miałem okazje ze trzy razy być na trybunach na PGE i wg. mnie wcale wąsko nie jest. Jest normalnie i klaustrofobii nikt też się nie nabawi
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 20.07.2011 o godz. 09:13.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.07.2011, 09:12
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Stadion naprawdę ok, ale czy coś zrobią z mega kałużami przy kołowrotkach na C i G? Do tego przeciekające klatki schodowe na G i kałuża przy wchodzeniu na trybunę, zalany tynk. Wstyd. I ciekawe kiedy dostosują trybunę G wewnątrz dla przyjęcia gości? Co do sektora gości na trybunie, nie wiem czy bufor nie jest za mały, naprawdę blisko naszego sektora. I pleksa od strony gości za niska, na meczach z Cracovią, Legią Lechem coś czuję, że będą latały różne rzeczy.
Racja. NA C klatki przeciekały i miejscami pachniało jakby był to wychodek dla kotów :/
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.07.2011, 09:42
Zauważyliście że na C było strasznie ciemno. Nie wiem dlaczego ale lampy podświetlające dach trybuny były wyłączone. Raczej nie chce się wierzyć że to była "awaria".
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.07.2011, 09:46
siedziałem na D i wydaje mi się że było coś nie tak z nagłośnieniem. Spikera jeszcze coś było słychać natomiast muzyki w ogóle. Mojego ulubionego motywy z piratów z karaibów jak wychodzą na 2 polowe też prawie nie było słychać.
Bywałem już kiedyś na tym sektorze i było dużo lepiej.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.07.2011, 09:50
arth_ur napisał(a):Wyświetl post
Zauważyliście że na C było strasznie ciemno. Nie wiem dlaczego ale lampy podświetlające dach trybuny były wyłączone. Raczej nie chce się wierzyć że to była "awaria".
Część się świeciła.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.07.2011, 12:21
kornd napisał(a):Wyświetl post
Padłem :

Przynajmniej wykazali sie pomysłowością, zapomnieli zrobić schodki to położyli 3 betonowe płyty i jest git.
Nie chcę się czepiać, ale ktoś tu odwalił niezłą fuszerkę.

"Stairway to Heaven"
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 20.07.2011 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.07.2011, 12:34
Fajnie, ze mamy telebim ale estetyka tego co jest na nim wyswietlane jest okropna.
Nie chcialem sie czepiac po meczu z Polonia W. bo myslalem, ze bylo malo czasy i to dopracuja ale nic sie nie zmienilo.
- przy prezentacji skladow ledwo mozna zobaczyc imiona i nazwiska za to podawane sa takie dane jak: wiek, waga czy wzrot - szczegolnie wazne informacje w tym momencie, szczegolnie jesli chodzi o druzyne gosci
- jesli chodzi o wynik to wszystko jest krzywo i brzydko ze wzgledu na miejsce wyswietlenia dwucyfrowej liczby bramek jednej z druzyn - to fajnie, ze jest taka mozliwosc ale czy ktos pamieta taki mecz na Wisle, ze jedna druzyna strzelila dwycyfrowke - chyba czesto to sie nie zdarzac
- zamiast tego moznaby lepiej wyswietlic liczbe doliczonych minut bo jest to nadziubdziane mniejsza czcionka niz wspomnaine: wiek, wzrost, waga zawodnikow
- brakuje plansz ze strzelecem gola, a przede wszystkim z informacja o kartce czy o przeprowadzanej zmianie

http://galeria.wislakrakow.com/20110...l/DSC_0113.jpg
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 20.07.2011, 12:42
Enrico2000 napisał(a):Wyświetl post
Kałuże zniknęły dosyć szybko po ustaniu intensywnych opadów. Powstały ponieważ przy zachodniej wciąż trwają prace i nie powstało jeszcze odprowadzenie wody, więc cała woda spływała na jedną stronę w kierunku Reymana.. Jedna strona nie była w stanie przyjąć takiej masy wody i stąd te ogromne kałuże, które jednak dosyć szybko ustąpiły po zakończeniu opadów.

Co do przeciekających klatek. Nikt z tym nic nie robił bo kibice dotychczas nie wchodzili normalnie na trybunę więc nie było to widoczne. Teraz zrobiono normalne wejście i wszystko wyszło na jaw
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
Henio1
Member

Stary 20.07.2011, 13:02
E21 rzad 1 przecieka dach w sumie pikuŚ ale h...we uczucie jak ci kapie na gŁowe przed meczem i pierwsza poŁowĘ potem juŻ przestaŁo
Odpowiedz cytując
mcks
Senior Member

Stary 20.07.2011, 13:49
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
...
Z odczytaniem nazwisk i wzrostu to ja osobiście z C2 problemu nie miałem, aczkolwiek ten wynik to faktycznie mógłby byc ładniej zaprezentowany. I zmiany i kartki, również.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 20.07.2011, 13:56
Z G1 nieczytelnie niestety...
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 20.07.2011, 14:04
W tej chwili chyba najbardziej wkurzająca usterka na tym stadionie, to ilość bramek na sektory E 22-23 i E 24-25.
To jest chore, by stać w kolejce pół godziny, podczas gdy na inne sektory wchodzi się praktycznie bez stania.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 20.07.2011, 14:19
it - ja wszedłem od kopa - wprawdzie byłem wcześniej, ale nikt nie każe przyjeżdżać na stadion 5 minut przed meczem...
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 20.07.2011, 14:50
rafalek napisał(a):Wyświetl post
it - ja wszedłem od kopa - wprawdzie byłem wcześniej, ale nikt nie każe przyjeżdżać na stadion 5 minut przed meczem...
Nikt nie wie, że będą:
1. aż takie korki
2. aż taka ulewa
3. Wypadek na drodze

A niektórzy jadą na R22 100,200,500km... a z pracy Cię nie zawsze zwolnią wcześniej.

Ja byłem 45 min przed meczem, a ojciec mi mówił że wszedł jak już piłkarze wychodzili.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 20.07.2011, 14:52
Ja kupiłem karnet w poniedziałek. Nieświadomy że wczorajszy mecz w karnet się nie wlicza, wybrałem się na mecz zaraz po 19. Pod stadionem byłem o 19:30 i od tej godziny stałem w kolejce po bilet. Na stadionie usiadłem dokładnie w 39 minucie.

Ktoś przebije mnie w nieświadomości?

Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.07.2011, 14:53
można przyjść 5 minut później i wchodzi się bez kolejki.

pirat takim to trzeba się urodzić i do 3 roku życia na rękach chodzić...
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 20.07.2011, 18:08
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Ja kupiłem karnet w poniedziałek. Nieświadomy że wczorajszy mecz w karnet się nie wlicza, wybrałem się na mecz zaraz po 19. Pod stadionem byłem o 19:30 i od tej godziny stałem w kolejce po bilet. Na stadionie usiadłem dokładnie w 39 minucie.

Ktoś przebije mnie w nieświadomości?
Chyba głupoty ...
Odpowiedz cytując
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 20.07.2011, 18:50
Mnie denerwuje fakt, że nie wszystkie kołowroty działają - mogą działać a z jakichś powodów nie działają.
Dziwne.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 21.07.2011, 07:07
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj mój post jeszcze raz - przecież wyraźnie piszę, że stałem pół godziny.

Nie chodzi mi tyle o sam fakt stania (w końcu na nowy, europejski stadion trzeba przychodzić godzinę wcześniej, nie?),ale o kompletne niedostosowanie liczby kołowrotów do liczby kibiców na poszczególnych sektorach.
Przez te pół godziny obserwowałem jak na inne sektory ludzie wchodzą "od kopa". Problem był tylko na środkowe sektory piętra.
Zresztą nie pierwszy raz -na meczach ligowych też tak bywało.
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 21.07.2011, 09:47
it napisał(a):Wyświetl post
Przeczytaj mój post jeszcze raz - przecież wyraźnie piszę, że stałem pół godziny.

Nie chodzi mi tyle o sam fakt stania (w końcu na nowy, europejski stadion trzeba przychodzić godzinę wcześniej, nie?),ale o kompletne niedostosowanie liczby kołowrotów do liczby kibiców na poszczególnych sektorach.
Przez te pół godziny obserwowałem jak na inne sektory ludzie wchodzą "od kopa". Problem był tylko na środkowe sektory piętra.
Zresztą nie pierwszy raz -na meczach ligowych też tak bywało.
trzeba było podejść pod kołowrotki do bocznych sektorów piętra, też powinny Cię przepuścić
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.07.2011, 10:06
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post
trzeba było podejść pod kołowrotki do bocznych sektorów piętra, też powinny Cię przepuścić
W sumie to nie byłby taki głupi pomysł aby wchodzić wolną bramką. Skoro i tak każdy zajmuje swoje miejsce to nie powinno mieć znaczenia którędy wejdzie na trybunę. Korki by się rozładowały przy środkowych sektorach
Odpowiedz cytując
lord damien
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 21.07.2011, 10:16
Jeśli mam kartę kibica Legii Warszawa(potrzebna mi do meczów z Wisłą) to czy mogę wyrobić sobie KK Wisły. Od teraz jest niezbędna do wejścia na stadion. Chciałem pójść na Polonia - Wisła, ale jako posiadacz KK Legii nie mogę, stąd moje pytanie.
Wisła górą,
Wisła pany,
jestem w sobie zakochany
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 21.07.2011, 10:17
Możesz, żaden problem. Tylko w Warszawie się nie da mieć KK zarówno na Legię jak i Polonię. W Krakowie możesz mieć równocześnie KK Cracovii i Wisły, więc obecność KK Legii w niczym nie przeszkadza.
Odpowiedz cytując
Kociewiak
Senior Member

Stary 21.07.2011, 10:19
Nie możesz CHYBA. Mój kolega który mieszka w Wawie, wyrobił sobie KK Legii, i był na meczu Legia - Lechia, a ostatnio kiedy przyjechał do Gdańska i chciał wyrobić sobie karte LG to dostał odmowe, ponieważ powiedziano mu, że nie można posiadać dwóch kart kibica.

PiotrG to mamy sprzeczne info

Część III – Używanie Karty
§ 9
1. Karta jest kartą imienną, identyfikującą wyłącznie osobę, której została wydana, a także określającą tą osobę jako kibica jednego Klubu.
2. Jeden Kibic może posiadać wyłącznie jedną Kartę.
3. Zakazane jest dokonywania jakichkolwiek zmian na Karcie, w szczególności przerabiania danych na niej uwidocznionych.
4. W przypadku ustalenia, iż:
1) dana osoba posługuje się nie swoją Kartą, Operator lub Klub mają prawo zatrzymać Kartę i ją unieważnić,
2) Kibic posiada dwie Karty, Karta wydana później podlega unieważnieniu,
3) Kibic posługuje się Kartą przerobioną, bądź w jakikolwiek sposób zmodyfikowaną, Operator lub Klub zatrzymuje Kartę i ją unieważnia.
5. W sytuacjach, o których mowa w ust. 4 powyżej, Operator i Klub nie są zobowiązane do zwrotu jakichkolwiek kosztów poniesionych przez Kibica w związku z wydaniem Karty, ani innych kosztów.
§ 10
Karta zachowuje ważność przez okres wskazany na Karcie.
§ 11
Kibic w każdym czasie może unieważnić Kartę oraz wymienić Kartę na nową za opłatą określoną w Cenniku.
§ 12
1. Kibic może zmienić przynależność do danego Klubu na przynależność do innego Klubu.
2. Zmiany można dokonywać nie częściej niż jeden raz w ciągu rundy rozgrywkowej danego sezonu rozgrywkowego rozgrywek Ekstraklasy.
3. Zmiana przynależności do Klubu następuje poprzez unieważnienie dotychczasowej Karty i wydanie w jej miejsce nowej Karty.
(...)

http://www.extrakarta.pl/public/temp...s.xhtml?id=475
Ostatnio edytowane przez Kociewiak : 21.07.2011 o godz. 10:32.
Odpowiedz cytując
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 21.07.2011, 10:38
No to będą teraz niezłe jaja dla tych którzy za "5 zł" poszli na mecz na Kałuży żeby ogłądnąć nowy stadion a tera bedą chcieli wyrobić sobie kartę na Wisłę
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 21.07.2011, 11:05
Kociewiak, a faktycznie. W pamięci mam info sprzed jakiegoś czasu (chyba jeszcze z połowy roku 2010), że tylko w Warszawie nie można było mieć KK na Legię i Polonię jednocześnie. Widocznie od czasu wprowadzenia przez PZPN tej centralnej bazy kibiców taka możliwość w całej Polsce została zablokowana. Cóż, pewnie trzeba będzie wymienić KK.
Odpowiedz cytując
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 21.07.2011, 12:08
lord damien napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mam kartę kibica Legii Warszawa(potrzebna mi do meczów z Wisłą) to czy mogę wyrobić sobie KK Wisły. Od teraz jest niezbędna do wejścia na stadion. Chciałem pójść na Polonia - Wisła, ale jako posiadacz KK Legii nie mogę, stąd moje pytanie.
Ja nie mogę... Na Polonię też potrzebna jest już KK? W zeszłym sezonie byłam na Konwiktorskiej na meczu Wisły normalnie, mimo, że posiadam KK Legii.

Super, Wisełkę to sobie pooglądam już chyba tylko w TV, bo zanim nasz klub wprowadzi internetową sprzedaż biletów, to ja już będę stara
Powód: interpunkcja
Ostatnio edytowane przez domenica90 : 21.07.2011 o godz. 12:10.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 21.07.2011, 12:38
Nie wiń za to klubu, to wykonawca ciągle nie ukończył systemu dostępu i dystrybucji biletów. Klub ma już cały potrzebny osprzęt, nie mało zabulili za Strefę Kibica.
W chwili, w której wykonawca odda cały system dostępu i dystrybucji biletów, to klub niezwłocznie wprowadzi sprzedaż internetową.
Po KK tak czy siak będzie trzeba wybrać się na stadion.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów