|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
No nie grają. ale tak porównalem ich do Beitaru
Beitar był bardzo silną druzyna w której grali reprezentanci dobrych reprezentacji jak Urugwaj. Skonto to słaby zespół, ale najsilniejszy z tych na ktorych mogliśmy trafić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zlekcwazyc Skonto nie wolno, ale bac sie czy uwazac ze sznase niemal pol na po? Bez jaj. jestesmy zdecydowanym faworytem, i trzeba to udowodnić. I tyle. Nie musi byc pieknie, ladnie i wysoko, ale powinno byc pewnie i spokojnie (np 1-0 tam, 2-0 u nas).
![]()
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."
Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Ludzie, dajcie spokój ;]
Chcemy grać przynajmniej w fazie grupowej Ligi Europejskiej a boimy się Łotyszy? Szacunek do rywala musi być, ale nie przesadzajmy. Powinniśmy wygrać jedną, dwoma bramkami w Rydze i przypieczentować awans na R22. Zwłaszcza, że do Rygi pojedzie nas na pewno dużo i chłopaki będą mieć dodatkowy power ![]() Myślę, że awans powinien być w miarę spokojnie osiągnięty, nie napinajcie się tak ;] Robert to nie Kasperczak albo Skorża i przygotuje zespół na maksimum mozliwości a nie na 60 procent ;] |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Czy wstepnie wiadomo jak bedzie mozna kupic bilety na mecz w Rydze?
Dojazd na wlasny rachunek, bede jechal z W-wy (moznaby sie zgadac jesli wiecej ludzi bedzie chetnych). z gory dzieki za informacje! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Maaskant: Najsilniejszy z możliwych przeciwników
Data publikacji: 20-06-2011 12:39 „Jasne, że mogło być łatwiej. Uważam, że z grupy drużyn, które mogliśmy wylosować, Skonto było najsilniejszym przeciwnikiem. To jednak nie ma znaczenia” – podkreślił trener Maaskant po losowaniu drugiej rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów. Fot. Daniel Gołda „Skonto to znana drużyna – Wisła już raz z nimi grała w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów i wygrała ten dwumecz. Łotysze mają też dużo doświadczenia w rozgrywkach europejskich. To Liga Mistrzów, więc każdy zespół prezentuje określony poziom, każdy może być tak silny jak my” – mówił zaraz po losowaniu szkoleniowiec Białej Gwiazdy. „Teraz trudno mówić o szansach. Nie widziałem ich meczów. Muszę zobaczyć ich grę, a na razie szanse oceniam na 50 do 50. Teraz mamy czas na to, żeby wszystkiego się o nich dowiedzieć, po tym będę mógł powiedzieć więcej na temat naszego rywla. To na pewno nie będzie łatwy mecz, ale jestem przekonany, że możemy awansować dalej” – zaznaczył Robert Maaskant. M. Górski Biuro Prasowe Wisły Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Skonto to wpól-amatorski zespól a tu co niektórzy płaczą jakbyśmy wylosowali nie wiadomo jaki mocny zespół. Ta rundę należy brać z marszu bo inaczej to nie mamy po co dalej się pchać. ![]() |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Problemem może być ich styl gry. Raczej nie lubimy z takimi zespołami grać
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wg mnie to Skonto, to będzie jak dwumecz z Szawle
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
Ryga to stolica ŁOTWY Kolego. Przepiękne miasto tak swoją drogą... kto się wybierze na wyjazd będzie miał co wspominać turystycznie. Sportowo też damy radę... choć nie zaszkodziłoby żeby kolejni nowi gracze doszli do nas dziś-jutro. Co tam słychać Panie Valckx...? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Skonto Ryga - myślę , że wylosowanie tego klubu to dobre losowanie. Jest to klub w miarę przewidywalny , bo z klubami z Islandii , Walii czy z zza Kaukazu ( na których na szczęście nie mogliśmy trafić ) nigdy nic nie wiadomo . Zespół ten jest obecnie na czwartym miejscu z swojej lidze , rozegrał już kilka meczy a więc będzie materiał dla sztabu. Pierwszy mecz jest na wyjeździe , jest to kolejny plus i rewanż w końcu na R22 po dwóch latach przerwy . Wiadomo , nie można lekceważyć rywala , trzeba podejść na maxa do meczu i najlepiej już na Łotwie zainkasować im parę bramek i w Krk grać na luzie. Zespół na ten mecz może jechać bezpośrednio ze zgrupowania w Talinie. Ogólnie wydaje mi się , że losowanie dobre , ważne aby dobrze przygotować zespół i zagrać na 100%.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie gralismy z nimi wczesniej i spacerek to nie byl. Zwyciestwa dwa ale nie byly to przekonujace rezultaty. Jestem spokojny o wynik ale tylko wtedy gdy nasi pilkarze podejda do meczu profesjonalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Hej, tu Stan Valckx, nie ma mnie teraz w Krakowie, odezwę się na najbliższej konferencji nie wiadomo kiedy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mnie się podoba wypowiedź Roberta. Bez napinki z jego strony
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wystarczy podejść normalnie do meczu, bez lekceważenia i ich lufnąć.. jak czytam komentarze to się zastanawiam co dalej jak teraz trafiliśmy na "niezwykle mocnego" rywala ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Nawet całkiem fajny stadion.
Jak graliśmy z nimi 10 lat temu , to jakiś inny był. Frekwencja u bałtów oszałamiająca nie jest , więc biorąc pod uwagę że stadion ma 10 tys miejsc , to raczej nie powinni skąpić biletów. Nie są w jakiejś super formie patrząc na rezultaty meczów w lidze. Jeżeli chodzi o trzecią grupę , to faktycznie byli w czołówce trudnych rywali , ale jeżeli spojrzeć na całokształt , to mieścili się gdzieś w środku stawki nierozstawionych. Nie gramy tym razem na wariackich papierach. Mamy stadion(oby) , mamy dobrego trenera , mamy profesjonalnego dyr sportowego( który powinien skompletować odpowiednią kadrę do ,,zabawy'' w europejskich rozgrywkach). Wiadomo , nie ma co pisać przed meczem ,że pojedziemy ich 3-0 u nich i 5-0 u siebie , ale z drugiej strony nie ma też co trząść portkami. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ale kiedy to było? 10 lat temu? Wtedy na luzie wygrywaliśmy z Trabzonsporem, to teraz tez byśmy ich ograli?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Gdy graliśmy z Podbeskidziem też mieliśmy pełną kadrę i co ? Mieliśmy 2 mecze i nie potrafiliśmy pokazać, iż zasługujemy na Puchar Polski. Lepiej się miło zaskoczyć, niż niemiło rozczarować |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gdy będzie grał Maor to daje 70 do 30 procent szans dla nas. Facet z takimi zespołami zrobi różnicę. Jednak gdy z jakiś powodów go zabraknie to rzeczywiście 50 na 50 jest realnym i rozsądnym podejściem. Żadnej wielkiej paczki nie mamy, jedynie Maora wykraczającego poza schemat, reszta jest zwyczajnie przeciętna. Chociaż trzeba wziąć poprawkę na to,że Stan może kogoś jeszcze podpisać.
Skonto w ciemnię bite nie jest, staną jak Śląsk autobusem w bramce, jakiegoś biegacza dadzą na szpicy i dupa zbita. Drwicie ze Skonto i piszecie,że nie ma się czego bać? No to wypada spojrzeć na to z innej strony i zadać sobie pytanie, czemu to Skonto ma się nas bać?Wg mnie jesteśmy zespołami o zbliżonym potencjale z minimalnym wskazaniem na nas,ale nie do tego stopnia jest to różnica, aby już teraz w ciemno typować zwycięzce rywalizacji. I skończcie z tym butnym pisaniem o LM,bo to jest niesmaczne. Jesteśmy za słabi na to, i tego typu teksty odbieram jako ironie. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zaczynamy od mocnego przeciwnika i moim zdaniem nie bedzie latwo. Druzyna musi byc dobrze przygotowana pod wzgledem fizycznym, bo potem mozemy sie zdziwic
. Ogolnie rywal, ktorego ja np. nie chcialem. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dbilisi, Valerenga, Levadia, Karabach, Ryga...do galerii hańby pasuje idealnie
![]() Tak sobie pamiętam.Pojechała swego czasu Legia, co prawda na Litwę ale to jeden ch - ledwie się nie obejrzała a już miała 2 w plecy.Ogólnie fajne losowanie z jednym małym wyjątkiem -możemy ten dwumecz przegrać.Reszta ok - przepadło tubylewo, wyjazdy po 4 tyś km i tropiki, nie gramy też z ogórami które tylko zaciemniły by obraz jak rok temu. Ale jak ktoś spodziewa się spacerku to może się przejechać.Ciekawego Brazyliano mają w tej Rydze, patrząc że nie sprzedają za więcej niż 300 tyś to może bezpieczniej było by im go podkupić przed meczami ![]() Swoją drogą to ja nie wiem jak oni te koszyki tworzą - myśmy dostali spoko ale to co Jadze sprezentowali to jakaś porażka. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
skeba ale to były momenty gdzie zespół się budował to po 1
po 2 gramy puchary wreszcie na R22 po 3 skoro żyjemy przeszłością to może wróćmy do 2meczu z Schalke pojechaliśmy znimi więc i teraz pojedziemy!! ps Marszałek a jak Ty chcesz wejść do LM obawiając się Skonto? Ze Śląskiem przegraliśmy bo nie było napastnika.. A i o ile się nie mylę to z Rygi przyszedł do Lubina ich król strzelców który nie może się tam przebić do 1 składu i Ty uważasz że oni są na naszym poziomie? Ten mecz możemy przegrać jedynie w głowie jak sobie piłkarzyki odpuszczą, ale Robert wie co było w poprzednich latach i mam nadzieję że nie dopuści do tego
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 20.06.2011 o godz. 12:25.
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
10 lat temu za Smudy to jak z nimi graliśmy to był zespół środka naszej ligi.Teraz już Wisła nie ta sama a Skonto to zespół klasy Levadii Tallin ale chyba słabszy od Neftci i Videotonu.Losowanie mogło byc lepsze ale i gorsze.
To będzie test prawdy dla licznej grupy obcokrajowców jacy są w Wiśle |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Tan brazyliano jest chyba teraz na testach w Cottbus. Jeśli o tego Tobie chodzi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Oto "osiągnięcia" naszego lipcowego rywala w pucharach w ostatnich 5 sezonach:
2010/11 I runda el. do LE: Portadown FC (Irlandia Płn.) 1:1 (w) i 0:1 (d). 2009/10 II runda el. do LE: Derry City FC (Irlandia) 1:1 (d) i 0:1 (w). 2008/09 nie grali. 2007/08 I runda el. do PU: Dinamo Mińsk (Białoruś) 1:1 (d) i 0:2 (w). 2006/07 I runda el. do PU: AS La Jeunesse d'Esch (Luksemburg) 2:0 (w) i 3:0 (d). II runda el. do PU: Molde FK (Norwegia) 0:0 (w) i 1:2 (d). ![]()
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
A ja się ciesze na myśl o tej rywalizacji.
Trafił nam się chyba najmocniejszy rywal jakiego mogliśmy wylosować w tej rundzie i będzie to dla naszych piłkarzy pierwszy przedsmak jaki jaka nas czeka w 3 rundzie jeśli oczywiście awansujemy. Dalej będzie naprawdę ciężko, więc dobrze jest zacząć z pewnego poziomu. Niby 50% na 50% szans ale jakoś sobie nie mogę wyobrazić, że odpadamy już na początku. Defensywa mnie w dalszym ciągu niepokoi... |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|