The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JarekTSW
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.06.2011, 11:55
No nie grają. ale tak porównalem ich do Beitaru Beitar był bardzo silną druzyna w której grali reprezentanci dobrych reprezentacji jak Urugwaj. Skonto to słaby zespół, ale najsilniejszy z tych na ktorych mogliśmy trafić.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.06.2011, 11:56
Zlekcwazyc Skonto nie wolno, ale bac sie czy uwazac ze sznase niemal pol na po? Bez jaj. jestesmy zdecydowanym faworytem, i trzeba to udowodnić. I tyle. Nie musi byc pieknie, ladnie i wysoko, ale powinno byc pewnie i spokojnie (np 1-0 tam, 2-0 u nas).
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
michael
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.06.2011, 11:57
Ludzie, dajcie spokój ;]
Chcemy grać przynajmniej w fazie grupowej Ligi Europejskiej a boimy się Łotyszy? Szacunek do rywala musi być, ale nie przesadzajmy. Powinniśmy wygrać jedną, dwoma bramkami w Rydze i przypieczentować awans na R22.
Zwłaszcza, że do Rygi pojedzie nas na pewno dużo i chłopaki będą mieć dodatkowy power
Myślę, że awans powinien być w miarę spokojnie osiągnięty, nie napinajcie się tak ;]
Robert to nie Kasperczak albo Skorża i przygotuje zespół na maksimum mozliwości a nie na 60 procent ;]
Odpowiedz cytując
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 20.06.2011, 11:58
Czy wstepnie wiadomo jak bedzie mozna kupic bilety na mecz w Rydze?
Dojazd na wlasny rachunek, bede jechal z W-wy (moznaby sie zgadac jesli wiecej ludzi bedzie chetnych).
z gory dzieki za informacje!

Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Usulovski napisał(a):Wyświetl post
Derry też jest północnoirlandzkie.
No tak, ale gra w lidze irlandzkiej i w pucharach startuje pod ich flagą (patrz wikipedia albo uefa)
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Maaskant: Najsilniejszy z możliwych przeciwników

Data publikacji: 20-06-2011 12:39

„Jasne, że mogło być łatwiej. Uważam, że z grupy drużyn, które mogliśmy wylosować, Skonto było najsilniejszym przeciwnikiem. To jednak nie ma znaczenia” – podkreślił trener Maaskant po losowaniu drugiej rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów.

Fot. Daniel Gołda

„Skonto to znana drużyna – Wisła już raz z nimi grała w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów i wygrała ten dwumecz. Łotysze mają też dużo doświadczenia w rozgrywkach europejskich. To Liga Mistrzów, więc każdy zespół prezentuje określony poziom, każdy może być tak silny jak my” – mówił zaraz po losowaniu szkoleniowiec Białej Gwiazdy.

„Teraz trudno mówić o szansach. Nie widziałem ich meczów. Muszę zobaczyć ich grę, a na razie szanse oceniam na 50 do 50. Teraz mamy czas na to, żeby wszystkiego się o nich dowiedzieć, po tym będę mógł powiedzieć więcej na temat naszego rywla. To na pewno nie będzie łatwy mecz, ale jestem przekonany, że możemy awansować dalej” – zaznaczył Robert Maaskant.

M. Górski
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
HAHAHA no nie mogę, Skonto się boją! HAHAHA
Powiedzcie mi jak to możliwe, że narzekacie na to losowanie, a marzy wam się Liga Mistrzów? Skoro mamy skład na Ligę Mistrzów, to Skonto chyba ogramy z palcem w du..e, co nie?
Owszem trafiliśmy na, obok Linfield, najtrudniejszego przeciwnika, ale dalej nie zmienia faktu, że jest to II runda i grają tu słabe ekipy.
Nie darzę sympatią Niemców, ale zazdroszczę im pewności siebie i szacunku do każdego rywala. Oni nigdy nie narzekają na przeciwników, zawsze są pewni wygranej. Nie ważne, czy grają z Włochami, czy z Wyspami Owczymi.
A my zawsze lamentujemy, zamiast się skupić na tym co najważniejsze.
Bo rok temu odpadliśmy z Karabachem? A mieliśmy wtedy drużynę? Teraz mamy dużo mocniejszy skład i nie ma szans, żeby nam Skonto zablokowało drogę do celu.
Brawo. Wpis dla wszystkich narzekaczy. Wydrukować, oprawić, powiesić na ścianie i czytać!

Skonto to wpól-amatorski zespól a tu co niektórzy płaczą jakbyśmy wylosowali nie wiadomo jaki mocny zespół. Ta rundę należy brać z marszu bo inaczej to nie mamy po co dalej się pchać.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Problemem może być ich styl gry. Raczej nie lubimy z takimi zespołami grać
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 20.06.2011, 12:00
Wg mnie to Skonto, to będzie jak dwumecz z Szawle
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Maaskant: Najsilniejszy z możliwych przeciwników

Data publikacji: 20-06-2011 12:39

„Jasne, że mogło być łatwiej. Uważam, że z grupy drużyn, które mogliśmy wylosować, Skonto było najsilniejszym przeciwnikiem. To jednak nie ma znaczenia” – podkreślił trener Maaskant po losowaniu drugiej rundy kwalifikacji Ligi Mistrzów.

Fot. Daniel Gołda

„Skonto to znana drużyna – Wisła już raz z nimi grała w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów i wygrała ten dwumecz. Łotysze mają też dużo doświadczenia w rozgrywkach europejskich. To Liga Mistrzów, więc każdy zespół prezentuje określony poziom, każdy może być tak silny jak my” – mówił zaraz po losowaniu szkoleniowiec Białej Gwiazdy.

„Teraz trudno mówić o szansach. Nie widziałem ich meczów. Muszę zobaczyć ich grę, a na razie szanse oceniam na 50 do 50. Teraz mamy czas na to, żeby wszystkiego się o nich dowiedzieć, po tym będę mógł powiedzieć więcej na temat naszego rywla. To na pewno nie będzie łatwy mecz, ale jestem przekonany, że możemy awansować dalej” – zaznaczył Robert Maaskant.

M. Górski
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA
50 na 50? Nie strasz ludzi Robert, kurtuazja ma swoje granice
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Wojtek napisał(a):Wyświetl post
Bardzo się cieszę, że kibice Wisły okrzepli i nie ma dużo komentarzy "Miliard do zera, Wisełka żegna frajera". Niedawna historia nauczyła nas pokory i że do każdego trzeba podchodzić maksymalnie skoncentrowanym i z należytym szacunkiem. Oczywiście nie mam wątpliwości, że przejdziemy Skonto, byle tylko nastroje forumowe udzieliły się drużynie, która nie zbagatelizuje Litwinów.

Jedziemy z nimi!

Ryga to stolica ŁOTWY Kolego. Przepiękne miasto tak swoją drogą... kto się wybierze na wyjazd będzie miał co wspominać turystycznie. Sportowo też damy radę... choć nie zaszkodziłoby żeby kolejni nowi gracze doszli do nas dziś-jutro. Co tam słychać Panie Valckx...?
Odpowiedz cytując
kamanwislak
Senior Member

Od: 08.2008

Skonto Ryga - myślę , że wylosowanie tego klubu to dobre losowanie. Jest to klub w miarę przewidywalny , bo z klubami z Islandii , Walii czy z zza Kaukazu ( na których na szczęście nie mogliśmy trafić ) nigdy nic nie wiadomo . Zespół ten jest obecnie na czwartym miejscu z swojej lidze , rozegrał już kilka meczy a więc będzie materiał dla sztabu. Pierwszy mecz jest na wyjeździe , jest to kolejny plus i rewanż w końcu na R22 po dwóch latach przerwy . Wiadomo , nie można lekceważyć rywala , trzeba podejść na maxa do meczu i najlepiej już na Łotwie zainkasować im parę bramek i w Krk grać na luzie. Zespół na ten mecz może jechać bezpośrednio ze zgrupowania w Talinie. Ogólnie wydaje mi się , że losowanie dobre , ważne aby dobrze przygotować zespół i zagrać na 100%.
Odpowiedz cytując
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
HAHAHA no nie mogę, Skonto się boją! HAHAHA
Powiedzcie mi jak to możliwe, że narzekacie na to losowanie, a marzy wam się Liga Mistrzów? Skoro mamy skład na Ligę Mistrzów, to Skonto chyba ogramy z palcem w du..e, co nie?
Owszem trafiliśmy na, obok Linfield, najtrudniejszego przeciwnika, ale dalej nie zmienia faktu, że jest to II runda i grają tu słabe ekipy.
Nie darzę sympatią Niemców, ale zazdroszczę im pewności siebie i szacunku do każdego rywala. Oni nigdy nie narzekają na przeciwników, zawsze są pewni wygranej. Nie ważne, czy grają z Włochami, czy z Wyspami Owczymi.
A my zawsze lamentujemy, zamiast się skupić na tym co najważniejsze.
Bo rok temu odpadliśmy z Karabachem? A mieliśmy wtedy drużynę? Teraz mamy dużo mocniejszy skład i nie ma szans, żeby nam Skonto zablokowało drogę do celu.
obyś się nie mylił
Odpowiedz cytując
Usulovski
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.06.2011, 12:02
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
No tak, ale Derry gra w lidze irlandzkiej i w pucharach startuje pod ich flagą (patrz wikipedia albo uefa)
Nie wiedziałem, że grają w lidze irlandzkiej, zwracam honor
Odpowiedz cytując
River
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 20.06.2011, 12:03
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
50 na 50? Nie strasz ludzi Robert, kurtuazja ma swoje granice
A co ma powiedziec? "szanse 100%-0% dla nas" Dobrze, ze mowi ze pol na pol, bo juz wiemy, ze nie bedzie lekcewazenia a do rywala podejdziemy z szacunkiem a nie z mysla, ze gramy z biegajacymi ogorkami.
Odpowiedz cytując
LUKAS77
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 20.06.2011, 12:06
Panowie gralismy z nimi wczesniej i spacerek to nie byl. Zwyciestwa dwa ale nie byly to przekonujace rezultaty. Jestem spokojny o wynik ale tylko wtedy gdy nasi pilkarze podejda do meczu profesjonalnie.
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.06.2011, 12:08
arti napisał(a):Wyświetl post
Ryga to stolica ŁOTWY Kolego. Przepiękne miasto tak swoją drogą... kto się wybierze na wyjazd będzie miał co wspominać turystycznie. Sportowo też damy radę... choć nie zaszkodziłoby żeby kolejni nowi gracze doszli do nas dziś-jutro. Co tam słychać Panie Valckx...?
Hej, tu Stan Valckx, nie ma mnie teraz w Krakowie, odezwę się na najbliższej konferencji nie wiadomo kiedy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.06.2011, 12:10
Mnie się podoba wypowiedź Roberta. Bez napinki z jego strony
..
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 20.06.2011, 12:11
wystarczy podejść normalnie do meczu, bez lekceważenia i ich lufnąć.. jak czytam komentarze to się zastanawiam co dalej jak teraz trafiliśmy na "niezwykle mocnego" rywala ;]
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.06.2011, 12:13
Nawet całkiem fajny stadion.
Jak graliśmy z nimi 10 lat temu , to jakiś inny był.
Frekwencja u bałtów oszałamiająca nie jest , więc biorąc pod uwagę że stadion ma 10 tys miejsc , to raczej nie powinni skąpić biletów.

Nie są w jakiejś super formie patrząc na rezultaty meczów w lidze.
Jeżeli chodzi o trzecią grupę , to faktycznie byli w czołówce trudnych rywali , ale jeżeli spojrzeć na całokształt , to mieścili się gdzieś w środku stawki nierozstawionych.

Nie gramy tym razem na wariackich papierach.
Mamy stadion(oby) , mamy dobrego trenera , mamy profesjonalnego dyr sportowego( który powinien skompletować odpowiednią kadrę do ,,zabawy'' w europejskich rozgrywkach).
Wiadomo , nie ma co pisać przed meczem ,że pojedziemy ich 3-0 u nich i 5-0 u siebie , ale z drugiej strony nie ma też co trząść portkami.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 20.06.2011, 12:13
LUKAS77 napisał(a):Wyświetl post
Panowie gralismy z nimi wczesniej i spacerek to nie byl. Zwyciestwa dwa ale nie byly to przekonujace rezultaty. Jestem spokojny o wynik ale tylko wtedy gdy nasi pilkarze podejda do meczu profesjonalnie.
Ale kiedy to było? 10 lat temu? Wtedy na luzie wygrywaliśmy z Trabzonsporem, to teraz tez byśmy ich ograli?
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.06.2011, 12:17
Cytat:
skeba twój pesymizm jest masakryczny...
skoro tak analizujemy to proszę: obecnie z Wisły nikt znaczący nie odszedł, w poprzednich latach jak były porażki było innaczej.
Obecnie kontraktujemy przyzwoitych zawodników, wcześniej były milionowe testy i totalne NONAME..
Obecnie zaczęliśmy wcześniej przygotowania i mamy prawie całą kadrę dostępną, wcześniej potrafiliśmy lekceważyć rywala (Levadia) a i na zgrupowaniach była plaga kontuzji.
Obecnie pierwszy mecz gramy na wyjeździe, poprzednie zaczynaliśmy od meczu u nas.

Nie wierzę żeby teraz Skonto nie przeszli, tym bardziej jak mamy w składzie ludzi którzy zasmakowali LM i wiedzą jak tam fajnie
Proszę Pana. Ja podchodzę sceptycznie. Kiedyś twierdziłbym, że jedziemy tam na wycieczkę.
Gdy graliśmy z Podbeskidziem też mieliśmy pełną kadrę i co ? Mieliśmy 2 mecze i nie potrafiliśmy pokazać, iż zasługujemy na Puchar Polski.
Lepiej się miło zaskoczyć, niż niemiło rozczarować
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 20.06.2011, 12:18
Gdy będzie grał Maor to daje 70 do 30 procent szans dla nas. Facet z takimi zespołami zrobi różnicę. Jednak gdy z jakiś powodów go zabraknie to rzeczywiście 50 na 50 jest realnym i rozsądnym podejściem. Żadnej wielkiej paczki nie mamy, jedynie Maora wykraczającego poza schemat, reszta jest zwyczajnie przeciętna. Chociaż trzeba wziąć poprawkę na to,że Stan może kogoś jeszcze podpisać.

Skonto w ciemnię bite nie jest, staną jak Śląsk autobusem w bramce, jakiegoś biegacza dadzą na szpicy i dupa zbita.

Drwicie ze Skonto i piszecie,że nie ma się czego bać? No to wypada spojrzeć na to z innej strony i zadać sobie pytanie, czemu to Skonto ma się nas bać?Wg mnie jesteśmy zespołami o zbliżonym potencjale z minimalnym wskazaniem na nas,ale nie do tego stopnia jest to różnica, aby już teraz w ciemno typować zwycięzce rywalizacji.
I skończcie z tym butnym pisaniem o LM,bo to jest niesmaczne. Jesteśmy za słabi na to, i tego typu teksty odbieram jako ironie.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 20.06.2011, 12:19
Zaczynamy od mocnego przeciwnika i moim zdaniem nie bedzie latwo. Druzyna musi byc dobrze przygotowana pod wzgledem fizycznym, bo potem mozemy sie zdziwic . Ogolnie rywal, ktorego ja np. nie chcialem.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.06.2011, 12:19
Dbilisi, Valerenga, Levadia, Karabach, Ryga...do galerii hańby pasuje idealnie
Tak sobie pamiętam.Pojechała swego czasu Legia, co prawda na Litwę ale to jeden ch - ledwie się nie obejrzała a już miała 2 w plecy.

Ogólnie fajne losowanie z jednym małym wyjątkiem -możemy ten dwumecz przegrać.Reszta ok - przepadło tubylewo, wyjazdy po 4 tyś km i tropiki, nie gramy też z ogórami które tylko zaciemniły by obraz jak rok temu.
Ale jak ktoś spodziewa się spacerku to może się przejechać.Ciekawego Brazyliano mają w tej Rydze, patrząc że nie sprzedają za więcej niż 300 tyś to może bezpieczniej było by im go podkupić przed meczami

Swoją drogą to ja nie wiem jak oni te koszyki tworzą - myśmy dostali spoko ale to co Jadze sprezentowali to jakaś porażka.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2011, 12:21
skeba ale to były momenty gdzie zespół się budował to po 1
po 2 gramy puchary wreszcie na R22

po 3 skoro żyjemy przeszłością to może wróćmy do 2meczu z Schalke pojechaliśmy znimi więc i teraz pojedziemy!!

ps Marszałek a jak Ty chcesz wejść do LM obawiając się Skonto? Ze Śląskiem przegraliśmy bo nie było napastnika.. A i o ile się nie mylę to z Rygi przyszedł do Lubina ich król strzelców który nie może się tam przebić do 1 składu i Ty uważasz że oni są na naszym poziomie?

Ten mecz możemy przegrać jedynie w głowie jak sobie piłkarzyki odpuszczą, ale Robert wie co było w poprzednich latach i mam nadzieję że nie dopuści do tego
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 20.06.2011 o godz. 12:25.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.06.2011, 12:26
10 lat temu za Smudy to jak z nimi graliśmy to był zespół środka naszej ligi.Teraz już Wisła nie ta sama a Skonto to zespół klasy Levadii Tallin ale chyba słabszy od Neftci i Videotonu.Losowanie mogło byc lepsze ale i gorsze.
To będzie test prawdy dla licznej grupy obcokrajowców jacy są w Wiśle
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 20.06.2011, 12:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dbilisi, Valerenga, Levadia, Karabach, Ryga...do galerii hańby pasuje idealnie
Tak sobie pamiętam.Pojechała swego czasu Legia, co prawda na Litwę ale to jeden ch - ledwie się nie obejrzała a już miała 2 w plecy.

Ogólnie fajne losowanie z jednym małym wyjątkiem -możemy ten dwumecz przegrać.Reszta ok - przepadło tubylewo, wyjazdy po 4 tyś km i tropiki, nie gramy też z ogórami które tylko zaciemniły by obraz jak rok temu.
Ale jak ktoś spodziewa się spacerku to może się przejechać.Ciekawego Brazyliano mają w tej Rydze, patrząc że nie sprzedają za więcej niż 300 tyś to może bezpieczniej było by im go podkupić przed meczami

Swoją drogą to ja nie wiem jak oni te koszyki tworzą - myśmy dostali spoko ale to co Jadze sprezentowali to jakaś porażka.
http://transfermarkt.de/de/cottbus-b...gen_65965.html

Tan brazyliano jest chyba teraz na testach w Cottbus. Jeśli o tego Tobie chodzi.
Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.06.2011, 12:29
Oto "osiągnięcia" naszego lipcowego rywala w pucharach w ostatnich 5 sezonach:
2010/11 I runda el. do LE: Portadown FC (Irlandia Płn.) 1:1 (w) i 0:1 (d).
2009/10 II runda el. do LE: Derry City FC (Irlandia) 1:1 (d) i 0:1 (w).
2008/09 nie grali.
2007/08 I runda el. do PU: Dinamo Mińsk (Białoruś) 1:1 (d) i 0:2 (w).
2006/07 I runda el. do PU: AS La Jeunesse d'Esch (Luksemburg) 2:0 (w) i 3:0 (d).
II runda el. do PU: Molde FK (Norwegia) 0:0 (w) i 1:2 (d).
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 20.06.2011, 12:30
A ja się ciesze na myśl o tej rywalizacji.
Trafił nam się chyba najmocniejszy rywal jakiego mogliśmy wylosować w tej rundzie i będzie to dla naszych piłkarzy pierwszy przedsmak jaki jaka nas czeka w 3 rundzie jeśli oczywiście awansujemy.
Dalej będzie naprawdę ciężko, więc dobrze jest zacząć z pewnego poziomu.
Niby 50% na 50% szans ale jakoś sobie nie mogę wyobrazić, że odpadamy już na początku.
Defensywa mnie w dalszym ciągu niepokoi...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów