|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
No tak co oznacza, że i tak Melikson jest lepszy chociażby do koncepcji Maaskanta ale zawsze
Sam trener powiedział, że woli mieć np słabszego obrońce ale idealnie pasującego do stylu gry druzyny |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jeśli Żewłakow zgodzi się na średni kontrakt motywacyjny na rok z opcją przedłużenia to czemu nie. W sam raz za Kowalskiego
![]() Zwłaszcza, że nie dogadali się niestety w sprawie Chaveza po derbach i szanse na dogadanie coraz bardziej maleją. Dodatkowo klub celuje w szybkie zakupy, a ten mógłby taki być. No bo tak: Kowaliski i Jaliens - słabi. Bunoza - poważna kontuzja. Chavez - najpewniej go nie zatrzymamy. Więc może się okazać, że potrzebujemy kupić więcej niż jednego środkowego obrońcę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Mamy mądry zarząd wiec on nie powinien dac do rozbioru calej obrony , w koncu wiedza ze obrona to newralgiczna formacja i zgrywa sie najdluzej ze wszystkich...
Chaveza i Cikosa TRZEBA wykupić. Jeśli nie wykupimy Chaveza to bedziemy frajerami , tak frajerami . A gadanie ze Stan ma lepszego jest nielogiczne ponieważ do WISŁY nie przyjdzie lepszy obrońca. Nie jesteśmy Barceloną,Manchesterem czy Porto. ![]()
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
@Tenzen - trochę panikujesz. Jaliens wcale taki słaby nie jest. Po prostu potrzebuje trochę więcej czasu na poznanie Naszej ligi i zgranie z zespołem. Przypominam, że tak samo było z Chavezem, który na dobre odpalił dopiero w tej rundzie. Bunoza już lekko trenuje i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że przepracuje z drużyną cały okres przygotowań do nowego sezonu. A jeśli z Chavezem się nie dogadają to na bank ktoś przyjdzie za Niego plus drugi stoper który jest w planach. W lecie łatwiej o takie transfery bo jest więcej zawodników którym kończą się umowy i można ich pozyskać bez sumy odstępnego. Tak więc spokojnie i zaufajmy Holendrom bo wiedzą co robią.
P.S. @Wisielak - tak samo co niektórzy pisali, że Melikson do Nas nie przyjdzie bo liga Izraelska jest lepsza itd itp. Tak więc nie zakładajmy z góry jak będzie tylko spokojnie czekajmy na rozwój zdarzeń. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Wisielak, przed zimowym okienkiem też tak mówiłeś? Że lepszego od Garguły na środku pomocy mieć nie będziemy? Spokojnie, trzeba zaufać Stanowi, bo on wie co robi, i jeśli będzie zmiania w obronie, to myślę, że tylko na lepsze....
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jestem spokojny i ufam Stanowi , ale boje sie powtorki sprzed roku....
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A odpowiedz mi na jedno pytanie - kto był rok temu dyrektorem sportowym, bo nie mogę sobie przypomnieć...
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie było go.
Ale ile razy tak bylo że szykowaliśmy sie na lige mistrzów i sprzedawalismy najlepszych graczy? takiej polityki juz mam dosc i obawiam sie najgorszego , ale tak jak mowiles w naszym klubie sa (WRESZCIE) odpowiedni ludzie na odpowiednich miejscach , wiec jestem raczej optymista niz pesymista ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
"- Jeśli chodzi o Siwakowa, celujemy w przedłużenie wypożyczenia. Włosi z Cagliari chcą, by on do nich kiedyś wrócił."
B. Basałaj Skoro nie ma szans na transfer definitywny. To jaki sens ma ogrywanie zawodnika który nic nie wnosi do zespołu? Robimy Wlochom przysługe po starej znajomości czy o co chodzi? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Spodziewałem się pozostawienia najlepszych graczy z sezonu i porządnych transferów teraz, poważnych wzmocnień, ale jeśli nie mamy na to pieniędzy to zapomnijmy wogóle o LM, o LE bo skzoda nerwów. Jak nie wykupia Chaveza to z kim my zostaniemy? Z Jaliensem który ledwo co gwarantuje u nas jako taki poziom, Bunozą po kontuzji a do tego wg mnie słabeusza i Cikosem, typowym sredniakiem, bo o Kowalskim nie będę wspominał. Jeśli się nie ma kasy to się do LM nie awansuje i tyle. Taka Petrzalka czy Unirea to wyjątki potwierdzające regułę.
![]()
Wszystkie akcje fachowe kojarza sie z KRAKOWEM !!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Bardzo rzadko zabieram tu głos,tym razem zabiorę.Wykupienie Chaveza powinno być dla wszystkich władnych w klubie sprawa priorytetową.600 k euro to nie są żadne pieniądze za obrońce który w tym sezonie odpalił i z ktorego mieć bedziemy pocieche i spokój w obronie przez najbliższe 4 lub 5 lat.Przyjscie nowego grajka nie jest zadna gwarancja gry co najmniej na przyzwoitym poziomie.Aklimatyzacja,proces zgrywania z innymi obrońcami...to trwa.Osman ma to juz za sobą i gdybym mial cokolwiek w klubie do powiedzenia to nigdy w zyciu nie wypuściłbym takiego obrońcy z rąk.Takze panowie...do pracy...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
||
Nie jest, ale jeśli miałby być lepszy w przyszłym sezonie, to warto żeby był w zespole. To trener ocenia i jeśli jemu Siwakow pasuje do koncepcji, a może go mieć tylko w ten sposób, to niech go dalej wypożyczają. A kibice inaczej go ocenią, jeśli strzeli lobem bramkę dla Wisły dającą nam awans do LM.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Chyba zamyka temat, a przynajmniej zamknać powinno ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stan Valkx pokazał, że jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu, zasługującym na zaufanie. Dlatego jeśli tylko Cupiał da mu dalej możliwości profesjonalnej pracy i tworzenia zespołu na miarę LM, jestem o posunięcia Wisły na rynku transferowym spokojny.
Po raz pierwszy od wielu, wielu, lat. A Siwakov - potencjał niewątpliwie ma. Widać Maaskant uważa, że warto i potrzeba dać mu więcej czasu na odpowiednie rozbudzenie i spożytkowanie go. Kolejne wypożyczenie Białorusina wcale nie musi być złym pomysłem. Oby udało się naszemu dyrektorowi sportowemu ugasić kadrowe pożary w obronie, a także wzmocnić skrzydła i atak - przed LM i sezonem z walką na 3 frontach to absolutna konieczność. Inaczej może skończyć się jak w Lechu w obecnym sezonie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.05.2011 o godz. 13:30.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Tymczasem kosztem sadzania Wilka na ławie ogrywamy Catani Sivakova. Coż widac każdy trener musi miec swojego Quadje |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kupowanie zawodników zostaw Valkxowi. Wisła nie ma kupować młodych, tylko przede wszystkim dobrych zawodników. Kupowanie kolejnych Kowalskich, Nawotczyńskich czy Strąków tylko dlatego, że są młodzi, do niczego sensownego nie prowadzi.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W obecnej sytuacji Wisła potrzebuje stworzyć szkielet pierwszej drużyny, bo tak naprawdę to mamy tylko kilku graczy. Młodych można kupować, jak się ma drużynę i stopniowo wprowadzać, to musi być płynny cykl.
![]()
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Żurawski - milion marek i został legendą Wisły, potem za darmo. Dawidowski + Zieńczuk - 800 tys. euro. Więc za któego z nich Wisła dała więcej niż 600 tys. euro? Wiesz co to jest asymilacja? Nie używaj słów, których nie rozumiesz. Kiedy Sivakov grał kosztem Wilka? Bo na moje to wygląda tak, że są pary zawodników w środku pola: Sobolewski-Wilk, Sivakov-Jirsak, Melikson-Garguła. I tak naprawdę poza ostatnimi spotkaniami (Lechia, Cracovia, Lech) było tak, że grał jeden z każdej pary. ![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Na moje to każdy ogarnięty Armaniec czy Azer by takiego Chaveza ośmieszył jak dziecko. Gdzie 600k za klocka co jeździ sankami w co drugiej interwencji, słabo gra glową i nie potrafi rozegrać ?
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak i ten "klocek" jak go nazwałeś jest najlepszym środkowym obrońcą w lidze Polskiej....
Bez niego bylibyśmy w czarnej dupie. ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
A w przypadku np. pewnego polskiego obroncy z Wisły,masz pewnośc ze zostanie ograny drugi,trzeci,czwarty raz. 600tys euro to jednak duzo dla takiego biednego klubu jak Wisła....tylko ze takim Milan Jovanic to w koncu ile wartał ? ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jovanić podobno nie 500 tyś euro tylko 350 tyś euro.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jak znajdziesz mi LEPSZEGO za podobną kase to nie będzie tematu. Na razie to co mówisz jest lekko mówiąc dziwne bo jakby nie on to byśmy byli jak to wisielak napisał 'w czarnej dupie'. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Niech nam sciagnie do Wisly kogos takiego jak do PSV sciagał - jak np. Balas Dzudzak czy wczesniej Danko Lazovic.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|