The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.05.2011, 19:06
Ja sie tyko boje zeby w przeddzien walki o Champions League nie doszlo do jakis kwasow w druzynie na linii Malecki - czarnoskorzy zawodnicy. Teraz, gdy wszystko idzie w miare dobrym kierunku kwasy w druzynie sa najmniej potrzebne.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
kamilo584
Member

Od: 07.2010

Stary 16.05.2011, 19:13
Jedno jest pewne smuda będzie miał pretekst zeby MAŁECKIEGO nie powołowywać w kolejnych meczach kadry , bo on nie patrzy na forme tylko na zachowanie
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Jakiś czas temu sobie myślałem, że Małecki zaczął dojrzewać, ale widać miałem mylne wrażenie. Kibice w Polsce poza kilkoma stadionami nienawidzą Małeckiego nie za to, że identyfikuje się mocno z Wisłą (choć moim zdaniem on tą Wisłę bardziej kompromituje) ale za swoje chamskie zachowania wiele razy względem drugiego człowieka (prawdziwy Polak Katolik hahaha, bo sobie dziarę z Papieżem zrobił - to jest dopiero zakłamanie. Tutaj nawet nie ma większego znaczenia, czy powiedział to "czar..chu" czy nie ale o to, że wiele razy zachowywał się na boisku jak zwierzak po prostu, gesty, chamskie wiązanki. Nie wierzę, że w drużynie jest całkiem czysta atmosfera co można wyczytać "między wierszami" z wywiadów z kilkoma piłkarzami np: Paljiciem, Riosem, zachowania Kirma. Dla mnie Małecki ma nierówno pod kopułą i to zdrowo. Ile razy na boisku chamsko strofuje nierzadko dużo starszych i bardziej utytułowanych kolegów jakby był niewiadomo kim. Można być prawdziwym Wiślakiem i mieć ogólny szacunek ludzi w Polsce: np: Błaszczykowski, Głowacki, Cleber, Żurawski. Oczywiście mecz to są ogromne emocje, ale Małecki nie ma żadnych hamulców (lepiej by było gdyby większość swej energii skupił na piłce niż na chamskim besztaniu przeciwnika czy nawet swoich kolegów). I tu nie chodzi tylko o zachowania boiskowe. Dla mnie jest po prostu małym człowiekiem i ja osobiście nie będę miał żalu jak któregoś niedalekiego dnia Cupiał się go pozbędzie z Wisły. I potem dziwić się, że stadiony są miejscami ekscesów, chamskich zachowań pseudokibiców, że nie można zapełnić stadionów w pełni skoro mamy takich nienormalnych "idoli".

No tak:
Ale o co mi chodzi przecież nic się nie stało, a media się na Małeckiego uwzięły...
Czasem dobrze wyjść poza czubek własnego nosa (poczytać fora ogólnopiłkarskie - niewiślackie) i zobaczyć co ludzie z zewnątrz myślą o takich zachowaniach. No ale przecież wszyscy się na Małeckiego uwzięli a on to jest prawdziwy Wiślacki Polak Katolik.

A propos sytuacji z Ntibazonkizą, to Małecki faulował a potem rzucił się besztać bez opamiętania Burundczyka co było dosyć groteskowe na tyle że gość zgłupiał (nie wiedział co mu odpowiedzieć, bo pewnie z takim chamstwem się jeszcze nie spotkał) i zaczął się po prostu ironicznie śmiać. Żenada...
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 16.05.2011 o godz. 19:26.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Niech mu dadzą zakaz stadionowy, bo to modne teraz.
Popieram. Zakaz musi być.

I kary finansowe dla Pajlica, Żurawskiego, Jovanicia za picie alkoholu w miejscu publicznym. Przecież w naszym kraju jest wszystko możliwe. A ja jestem szcześliwy, że mamy w składzie takiego zawodnika, zawodnika który Wisłę kocha, a na derby wychodzi napompowany jak Robert Burneika po podwójnej dawce Double Blasta. Piłka to nie szachy, stadion to nie teatr, emocje kipią. Przykład Busquetsa mówi wszystko, więc darujcie sobie moralizatorskie gadki.

Tyle tytułem OT.

Zauważyłem jedno. Nie było jakiejś wielkiej radości po zdobyciu MP w szatni wczoraj. To już nie to co kiedyś. Pamietam obrazki z C+, gdzie pół drużyny skakało bez majtek po meczu, euforia, radość.. A wczoraj.. Trochę za spokojnie było.

Albo mamy taką ułożoną drużynę, w co nie wierze, bo sam wiem, że chłopaki zabawić się umieją
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
CH.
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.05.2011, 19:14
kamilo584 napisał(a):Wyświetl post
Jedno jest pewne smuda będzie miał pretekst zeby MAŁECKIEGO nie powołowywać w kolejnych meczach kadry , bo on nie patrzy na forme tylko na zachowanie
takimi decyzjami nie robi krzywdy Małeckiemu i kibicom tylko samemu sobie
Odpowiedz cytując
RAF
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.05.2011, 19:25
Colin napisał(a):Wyświetl post
Jakiś czas temu sobie myślałem, że Małecki zaczął dojrzewać, ale widać miałem mylne wrażenie. Kibice w Polsce poza kilkoma stadionami nienawidzą Małeckiego nie za to, że identyfikuje się mocno z Wisłą (choć moim zdaniem on tą Wisłę bardziej kompromituje) ale za swoje chamskie zachowania wiele razy względem drugiego człowieka (prawdziwy Polak Katolik hahaha, bo sobie dziarę z Papieżem zrobił - to jest dopiero zakłamanie. Tutaj nawet nie ma większego znaczenia, czy powiedział to "czar..chu" czy nie ale o to, że wiele razy zachowywał się na boisku jak zwierzak po prostu, gesty, chamskie wiązanki. Nie wierzę, że w drużynie jest całkiem czysta atmosfera co można wyczytać "między wierszami" z wywiadów z kilkoma piłkarzami np: Paljiciem, Riosem. Dla mnie Małecki ma nierówno pod kopułą i to zdrowo. Ile razy na boisku chamsko strofuje nierzadko dużo starszych i bardziej utytułowanych kolegów jakby był niewiadomo kim. Można być prawdziwym Wiślakiem i mieć ogólny szacunek ludzi w Polsce: np: Błaszczykowski, Głowacki, Cleber, Żurawski. Oczywiście mecz to są ogromne emocje, ale Małecki nie ma żadnych hamulców (lepiej by było gdyby większość swej energii skupił na piłce niż na chamskim besztaniu przeciwnika czy nawet swoich kolegów). I tu nie chodzi tylko o zachowania boiskowe. Dla mnie jest po prostu małym człowiekiem i ja osobiście nie będę miał żalu jak któregoś niedalekiego dnia Cupiał się go pozbędzie z Wisły. I potem dziwić się, że stadiony są miejscami ekscesów, chamskich zachowań pseudokibiców, że nie można zapełnić stadionów w pełni skoro mamy takich nienormalnych "idoli".

No tak:
Ale o co mi chodzi przecież nic się nie stało, a media się na Małeckiego uwzięły...
Czasem dobrze wyjść poza czubek własnego nosa (poczytać fora ogólnopiłkarskie - niewiślackie) i zobaczyć co ludzie z zewnątrz myślą o takich zachowaniach. No ale przecież wszyscy się na Małeckiego uwzięli a on to jest prawdziwy Wiślacki Polak Katolik.

A propos sytuacji z Ntibazonkizą, to Małecki faulował a potem rzucił się besztać bez opamiętania Burundczyka co było dosyć groteskowe na tyle że gość zgłupiał (nie wiedział co mu odpowiedzieć, bo pewnie z takim chamstwem się jeszcze nie spotkał) i zaczął się po prostu ironicznie śmiać. Żenada...
Dokladnie, niektorzy na tym forum nie wiedza jakie to moze miec konsekwencje dla druzyny. Nie mowie juz nawet o tym ze moze skonfliktowac Maleckiego z czarnoskorymi zawodnikami (rowniez dobrymi pilkarzami Chavezem i Jaliensem) to wystarczy zeby czesc druzyny stanela za Maleckim czesc bedzie sympatyzowala z naszymi dwoma stoperami i konflikt gotowy. A podzialy to koniec kazdej druzyny. Pamietacie Francje? Tam byl inny konflikt na innym podlozu ale druzyna majaca potencjal na MS nie wyszla z grupy. Ciekawi mnie co teraz zrobi Maaskant. Publiczne zruganie Maleckiego moze obudzic "starego Maleckiego" z kolei nie wyobrazam sobie braku reakcji ze strony trenera.

P.S. A najbardziej wpieprza fakt ze obecnie jest bardzo dobrym pilkarzem i kluczowym zawodnikiem tej druzyny. Tylko w glowie pusto.
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.05.2011, 19:26
Ja osobiście życzę Patrykowi, aby Dyzma nie powołał go do kadry, bo będzie miał wstydliwy zapis w CV - "EURO 2012".
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 16.05.2011, 19:26
a ja znowu widzialem zarabista radosc , euforie zawodnikow - a co do Maleckiego to z urzedu powinno sie banowac tych co pisza na forum Wislackim i maja waty do niego , chyba kazdy kibic w polsce chcialby taki odpowiednik Malego w swoim klubie - ale jak juz sie ma to oczywiscie znajdzie sie stado ktore krzyczy ze ...zle uczesany , przeklina , przezywa - w dupie to mam , Malecki jest zajebisty , Wislak z krwi i kosci i wara od niego^^
Odpowiedz cytując
wroobel88
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.05.2011, 19:49. Wisła pany !
RAF napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, niektorzy na tym forum nie wiedza jakie to moze miec konsekwencje dla druzyny. Nie mowie juz nawet o tym ze moze skonfliktowac Maleckiego z czarnoskorymi zawodnikami (rowniez dobrymi pilkarzami Chavezem i Jaliensem) to wystarczy zeby czesc druzyny stanela za Maleckim czesc bedzie sympatyzowala z naszymi dwoma stoperami i konflikt gotowy. A podzialy to koniec kazdej druzyny. Pamietacie Francje? Tam byl inny konflikt na innym podlozu ale druzyna majaca potencjal na MS nie wyszla z grupy. Ciekawi mnie co teraz zrobi Maaskant. Publiczne zruganie Maleckiego moze obudzic "starego Maleckiego" z kolei nie wyobrazam sobie braku reakcji ze strony trenera.

P.S. A najbardziej wpieprza fakt ze obecnie jest bardzo dobrym pilkarzem i kluczowym zawodnikiem tej druzyny. Tylko w glowie pusto.
http://galeria.wislakrakow.com/20110515/md/44.JPG macie tutaj konflikt Małego z czarnoskórymi zawodnikami ... zwyzywał parcha i bardzo dobrze, boisko to nie scena baletowa, sam Ntibazonkiza nic się nie skarżył to ktoś inny aferę musiał rozkręcić
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 16.05.2011, 19:51
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...aleckiego.html

jak dla mnie mógł iść nawet wzorem Jacusia Bąka i powiedzieć :

"Człeniu, uspokój się, bo jak pasa zdejmę albo za pejsa wytargam... Spotkam cię kiedyś na imprezie, spoliczkuję."

a czytanie z ruchu ust niech sobie wsadzą eksperci z canal+ w pupkę , nawet gdyby Małecki mu coś obraźliwego powiedział to nie można mu nic udowodnić na zasadzie ' domniemywań '

gdyby Małecki mial taki dialog z Klichem czy Dudzicem to "eksperci " nawet by nie mrugneli przy tym okiem ..
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.05.2011, 19:53
Jakiś czas temu sobie myślałem, że Małecki zaczął dojrzewać, ale widać miałem mylne wrażenie. Kibice w Polsce poza kilkoma stadionami nienawidzą Małeckiego nie za to, że identyfikuje się mocno z Wisłą (choć moim zdaniem on tą Wisłę bardziej kompromituje) ale za swoje chamskie zachowania wiele razy względem drugiego człowieka (prawdziwy Polak Katolik hahaha, bo sobie dziarę z Papieżem zrobił - to jest dopiero zakłamanie. Tutaj nawet nie ma większego znaczenia, czy powiedział to "czar..chu" czy nie ale o to, że wiele razy zachowywał się na boisku jak zwierzak po prostu, gesty, chamskie wiązanki. Nie wierzę, że w drużynie jest całkiem czysta atmosfera co można wyczytać "między wierszami" z wywiadów z kilkoma piłkarzami np: Paljiciem, Riosem, zachowania Kirma. Dla mnie Małecki ma nierówno pod kopułą i to zdrowo. Ile razy na boisku chamsko strofuje nierzadko dużo starszych i bardziej utytułowanych kolegów jakby był niewiadomo kim. Można być prawdziwym Wiślakiem i mieć ogólny szacunek ludzi w Polsce: np: Błaszczykowski, Głowacki, Cleber, Żurawski. Oczywiście mecz to są ogromne emocje, ale Małecki nie ma żadnych hamulców (lepiej by było gdyby większość swej energii skupił na piłce niż na chamskim besztaniu przeciwnika czy nawet swoich kolegów). I tu nie chodzi tylko o zachowania boiskowe. Dla mnie jest po prostu małym człowiekiem i ja osobiście nie będę miał żalu jak któregoś niedalekiego dnia Cupiał się go pozbędzie z Wisły. I potem dziwić się, że stadiony są miejscami ekscesów, chamskich zachowań pseudokibiców, że nie można zapełnić stadionów w pełni skoro mamy takich nienormalnych "idoli".

No tak:

zgadzam sie z Toba tylko w tym ze Maly jest wyszczekany i nie umie kontrolowac swoich zachowan..
Ale jest dobrym pilkarzem i oddany naszej Wisle o 3 kroc bardziej niz pare tysiakow na R22.
Wiec nie rob wywodow moralnych bo to nie oaza koscielna...
Ciezki chrakter..to pewne..
A co do jego krzykow na meczu. to Wy sie spinacie na trybunach jak Arboleda dostaje pilke. a teraz Wielkie przegadywanie sie bo Maly na derbach pocisnol czarnoskorego.. to co sie tu wyczytuje wola o pomste do nieba..
Ostatnio edytowane przez Glazik : 16.05.2011 o godz. 20:00.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 16.05.2011, 19:54
Co się tyczy Patryka i tej całej sytuacji, jeżeli jego wypowiedź przeanalizuje specjalista od czytania z ruchu warg(są oni naprawdę bardzo skuteczni)i okaże się że Mały znów coś chlapną głupiego, kara się należy i to bez dwóch zdań.
do CMSNero: Mały ma wielki talent, nikt nie twierdzi że jest inaczej, ale jeżeli dalej będzie się tak zachowywał wątpię że Cupiał będzię to tolerował. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale są ludzie w Wiśle dla których oprócz wyników sportowych liczy się też jej wizerunek.
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 16.05.2011 o godz. 19:57.
czy świat sie zmieni gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w....ieni?!?!
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.05.2011, 19:55
Wisoman napisał(a):Wyświetl post
Mimo że Patryka cenie za ambicje i umiejętności sportowe które z miesiąca na miesiąc są wyższe, uważam że powinien być zawieszony przynajmniej na jeden mecz. Skoro jest takim zagorzałym katolikiem to na wuja robi takie ekscesy?
ale wytatuować sobie Papieża czy inny różaniec jest łatwiej, trudniej żyć zgodnie z zasadami przez niego głoszonymi
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.05.2011, 20:03
Tym razem robicie z igły widły. Do kolegów z drużyny Mały już od dłuższego czasu zachowuje się elegancko, nie macha łapkami, co najbardziej mnie wpieniało.
Zwyzywał czarnego, to fakt ale białym jedzie tak samo, to są mega emocje i naprawdę można pocisnąć niekontrolowaną wiąche w tę czy inną stronę. Sam na meczach nieraz wykrzykuję straszne rzeczy pod adresem sędziów a co dopiero gdybym był na boisku. Gdyby nie dziewczyny z C+ to nie byłoby sprawy, dajcie się dalej wodzić za noski kibicom L. Na boisku naprawdę można się nasłuchać odnośnie swoich matek, żon, przodków itp, to nie szkółka niedzielna lub inna oaza.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.05.2011, 20:13

No tak:

No piękne kwiatki wypociłeś - może jeszcze przez Małeckiego od wielu lat trwa krwawa wojna na ulicach Krakowa...
Dobrze się czujesz pisząc takie bździny? A już z tym Polak katolik.... szpile na poziomie Urbana. Żenada.

Małecki jako że jest prostym chłopakiem ściął się nie pierwszy raz z rywalem, rzucił bluzg i tyle. Dla mnie nie ma znaczenia czy nazwał go czarnuchem, gejem, ....ą - ta sama moc. Ale że żyjemy w Jewropejskim Sojuzie walczącym z wszelką dyskryminacją i wykluczeniem to fiu bździu i jest wielka myślozbrodnia. Trzeba wiec Małeckiego powiesić....

Dla mnie tylko i aż obraził przeciwnika. Nie on jeden. Żaden to rasizm. Ale lepiej rozdmuchać sprawę jak Gówno Wy.. że to może jeszcze nawoływanie do nienawiści rasowej. A to ten sam poziom jakby ktoś do grubego powiedział "Ty .......ony grubasie". Dokładnie ten poziom.

Więc nie rób z tego afery.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Stary 16.05.2011, 20:26
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ka_maleckiego/
ale że przeprosił
Powód: ale
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 16.05.2011 o godz. 20:27.
Imagine there's no countries. It isn't hard to do. Nothing to kill or die for and no religion too.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.05.2011, 20:30

Żenada to jest pie...nie takich głodnych kawałków. Takie kłamliwe teksty to możesz sobie puszczać na forum parchów a nie robic wode z mózgu innym zaklinając rzeczywistość.
Małecki został kopniety przez tego Pigmeja celowo, bez piłki gdy leżał na ziemi . To własnie to wywołało taką jego reakcję. Zobacz sobie w powtórkach bo pleciesz brednie jak adwokat mordercy.
Jesli miałaby być sprawa Małeckiego to także zawieszenie tego Pigmeja za tą sytuację. A to że bezczelny typ się usmiechał bo niby z takim chamstwem się nie spotkał to obejrzyj sobie powtórkę jego akcji na piłkarzy Zagłębia jak go zaatakował pięściami w głowę od tyłu i tez bez piłki. Nagranie napewno znajdziesz na ekstraklasa tv. Tylko dziwnym trafem uszło mu to płazem bo canal+ nie pokazał (przypadkowo pewnie) a Komisja Ligi nie została kopnieta w d..ę aby coś z tym zrobić.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.05.2011, 20:39
Własnie ogladam Orane Sport Info, było pokazane spiecie Malego z Saidimi - wyczytalem i to dosc dokladnie co padło z jego ust. Na pewno nie bylo tam rasistowskiej odzywki, wyraznie widac jak Mały mowi mu szczylu (to slowo juz ktos tutaj napisał wczesniej) a komentatorzy z Canal+ oczywiscie wszystko przeinaczyli. Zawieszenia byc nie powinno - komisja ligi na pewno przejzy dokładnie nagranie i potwierdzi to co pisze.

EDIT: Jakos nie widze by dwa posty wyzej bylo cos takiego co ja napisalem. Jezeli chodzi Ci o linka co podales tam nic nie ma jakich slow do niego uzył
EDIT 2: Przyznał sie, ze mu naublizał ale nie mowil jakich słow uzył. Rasistowskich na pewno tam nie bylo - dlatego tylko kara pieniezna mu sie nalezy.
EDIT 3: Nie chodzi tutaj o słowo szczyl tylko o przeklenstwa w kierunku Saidiego - za to zostal ukarany, za duzo niecenzuralnych slow bylo i tyle. Zreszta zobaczymy w czwartek - jak nie powiedział nic rasistowskiego to go na pewno nie zawieszą a nagranie tej sytuacji komisja ligi na pewno posiada.
EDIT 4: po to jest opcja edycji by nie zasmiecac tematu
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 16.05.2011 o godz. 21:08.
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Stary 16.05.2011, 20:40
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Własnie ogladam Orane Sport Info, było pokazane spiecie Malego z Saidimi i wyczytalem i to dosc dokladnie co padło z jego ust. Na pewno nie bylo tam rasistowskiej odzywki, wyraznie widac jak Mały mowi mu szczylu (to slowo juz ktos tutaj napisał wczesniej) a komentatorzy z Canal+ jak zwykle musieli przeinaczyc jego slowa. Zawieszenia byc nie powinno.
Człowieku, dwa posty wyżej! Tylko tyle.

Jak nie widzisz to zajrzyj na oficjalną. Mały dostał kare pieniężną bo się przyznał.
No prosze cię, nie żartuj sobie, za szczyla go na pewno nie ukarali
Jeżeli teraz komisja ligi Małego ukarze za rasistowskie zachowanie to klub będzie protestował, ty masz racje. Jeżeli tego nie zrobi, ja mam racje.
Pożyjemy zobaczymy!

PS.Proszę cię nie edytuj tak bez sensu, bo trochę ciężko w ten sposób dyskutować.
Ostatnio edytowane przez WIELKI_CZŁOWIEK : 16.05.2011 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.05.2011, 20:59
WIELKI_CZŁOWIEK napisał(a):Wyświetl post
Człowieku, dwa posty wyżej! Tylko tyle.

Jak nie widzisz to zajrzyj na oficjalną. Mały dostał kare pieniężną bo się przyznał.
No prosze cię, nie żartuj sobie, za szczyla go na pewno nie ukarali
Mały dostał karę ponieważ się przyznał, nie ma mowy o tym jakich słów użył. Sprawa została rozdmuchana przez media i taka reakcja klubu jest jak najbardziej spodziewana. Kolega wyżej napisał o szczylu a ja już wcześniej stawiałem na szczocha.
To było:
spi...alaj ku..a szczochu jeb..ny
Odpowiedz cytując
WIELKI_CZŁOWIEK
Senior Member

Stary 16.05.2011, 21:11
Nie no, jeżeli mielibyście racje to za coś takiego nawet kara od klubu wydałaby mi się śmieszna i nie potrzebna a co dopiero od komisji ligi. Jak pisałem wyżej, się wszystko pewnie jeszcze w tym tygodniu wyjaśni.Pzdr.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.05.2011, 21:13
A propos sytuacji z Ntibazonkizą, to Małecki faulował a potem rzucił się besztać bez opamiętania Burundczyka co było dosyć groteskowe na tyle że gość zgłupiał (nie wiedział co mu odpowiedzieć, bo pewnie z takim chamstwem się jeszcze nie spotkał) i zaczął się po prostu ironicznie śmiać.

Widać, że nawet powtórki nie widziałeś, inaczej wiedziałbyś że cała akcja była po złośliwym faulu parcha. Zgłupiał, bo słowa po polsku nie rozumie, co sam przyznał, a śmiał się bo doskonale wiedział co zrobił. Ale najlepiej wykreować kolesia na niewinną owieczkę, ofiarę bestialskiej napaści Małeckiego.

Żenada to Ty jesteś ze swoimi wywodami o Polaku-katoliku i kibolach na stadionie. Żenada i kompromitacja tego forum. Zapytałbym skąd się tacy kolesie biorą, ale niestety zbyt dobrze wiem.

Uwaga, Małecki jest problemem, bo komuś wiązkę rzucił na boisku, a nie kilkunastu boiskowych rzeźników, którzy na każdym kroku narażają zdrowie innych zawodników. Borysiuk zniszczył karierę Boguskiemu, ale to złoty chłopak jest, taki ułożony. Podobnie jak Cionek, który musiał aż spróbować komuś nogę urwać na boisku, bo zwykle napierdalanie Niedzielana w masce to była "walka o piłkę".

Swego czasu z Chaveza zrobiono boiskowego chama i bydlaka, mimo że na powtórce widać było że depnął na rękę przeciwnikowi z rozpędu. Ale taka była potrzeba chwili, trzeba było jakoś ukierunkować frustrację pajaców z C+. To mnie nie zdziwiło, bo skoro można boiskowego brutala zrobić z Rafała Boguskiego, to żadnych limitów nie ma. Co mnie wtedy zszokowało, to reakcja pajaców na tym forum, obrażających naszego zawodnika i domagających się surowej kary. Dostał, ciekawe czy mieli radochę?
Później okazało się, że jednak z Chaveza żaden psychopata, powtórki zresztą od początku wskazywały na nieumyślność faulu.

Na tym forum są różni ludzie, ale mam swoje podejrzenia co do aktywujących się okolicznościowo parchów. Trudno, żeby sobie odpuścili akurat teraz.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.05.2011 o godz. 21:17.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.05.2011, 21:34
glazik napisał(a):Wyświetl post
zgadzam sie z Toba tylko w tym ze Maly jest wyszczekany i nie umie kontrolowac swoich zachowan..
Ale jest dobrym pilkarzem i oddany naszej Wisle o 3 kroc bardziej niz pare tysiakow na R22.
Wiec nie rob wywodow moralnych bo to nie oaza koscielna...
Kolego, Colin nie roztrząsał (mam nadzieję!), czy Patryk Małecki jest dobrym katolikiem, czy ma czyste sumienie i czy popełnił grzech miłości przedmałżeńskiej, ale jak zachowuje się podczas imprez sportowych i jaki to zachowanie ma lub może mieć wpływ na reputację Wisły.
Teoretycznie Patryk może w swoim sercu nienawidzić wszystkich czarnoskórych ludzi na świecie, a we własnym domu pod nosem życzyć im jak najgorzej. Ale w momencie, gdy słowa takie, jak w niedzielę, wypowiada na forum publicznym, co więcej!, podczas imprezy sportowej, meczu o Mistrzostwo Polski, derbów Krakowa, to jest dozwolone to już nie jest. Wolność pięści Małeckiego kończy się na nosie zawodnika Cracovii, a agresja werbalna, to moim zdaniem też agresja.
Druga sprawa to reputacja Wisły. Jeżeli rzeczywiście wszyscy tutaj czujecie się osaczeni przez Warszawę, telewizję, rząd, Masonów, Jewish Congress, a pewnie też i przez Sejmik Wojewódzki, to sami dobrze powinniście rozumieć, że klub i jego kibice powinni być w takiej sytuacji świętsi od papieża. A werbalizowany rasizm pod zachowania akceptowalne, dozwolone, czy pożądane w dobie dzisiejszej poprawności politycznej nie podpada.
W ogóle ogromnym dramatem jest, że jako kibice cierpimy na deficyt utalentowanych wychowanków silnie identyfikujących się z Wisłą, bo na sztandarach umieszczacie przeciętnie uzdolnionego chama, chociaż, tu mu trzeba oddać sprawiedliwość, Wiślaka i człowieka z wielkim sercem i ambicją. Nie mówię, że jest to piłkarz słaby - nie, on nadrabia ambicją; nie mówię, że nie jest to Wiślak i że nie powinno się wykrzyczeć jego nazwiska po strzelonej bramce - trzeba, on na to zasługuje. Nie ma, jednak co z niego robić, przynajmniej na razie, klubowej legendy. Pomiędzy czarnym, a białym jest sporo szarego.
Z drugiej strony zastanowiłbym się, czy Małecki na pewno jest rasistą. Na pewno jest chamem, ale czy rasistą? Być może w ferworze falki użył pospolitego przymiotnika i najmniej grzecznego rzeczownika na określenie rywala, jakie mu wpadły do głowy. Równie dobrze mógł go nazwać brudasem, śmierdzielem, dzikusem, brzydalem itd. Nie musi to oznaczać rasizmu.
Odpowiedz cytując
Smok
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.05.2011, 21:37
Cytat:
trzeba prześledzić 27 kolejek tego sezonu i obejrzeć wszystkie dialogi miedzy piłkarzami czy nie uzył tam wulgarnego słowa jakiś piłkarz.
Nie trzeba długo szukać. Wystarczy obejżeć powtórki z meczów bez widowni, których było kilka ostatnio - dziecku nie pozwoliłem oglądać, bo za mały na słuchanie takiego słownictwa.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 16.05.2011, 22:30
nh79 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ale nie rozumiem, czego tu nie rozumiesz. Piszę, że w oparciu o zapis telewizyjny nie da się stwierdzić co Małecki Saidiemu nawrzucał. Oglądnąłem nagranie z 3 razy i poza tym, że są to słowa nieprzyjemne, nie jestem w stanie nic odczytać z ruchu warg piłkarza.

Obawiam się, że dziennikarze z Canal+ mogą mieć rację, ale do tego by piłkarza zawiesić potrzebne są bezsporne dowody. A skoro ich nie ma, nie widzę powodu by Małeckiego Komisja Ligi miała ukarać.

Chyba, że sam zawodnik przyzna że wypowiedź była rasistowska. Na razie zawodnik "wyraził skruchę" i dostał karę od klubu, ale nie wiadomo dokładnie za co. Nie ujawniono, co powiedział.

Jeśli, podkreślam - jeśli - Małecki faktycznie obraził Saidiego na tle rasowym, to jest to zachowanie skandaliczne. Na razie jednak nic nie wiemy na 100%. Więc zanim potępimy zawodnika, warto poczekać na rozwój wypadków.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pan Kacper
Junior Member

Stary 16.05.2011, 22:43
Fascynująca jest tak dyskusja. Niektóry używają trzech wspaniałych argumentów.
1. Kto nie myśli tak jak ja jest na pewno zakamuflowanym parchem (ewentualnie ruski agent wchodzi w grę).
2. "A u was Murzynów biją" (nomen omen). Czyl:i nieważne co Patryk powiedział, przecież jest Thiago Cionek, głód w Afryce etc. Także olejmy to, ewentualnie zrzućmy na ferwor derbowej walki.
3. Wszechobecny spisek rządu, PZPN, Canalu + i innych mediów skierowany przeciw Wiśle. Czyli po prostu wszyscy nie mają nic do roboty poza robieniem kwasu w Wiśle.
Aha, są jeszcze specjaliści od czytania z ruchu warg. Ja tam wyczytałem "Drogi kolego, dziękuję za wspaniałą walkę, a po meczu zapraszam na rodzinny obiad". I właśnie dlatego Wisła nałożyła na Patryka karę finansową, a on obiecał przeprosiny.
I można sobie poironizować ale sprawa wcale nie jest taka błaha. Art. 257 Kodeksu karnego mówi że: "Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowościowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3." I nie wiem czy wiecie, ale można sobie było wyobrazić taką sytuację, w której prokurator z urzędu mógł wszcząć postępowanie przeciw Patrykowi. I pewnie skończyłoby się dobrowolnym poddaniu się karze (np. praca społeczna) i brudzie w papierach na długie lata.
A trzeba sobie powiedzieć jasno: w cywilizowanym świecie nie ma miejsce na rasizm (na antysemityzm zresztą też), czy to się komuś podoba czy nie. Są na to odpowiednie regulacje prawne. Nawet FIFA prowadzi akcję "Let's kick racism out of football" (ci co grają w Football Managera pewnie wiedzą).
I jeśli Wisła chce godnie reprezentować Polskę nie tylko pod względem piłkarskim, ale i wizerunkowym (co mi się marzy) to nie może przejść obojętnie wobec takiego zachowania.
Ja też nie sądzę, żeby Patryk był rasistą. Bo żeby naprawdę nim być to trzeba znać poglądy Chamberleina czy de Gobineau. A myślę, że Patryk ich nie zna. Wydaje mi się, że jego zachowaniu było efektem z jednej strony nieznajomości sytuacji ciemnoskórych ludzi, którzy byli ciemięrzeni przez wieki, a z drugiej pewnego przyzwolenia społecznego na taki "niewinnny" rasizm (co niestety dało się zauważyć też na tym forum).
I tak sobie myślę, coby Patrykowi szkodziło wyjść dziś rano, przeprosić i zobowiązać się do wpłaty 1000 zł na biedne dzieci w Burundi. Z tego kraju, który jest jednym z biedniejszych na świecie, pochodzi Ntibazonkiza, a myślę, że 1000 zł dla Patryka to jak dla przecięntego człowieka 10 zł. A jaki byłby rozgłos w mediach. Wszyscy znowu mówiliby, że Patryk zmienia się i byłby w przyszłości pokazywany za przykład, jak można z klasą wyjść z niezręcznej sytuacji. I nawet wielki spisek w mediach mógłby się skończyć.
Odpowiedz cytując
repek20
Junior Member

Od: 08.2010

Stary 16.05.2011, 22:46
W Poniedziałkowym Programie Piłkarskim na nsport jeden z "ekspertów" (bodajże Michał Pol) powiedział, że zdecydowanie "wiązanka" Małeckiego nie była na tle rasowym. Ponoć jutro w prasie ma być to obszerniej wyjaśnione.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.05.2011, 23:23
Dla mnie skandalem w tej sprawie jest zachowanie C+. Tak jawna dyskryminacja Wisły w tej stacji to po prostu żenada. Paru pseudo redaktorków bawi się w oczernianie piłkarza Wisły na oczach całej Polski snując jakieś po.......one tezy o rasizmie wyczytane z ruchu ust piłkarza. Ok Patryk przesadził ubliżając Saidiemu ale bajdurzenie o rasizmie jest po prostu śmieszne. A dla wszystkich moralizatorów ciekawe jakbyście się zachowali gdyby wam się ktoś po nodze przejechał. W tej sytuacji nerwy puszczają. Kto chociaż trochę grał jest w stanie to zrozumieć. Tym bardziej nie róbmy z chłopaka prostaka bo przeprosił po meczu za swoje zachowanie.
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 16.05.2011 o godz. 23:25.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.05.2011, 23:45
Może i racja, że puściły mu nerwy, ale kara dla Małeckiego jak najbardziej zasłużona. Tego typu zachowania należy tępić, ale kara finansowa zdecydowanie dla Małeckiego wystarczy. Nie widzę potrzeby karania go poprzez zawieszenie w meczach ligowych.
Odpowiedz cytując
mistico
Senior Member

Stary 17.05.2011, 02:25
Łobo dostanie medal za mistrza ? Mimo wszystko powinien
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów