The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.05.2011, 15:32
legion18 napisał(a):Wyświetl post
Tu nie chodzi o stadiony. Stadion w Poznaniu na meczu Lecha nie spełnia wymogów bezpieczeństwa, ale w niedzielę na meczu Warty już spełnia... Nie chcecie nas na stadionach? To będziecie mieć na ulicach...
Własnie przez takie osoby stadiony zamykaja i beda zamykac. Juz niedlugo bedzie to co mowił Tusk - stadion nie spełnia wymogow to nie bedzie w ogole na nim kibicow - załapie sie na to pare klubow jak nie wszystkie. Jezeli tego chcesz to idz i stoj na ulicy az Ci noga uschnie. Ekstraklasa przez takie zachowania na pewno duzo zyska

EDIT:
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ty w ogóle przeczytałeś to co napisał legion?

I w takim razie powiedz mi czy wg twojotuskowej tabeli wymogów stadion Lecha spełnia te wymogi czy nie? Jak nie to dlaczego? Co w tym stadionie jest nie tak?
A Ty wyraznie przeczytałes co ja napisalem czy nie? Widzisz gdzies bym napisał, ze popieram Tuska i decyzje o zamknieciu stadionu Legii czy Lecha? Chodziło mi o to, ze takim postepowaniem kibicow Tusk i jego rzad wiecznie bedzie takie rzeczy robił wymyslajac sobie specjalnie przy tym, ze stadiony nie spełniaja warunkow bezpieczenstwa. Gdyby stadion nie spełniał tych warunkow to by juz dawno zostal zamkniety a nie teraz.

EDIT: 2
Znaczy jesteś potulny jak baranek i przyjmujesz bez jakichkolwiek protestów wszystko co postanowi "góra"? Brawo, jeszcze pare lat i będziemy mieli nową Koreę Północną.
Nie przyjmuje takiego stanu rzeczy gdyz zaliczam sie do kibicow a takie postepowanie jest krzywdzace takze dla mnie bo skoro teraz zamkneli stadion Lecha i Legii to niedlugo moga dla swojego widzimisie zaknac tez stadion Wisły.
Powód: edycja
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 05.05.2011 o godz. 16:33.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.05.2011, 15:39
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Własnie przez takie osoby stadiony zamykaja i beda zamykac. Juz niedlugo bedzie to co mowił Tusk - stadion nie spełnia wymogow to nie bedzie w ogole na nim kibicow - załapie sie na to pare klubow jak nie wszystkie. Jezeli tego chcesz to idz i stoj na ulicy az Ci noga uschnie. Ekstraklasa przez takie zachowania na pewno duzo zyska
Ty w ogóle przeczytałeś to co napisał legion?

I w takim razie powiedz mi czy wg twojotuskowej tabeli wymogów stadion Lecha spełnia te wymogi czy nie? Jak nie to dlaczego? Co w tym stadionie jest nie tak?

mitmichael napisał(a):Wyświetl post
A Ty wyraznie przeczytałes co ja napisalem czy nie? Widzisz gdzies bym napisał, ze popieram Tuska i decyzje o zamknieciu stadionu Legii czy Lecha? Chodziło mi o to, ze takim postepowaniem kibicow Tusk i jego rzad wiecznie beda takie rzeczy robic wymyslajac sobie specjalnie przy tym, ze stadiony nie spełniaja warunkow bezpieczenstwa.
Znaczy jesteś potulny jak baranek i przyjmujesz bez jakichkolwiek protestów wszystko co postanowi "góra"? Brawo, jeszcze pare lat i będziemy mieli nową Koreę Północną.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 05.05.2011 o godz. 15:51.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 05.05.2011, 15:59
GajowyDrwal napisał(a):Wyświetl post
Za "zrobienie syfu w Bydgoszczy" nie można zamykać jakiegoś obiektu w Warszawie...

Co ma jedno do drugiego?

Jak mieszkaniec Krakowa rozbije się samochodem w Warszawie, to trzeba zamknąć rondo Mogilskie?

Gdzie tu jakikolwiek związek między finałem w Bydgoszczy a stadionem w Legii?
Przeczytałeś do końca co napisałem czy nie Wojewoda zastosował po prostu dobrze znaną wszystkim maksymę "Dajcie człowieka, a znajdzie się i paragraf". Działania rządu rodem z głębokiego PRL-u, ale "kibice" swoim zachowaniem sami nadziali się na widelec. Rząd czekał na okazję i się doczekał, a powód jego zamknięcia to już inna historia. Zresztą sami legioniści na swoich stronach mówili, Tuskowi nie dawać żadnych pretekstów. Powód zamknięcia ze względów "bezpieczeństwa" zawsze mogą powołać się incydent ze "Staruchem", a w Lechu jeśli zamknęli im stadion to za incydent z szefem Wiary Lecha. Niby nic, bo przeprosiny były lecz punkt zaczepienia jest. Wiem, że incydent w Bydgoszczy nijak nie ma się do stadionów Legii czy Lecha, ale też trzeba być zupełnym ignorantem, aby zrobić coś takiego mimo wcześniejszej wiedzy, że jest "otwarty sezon polowania na kibiców", a zrobili to tylko dlatego by odwrócić uwagę od własnej nieudolności. Kozłem ofiarnym stali się Bogu ducha winni kibice w/w drużyn.
Ostatnio edytowane przez PhantomRanger : 05.05.2011 o godz. 16:04.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.05.2011, 18:01
Zamiast stadionów zamknąć Tuska. Ten kretyn w imię własnych interesików zaraz gotów pogrzebać polską piłkę. Najpierw odciął kluby od kasy bukmacherów internetowych, teraz zamyka stadiony żeby maskować nieudolność władzy. Tych bandytów z Bydgoszczy trzeba wyłapać i pozamykać albo wywalić z trybun i cześć. Ale przecież nieudolna władza sama pisała podanie o wpuszczenie bandyty na ten mecz (tak, tak- bandyty, jak uderzysz kogoś na ulicy, jesteś bandytą, na stadionie tak samo), więc jak spodziewać się efektywnego wyegzekwowania prawa? Lepiej uniknąć jawnej kompromitacji zamykając stadiony, no i punkty w mediach, że się "coś" robi...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.05.2011, 18:30
Panowie i Panie tutaj dyskutujemy o aspektach sportowych ekstraklasy o kibicowaniu temat jest w Kibicowanie na polskich stadionach
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.05.2011, 20:08
Po dzisiejszym poznaniu nazwiska sędziego NAszego spotkania, jestem już pewny,że to Wisła je wygra.

Chciałbym móc to odszczekać.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2011, 07:28
tak myślałem że tak będzie, Piech i Jankowski z Ruchu strzelili po 5 bramek w lidze a cena za nich już po milionie € za każdego.Hoffenheim to za silny klub dla Jankowskiego.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruc...815,1,725.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.05.2011 o godz. 07:36.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.05.2011, 07:39
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
Po dzisiejszym poznaniu nazwiska sędziego NAszego spotkania, jestem już pewny,że to Wisła je wygra.

To ciekawe, ja jak zobaczyłem, że sędziuje ta gnida, to powiedziałem "O k...a" Myślę, że stwierdzić, kto wygra, to się akurat nie da. Natomiast pewien jestem, że mecz obfitował będzie w pomyłki sędziowskie, po których wszystkim w Gdańsku i Krakowie będą żyłki pękać
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 06.05.2011, 08:20
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post

A to ciekawe, bo Małek przekręcił nas juz w kilku meczach. Nie widział ewidentnych karnych dla Wisły chociaz stał kilka metrów od sytuacji, nie widział np. przyjęcia ręka piłki w polu karnym przez Lewandowskiego z Amiki, po którym strzelił nam bramkę itp. zagrań.
Napewno nie chciałbymn tez takiego sędziego jak na meczu w Gdańsku (2:4) gdzie pierwsza bramka dla Lechii padła po podaniu ręką (!) a druga po urojonym karnym.
Wynik oczywiście zostawiłbym .
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 06.05.2011, 08:40
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tak myślałem że tak będzie, Piech i Jankowski z Ruchu strzelili po 5 bramek w lidze a cena za nich już po milionie € za każdego.Hoffenheim to za silny klub dla Jankowskiego.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Ruc...815,1,725.html
A później leśne dziadki z PZPN płaczą, że polskie kluby stawiają na zagranicznych, a czy kogoś to dziwi? Zagrali kilka dobrych meczów w tym sezonie i cena ich jest jak za zboże.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 06.05.2011, 09:26
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
A później leśne dziadki z PZPN płaczą, że polskie kluby stawiają na zagranicznych, a czy kogoś to dziwi? Zagrali kilka dobrych meczów w tym sezonie i cena ich jest jak za zboże.
To tzw. fakt medialny. Przecież w Hoffencheim czy nawet na Ukrainie nie pracują idioci. Piech w ciągu swojej długiej kariery zagrał może 2 dobre mecze, w tym jeden niedawno z Legią. Jankowski - uznany za najlepszego przez tygodnik Piłka Nożna, co było powodem okrutnych żartów ze strony weszło.

Obaj nie zagrali nawet udanej jednej rundy, więc o czym tu mówimy. Ruch próbuje kreować gwiazdy w mediach, bo żyje ze sprzedaży zawodników. Proste.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.05.2011, 12:02
Skorża za Bakero w Lechu ?
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ro_183747.html

Jakby tak było to Maciuś w 2 lata pracował w 3 najbogatszych Polskich klubach.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 06.05.2011 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.05.2011, 12:05
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Skorża za Bakero w Lechu ?
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/e...ro_183747.html
\

Oby tak wlasnie sie stalo, trzymam kciuki

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 06.05.2011, 12:14
kreseq napisał(a):Wyświetl post
\

Oby tak wlasnie sie stalo, trzymam kciuki
A Bakero do Legii
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.05.2011, 12:20
Hahahah, a Bakero do Legii i powrót do dawnych, hiszpańskich czasów

[oj, zdublowałem kolegę, więc można usunąć tego posta]
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 06.05.2011, 12:37
Zakończenie sezonu w niedziele... Nawet wyborem terminu muszą się ośmieszyć. Już sobie wyobrażam tę fetę mistrzowską w Krakowie lub w Białymstoku. "Już 22, trzeba lecieć do domu bo jutro do pracy."

PS. Od razu odpowiadając na posty typu "przecież można sobie załatwić urlop" itp itd. Oczywiście, ale czy nie łatwiej byłoby po ludzku zrobić zakończenie w sobote?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 06.05.2011 o godz. 12:41.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 06.05.2011, 12:45
Przejscie Skorzy do Lecha jest bardzo mozliwe, ale juz Bakero do Legii nie. Rozgladaja sie za kims konkretnym z jakimis tam sukcesami a Bakero nie ma zadnych sukcesow Konkretne nazwiska sa, sami zainteresowani tez nie zaprzeczaja wiec skad Wam ten Bakero sie wzial ? Gonic dziada !!!

PS: Wy sie z feta wstrzymajcie

Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.05.2011, 12:50
skad Wam ten Bakero sie wzial ?
My po prostu tak dobrze Wam życzymy

Tu akurat celnie. Najpierw zdobądźmy mistrzostwo, a potem się martwmy, że termin fety nie teges.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.05.2011, 12:50
Bakero nie ma sukcesów!? A kto tak pięknie rywalizował z Bragą w LE!? A kto doszedł do finału PP!? A kto swoją wizją futbolu omamił zarząd Lecha!?

Oj, oj, chyba się nie wywiniecie, Bakero to IDEALNY kandydat na trenera Legii. Poczekajcie tylko, aż spotka się z Waszymi decyzyjnymi.

Tak na serio - taka wymiana świadczyłaby tylko o wielkim, wielkim i jeszcze raz wielkim upadku polskiej piłki. Jednak kto wie, podobno wszystko jest możliwe.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 06.05.2011, 12:53
Znaczy twierdzisz że jest możliwa feta w innym miejscu Polski niż Kraków lub Białystok? Gratuluje optymizmu.
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 06.05.2011, 13:09
a "Wy" to Krakow i Bialystok?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 06.05.2011, 13:10
Znaczy twierdzisz że jest możliwa feta w innym miejscu Polski niż Kraków lub Białystok? Gratuluje optymizmu.
Mozliwe jest wszystko co pokazal nam poprzedni sezon Dodatkowo co Was laczy z Jaga?

Ta liga jest tak pop*** ze do czasu kiedy jakas druzyna ma 1% szans na MP to bym jej nie skreslal.
Tu nie chodzi o optymizm a o realizm, jedno od drugiego naprawde wiele rozni.

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 06.05.2011, 13:13
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Bakero nie ma sukcesów!? A kto tak pięknie rywalizował z Bragą w LE!? A kto doszedł do finału PP!? A kto swoją wizją futbolu omamił zarząd Lecha!?

Oj, oj, chyba się nie wywiniecie, Bakero to IDEALNY kandydat na trenera Legii. Poczekajcie tylko, aż spotka się z Waszymi decyzyjnymi.

Tak na serio - taka wymiana świadczyłaby tylko o wielkim, wielkim i jeszcze raz wielkim upadku polskiej piłki. Jednak kto wie, podobno wszystko jest możliwe.
Mnie taka wymiana by pasowała, dwaj teoretycznie najsilniejsi konkurenci do mistrzostwa juz na starcie sezonu strzelają sobie samobója(nawiasem mówiąc drugi rok z rzędu)
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.05.2011, 13:19
Trener z sukcesami nie przyjdzie do Legii bo tacy chcą zrobić krok do przodu, a nie cofać się do klubu bez sukcesów. Ogólnie do polskiej ligi taki facet nie przyjdzie.
..
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.05.2011, 13:44
Gdziekolwiek będzie feta to rzeczywiście w niedzielę to głupio trochę. A kolega napisał Kraków lub Białystok bo teoretycznie tym miastom jest najbliżej do tej fety.

Skorża w Poznaniu? OK, ale jeśli zrobi powtórkę z Legii to nie wytrzymam ze śmiechu...
Odpowiedz cytując
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.05.2011, 14:37
typy KIKS.tv na 25. kolejkę:
http://kiks.tv/2011/05/25-kolejka-ek...sy-typy-kiksa/
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 06.05.2011, 15:33
tofik napisał(a):Wyświetl post
Trener z sukcesami nie przyjdzie do Legii bo tacy chcą zrobić krok do przodu, a nie cofać się do klubu bez sukcesów. Ogólnie do polskiej ligi taki facet nie przyjdzie.
Zależy co rozumiesz przez pojęcie ''trener z sukcesami''. Czy w Twojej ocenie do takiego grona zalicza się np Huub Stevens (ponoć gdyby dostał ofertę, to by ją mocno rozważył- tak mówił Hajto, podobno gadał z nim)?.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.05.2011, 15:49
Wiesz co znaczy 'rozważył'. Rozważy czyli przeczyta propozycje i tyle. Coś w tym stylu jak Jimenez z Wisła (nie wiem czy to była plotka i czy nazwisko się zgadza ).

- Wisła? (Legia?) Jasne, chętnie! Pokażcie oferte!

- Proszę bardzo, 500 tys euro za sezon etc

(rozważa )- No, nie. Musicie mi zrekompensować w pensji, że lige i piłkarzy macie buraczaną, prowincjonalną. 2-3 mln euro i jestem Wasz.

I temat się zamyka
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.05.2011, 16:34
Ja tam uważam że w Polsce za wcześnie się zwalnia trenerów i dał bym Skorży i Bakero popracować jeszcze sezon
Odpowiedz cytując
Jurand
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2003

Stary 06.05.2011, 17:44
Ostatnia kolejka jest w niedziele, bo w sobote jest finał LM. Już któryś raz terminarz jest ustalany żeby mecze nie kolidowały z pucharami europejskimi. Czy to rozsądne czy nie, to już kwestia dyskusyjna.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów