The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.04.2011, 09:28
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Co ty wypisujesz za brednie, cała Polska na Warszawę miesiąc w miesiąc płaci miliardy, wiec łaski żadnej Warszawa nie robi, to jest jałmużna ten miliard, zaciemnienie istoty sprawy plus podjudzanie.
Hahaha! Ty na poważnie? Cały naród buduje polską stolicę? To sie już skończyło dawno. Warszawa jest płatnikiem brutto tzw.janosikowego, a to oznacza że daje więcej niż bierze. Znacznie więcej...
Co do tematu ITI i miasta. To, ze zakupię ziemię od rolnika za 10.000 PLn/ha a po 3ech latach znajde tram granit i ziemia będzie warta 100.000 za ten sam ha nie znaczy ze ja oszukałem tego rolnika. Miasto zapomina, że nie koniecznie znalazłoby sponsora to raz, a poza tym niekoniecznie znaleziony sponsor zapłaciłby 6 mln...Także troche luzu. Troche mi to przypomina sytuacje ze stoczniami. Wg wszytskich warte tyle i tyle, ale przysżło co do czego i nikt nie dął złamanego grosza.
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.04.2011, 09:52
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
6 mln zł rocznie w skali budżetu Warszawy to malutka kropelka. Praktycznie niezauważalna.
Nie mówię, że Warszawa bez tych pieniędzy zbankrutuje. Zabraknie ich na inne rzeczy, sam musisz przyznać, że za 6 mln PLN można np. wyremontować kilka ulic.. Nie moja sprawa, irytuje mnie tylko niekompetencja i prywata urzędasów.
rrr
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.04.2011, 10:30
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
Hahaha! Ty na poważnie? Cały naród buduje polską stolicę? To sie już skończyło dawno. Warszawa jest płatnikiem brutto tzw.janosikowego, a to oznacza że daje więcej niż bierze. Znacznie więcej...
.
Tak poważnie. Warszawa z racji tego że jest stolicą posiada siedziby banków, ministerstw plus inne darmozjadowskie urzędy, instytucji finansowych i wszystkich najważniejszych firm w kraju i tam są odprowadzane podatki . W największej nawet pipidówie jest siedziba jakiegoś banku ,który buli podatki w Warszawie, a w pipidówie połaci tylko czynsz. Jest to normalne , tak jest na całym świecie, miasto stołeczne czerpie przywileje ze swojej stołeczności. W końcu to stolica naszego państwa i wszyscy chcemy być z niej dumni. I nie bój się o nich Panie Jotka , nie są w ogóle pokrzywdzen jakis janosikowymi i dobrze o tym wiedzą , ten miliard to tylko podpucha żeby mieć podkładkę i podburzać warszawiaków dając im wytłumaczenie że niby Warszawa utrzymuje resztę polski . Dziel i rządź i śmiej się w ryja maluczkim.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 16.04.2011, 10:40
można gdzieś znaleźć klasyfikacje strzelców TYLKO z rundy wiosennej?
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 11:13
4 - Genkow, Kirm, Piech
3 - Małecki, Pawłowski, Mila, Kaźmierczak, Klich, Traore
2 - Melikson, M. Małkowski, Stasiak, Korzym, Sikorski, Stilić, Żewłakow, Budka, Visnakovs, Sobiech, Niedzielan, Hubnik, Grzyb, Gasparik, Dzalamidze, Ntibazonkiza, Noll, Radzewicz
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 16.04.2011, 11:44
Mahazel888 napisał(a):Wyświetl post
Tak poważnie. Warszawa z racji tego że jest stolicą posiada siedziby banków, ministerstw plus inne darmozjadowskie urzędy, instytucji finansowych i wszystkich najważniejszych firm w kraju i tam są odprowadzane podatki . W największej nawet pipidówie jest siedziba jakiegoś banku ,który buli podatki w Warszawie, a w pipidówie połaci tylko czynsz. Jest to normalne , tak jest na całym świecie, miasto stołeczne czerpie przywileje ze swojej stołeczności. W końcu to stolica naszego państwa i wszyscy chcemy być z niej dumni. I nie bój się o nich Panie Jotka , nie są w ogóle pokrzywdzen jakis janosikowymi i dobrze o tym wiedzą , ten miliard to tylko podpucha żeby mieć podkładkę i podburzać warszawiaków dając im wytłumaczenie że niby Warszawa utrzymuje resztę polski . Dziel i rządź i śmiej się w ryja maluczkim.
Widzę, że to nie o stadion chodzi tylko o typowo krakowskie ujadanie na warszawskie poletko. Popłacz sobie jeszcze, że są stolicą i idź ochłoń, bo twe żale nie zmienią tego co jest od 500 lat...
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 16.04.2011 o godz. 11:46.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2011, 12:15
Gucio25 napisał(a):Wyświetl post
można gdzieś znaleźć klasyfikacje strzelców TYLKO z rundy wiosennej?
http://www.90minut.pl/stats.php?id=4991

wybierasz sobie przedział czasowy i masz

możesz mieć nawet łączną tabele z ostatnicj 10 sezonów ekstraklasy
mamy tam tylko 66 punktów przewagi nad Legią i 229 nad Lechem ;p

w dzisiejszym pojedynku "gigantów " naszej ligi lepiej aby padł remis ze wskazaniem na Lecha , szkoda aby tak słaba Legia wygrała dzisiaj i była ciągle w walce o MP . 12 punktów przewagi nad Lechem i Legią oddawało by poziom drużyn .
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2011, 13:43
Oglądam sobie mecz o puchar weszło jak zobaczyłem na środku boiska zepsół pieśni ludowych Śląsk, to padłem
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.04.2011, 13:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
http://www.90minut.pl/stats.php?id=4991

wybierasz sobie przedział czasowy i masz

możesz mieć nawet łączną tabele z ostatnicj 10 sezonów ekstraklasy
mamy tam tylko 66 punktów przewagi nad Legią i 229 nad Lechem ;p
E, oszukujesz. Amica (plus Lech) łącznie was wyprzedza. Już nie mówiąc o Groclinie (Polonii).
Odpowiedz cytując
Mahazel888
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.04.2011, 13:57
Pan Jotka : czym ty pierdzielisz? kto tu płacze? jakie krakowsko warszawskie wojenki? Kraków tez ma przywileje z powodu tego że jest województwem i to duże przywileje i ma z tego konkretna kasę, tylko i wyłącznie z tego powodu że jest województwem. Tak samo Warszawa doi kasę za to że jest stolicą. Tak jest na całym świecie i nikt nie płacze. Gorzej jak warszawiak nie widzi tego i żal mu miliarda na Siedlce, Radom i inne Pułtuski , ale jak te zadupia wliczają razem z Warszawą do dotacji Europejskiej i wychodzi że są biedni jako województwo mazowieckie to słowa nie powie. A jeszcze gorzej jak sześć baniek ot tak miasto przewala na nic, puszcza miedzy palcami,bo to tylko sześć baniek, patrzcie ! miliard dajemy na zadupia janosikowego, to jest dopiero kasa! tu sześć baniek tam sześć baniek to nic!

edit; i jeszcze żeby te sześc baniek poszło na szkolenie gówniarzerii w szkółce Legii to byłby jakiś pożytek dla reprezentacji , nie, na Walera! Nie szkoda!
Ostatnio edytowane przez Mahazel888 : 16.04.2011 o godz. 14:14.
Jak długo na Wawelu
gołębie będą srać,
tak długo Nasza Wisła
Cracovię będzie lać!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2011, 14:00
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Oglądam sobie mecz o puchar weszło jak zobaczyłem na środku boiska zepsół pieśni ludowych Śląsk, to padłem
mam nadzieję że orange sport pokaże wręczenie przez Kowalczyka pucharu po meczu

jak na razie remis w meczu , w rzutach rożnych też remis w strzałach niecelnych chyba też, może się chłopaki rozkręcą
Odpowiedz cytując
bloodraven
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 16.04.2011, 14:05
Też oglądam/łem ten mecz. Większego kopania się po zakutych łbach dawno nie widziałem. Zero pomysłu na grę w piłkę. Dlatego wcale nie byłoby mi żal gdyby oprócz Arki i pasiastych, za finanse spadła i Polonia, a najlepiej obie.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.04.2011, 14:09
Tak a propos tych klasyfikacji strzelców o których piszecie,czy zna ktoś stronę gdzie jest wyliczona każdemu zawodnikowi w lidze ilość minut jakie spędził na boisku? Ciekawie byłoby porównać skuteczność strzelców(chyba najlepszy wskaźnik),czyli ilość minut/ilość strzelonych bramek.Wydaje mi się,że Genkow w tym aspekcie już przegonił Rudnevsa.
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 16.04.2011, 14:13
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Tak a propos tych klasyfikacji strzelców o których piszecie,czy zna ktoś stronę gdzie jest wyliczona każdemu zawodnikowi w lidze ilość minut jakie spędził na boisku? Ciekawie byłoby porównać skuteczność strzelców(chyba najlepszy wskaźnik),czyli ilość minut/ilość strzelonych bramek.Wydaje mi się,że Genkow w tym aspekcie już przegonił Rudnevsa.
Proszę bardzo

Pod uwagę brani byli tylko zawodnicy, którzy zdobyli co najmniej 4 gole.

Robak 127 minut
Niedzielan 136
Piech 142
Genkow 146
Frankowski 160
Brożek 169
Rudnevs 176
Żewłakow 176
Grosicki 187
Nowak 187

W samej Wiśle (co najmniej dwie bramki):
Genkow 146
Brozek 169
Kirm 201
Małecki 226
Wilk 273
Melikson 315
Ostatnio edytowane przez maaarcin : 16.04.2011 o godz. 14:16.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2011, 14:15
rozarian napisał(a):Wyświetl post
wszystko jest na 90minut.pl , wyszukujesz zawodnika i patrzysz na dane z sezonu 10/11

Genkov 580 minut - 4 bramki : średnio bramka co 145 minut
Rudnevs 1398 - 8 bramek: średnio bramka co 175 minut

oczywiście mowa tylko o lidze
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 16.04.2011, 14:24
delete, co ja za głupoty piszę
a wynik mi się widział
Ostatnio edytowane przez harthausen : 16.04.2011 o godz. 14:30.

Odpowiedz cytując
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 16.04.2011, 14:25
Chyba pomyliły Ci się Polonie...
Odpowiedz cytując
Junior_Battle
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 16.04.2011, 14:26
Nie, to Warszawa prowadzi w Bytomiu %)
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.04.2011, 14:40
Widzi ktoś z was jakiegoś kandydata do korony króla strzelców? nikt z czołówki się nie garnie ostatnio do strzelania bramek, Franek, Rudnevs, Niedzielan - jakby spali.

Może Małecki? ;]
Odpowiedz cytując
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.04.2011, 14:45
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Widzi ktoś z was jakiegoś kandydata do korony króla strzelców? nikt z czołówki się nie garnie ostatnio do strzelania bramek, Franek, Rudnevs, Niedzielan - jakby spali.

Może Małecki? ;]
Genkow

czemu nie
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.04.2011, 14:45
zaczęła sie transmisja w tv2 i to co słysze to mnie rozpierdala ,grand derbi polskiej ligi ,mecz o mistrzostwo polski, skad ten gosciu takie teksty bierze,co on ....a sie z marsa urwał,jaka podnieta- kochana Wisełko weż im to wszystkim wybij z głowy i roz....... tych Amikorzy i Legię i zatkaj im ryje w tv ,tvn i canal+.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 16.04.2011, 14:46
Nie zdziwie się jeśli w tym sezonie do korony króla strzelców wystarczy 12-13 bramek . Myślę że zostanie nim Frankowski , z racji tego że Jaga ma łatwych rywali do końca sezonu .

Gdyby Genkov grał już u nas w rundzie jesiennej to myśle że byłby teraz na czele , podobnie w przypadku gdyby Paweł Brożek u nas został .

Napastników mamy w Polsce do dupy .
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 16.04.2011, 14:47
Dzisiaj w meczu Lech Legia niech zostanie zachowany status quo czyli niech padnie remis
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
bondTSW
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.04.2011, 14:47
kriswisla napisał(a):Wyświetl post
zaczęła sie transmisja w tv2 i to co słysze to mnie rozpierdala ,grand derbi polskiej ligi ,mecz o mistrzostwo polski, skad ten gosciu takie teksty bierze,co on ....a sie z marsa urwał,jaka podnieta- kochana Wisełko weż im to wszystkim wybij z głowy i roz....... tych Amikorzy i Legię i zatkaj im ryje w tv ,tvn i canal+.
pie***lą bo muszą, bo chcą.. wszystko jedno.
Fakt, że konkretnie to wszystko wygląda.
...CIERPIENIE KSZTAŁTUJE CHARAKTER!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.04.2011, 14:49
Niezly jest ten Bakero - niejaki Ubiparip zagral 2 tyg. temu dobre spotkanie ze Slaskiem (gol + asysta) i od tego czasu ława, a w ataku na taki mecz drewno Slusarskie.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.04.2011, 14:54
Ledwo 2 minuty minely a Kucharczyk juz z glodu pada.
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 16.04.2011, 14:56
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
Dwa razy w odstępie 10 sekund.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.04.2011, 14:58
Walcz Polonio Bytom walcz !!

Nie pozwól się dogonić parchatym
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.04.2011, 15:01
bondTSW napisał(a):Wyświetl post
pie***lą bo muszą, bo chcą.. wszystko jedno.
Fakt, że konkretnie to wszystko wygląda.
konkretnie moze i wyglada ale doping jakos tak nie powala,kibice Legii sie niezle prezentują
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 16.04.2011, 15:04
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
moze anorektyklae padziki to ma wycwiczone
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów