The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.04.2011, 21:57
W 2014r.
La Furia Dell' Est napisał(a):Wyświetl post
Telebimy sa gotowe.........od jakiegoś czasu.....problem w tym, ze Polimex odbierając telebimy ...musiałby zaplacic fakturę......więc.....im wiecej przeciagnie tym poźniej zapłaci.......nasza polska rzeczywistość biznesowa.....
Okablowanie i sprzęt sterujący również są gotowe i na docelowym miejscu? Przecież za telebimy nie odpowiada Polimex, a jakaś firma z Wrocławia.
Kiedy pojawi się nagłośnienie trybuny zachodniej i wyposażenie pomieszczenia speakera na zachodniej?
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 05.04.2011, 22:12
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Czy jest to kolejny przykład braku jakiegokolwiek pomyślunku ze strony inwestora czy to ja mam zbyt wygórowane wymagania?
Ale czego oczekujesz w języku obcym? Co ma być pomocne przy wejściu na stadion? Już nie róbmy z siebie cywilizacji idiotów - przychodzisz na stadion, wkładasz bilet w JEDYNĄ szczelinę przy bramce, ochroniarz albo mówi ci po angielsku żebyś się odwrócił (2 slow się każdy nauczy..), albo pokazuje na migi co masz zrobić, idziesz dalej, numer miejsca jest liczbą, którą chyba każdy zrozumie....
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.04.2011, 09:45
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
W 2014r.

Okablowanie i sprzęt sterujący również są gotowe i na docelowym miejscu? Przecież za telebimy nie odpowiada Polimex, a jakaś firma z Wrocławia.
Kiedy pojawi się nagłośnienie trybuny zachodniej i wyposażenie pomieszczenia speakera na zachodniej?
No dokładnie na telebimy był osobny przetarg . Co ma w takim razie Polimex do telebimów?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.04.2011, 09:53
Ja tak z innej beczki. Wiadomo coś o tym tajemniczym inwestorze w kwestii Hali? Bo info miało być w poniedziałek, a nie mogę coś nic znaleźć na ten temat od czasu informacji, że jednak go nie ma...
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
krakus76
Banita

Od: 09.2009

Stary 06.04.2011, 10:11
Nie ma i nie było A info w tej sprawie już było.

Z Gazety Krakowskiej

Cytat:
Prezes TS Wisła Ludwik Miętta-Mikołajewicz mimo wcześniejszych zapowiedzi nie przedstawił w poniedziałek marszałkowi województwa tajemniczego inwestora, który miał dofinansować budowę hali Wisły.

Zagrożona budowa hali Wisły Kraków?

Hala Wisły Kraków: zobacz nagrodzone projekty
- Przedstawiciele TS Wisła poprosili mnie jeszcze o 3-4 tygodnie na znalezienie pewnego podmiotu który wyłoży brakującą do zbudowania obiektu kwotę - przyznaje marszałek Marek Sowa.

Budowa obiektu nadal stoi więc pod znakiem zapytania. W każdej chwili Prezydent Jacek Majchrowski może poprosić marszałka województwa o przesunięcie 32 mln zł unijnej dotacji z hali Wisły na halę widowiskową w Czyżynach. - W tym tygodniu prezydent spotka się z przedstawicielami TS Wisła i zapadną konkretne decyzje - zapewnia rzeczniczka prezydenta Monika Chylaszek.
Ostatnio edytowane przez krakus76 : 06.04.2011 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
BronekTS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.04.2011, 11:09
Ja mam takie pytanie w związku z tymi zdjęciami które pojawiły się na oficjalnej stronie Wisły.

Jak u nas mają wyglądać ławki rezerwowych. Bo niby są jakieś schodki robione do tego "kanału" przed trybuną. No Ale co tam będzie ? Włożą tam zwykłą ławkę taką jak teraz stoi przed trybują i to wszystko ? Czy rozwiązanie podobne jak np. na Lechu jest, że ławka jest zintegrowana jakby z trybuną i są normalne pojedyncze siedziska ?
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 06.04.2011, 12:21
^^^ To jest tajna informacja. Jak wszystkie infa o tym stadionie
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
jutro
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 06.04.2011, 14:42
No i budynek gdzie były kasy i bramki na dawny sektor B przeszedł do historii. Zostały już tylko gruzy z niego
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.04.2011, 17:39
^ chyba ostatni relikt przeszłości chociaż jakies pojedyncze baraki też jeszcze stoją..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 06.04.2011, 17:54
jutro napisał(a):Wyświetl post
No i budynek gdzie były kasy i bramki na dawny sektor B przeszedł do historii. Zostały już tylko gruzy z niego
Jak wracałem z uczelni i zobaczyłem gruzy, to przyznam, że trochę mi się smutno zrobiło...

Pamiętam, że jako dzieciak musiałem "walczyć" aby kolejka mnie nie wypchneła na bok , ogólnie sporo wspomnień z tymi starymi kasami jest.

Ale taka kolej rzeczy. Musimy się cieszyć, że klub się rozwija i coraz lepszych warunkach będziemy oglądać spotkania Białej Gwiazdy.
Odpowiedz cytując
tomaslfc14
Member

Od: 06.2010

Stary 06.04.2011, 18:23
skoro tak się przechadzacie obok to może porobilibyście jakieś fotki, bo ciekaw jestem jak im idą prace wkolo stadionu
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.04.2011, 18:48

Ostatni relikt starego stadionu zniszczony ( kasy prowadzące na sektor A i B )
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 06.04.2011, 19:04
tomaslfc14 napisał(a):Wyświetl post
skoro tak się przechadzacie obok to może porobilibyście jakieś fotki, bo ciekaw jestem jak im idą prace wkolo stadionu
mówisz - masz: http://forumkraka.pl/watek-Stadion-Wisły-Kraków
Ostatnio edytowane przez krkgiba : 07.04.2011 o godz. 00:28.
Odpowiedz cytując
88seba88
Banita

Od: 01.2011

Stary 06.04.2011, 21:49
a te ściany z pustaków przy wejściu głównym jak nie były otynkowane tak nie są nadal, ciekawe jak to zostawią to naprawde będzie śmiech
Odpowiedz cytując
cozymodo
Member

Od: 07.2004

Stary 07.04.2011, 06:23
Sciana z pustaków to jedno mnie jeszcze bardziej przerażają te pseudo rynny wiszące tuż obok to jest jakaś masakra .....
Powód: literówka :-)
Ostatnio edytowane przez cozymodo : 07.04.2011 o godz. 06:23.
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.04.2011, 11:12
Z dzisiejszego DP

Cytat:
Piłkarze Wisły Kraków dużymi krokami zbliżają się do mistrzostwa Polski. Zwiększa się prawdopodobieństwo, że na stadionie przy ul. Reymonta odbędzie się pod koniec maja mistrzowska feta, na którą będą skierowane oczy całego kraju. Może się okazać, że wszyscy zobaczą świętowanie na niedokończonym stadionie, który miał być pierwszą gotową areną na Euro 2012.
- Na stadionie Wisły trwają odbiory dwóch trybun. Potrwają one około cztery tygodnie. Po nich poinformujemy o szczegółach - mówi Barbara Janik, doradca prezydenta Krakowa ds. sportu. Na razie nie podaje żadnych konkretów: ostatecznego terminu otwarcia całego stadionu, ani programu imprez z tym związanych. Dowiedzieliśmy się tylko, że coś jest planowane. W klubie też nic nie wiedzą. A Barbara Janik przekonuje, że po odbiorach od klubu będzie zależeć kiedy podpisze umowę na przejęcie całego stadionu i zdecyduje otworzyć dwie nowe trybuny. - Nawet jak stadion zostanie odebrany przez wszystkie służby, to później może się okazać, że brakuje pewnych elementów w jego wyposażeniu niezbędnych do organizacji meczów. Przykładowo prądu na stanowiskach dziennikarzy - usłyszeliśmy od jednej z osób z Wisły. Inwestycja jest miejska i klub nie zamierza odbierać trybun nieprzystosowanych w pełni do meczów, bowiem później sam musiałby do tego dopłacać. W miastach gdzie będzie Euro 2012 jest inaczej, bowiem tam musi być wszystko zapewnione, aby odbyły się mistrzostwa.
Ostatni mecz Wisły u siebie w tym sezonie zaplanowano na 29 maja. Wcześniej mają się odbyć dwa prestiżowe spotkania z Lechem Poznań i Cracovią. Na ostatnim meczu z Jagiellonią Białystok na trybunach zasiadło prawie 18 tys. widzów, choć bilety były drogie, bo w cenie 35-65 zł. Kibice liczą, że po otwarciu całego stadionu na 33 tys. widzów ceny będą przystępniejsze, a na pewno będzie więcej tańszych biletów, bo dojdzie druga trybuna za bramką. Nie wiadomo jednak, kiedy się tego doczekają. A w Warszawie ustalono, że Stadion Narodowy zostanie otwarty 27 sierpnia spektaklem "Energia pokoleń". Na początku września ma się na nim odbyć mecz Polska-Niemcy. W czerwcu w całości ma być gotowy stadion Legii Warszawa i ma wystąpić na nim Carlos Santana. Gdańsk podtrzymuje, że zakończenie budowy PGE Areny nastąpi 30 kwietnia i w czerwcu będzie można tam rozegrać mecz Polski z Francją. Stadion we Wrocławiu ma być gotowy do września. Planowana jest na nim walka Tomasza Adamka z jednym z braci Kliczko. Nieoficjalnie podaje się również, że na otwarciu wrocławskiego obiektu wystąpi George Michael albo Rihanna. Przypomnijmy, że we wrześniu ubiegłego roku Sting zaśpiewał na otwarcie stadionu w Poznaniu.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 07.04.2011, 11:44
Mam takie pytanie o pozycję głównej kamery.

Czy ona nie miała być na daszku? Czy może telebim by zasłaniał i jednak postawili ją niżej?

A może ta na tym zdjęciu to tylko jakaś dodatkowa, a główna jest jednak na daszku?

Co do ramy na telebimy to powinni przykryć pozostałe miejsce jakimiś reklamami by sobie dodatkowo dorobić, a jeśli nie to jakimś motywem typu "Walczymy o Mistrzostwo" lub może samym czarnym kolorem dającym wrażenie ogromnego, panoramicznego telebimy.
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 07.04.2011 o godz. 11:48.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.04.2011, 11:59
Docelowe miejsce na kamerę jest na tym betonowym podeście. Daszek nie jest przeznaczony jako miejscę na kamerę. Telebim będzie zasłaniał przeciwległą trybunę i nie będzie można pokazać ujęcia trybun całego stadionu.
Odpowiedz cytując
zikos
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 07.04.2011, 12:13
nie wiem czy ten temat został już opisany, ale nawet jeśli tak to warto o tym przypomnieć. Popatrzcie na to zdjęcie:

Wiem wiem, stadion ległej może się źle kojarzyć, ale bardzo mi się podoba ten zielony pasek zamiast brzydkiego betonu. Może u nas coś takiego udałoby się zrobić. Wydaje mi się, że nie jest to wielki koszt, a efekt wizualny może być rewelacyjny!

P.S. może ktoś z Was zrobi to ładnie w jakimś programie graficznym (zaproponuje kolor i rozmieszczenie Herbu) - ja niestety nie umiem tego...
Ostatnio edytowane przez zikos : 07.04.2011 o godz. 12:17.
Odpowiedz cytując
wujekWojtek
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 07.04.2011, 12:30
Zgaduję, że taki pasek u nas też wykonają jak będą robić elewację całego stadionu, czyli nie wiadomo.

A co do stadionu legii to jedna rzecz mi się tam podoba. Jak mają biały napis legia to pod białymi krzesełkami wmontowali czarne, które dają taki lepszy efekt tego wielkiego napisu, szkoda że u nas tak nie ma, ale i tak jest fajnie
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.04.2011, 12:57
a co ten 'pasek' ma wspolnego z elewacją, jak dla mnie jest to dodatkowa powierzchnia reklamowa, i klub albo tam wpakuje reklamy albo powinien jakoś to fajnie zagospodarować na własną rękę, np banner z latami zdobycia mistrzostw ect.
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 07.04.2011, 12:59
Zrobiłem mały projekt takiego "paska" dla naszej trybuny.

Dla mnie całkiem ciekawie by to na żywo wyglądało.
Odpowiedz cytując
zikos
Junior Member

Stary 07.04.2011, 12:59
Na stadionie w poznaniu na "miejscu paska" mają zamontowane reklamy wizualne, to też daje rewelacyjny wygląd.
Odpowiedz cytując
zikos
Junior Member

Stary 07.04.2011, 13:01
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Zrobiłem mały projekt takiego "paska" dla naszej trybuny.

Dla mnie całkiem ciekawie by to na żywo wyglądało.
PROSTY pasek a efekt odrazu rewelacyjny!!! Zróbmy akcję: MNIEJ BETONU!
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 07.04.2011, 13:03
zikos napisał(a):Wyświetl post
Na stadionie w poznaniu na "miejscu paska" mają zamontowane reklamy wizualne, to też daje rewelacyjny wygląd.
No tak ale raczej nie chcemy żeby nasza trybuna zamieniła się w jeden wielki banner reklamowy. Wystarczy że na niej jest telebim, a na dole pod trybuną właśnie te bandy wizualne.
Odpowiedz cytując
zikos
Junior Member

Stary 07.04.2011, 13:05
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
No tak ale raczej nie chcemy żeby nasza trybuna zamieniła się w jeden wielki banner reklamowy. Wystarczy że na niej jest telebim, a na dole pod trybuną właśnie te bandy wizualne.
Racja. Ale lepsze to niż goły, paskudny beton. Moją priorytetową propozycją jest pasek! W kolorze krzesełek z elementami Wiślackimi (herb, daty mistrzostw itp.)
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Stary 07.04.2011, 13:07
Według mnie o ile dożyjemy czasów kiedy stadion zostanie w całości otwarty, to na pewno będzie i taki "pasek" i więcej punktów gastronomicznych, reklamy obok telebimów. A przede wszystkim musi być oficjalny operator.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Stary 07.04.2011, 13:21
zikos napisał(a):Wyświetl post
Racja. Ale lepsze to niż goły, paskudny beton. Moją priorytetową propozycją jest pasek! W kolorze krzesełek z elementami Wiślackimi (herb, daty mistrzostw itp.)
Jakbym miał na to wpływ to pokusiłbym się o coś oryginalniejszego Pierdyknąć jakiś pasek w jednolitym kolorze, a na nim napisane wszystkim doskonale znane słowa H. Reymana. To by było coś
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 07.04.2011, 13:27
Różnica jest na tym przykładzie fajnie widoczna.
Emirates:

Goły beton:

arsenal-emirates-stadium-beton

wykończenie:

arsenal-emirates-stadium

arsenal-emirates-stadium
Odpowiedz cytując
BoBaSbK
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 07.04.2011, 13:28
http://www.dziennikpolski24.pl/pl/re...y-stadion.html

Wiemy już kiedy zostanie oddany stadion...?
TS WISŁA KRAKÓW !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów