The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.04.2011, 13:43
Chyba jednak Walter chce dalej brnąć ścieżką, ku zatraceniu:

http://www.sport.pl/pilka/1,70994,93...sko_Legii.html
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.04.2011, 13:55
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Jak by sie tak stalo to dowiedzie to tylko tego ze ludzie zwiazani z Polskim sportem sa poprostu debilami.Kilka miesiecy temu Kasperczak byl w Wisle i glowno zrobil to teraz nagle dostanie objawienia i w Legi na pewno odniesie sukces. W Grecji tez stracil prace przez wyniki.
,
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 06.04.2011, 14:21
Ale co to za nowość. Skorża wyleciał od nas za to z czym teraz boryka się Legia. Czyli zatrudnienie Kasperczaka będzie naturalną koleją rzeczy. W sumie Kasperczak to taka starsza wersja Skorzy
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 06.04.2011, 14:28
mam nadzieję, że jeżeli zatrudnią Kasperczaka to ten powieli w Legii błędy nie z Wisły, ale z Górnika
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.04.2011, 14:33

No bo on musi jakieś pozorne ruchy wykonywać żeby go nikt o brak zaangażowania nie oskarżył
ale stara sie jak najbardziej tym działaniem zneutralizować jednego z najgrozniejszych rywali Wisły
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wikink1
Senior Member

Od: 01.2011

Stary 06.04.2011, 14:38
Powieli albo i nie Kasperczak to napewno nie jest całe zło Z TYM CO DZIAŁ SIĘ U NAS .
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 06.04.2011, 14:46
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale co to za nowość. Skorża wyleciał od nas za to z czym teraz boryka się Legia. Czyli zatrudnienie Kasperczaka będzie naturalną koleją rzeczy. W sumie Kasperczak to taka starsza wersja Skorzy
Sciagneli Skorze bo mysleli, ze zrobi tak jak z Wisła gdy do niej przyszedł - zdobedzie za chwile Mistrzostwo Polski. Dokupili do tego nowych pilkarzy, ktorzy sukcesu wielkiego jak na razie nie dali. Wszystko wyszło w praniu - ktora druzyna dobiera lepszych pilkarzy. U nas przyniosło to korzysc, w Legii nie wiec na to by wychodziło.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 06.04.2011, 15:06
Tarasiewicz jest wolny.

Tak w ogóle to popieram śmianie sie z Legii,ale bez tekstów ze my jestesmy najlepsi etc.
Wszystkie druzyny prócz Arki w tej lidze grają tak samo.
My zajmujemy pierwszy plac ale równie dobrze,jakbyśmy mieli 10 punktów mniej to nie byłoby niemożliwe.
Gramy piach tak jak reszta, tylko ze Nam w końcu sprzyja szczęście.
A Skorża z Legią, ehh,starajac sie byc obiektywnym, rownie dobrze mogl miec teraz pierwszy plac.Po tym jak przyfarcili w pierwszych kolejkach sezonu, fart sie odwrócił i kilka wygranych spotkań zamieniło sie w porażki.takie np. 9 punktów naprawde duzo by zmieniło zaczyanjąc od miejsca w tabeli konczac na mentalnosci piłkarzy.
Mam nadzieje ze Maaskant jakims cudem dowiezie tą przewage do konca sezonu,ale nie mielismy jeszcze meczu w którym przez 90 minut rozdajemy karty.
Wracając do Legii, głupotą było by zwalnianie Skorży i zatrudnianie kogokolwiek innego. Nie dosc ze M.S musiliby płacić odszkodowania to kto niby w Polsce jest lepszym trenerem? SOry,ale z calym szacunkiem do Niego, w Wiśle nie miał super paki jak przyszedł ale zmotywował chłopaków do pracy,a skoro leń Brożek mówi o Skorży "piłkarski tato" to jednak jako trener coś potrafi.
Dopiero jak sie w Warszawie obudzą ze na Komorowskim(tak jak u nas np. na Kowalskim) drużyny sie nie buduje wtedy bedzie za poźno na odrabianie strat. Na miejscu zarządu tego klubu doczekałbym do konca rundy a potem wyjebał bym wszystkich w ....u (ze Skorża albo bez).
Tak jak kolega wyżej napisał,wyszło w praniu która druzyna ma lepszych piłkarzy, czyli wyszło na to kto ma lepszego dyr.sportowego. Znajomości Jóźwiaka Stan ma w jednym palcu od stopy,i chwała mu za to że wyciagnął nikomu nieznanego Meliksona czy Pareiko którzy Wiśle pomagają a nie odwrotnie.
Dopóki Legia będzie miała bereta dopóty nie będzie wyników.Jak dla mnie, Marku piastuj stanowisko jak najdłużej.
(Najlepszym trasnferem Legii okazuje sie Hubnik który priorytetem Skorzy nie był a na biurku leżał mu kontrakt od Cracovii i tylko dzięki większej renomie klubu Czech przeszedł do stolicy)
Oczywiscie moze byc tak ze od tej kolejki Legia zatrybi ( graja z żenującym Lubinem) i wszystko zaskoczy, na szczescie w Legii sa coraz wieksze problemy by wszystko było cacy.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 06.04.2011, 16:05
A'propos zmian trenerskich - zajrzałem trochę na legijne forum, i niewesołe miny mają warszawiacy. O umiejętnościach Skorży piszą np. tak:

Cytat:
Skorża jesteś KONIEM TROJAŃSKIM - Cupiał pewnie do tej pory płaci Ci pensję, a Ty odwalasz idealnie pracę. Osłabiasz jak możesz najgroźniejszego rywala...
Chcą zmian na lepsze, co mnie wcale nie dziwi:

Cytat:
To już wszystko będziemy brać z Wisły? Kiedy będzie Holender?
Jednocześnie potrafią docenić fachowość tandemu Robert - Stan (przynajmniej niektórzy):

Cytat:
ja takiego Maskaanta do spółki z Valckxem to bym brał do nas z pocałowaniem ręki, skład ma tam średni, a w lidze sobie spokojnie odjeżdżają
Jednym słowem, patrząc na:
- Jagiellonię, która wiosną nie może "odpalić";
- Legię i jej "trójpak" porażek;
- Koronę, która gra słabo, a posada trenera się chwieje;
- Polonię W., która ma x-nego trenera w tym roku;
- Arkę, która nie może wyleźć ze strefy spadkowej;
- Cracovię na ostatnim miejscu i oby tak do końca

To nasz klub wygląda na oazę spokoju. Mam nadzieję, że Wisełka wykorzysta problemy rywali (a czemu nie?), i przyprawi o jeszcze większą frustrację naszych rywali, szczególnie tych, co "idą na majstra".
Powód: Bo jestem dumny z naszego trenera
Ostatnio edytowane przez el Nuero : 06.04.2011 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.04.2011, 17:43
Cytat:
1' Kibice Legii w białych koszulkach - skandują Maciej Skorża pokazując piłkarzom, że nie pozwolą tak łatwo zwolnić trenera..
za LegiaLive, mecz Lechia - Legia.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 06.04.2011 o godz. 17:45.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 06.04.2011, 18:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ja myślę, że trzeba być konsekwentnym. Sprowadzić Kasperczaka, a do tego kupić od nas Łobodzińskiego oraz Gargułę. Można ich wymienić na Rzeźniczaka, który na Łazienkowskiej i tak ma przerąbane.

No i Kasper może odkurzy Strąka - niech i Górnik coś z tego ma

Na poważnie - jak myślą o zatrudnianiu Henia, to niech lepiej zostawią Skorżę. Chyba, że liczą na doświadczenie Kasperczaka we współpracy z kibicami - przy "motywowaniu" piłkarzy.

Jak już pisałem wcześniej, a także pisał jeden z przedmówców - Tarasiewicz jest wolny.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.04.2011, 18:50
Na poważnie - jak myślą o zatrudnianiu Henia, to niech lepiej zostawią Skorżę. Chyba, że liczą na doświadczenie Kasperczaka we współpracy z kibicami - przy "motywowaniu" piłkarzy.
Jedno jest pewne: Zespół zareaguje pozytywnie
Poważnie to myślę, że nie zostanie trenerem Legii.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 06.04.2011, 19:25
Kasperczak nie dla Legii...

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-janas,1620993
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.04.2011, 08:07
Tylko Fakt, ale:

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32284,t...l?ticaid=1c159
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 07.04.2011, 08:27
Generalnie nie mam jakiejś wielkiej niechęci do Wyborczej, charakterystycznej dla większości kibiców. Dla mnie to jest gazeta, jak każda inna, czasem pisze mądrze, czasem pieprzy głupoty, nie dorabiam do niej teorii spiskowych, że każdy ich artykuł ma jakieś drugie dno. Ba, nawet doceniam, że spośród wszystkich gazet codziennych Wyborcza najbardziej angażuje się w sport. Jeżeli chodzi o sprawy kibicowskie, to oczywiście uważam że robi to w najgorszy możliwy sposób i kompletnie bez sensu, ale jednak adresuje problem, który jest i to nie byle jaki - co potwierdza chociażby ostatnio wyjazd repry na Litwę.

Ale tym razem mnie roz**bali totalnie. Wyborcza przeprowadziła wywiad wczoraj z Piotrem Kalbarczykiem - radnym PO, a jednocześnie członkiem SKLW. Nie chce mi się nawet tego w całości przekopiowywać, ale generalnie był to wywiad w stylu:

- czy jest panu wstyd, że jest pan członkiem SKLW?
- nie, jestem kibicem tego klubu, SKLW prowadzi dużo pozytywnych akcji dla dzieci, niepełnosprawnych, kombatantów...
- ale w SKLW jest Piotr Staruchowicz, jak pan się czuje będąc w jednym zrzeszeniu z bandytą?
- Piotr Staruchowicz w samym SKLW nie jest kluczową postacią
- no ale nie żałuje pan, że się pan wstawił za kibolami, podpisując się pod pismem, żeby odwiesić bandytom zakazy stadionowe?
- pisaliśmy do ITI, żeby rozważyli odwieszenie niektórych zakazów stadionowych, nie wskazywaliśmy nikogo z imienia i nazwiska
- to skąd wiedzieliście, czy wśród tych osób nie będzie bandytów?
- zaproponowaliśmy klubowi, żeby rozważył zdjęcie zakazów, to do niego należy i należała decyzja
- czyli podoba się panu obecność bandytów na stadionie?
- ...
- identyfikuje się pan z bandytami w SKLW?
- ...
- a jak bandyta bluzga na stadionie, to też się pan z nim identyfikuje?
- ...

I tak dalej, i tak dalej.

Chryste.
Legionista
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 07.04.2011, 08:43
Phi... chleb powszedni w Poznaniu z takimi artykulami Najbardziej mnie smieszy watek kiedy pisza ciagle ze rodziny z dziecmi boja sie przychodzic na mecze, a na dwie najbardziej znienawidzone przez GoWno druzyny przychodzi najwiecej kibicow. U nas dodatkowo jest osobny sektor gdzie zawsze ponad 1000 dzieciakow jest

Dziwna kolejka przed nami, w sumie tylko wasze spotkanie w miare ciekawe, reszta to bedzie kopanina po glowie.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 07.04.2011, 08:45
masakra szkoda, że ten chłopina z SKWL nie odgryzł się temu dziennikarzynie pytaniem, czy mu nie wstyd, że pracuje w gazecie która zatrudniała ubeków
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.04.2011, 09:33
Cieszy mnie to, że coraz więcej ludzi ma już dość tej walki z kibolami, lub chociażby uważa ją za przesadzoną, zwłaszcza w kontekscie tego, że w PL jest coraz drożej, więcj i biedniej.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.04.2011, 10:28
Nie wiem, czy zasłużylismy na tyle szczęścia:

http://www.legia.net/wiadomosci,4096...ja_skorze.html
rrr
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Stary 07.04.2011, 10:54
przecież to jest jakiś fenomen, MS odszedł z Wisły bo graliśmy coraz słabiej, z Legii chcą go zwolnić bo grają beznadziejnie, to teraz Lech chce go zatrudnić, szkoda że nie Heńka, ale zawsze to coś
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.04.2011, 10:58
joshi napisał(a):Wyświetl post
przecież to jest jakiś fenomen, MS odszedł z Wisły bo graliśmy coraz słabiej, z Legii chcą go zwolnić bo grają beznadziejnie, to teraz Lech chce go zatrudnić, szkoda że nie Heńka, ale zawsze to coś
To raczej nie fenomen tylko jakaś kaczka dziennikarska, połączyli kilka faktów i im wyszło że podobno Rutkowski chce Skorży, jeśli w ogóle nie oglądał meczów Legii od ostatniego czasu kiedy chciał go zatrudnić to może tak, w przeciwnym wypadku szczerze wątpię (chociaż jak u nas takie cyrki to czemu u nich nie)
Odpowiedz cytując
fan01
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 07.04.2011, 11:06
źródło: Fakt. Yeaaaah...
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.04.2011, 11:43
studio napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej mnie smieszy watek kiedy pisza ciagle ze rodziny z dziecmi boja sie przychodzic na mecze, a na dwie najbardziej znienawidzone przez GoWno druzyny przychodzi najwiecej kibicow. U nas dodatkowo jest osobny sektor gdzie zawsze ponad 1000 dzieciakow jest
I to ich właśnie najbardziej boli.
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.04.2011, 13:07
studio napisał(a):Wyświetl post
Phi... chleb powszedni w Poznaniu z takimi artykulami Najbardziej mnie smieszy watek kiedy pisza ciagle ze rodziny z dziecmi boja sie przychodzic na mecze, a na dwie najbardziej znienawidzone przez GoWno druzyny przychodzi najwiecej kibicow. U nas dodatkowo jest osobny sektor gdzie zawsze ponad 1000 dzieciakow jest

Dziwna kolejka przed nami, w sumie tylko wasze spotkanie w miare ciekawe, reszta to bedzie kopanina po glowie.
prawda taka ze sami sobie niektorzy sraja we wlasne gniazdo, skoro wiadome jest powszechne polowanie GW na sensacje typu boja sie przyjsc rodziny albo ktos kogos oplul to po co robic takie akcje.. jedna glupota a potem pisania na 2 miesiace
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 07.04.2011, 13:22
I dlatego ze GoWno cos naskrobie to mamy czegos nie robic? Znow bezsensowna dyskusja o dawaniu "rzezniczaka"? Trzeba miec gleboko w aaa nie, to Zytnicki lubi miec, trzeba olewac to co marne pismaki naskrovia i robic swoje.
Odpowiedz cytując
fan1906
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 07.04.2011, 17:50
http://www.90minut.pl/news/152/news1...isje-Ligi.html

brak regulacji finansowych--- kara pieniężna. hm dobre...
czyli jak tą kare nie zaplacą to im też przyłożą kare finansową.....
przecież to chore jak nie mają za co zapłacić miernym piłkarzynom to może będę mieli na kare....... chory kraj, chory system
Odpowiedz cytując
jkw
Member

Od: 01.2010

Stary 07.04.2011, 17:55
Jakby dali im kare pkt(słuszną) to by 90% forum mówiło że Cracovia utrzymuje się przy zielonym stoliku...
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 07.04.2011, 18:04
Sartre napisał(a):Wyświetl post
(...)
- no ale nie żałuje pan, że się pan wstawił za kibolami, podpisując się pod pismem, żeby odwiesić bandytom zakazy stadionowe?
- pisaliśmy do ITI, żeby rozważyli odwieszenie niektórych zakazów stadionowych, nie wskazywaliśmy nikogo z imienia i nazwiska
- to skąd wiedzieliście, czy wśród tych osób nie będzie bandytów?
- zaproponowaliśmy klubowi, żeby rozważył zdjęcie zakazów, to do niego należy i należała decyzja
(...)
Chwileczkę - pytania jak najbardziej zasadne. Poseł wstawia się za facetem o wątpliwej reputacji, który parę miesięcy później wycina kolejny numer. I niech nie wciska kitu, że "nie wskazano nikogo z imienia i nazwiska" - bo każdy obeznany w temacie wiedział, o kogo przede wszystkim chodzi.

Wstawienie się za kimś pociąga za sobą konsekwencje. Jeśli mówimy, że Kowalski jest ok i należy mu dać kolejną szansę - a potem Kowalski wycina numer, to ludzie będą mieć do nas pretensje. A od posła można wymagać więcej, niż od zwykłego obywatela. W końcu jego "wstawiennictwo" więcej znaczy.

http://www.sport.pl/lechpoznan/1,104..._pilkarzy.html

Cytat:
Andrzej Kadziński ustala w Brazylii szczegóły współpracy Lecha Poznań z brazylijskim klubem Atletico Paranaense Kurytyba. Zaproponowana poprzez marszałka Marka Woźniaka współpraca Kolejorza z klubem z Brazylii przyniesie wkrótce owoce. Do Lecha mogą trafić brazylijscy piłkarze i to z pominięciem kontrolujących ten teren menedżerów.
Nie, żebym był specjalnie zazdrosny. Atletico Paranaense diamentów Amice nie podaruje, mają swoją markę i najlepszych grajków i tak opchną w Europie swoimi kanałami, bez pośrednictwa Rutkowskiego.

Zwracam tylko uwagę, że współpraca została zaproponowana przez marszałka sejmiku wojewódzkiego.

A teraz proponuję wpisać w googlu "miasta partnerskie Krakowa". Co wyskoczy? Ano właśnie.

Nasi politycy na szczeblu lokalnym nie przemęczają się, nie to co w Wielkopolsce.

Przy okazji dowiaduję się ciekawych rzeczy:

http://www.legia.net/wiadomosci,4096..._atletico.html

Cytat:
wymieniać się doświadczeniami oraz sprowadzać zawodników z tego regionu, który jest pogodowo zbliżony do Europy
Widać pogoda w Warszawie i Poznaniu troszkę się różni od naszej
Ostatnio edytowane przez flamengista : 07.04.2011 o godz. 18:09.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.04.2011, 18:45
http://www.legia.net/wiadomosci,4097...dla_legii.html

Ta komisja ligi to powinien byc drugi najbardziej znienawidzony organ w tym kraju po PZPNie. Smiech na sali. Ciagle jakies kary napierdalaja a ciekawe na co ida pieniadze z nich. Przeciez z tej kasy co oni sciagna z kibicow i klubow to sie uzbiera astronomiczna kwota...
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
GajowyDrwal
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.04.2011, 19:45
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
http://www.legia.net/wiadomosci,4097...dla_legii.html

Ta komisja ligi to powinien byc drugi najbardziej znienawidzony organ w tym kraju po PZPNie. Smiech na sali. Ciagle jakies kary napierdalaja a ciekawe na co ida pieniadze z nich. Przeciez z tej kasy co oni sciagna z kibicow i klubow to sie uzbiera astronomiczna kwota...
Dla mnie ten news świadczy niestety o sile mediów, szczególnie wyborczej... Zrobili szum, do pzpn wali dużą karę...

Najlepszy przykład nasze dwa wyjazdy:
- Korona Kielce. Wzajemne bluzgi, petardy plus "rachu ciachu". Pierwszy temat na gazeta.pl przez parę dni, o tym jak to kibice Wisły popierają morderców... Efekt? Zakaz na dwa mecze, plus kara finansowa.
- Arka Gdynia. Gdy śledzie postanowiły "uczcić" minuta ciszy śmierć "człowieka", my ciśniemy "co to za człowiek", potem rozpoczyna się festiwal na bluzgi. Plus kilkanaście połamanych krzesełek. Jednak wyborcza najwyraźniej ten mecz oglądała w c+ i o "popieraniu mordeców" nic nie napisała. Efekt? Żadnych zakazów jedynie kara finansowa...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów