|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
powtórka ligi + extra dziś o godzinie 23 w C+Sport 2
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Hahaha, fialo - genialne,
Po prostu sami specjaliści na forum. Wszyscy wiedzą najlepiej - bezrobotni dyrektorzy sportowi, skauci, agenci itd. Tylko dlaczego bezrobotni? ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Myślę, że pod tymi nickami kryje się Piechniczek i reszta leśników
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
obstawiam że Patryk będzie mówi ze pracuje nad tym.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Wiecie co, bardzo cieszę się jak do tej pory z pomyłki, ale Wy wielcy znawcy również przeginacie... Na papierze w żaden sposób Pareiko nie robił wrażenia, powiedziałbym, że jest kilku bramkarzy w polskiej ekstraklasie, którzy CV mają ciekawsze, ot choćby bramkarz Zagłębia Lubin, jakby nie patrzeć reprezentant Serbskiej kadry (nawet jeżeli rezerwowy to gdzie Serbia, gdzie Estonia - nawet jeżeli ostatnio był remis). Poza tym wg mnie to pierwszy genialny mecz naszego bramkarza, Wy po prostu patrzycie na niego i porównujecie do Mario, który przy najprostszym dośrodkowaniu dawał kibicom dodatkowe emocje w postaci kiksów. Dlatego nie demonizowałbym Pareiki, świetnie że mamy pewnego gracza, ale też mentalność Wasza jest straszna, wyciąganie brudów pt. Pareiko to taki i sraki... Ciekawe ilu mówiło, że Jaliens będzie ścianą, a przestawiał go wczoraj Sotirovic, który do geniuszów piłki nożnej nie należy z pewnością!!! Nie mam ochoty prowadzić też dyskusji w stylu wypominania tego i tamtego, śmieszy mnie jedynie, że pokazujesz to akurat po wczorajszym meczu, który należał do genialnych dla bramkarza. Ja Ci pokaże moją wypowiedź jak nam zawali mecz, bo każdemu kiksy się kiedyś zdarzają, nawet Van der Sarowi.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A co znowu Jaliens źle robił?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Niektórzy wyskakują z argumentami kiedy potwierdza się ich zdanie. Jak fakty są inne - znikają z forum ![]() BTW Ja akurat nie miałem zastrzeżeń do Pareiko jak przychodził. Bo po grze Jovanića nie spodziewałem się niczego dobrego i prawie każdy byłby lepszy kto by nie przyszedł do naszej bramki od Serba ![]() (Nawet Maaskant nie miał wątpliwości stawiając na Pawełka) Już poprawiłem
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 04.04.2011 o godz. 19:38.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Sam krytykowałem zatrudnienie Pareiki, niestety muszę to w połowie odszczekać. Wczoraj zagrał kapitalnie, ale zdarzają mu się błędy, np. w meczu z Polonią Bytom i Podbeskidziem, ale jest to jeden z najlepszych bramkarzy polskiej ligi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
A ja byłem za Pareiką zreszta pisałe o tym nie tylko tutaj ale takze na profoilu klubowym na facebooku. Kazdy, ktory chociaz troche zna sie na piłce powinien wiedziec, ze bramkarz jest jak wino - im starszy tym lepszy a jeszcze lepiej jak jest doswiadczony. Sergei zdecydowanie jest takim bramkarzem co pokazał z Jagiellonią. W koncu mamy bramkarza na poziomie.
Prawdopodobnie jutro ale na 100 Ci nie powiem. Jak co to powinny byc linki gdzies w necie.
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 04.04.2011 o godz. 21:08.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Brawo. Super, że Ci się chciało. A takich wypowiedzi jak wspomniałeś było znacznie więcej, w tym także na oficjalnym facebook'u Wisły.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Bo widzę, że tu sami znawcy są, co wiedzieli, że Pareiko będzie świetny itp... Przecież to jest wypadkowa nie tylko wieku, oo właśnie takie opinie pokazują znajomość realiów piłki nożnej. Pozycja GK wymaga fakt doświadczenia, ale nie powiecie mi, że CV naszego obecnego bramkarza rzucało na kolana. Na kolana to mnie rzucił Jaliens, który trzeba przyznać, że nie jest nie do zastąpienia. Dlatego wstrzymajcie się z tymi komentarzami, bo zauważyłem tendencje na forum pt. jak gramy dobry mecz, wszyscy są świetni, jak zły to lżycie ich od cieniasów. A ja powiem szczerze, że byłem wczoraj na meczu i gra wcale mnie nie poraziła, więc na prawdę przejrzyjcie na oczy i przestańcie oceniać wypowiedzi każdego, tym bardziej, że napisałem, że na papierze ten gracz tak wygląda, o grze jego się nie wypowiadałem bez bacznego przyjrzenia się umiejętnością. Pozdrawiam mających za dużo czasu i nie wiedzących jak go spożytkować![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
wojtek, tu nie chodzi o to by wystawiać opinię od razu po zatrudnieniu zawodnika, tylko po rozegraniu przez niego kilku spotkań w lidzę... i własnie taka bezsensowna postawa jest wytykana, przecież na podstawie CV Jaliens powinien grać trochę lepiej niż obecnie (choć gra coraz lepiej) czy np Beto powinien coś sobą prezentować... Dlatego zamiast bezpodstawnie skreślać zawodnika, czy też z drugiej strony, wystawiać go na piedestał, lepiej jest poczekać i przekonać się, jakim ten zawodnik jest piłkarzem, a wszelkie spekulacje należy odłożyć na bok
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
wojtek90059, chodzi o to żeby umieszczać wyważone komentarze. Niektóre skrajnie negatywne opinie na temat sprowadzenia Pareiki były przegięciem i ciężko się powstrzymać przed wyciąganiem ich teraz. Następnym razem radzę zachować powściągliwość w osądach.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja liczyłam na to, że Pareiko będzie u nas bronił teraz, a potem powoli, ale na stałe będzie wchodził Kurto.
Obawiałam sie, nie powiem, że nie. Na szczęście tym razem się udało (bo niestety z Milanem o raczej niewypał się okazał). I nie kłaniałabym się przy okazji tegoż transferu czy też Meliksona działaczom w pas. Myślę, że u nas jednak większość transferów to trochę loteria, co potwierdzają "wypały i niewypały". Ale tak jest w całej polskiej lidze (innych słabych lig nie śledzę, także nie mogę porównać dalej). Już nie róbmy się teraz mądrzy "ha! ja wiedziałem". Wiele sobie obiecywałam [obiecywaliśmy] po Kew, a gościu rozczarowuje. Okey, ja wiem, że statystycznie nasza defensywa wygląda w porządku. Ale spójrzmy jak to wszystko niepewnie wygląda podczas meczu. W Europie takich "pierdół" [sorry] jak nasi ligowi piłkarze nie będzie (albo będą po prostu bardzo zdeterminowani by przejść dalej) i oby wtedy się nagle płacz nie zaczął. Po Chavezie też się więcej spodziewałam. Ale póki co narzekać nie będę, bo nie wypada. Staram się tylko jakoś tonować te wszystkie nastroje itp itd, co by się nagle całe forum nie obudziło z ręką w nocniku. ![]() @Feniks1983- może dlatego ostatnio Patryka więcej w TV, że się go... przestali bać. Uspokoił się chłopak, to dziennikarze nie obawiają się już z nim rozmawiać. Z resztą w L+E Mały powiedział, że "wszyscy patrzą co tam Małecki wymyśli [w tymże programie]" (cytowane z zerową dokładnością), a Patryk spokojnie siedział, odpowiadał i nie dal się sprowokować przy okazji debilnego "żarciku-faktu" ze strony Smokowskiego. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Ostatnio często widuję naszego trenera Roberta Maaskanta jeżdżącego na swoim rowerze po Śródmieściu. Nie byłoby nic w tym dziwnego gdyby nie fakt, że nasz coach podczas jazdy wcina lody z kubka za pomocą patyczka i jeździ bez trzymanki! A co gorsza powoduje korki, dziś np. na ul. Piłsudskiego
.![]()
TS WISŁA KRAKÓW !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Nie uważam że transfery to loteria - owszem z każdym wiąże się większe lub mniejsze ryzyko. Zwróćcie jednak na jedno uwagę ilu bramkarzy testowaliśmy przed zakupem Jovanić'a a ilu przed Pareiko?
To jest właśnie profesjonalny dyrektor sportowy a nie domorośli eksperci jakich w Polsce jak widać pełno. A w opiniach o zawodnikach trzeba zawsze zachować umiar - w każdą stronę - i zaufać lepszym od nas w tej kwestii. ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2010
Offline |
|
![]() Kolega Cvetana też nie lubi Cracovii? ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Jeszcze jedna różnica między Pawełkiem a Pareiką:
Cytat:
A że błędy się zdarzają to normalne. Polecam pierwszą cześć tego filmiku: http://vimeo.com/7218526 |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
||
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Guest
|
|
|
Bardzo martwi mnie to jak Genkov gra przodem do bramki, oglądałem mecz Bułgarii ze Szwajcarią, tam mimo wyjścia na czystą pozycja raz mając tylko jednego obrońce podjął złą decyzje wycofując piłkę, po chwil miał podobną sytuacje i ją stracił.
W meczu z Jagą po podaniu Meliksona to ja naprawdę nie jestem wstanie zrozumieć co on zrobił. Aż prosiło się aby przyjąć piłkę zewnętrzna częścią stopy ustawiają ją sobie tym samym na strzał i zawinąć wewnętrzna po długim rogu. Takie sytuacje naprawdę martwią i sprawiają że zaczynam wątpić w jego umiejętności strzeleckie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja .......e, Ci piłkarze nie maja wstydu?
![]() ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No właśnie się zastanawiam, Rios ma żonę, dziecko - wynika z jego konta na facebooku, a zdjęcie troszkę takie - hot 16 boy, co potrenował troszkę na silowni i chwali się tarka na brzuchu
![]() Czy on tak mało zarabia, że takie mieszanko ma ?Oczywiście traktujemy to z przymrużeniem oka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Nie do wiary. Dzisiejszy piłkarz to dziwny osobnik,przyznajcie sami.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|