The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2011, 07:18
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,92...a_ratowac.html Górnik w opałach. Wg mnie jak stadion nie powstanie w ciagu 2óch lat to Allianz powie :Auf wiedersehen ;-)
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.03.2011, 09:25
Cytat:
ako przeciwnik stylu gry i ogólnej kaszany jaką grała(teraz gra mega kaszanę) Legia za czasów Urbana, nigdy nie sądziłem, że napiszę: Urban wróć!
Szczerze? Nie wierzę ani trochę, żeby Uśmiechnięty Pan był w jakikolwiek sposób lepszy od Złotoustego. Wiadomo, po meczu z Bełchatowem też mam wrażenie, że są istoty które przyczepiają się do spodnich stron większych kamieni, które poprowadziłyby Legię lepiej od Skorży, a w dodatku Urban miał swoje momenty w tym sezonie, no i defensywa u niego zawsze gra sensownie... tylko że jak tylko się nad tym zastanowić, to jak przypomnę sobie najsłabsze mecze Urbana... brrr... Poza tym o ile Skorża ma teoretycznie lepszy skład w polu, o tyle w bramce Urban miał Muchę - bez którego i o czwartym miejscu w poprzednim sezonie moglibyśmy pomarzyć. Tymczasem Skorża ma Skabę, któremu przez palce przelatuje 80% tego, co leci w kierunku bramki, Antolovića któremu przelatuje 81% i Kubę Szumskiego, który dopiero co zaczyna karierę w MESA.

Wiosna w sumie jest dla mnie trudna do oceny. Wiadomo, wszem i wobec na Legii wiesza się psy, bo i wyniki to potwierdzają, ale... szczerze mówiąc do meczu z Bełchatowem gra sama w sobie była ok. Z Cracovią tak naprawdę powinniśmy byli wygrać, z fenomenalnym wiosną Śląskiem... no, powiedzmy że nie powinniśmy byli przegrać, gra jaką prezentowaliśmy w 3 pierwszych meczach była lepsza od większości drużyn które wiosną zbierają najlepsze wyniki (właściwie nie licząc Śląska i nie uwzględniając w porównaniu Wisły i Lecha (które moim zdaniem mają lepsze wyniki, niż wskazywałaby gra, ale co nie znaczy że grają źle, więc powstrzymam się od porównania). Cóż, się zobaczy, sezon jeszcze trwa. Wcale mnie nie zdziwi, jeżeli przemawia przeze mnie niepoprawny optymizm
Legionista
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2011, 10:11
Ulatowski w Koronie ?
http://www.futbol.pl/artykul/101993.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.03.2011 o godz. 10:14.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.03.2011, 10:38
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Jacek Zieliński w Polonii Warszawa ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

Jak Wojciechowski nie będzie mu składu ustalał to myśle że Polonia wyjdzie z kryzysu i będzie groźna dla każdego
Zielinski to sie chyba smierci nie boi.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.03.2011, 10:48
Ale ten "rynek trenerski" w naszym kraju jest malutki. Parę lat i taki Ulatowski to obskoczy 3/4 ligi, to samo łasy na forsę, Zieliński. Brak jakiejkolwiek kreatywności ze strony włodarzy, cały czas te same nazwiska.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2011, 10:55
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Ale ten "rynek trenerski" w naszym kraju jest malutki. Parę lat i taki Ulatowski to obskoczy 3/4 ligi, to samo łasy na forsę, Zieliński. Brak jakiejkolwiek kreatywności ze strony włodarzy, cały czas te same nazwiska.
w tym problem że na trenerów zagranicznych z Niemiec czy Włoch co by coś wnieśli nowego do ekstraklasy raczej nas nie stac i dlatego obracamy sie w gronie tych samych nazwisk od lat.

Pewnie za niedługo ktoś odkurzy Rysia Wieczorka czy "Doktora" Stefana Majewskiego
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.03.2011 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.03.2011, 11:19
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Zielinski to sie chyba smierci nie boi.
Jakiej śmierci? Dostanie 100 tys. miesięcznie, a jak go Józek zwolni to całość kontaktu otrzyma jeszcze szybciej. Warto zauważyć, że po aferze z kopertą jego akcje na rynku trenerski bardzo straciły na wartości.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.03.2011, 11:28
Najlepsze kluby tj Wisla, Legia i Amica powinny inwestowac w trenerow z zagranicy, tych drozszych a reszta ligi powinna sie wymieniac tak jak do tej pory Ulatowskimi, Zielinskimi czy Skorza. W innym wypadku to pod wzgledme trenerskim przeskoku Polska nie zrobi. Juz pokazal Skorza, Urban czy Zielinski ze talentu na skale Europejska to nie maja.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 23.03.2011, 11:52
Polscy trenerzy to się nadają jedynie na asystentów. Zagraniczni trenerzy to dobry pomysł, ale tylko tacy jak Maaskant, a nie jak Bos...
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2011, 15:34
A tymczasem trener Arki Gdynia, Dariusz Pasieka stracił pracę z powodu "niezadowalających wyników drużyny"
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.03.2011, 15:38
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
Polscy trenerzy to się nadają jedynie na asystentów. Zagraniczni trenerzy to dobry pomysł, ale tylko tacy jak Maaskant, a nie jak Bos...
Skąd wiesz jaki był Bos U nas na początku też różowo nie było. Wyniki przyszły z czasem. Nie wiemy jakby było w przypadku Bosa, bo on nie otrzymał nawet szansy.
A z tym Pasieką to są dobre jaja. Moim zdaniem chłop odwalał dobrą robotę i cudem uratował tak nędzy zespół przed spadkiem.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 23.03.2011 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 23.03.2011, 16:13
A tymczasem trenerem Arki został Franz Straka. Fajnie, że nawet średnie polskie zespoły zaczynają sięgać po trenerów spoza polskiej karuzeli.

http://www.90minut.pl/news/151/news1...erem-Arki.html
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2011, 16:55
Acima napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem trenerem Arki został Franz Straka. Fajnie, że nawet średnie polskie zespoły zaczynają sięgać po trenerów spoza polskiej karuzeli.

http://www.90minut.pl/news/151/news1...erem-Arki.html
Ja wiem czy Pasieka był aż tak bardzo z "polskiej karuzeli"? O ile mnie pamięć nie myli to pracował głównie w Niemczech.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Stary 23.03.2011, 17:05
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem czy Pasieka był aż tak bardzo z "polskiej karuzeli"? O ile mnie pamięć nie myli to pracował głównie w Niemczech.
Oczywiście masz rację, ale bardziej chodziło mi o następce Pasieki. Przecież można było zatrudnić "zdolnego" Ulatowskiego, Boba Kaczmarka czy Rysia Wieczorka.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.03.2011, 17:47
Pasieka to w Arce zrobił tyle ile pozwalał mu na to materiał. Jeśli u nas dojdzie kiedyś do zmiany trenera to z polskich trenerów widzę Jego i ewentualnie Urbana, czyli ludzi nie skażonych polską myślą szkoleniową. W pierwszym rzędzie trzeba się pozbyć zawodników nienadających się do gry w naszym klubie, a Maaskant musi być do końca kontraktu czyli jeszcze półtora roku.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 23.03.2011, 17:48
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Skąd wiesz jaki był Bos U nas na początku też różowo nie było. Wyniki przyszły z czasem. Nie wiemy jakby było w przypadku Bosa, bo on nie otrzymał nawet szansy.
A z tym Pasieką to są dobre jaja. Moim zdaniem chłop odwalał dobrą robotę i cudem uratował tak nędzy zespół przed spadkiem.
jaki PZPN taka szkoła trenerska,brak konkretnych stażów za granica w dobrych klubach w Anglii ,Hiszpanii czy Niemczech przy boku dobrych trenerów,na szkolenia jedza ale stare ramole z pzpn w ramach wycieczek, glupio sie tlumaczac pozniej ze dziela sie wiedza zdobyta na tychze zjazdach i sympozjach
Odpowiedz cytując
kriswisla
Senior Member

Stary 23.03.2011, 17:50
sorry przez pomylke wrzuciłem cytat kolegi jeszcze raz sorry
Odpowiedz cytując
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Stary 23.03.2011, 18:12
Jacek Zieliński comeback

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...28/story.shtml

Józio mnie nigdy nie przestanie zaskakiwać ...
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 23.03.2011, 18:22
Cytat:
Jeśli u nas dojdzie kiedyś do zmiany trenera to z polskich trenerów widzę Jego i ewentualnie Urbana.
Oby! Oby! Oby!

Wy nam Skorżę, my wam Urbana! Liga będzie ciekawsza!

Dla wszystkich, tylko nie dla nas...
Legionista
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.03.2011, 18:47
Straka to żaden trener
Przysłowiowy "gwóźdź do trumny".
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
MicK
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.03.2011, 18:55
przemo napisał(a):Wyświetl post
Jacek Zieliński comeback

http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...28/story.shtml

Józio mnie nigdy nie przestanie zaskakiwać ...
Trzeba jednak Wojciechowskiemu przyznać że jest wytrwały. 16 trenerów! 16! Jeżeli przez stery tego "okrętu" przewinęło się aż 16 trenerów to znaczy że to nie z kapitanem jest problem, ale raczej ze "statkiem" albo załogą tudzież... jak by to JW określić... Armatorem
Dziwne że z trenerem jest tak łatwo zerwać kontrakt i wypłacić wiążące się z tym odszkodowanie. Gdyby te pieniądze przeznaczył na konkretne cele to Polonia po pewnym czasie mogła by faktycznie stać się drużyną walczącą o pozycje 3-5 w naszej pożal się Boże "Ekstaklasie".
Jednym z wielu problemów, jednak generującym pozostałe jest to że Wojciechowski zachowuje się jak dziecko: Mistrzostwo Polski najlepiej już w marcu, koronę króla strzelców, wszystkie puchary i Ligę Mistrzów, już go sobie wyobrażam: "CHCĘ MIEĆ, JUŻ I TERAZ BO JAK NIE TO SIĘ POPŁACZE".... I niech płacze sobie gdzieś po kątach, wydał zbyt dużo kasy na to by się wycofać. wstyd mu, a cała piłkarska Polska się śmieje.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2011, 19:18
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A tymczasem trener Arki Gdynia, Dariusz Pasieka stracił pracę z powodu "niezadowalających wyników drużyny"
Hę?

To czego się spodziewali z takim składem? Dodajmy - złożonym za grosze...

Czasem mam wrażenie, że prezesi polskich klubów mają ADHD.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.03.2011, 19:22
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Hę?

To czego się spodziewali z takim składem? Dodajmy - złożonym za grosze...

Czasem mam wrażenie, że prezesi polskich klubów mają ADHD.
Też się dziwię.

Jak to mówią: "z gówna bata nie ukręcisz" ale jak widać niektórzy myślą, że się da.

Dla mnie Pasieka nie był złym trenerem. Arka była nieźle ustawiona taktycznie, ale ma słabych piłkarzy, którzy popełniają błędy. Zobaczymy kto za niego.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.03.2011, 19:41
Proud napisał(a):Wyświetl post
Też się dziwię.

Jak to mówią: "z gówna bata nie ukręcisz" ale jak widać niektórzy myślą, że się da.

Dla mnie Pasieka nie był złym trenerem. Arka była nieźle ustawiona taktycznie, ale ma słabych piłkarzy, którzy popełniają błędy. Zobaczymy kto za niego.
No, ja jeszcze zrozumiem, jak wywalą wreszcie Skorżę, bo gość jest słaby jak nieszczęście i zmarnował masę forsy Waltera. Zwolnienie Ulatowskiego to był oczywisty krok, dzięki niemu drużyna która miała walczyć o puchary i została hojnie dofinansowana jest głównym kandydatem do spadku. Potrafię zrozumieć Rutkowskiego, czy nawet pochylić się nad głupotą Wojciechowskiego. Płacą i wymagają.

Co mnie zawsze jednak rozwala, to te roszady trenerskie - za przeproszeniem - gołodupców, którzy winią trenera za to, że są tam gdzie być powinni i szukają cudotwórcy, który zrobi coś z niczego. Choćby tylko w tej rundzie, później najwyżej się go zmieni na innego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.03.2011, 20:08
święte słowa.
Tak jak kupić wysłużoną i leciwą Corsę lub Fiestę a wymagać osiągów jak od nowej beemki lub mesia i przypieprzać się do kierowcy że nic silniczka 1,2 nie potrafi wycisnąć.

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.03.2011, 20:42
Wojciechowski zawsze z nostalgią wspominał Zielińskiego - niejako nie wprost przyznając że to był błąd że go zwolnił. Skoro był wolny i do wzięcia to nic dziwnego że Zieliński może wrócić do Polonii.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.03.2011, 20:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Wojciechowski zawsze z nostalgią wspominał Zielińskiego - niejako nie wprost przyznając że to był błąd że go zwolnił. Skoro był wolny i do wzięcia to nic dziwnego że Zieliński może wrócić do Polonii.
Tym bardziej, że to mimo wszystko dość sensowny (jak na nasze realia) trener. Na pewno lepsza alternatywa od Wieczorka, czy "młodych zdolnych" Ryśka T. oraz Rafała U. Polonia się odbuduje, wszak potencjał na czub tabeli ma.
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.03.2011, 21:05
Proud napisał(a):Wyświetl post
czy Wy czytacie to forum w ogóle..?
W kilku postach nad Twoim masz wymienione nazwisko nowego coacha.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
ladek1989
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 23.03.2011, 21:15
Ostatnio gdzieś czytałem o problemach finansowych Widzewa. Dziś z kolei dowiaduję się, że Górnik też zalega z wypłatami a Śląsk pożyczył od miasta Wrocław 1mln zł na bieżącą działalność. Dziwne to trochę bo Allianz w Górniku i Solorz w Śląsku obiecywali budowę silnych drużyn o stosunkowo wysokich budżetach. Jednak słowa a czyny to 2 różne kwestie. Natomiast problemy Polonii Bytom i Ruchu są już od dawna znane. Dziękować Opatrzności, że w Wiśle jest na na polskie warunki dobrze bo w naszym kraju o normalnego i hojnego sponsora niezwykle ciężko...
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 23.03.2011, 21:50
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
czy Wy czytacie to forum w ogóle..?
W kilku postach nad Twoim masz wymienione nazwisko nowego coacha.
O kurde, czytałem to, ale coś sobie nie wbiłem do głowy. dzięki

Nie znam gościa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów