The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.03.2011, 18:58
Mysle ze sedzia powinien przerwac mecz i dac walkowera dla Polonii uhehehe

Cytat:
NIe wie po co te race, no normalnie idiota
Przeciez powiedzial ze z kosmosu jest
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.03.2011, 19:03
No niestety niezbyt korzystna kolejka dla nas. Po cichu liczyłem że 2 z 3 zespołów realnie walczących o MP z nami (Lech, Legia, Jagiellonia) zgubią punkty. Punkty zgubiła tylko Jagiellonia. Szkoda że jeszcze nie Legia albo Lech.

Wiadomo - trzeba liczyć tylko na siebie, więc nie pozostaje nam nic innego jak wygrać z Widzewem

PS
Hubnik a Genkov....
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.03.2011 o godz. 19:06.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.03.2011, 19:08
Można było zwiększyć przewagę, a tak to pupa. Dyskopolo zagrało beznadziejnie i oddali...oddali to za mało powiedziane, oni podarowali te punkty truskawką. Szkoda
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2011, 19:10
Po dwóch meczach Legii ogromne wrażenie na mnie robi Hubnik,
moim zdaniem największe wzmocnienie W ekstraklasie.
Takiego napastnika jeszcze chyba nie mieliśmy. Gra podobnie jak Lewandowski.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.03.2011, 19:13
Legia słabo a Polonia tragicznie boje sie bardziej Amiki niz Legii w walce o mistrzostwo
Ostatnio edytowane przez flamengista : 06.03.2011 o godz. 19:18.
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 06.03.2011, 19:13
Nie mieliśmy, ni ch.ja. Prędzej to był samoboj niż gol Hubnika i już wielkie hura hura. jak na razie to Marcelo z Wisły więcej namieszał niż Hubnik, a porównujemy obrońce z napastnikiem.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 06.03.2011 o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
Emenems81
Banita

Od: 07.2010

Stary 06.03.2011, 19:16
Nie chodzi o to czy samob. czy nie, tylko chodzi o samą gre, bije naszego Genkova na głowe..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 06.03.2011, 19:22
Proponuję oceniać zawodników po więcej niż 1-2 meczach. Z Hunbika, Dzalamidze i Meliksona zrobiono już gwiazdy. Podobnie na początku poprzedniej rundy pisano o Christianie Diazie, królu strzelców ligi boliwijskiej. Jak się potoczyły jego losy, można poczytać tutaj:
http://www.weszlo.com/news/6443

Więc może ostrożniej z sądami. Mnie też Melikson zachwyca, ale niech gra na tym poziomie przez całą rundę to będzie się czym faktycznie podniecać. Podobnie Hunbik i Dzalamidze.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 06.03.2011, 19:29
nie piszcie , że kolejka dla nas niekorzystna, najwyżej remisowa, w Białymstoku mają prawo narzekać.
niekorzystna byłaby , gdybyśmy my jakieś punkty pogubili.

jak nie patrzyć, mocne kluby wracają do gry, mniej lub bardziej fartownie oczek przybywa.
Górnik , ten jest wysoko

Odpowiedz cytując
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.03.2011, 19:32
yogul napisał(a):Wyświetl post
Po dwóch meczach Legii ogromne wrażenie na mnie robi Hubnik,
moim zdaniem największe wzmocnienie W ekstraklasie.
Takiego napastnika jeszcze chyba nie mieliśmy. Gra podobnie jak Lewandowski.
Napastnik i prawy obrońca - na tych pozycjach legia ma lepszych zawodników od nas. Reszta nie podlega dyskusji. No może po za lewą obroną, Wawrzyniak robi ciut lepsze wrażenie niż Paljić.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.03.2011, 19:58
radek2323 napisał(a):Wyświetl post
Legia słabo a Polonia tragicznie boje sie bardziej Amiki niz Legii w walce o mistrzostwo
Tiaa - za to my zagraliśmy cudowny mecz z Arką np.

Za 2 tygodni nikt nie będzie pamiętał czy to był samobój, czy to może ptak nasrał i piłka przyspieszyła.

Legia ma 3 punkty i to jest dla nas ważne żeby ich miała jak najmniej.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.03.2011, 20:26
Traore z Lechii jak na defensywnego pomocnika jest w uj bramkostrzelny.Ciekawy zawodnnik ,fajnie by bylo gdyby grał u nas tymmbardziej ze ma 21 czy 22 lata
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.03.2011, 20:32
zapomnijcie o Naszym Traore
Ma jeszcze 2 lata kontrakt, zreszta w kontrakcie nie ma zapisu o kwocie odstepnego, tą wskazuje klub

DawidTs Traore defensywnym pomocnikiem ? Ty ogladasz Nasza e-klase w ogóle?

Traore, i Melikson (jak narazie, bo gra zbyt krótko) to dla mnie najlepsi gracze Naszej e-klasy.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Stary 06.03.2011, 20:46
W Rosenborgu grał jako defensywny pomocnik
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 06.03.2011, 21:12
http://s24.pl/urban_trenerem_zaglebia-s85291.html
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2011, 21:21
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
W Rosenborgu grał jako defensywny pomocnik
Bardzo ciekawe, jeśli można to poproszę o źródło, bo bez poparcia to taka sama farsa jakby przemianować internetowo Meliksona na libero. Traore dzisiejszym meczem po raz kolejny potwierdził, że jest gwiazdą naszej ekstraklasy. Szkoda tylko, że momentami nie miał z kim grać... Bo przez 70 min Lechia biła głową w mur, Bytom postawił zasieki obronne i tylko na tym był skupiony. Na szczęście strzelona bramka sprawiła, że gra w końcu wyglądała już znacznie lepiej.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Stary 06.03.2011, 21:31
http://www.youtube.com/watch?v=qtU9YjxIoQ0

zwróc uwagę po jakich strefach boiska sie porusza.

to tak trochę OT abstrahując do Traore /
http://www.youtube.com/watch?v=6cPgdr-Z9mM
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.03.2011, 21:36
Meczyk na plus. Troche sie na trybunie zagotowalo pod koniec ale... kto nie chodzi na mecze a siedzi przed kompem w kapciach nie zrozumie

Oprawy moim zdaniem wyszly swietnie, takie wlasnie mialy byc - Nie super duper kolorowo efekciarskie. To mial byc jasny i czytelny przekaz dla czarnej dz**** kto rozdaje karty w syrenim grodzie, kim jest i gdzie jest jej miejsce. Jedna jest sila w tym miescie.
To czy podobalo sie to kibicom w Poznaniu Krakowie czy Pazimiechach Dolnych mam centralnie w d***. Derby to derby.

Polonia zenujaco slaba, tak to trzeba nazwac.
Szkoda ze nie wpadlo to co wpasc mialo. Faulu na Kucharzu z tego co widze nie bylo, ale interwencja Przyrowskiego to juz byl 100% karny.
Legia niczym nie imponuje,ok ale niczym nie imponuje tez reszta ligi. Wazne ze do przodu jest dobrze, a z tylu mimo kilku bledow widac poprawe.
Rzezniczak - Jak to Mirek mowi : Szacuneczek.

Brawo Lechia - Zycze Wam tego 4-5 miejsca

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.03.2011, 21:40
kreseq, a co to było że na stadionie cały czas jakiś kobiecy głos coś zapowiadał niczym na dworcu, bo było ciągle słychać w relacji telewizyjnej.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.03.2011, 21:44
jendrus napisał(a):Wyświetl post
.
PS: Chyba 20 tysi jest na Legii
23 tysiące.

SZYMEK - jakiś kretyński wymysł klubu polegający na tym, że w megafonach skierowanych w sektor gości odczytywany był regulamin ekstraklasy o konsekwencjach tekstów antysemickich, rasistowskich, wulgarnych etc.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.03.2011, 21:44
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
kreseq, a co to było że na stadionie cały czas jakiś kobiecy głos coś zapowiadał niczym na dworcu, bo było ciągle słychać w relacji telewizyjnej.
Hehe no dokładnie, przypomniał mi się koncert Big Four w ubiegłym roku na Bemowie Metallica jeszcze nie zeszła ze sceny a tam zapuścili jakieś komunikaty przez głośniki. Może to taka Warszawska tradycja
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.03.2011, 21:46
Cytat:
uuu juz myslalem ze Urban nowym trenerem Poloni W.
Polonia W to znaczy Polonia Warszawa czy Polonia Wojciechowskiego?

Cytat:
SZYMEK - jakiś kretyński wymysł klubu polegający na tym, że w megafonach skierowanych w sektor gości odczytywany był regulamin ekstraklasy o konsekwencjach tekstów antysemickich, rasistowskich, wulgarnych etc.
Swoja droga ciekawy pomysl. Wprowadzili w tym kibicow Polonii w taka hipnoze ze Ci zamiast spiewac woleli posluchac co ma ta Pani do powiedzenia
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2011, 21:46
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
http://www.youtube.com/watch?v=qtU9YjxIoQ0

zwróc uwagę po jakich strefach boiska sie porusza.

to tak trochę OT abstrahując do Traore /
http://www.youtube.com/watch?v=6cPgdr-Z9mM
No nie wiem, ja tam widzę jak strzela bramkę i biega po skrzydłach, także nie wiem jak to ma się do typowego defensora
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 06.03.2011, 21:47
Irytujacy glos kobiecy bylo slychac w moim sektorze jak pierdniecie komara podczas burzy z piorunami.Wszystko szlo w strone czarnulek i chyba cos o karach

Czekam na ruch tego buca od cycatej lasencji...Wojciechowski czy jak mu tam ?
Ostatnio edytowane przez kreseq : 06.03.2011 o godz. 21:49.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 06.03.2011, 22:21
To co można chyba pomału typować nowego trenera Polonii?
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 06.03.2011, 22:27
Oprawa kozacka. Aż przyjemnie się ogląda mecz (nawet średni), na takim stadionie i w takiej atmosferze. Boss leci, jutro... :d, może Piechniczek pokaże na co go stac, skoro jest takim wirtuozem trenerki...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.03.2011, 22:37
Oprawy przednie, ale... pirotechnika nie musiała lądować na murawie. Jeśli już to minute później czyli zaraz po końcowym gwizdku sędziego
Fajnie się wasz młyn prezentował - wszyscy na biało.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.03.2011, 22:45
Martinus napisał(a):Wyświetl post
To co można chyba pomału typować nowego trenera Polonii?
Wojciechowski na licencji trenerskiej BOBO. Nie widzę innego wyboru.

Co do dzisiejszego spotkania to byłem nastawiony pesymistycznie i spodziewałem się nawet wygranej panienek, ale od pierwszych minut chłopaki mnie miło zaskoczyły. Najpierw w kilka minut faulami wybili Mierzejewskiemu z głowy grę w piłkę, a w następnych minutach widać było ogromne zaangażowanie i chęć do zdobycia bramki przez praktycznie każdego piłkarza. Oczywiście euforia przysłania rzeczywisty poziom tej drużyny, ale nie ma co się oszukiwać - jest zdecydowanie lepiej pod wieloma względami... piłkarsko (Hubnik, Radovic, Vrdoljak, Kucharczyk i przede wszystkim Rzeźniczak), taktycznie (odejście od grania dwoma defensywnymi pomocnikami, aktywny pressing przez 60 min i podwajanie), a także mentalnie. Oby tylko ta maszynka się zbyt szybko nie zacięła, a Skorża nie zaczął zbytnio eksperymentować.
Odpowiedz cytując
-ja123-
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.03.2011, 22:59
0 22 napisał(a):Wyświetl post
23 tysiące.

To podobno spotterka kibiców Polonii. Bała się o ich zachowanie i czytała co jakiś czas regulamin.

http://www.youtube.com/watch?v=F3qte...tailpage#t=50s
Ostatnio edytowane przez -ja123- : 06.03.2011 o godz. 23:03.
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 06.03.2011, 23:37
No no już się tak nie pucujcie ... oprawa tak jak napisał kreseq czy ktoś, nic specjalnego z jasnym przekazem uderzajacym w rywala i tyle (ale + za piro)

"Bym ja chciał" przeczytać teraz co na temat derbów Warszawy i sytuacji w tabeli sądzi ten, który obwieścił MP Polonii Warszawa po drugiej kolejce ligowej
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów