The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.02.2011, 22:23
wroobel88 napisał(a):Wyświetl post
C+ sport 2 dziś o 22.45 i jutro o 7.00
C+ sport dziś w nocy o 2.00 i jutro o 9.30
Czy można to obejrzeć gdzieś na necie?
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując
WCracow
Member

Od: 11.2010

Stary 26.02.2011, 22:23
Sobol za Wilka? DObrze sie czujesz. WIlk w piatek rozwalał kazda akcje Arki i tym meczem zasluzyl na wystep za tydzien. Bunoza za Chaveza - jestem na tak!
Odpowiedz cytując
Zed_is_dead
Member

Od: 11.2009

Stary 26.02.2011, 22:24
Czy Lige+ można obejrzeć w internecie ?
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.02.2011, 22:25
Dobrze się czuję ale wiem jak nasz selekcjoner ceni Sobola, choć oczywiście Wilk znakomity występ i szkoda by było żeby nie grał, bo on jak dla mnie podstawowa 11 na EURO 2012.

Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.02.2011, 22:26
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Sobol za Wilka? DObrze sie czujesz. WIlk w piatek rozwalał kazda akcje Arki i tym meczem zasluzyl na wystep za tydzien. Bunoza za Chaveza - jestem na tak!
Sobolewski ma niekwestionowane miejsce w pierwszym składzie. To nasz kapitan, który potrafi zmotywować innych piłkarzy. Można by było wystawić na Ruch Wilka, ale na pewno nie kosztem Sobolewskiego! Myślę, że moglibyśmy zagrać w takim zestawieniu 2 linii Kirm, Sobolewski, Wilk, Melikson, Małecki.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 26.02.2011, 22:26
http://www.arkowcy.pl/artykul,3295,1...o-arka-gts.tag
''Ciekawy'' artykul Ale sledzie maja kompleksy, prawie takie jak kibice cracovii
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.02.2011, 23:02
A od kiedy to Mielcarski na tym forum jest uważany za "eksperta"? Wystarczyło, że powiedział coś dobrego o Wiśle i już się okazuje, że jest wysoko cenionym ekspertem? Jak za tydzień powie o nas złe słowo to się okaże, że jest to proleginy niby ekspert dorabiający do emerytury. I będzie gadanie, że w Polsce "nie ma rzetelnych dziennikarzy, są tylko pismaki". Aż oczy bolą jak się czyta to wasze włażenie mu w dupe bo "ładnie przeanalizował gre drugiej lini"
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.02.2011, 23:28
WCracow napisał(a):Wyświetl post
Sobol moze grac, Sobol bedzie w składzie od 1 minuty - taki jest układ, Wilk musi jeszcze troche poczekac - jak na razie mozemy byc pewni, ze godnie Radka zastapi w kazdym meczu gdy ten nie bedzie grał - tak jak to było z Arką
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.02.2011, 23:28
domenica90 napisał(a):Wyświetl post
Czy można to obejrzeć gdzieś na necie?
właśnie, można obejrzeć gdzieś powtórkę ligi + w necie?
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 27.02.2011, 00:10
(...)Byli za to dobrze oflagowani m.in. Pruszcz Gdański, Gdynia, Nieobliczalni, Qrdwanów, Przemyśl, Bierzanów, Bronowice, CHWM.(...)
Trzeba powiedzieć, że wykształconego mają redaktora tego swojego serwisu
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.02.2011, 00:31
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
A od kiedy to Mielcarski na tym forum jest uważany za "eksperta"? Wystarczyło, że powiedział coś dobrego o Wiśle i już się okazuje, że jest wysoko cenionym ekspertem? Jak za tydzień powie o nas złe słowo to się okaże, że jest to proleginy niby ekspert dorabiający do emerytury. I będzie gadanie, że w Polsce "nie ma rzetelnych dziennikarzy, są tylko pismaki". Aż oczy bolą jak się czyta to wasze włażenie mu w dupe bo "ładnie przeanalizował gre drugiej lini"
po pierwsze : ogladales?
po drugie : lepszy z niego ekspert niz kazdy z nas tutaj
po trzecie : nikt mu nie wlazi w dupe, chlop rzeczowo i sensownie wyjasnil co mial na mysli i ja ogladalem i sie z nim zgadzam
po czwarte : a za co niby mialby nas wczesniej chwalic?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.02.2011, 00:39
nh79 napisał(a):Wyświetl post
po pierwsze : ogladales?
po drugie : lepszy z niego ekspert niz kazdy z nas tutaj
po trzecie : nikt mu nie wlazi w dupe, chlop rzeczowo i sensownie wyjasnil co mial na mysli i ja ogladalem i sie z nim zgadzam
po czwarte : a za co niby mialby nas wczesniej chwalic?
po pierwsze: oglądałem i ogólnie zgadzam się z tym co mówił, chociaż wg mnie troche to naciągane
po drugie: nie wątpie, że się zna lepiej z nas
po trzecie: właśnie że włażą, "co za piękna analiza" i inne tego typu teksty
po czwarte: nie chwalił, ale jak powiedział złe słowo o nas to nie było wtedy "Mielcarski w Liga+ nas zjechał, trudno nie przyznać mu racji" tylko raczej było, że prolegijni w Canal+ jak zwykle po nas jechali, "chyba boli, że wyzej niż Legia, ale dobrze, ma boleć" i inne takie teksty.

Ja nie mam pretensji, ani obiekcji do tego, że nas pochwalił, tylko do tego, że teraz Mielcarski okazuje się autorytetem godnym cytowania.

PS. Brakuje, żeby Jawor w GW napisał o pięknej oprawie na naszym meczu i poźniejszych cytatów na forum, że zostaliśmy docenieni przez fachowca, która zna się na piłce. Rozumiesz o co mi chodzi?
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.02.2011, 00:41
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję , że Robert ma mózg.
Jak postawi na Sobola to znaczy że nie ma mózgu - sprawa jasna, tak jak to że Mariusz Pawełek to top 3 świata....pytanie tylko czy za czy przed Casillasem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 27.02.2011, 00:49
Lysy napisał(a):Wyświetl post

Daruj sobie. Po tylu latach szkalowania naszego klubu, nazwisko tego pajaca powinno być gwiazdkowane niczym przekleństwa.

Chlop byl naszym dyrektorem i w tamtym czasie i czasach to raczej Wisła go ch..... traktowala i zlozyl dymisje, potem nie pamietam 2 krotnie chyba przymierzali sie do niego, ale odmowil.Jak dla mnie chlop honorowy : zlozyl dymisje, nie przyjal przedluzenia ani nowych propozycji w przewciwienstwie do "honorowego" Henia.ja mam na mysli, ze jesli chodzi o ocenianie to akurat chlop gral na wysokim poziomie i ten odcinek gadal z sensem i jakos Legii w dupe nie wlazil, wrecz przeciwnie, a jego nieprzychylne wypowiedzi moga byc wynikiem tego jak byl w klubie traktowany a z tego co pamietam do takiej wladzy decyzyjnej jak Valckx to on nie mial.duzo przyjemniej slucha mi sie jego niz pajaca Wieszczyckiego.pozdro

edit co do Sobola i Wilka to nie mozna sobie od tak, bo Sobol nie mogl za kartki a Wilk zagral swietnie robic roszady co mecz.jak Sobol bedzie zawalal i sie slabo prezentowal to wtedy kumam a nie bo raz Wilk zagral super a jak potem zagra ch.... to znowu Sobol na boisko Boukhari tez mial swoje szanse do czasu, Maaskant zobaczyl, ze jest bez formy i go zdjal w koncu, ale bez przesady, ze ktos wypada dobrze i od razu zmiana w pierwszej jedenastce.jak Wilk bedzie wchodzil na koncowki i pokaze, ze sie prezentuje przez kilka meczy wyraznie lepiej niz Sobol to wtedy rozumiem.
Ostatnio edytowane przez nh79 : 27.02.2011 o godz. 00:54.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.02.2011, 01:02
nh79 napisał(a):Wyświetl post

edit co do Sobola i Wilka .
Co do Sobola i Wilka to 'problem' będzie miał Maaskant - o tyle problem w cudzysłowie że to bardzo miły problem - zamiast zastanawiać się czy ma zagrać chujowy X czy może mniej chujowy Y - on ma problem czy postawić na jednego czy drugiego - dobrego zawodnika.Stawianie kwestii czy ma mózg czy nie ma to przedszkole ale czego oczekiwać od gościa który zrobił tu cyrk jakiego chyba nikt nie widział.Wiesz o czym piszę 'kolego' Łysy...kończ waść , jedyne co mi się nasuwa w stosunku do Ciebie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Stary 27.02.2011, 01:05
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

PS. Brakuje, żeby Jawor w GW napisał o pięknej oprawie na naszym meczu i poźniejszych cytatów na forum, że zostaliśmy docenieni przez fachowca, która zna się na piłce. Rozumiesz o co mi chodzi?

kumam o co chodzi.przytoczylem jego tutaj dlatego, bo pojawilo sie duzo glosow krytycznych odnosnie Sivakova
a analiza "ekspertow" forumowych, (z tego co jak dobrze zauwazylem to jest juz nawet typ co ocenia z miejscem po przecinku co do jednej dziesiatej (lol) ) polega chyba na tym ile razy komentator wypowie slowo Sivakov i jak rzadko slychac to malo kreatywny i malo widoczny od razu czyli slaby.Mielcarski ciekawie pokazal jego gre bez pilki, dyscypline taktyczna i mial racje, wiec czy wczesniej cos mial do Wisly czy nie malo mnie obchodzi akurat w tym przypadku (pewnie jego podejscie do nas wynika z tego jak go u nas traktowali jak pracowal, tak , mysle)pozdro
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 27.02.2011, 01:09
Pora kończyć temat Sobol czy Wilk bo teraz mecz PP ,potem liga i naszym szczęściem jest ,że mamy ból głowy na tej pozycji.I nie tylko na tej.To kogo na który mecz Robert wystawi może zależeć od niuansów o których nie wiemy lub nawet od samopoczucia zawodnika w danym dniu.Osobiście nie miałbym nic przeciwko aby Sobol był najlepszym zawodnikiem wygranego meczu z Podbeskidziem ,a na Ruch znów Wilk,ale to jest tylko gdybanie,bo może być akurat odwrotnie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.02.2011, 01:18
Mecz dobitnie pokazał ze z tych zawodnikow mozna zrobic konkretny zespoł.

Maaskant ma czas,na razie gwarancje pracy i wiedze -i to musi w pewnym momencie zaowocowac.

Tacy pilkarze jak Wilk,Melikson,Malecki czy nawet Genkov juz sa albo zapowiadaja sie na takich zawodnikow gdzie mozna powiedziec ze z nimi Wisla wskoczy na wyzszy pilkarski poziom.

Nie ma co sie podpalac po wygranej nad "potęgą:" z Gdyni ale widac ze Maaskant ma plan na tą druzyne i to idzie wszytsko w dobrym kierunku.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
gris
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2011, 10:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
właśnie, można obejrzeć gdzieś powtórkę ligi + w necie?
Do ściągnięcia pod jednym z tych linków:

http://www.fileserve.com/file/RHujsQE/Liga.plus.26.02.2011.xvid.avi

http://www.filesonic.com/file/128499031/Liga.plus.26.02.2011.xvid.avi

http://bitshare.com/files/gix10mfe/Liga.plus.26.02.2011.xvid.avi.html

http://www.usershare.net/n0i61t9qxp76
Ostatnio edytowane przez gris : 27.02.2011 o godz. 11:31.
Odpowiedz cytując
mateuszFCOlkusz
Member

Od: 11.2007

Stary 27.02.2011, 14:04
http://www.fanslask.pl/2011/02/27/dupny-obraz-z-gdyni/ ciekawy filmik z piątkowego spotkania. link znajduje sie w tekście który również warto przeczytać. Fiesta Fiesta

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 27.02.2011, 14:28
Dobrze że wygraliśmy. W innym przypadku do dzisiaj mielibyśmy same remisy w lidze heh. Swoją drogą jesteśmy pierwszą drużyną która tam wygrała więc Arka może jeszcze tam urwać pn naszywm rywalom min. Legii
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.02.2011, 14:31
http://www.youtube.com/watch?v=fqgvYV0RPIg
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 27.02.2011, 14:43
Gdyby Melikson nie grał w Wisle to bym napisał, że przydal by nam sie taki grajek
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.02.2011, 15:26
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Mecz dobitnie pokazał ze z tych zawodnikow mozna zrobic konkretny zespoł.

Maaskant ma czas,na razie gwarancje pracy i wiedze -i to musi w pewnym momencie zaowocowac.

Tacy pilkarze jak Wilk,Melikson,Malecki czy nawet Genkov juz sa albo zapowiadaja sie na takich zawodnikow gdzie mozna powiedziec ze z nimi Wisla wskoczy na wyzszy pilkarski poziom.

Nie ma co sie podpalac po wygranej nad "potęgą:" z Gdyni ale widac ze Maaskant ma plan na tą druzyne i to idzie wszytsko w dobrym kierunku.
Jak Maaskant przyszedł do Wisły to widać była że cos z tego będzie
Po pierwsze chce zrobić druzyne , jest druzyna są wyniki , są wyniki jest dobra atmosfera , jest dobra atmosfera jest druzyna i moze byc tylko lepiej.
Ostatnio edytowane przez Teqcontroller : 27.02.2011 o godz. 16:22.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Stary 27.02.2011, 15:45
Oglądając filmik z Maorem żal mi tych pionków których mijał. Pewnie w tym momencie myśleli sobie ,,Co jest k...a'' lub z poirytowaniem ,,ja pier...e znowu''.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.02.2011, 16:49
Melikson długo u nas nie pogra. Gość wymiata jak Błaszczykowski za najlepszych lat.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.02.2011, 16:59
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Melikson długo u nas nie pogra. Gość wymiata jak Błaszczykowski za najlepszych lat.
hm po pierwsze przez 2,5 roku nie musimy go sprzedawać, a co za tym idzie cena za niego ewentualna to myślę, że będzie 5 milionów euro...
czy tyle ktoś zapłaci jednak za konczącego w tym roku 27 lat zawodnika?

w innym wypadku nie sądzę, żeby była potrzeba sprzedawania go
zarabia niezłe pieniądze
do tego ma szansę u nas na sukces sportowy i pewnie nawet finansowy też po ewentualnym awansie do fazy grupowej, któregoś z pucharów

kosztował sporo więc cena też będzie spora i wątpię żeby chętnych było aż tak wielu
Grosicki poszedł za milion a my napewno za tyle nie sprzedamy
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 27.02.2011, 17:24
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...aca_szczescie/
Czyli jednak się dobrze doszukiwałam czegoś głębiej.

Btw. Skończcie z tym Meliksonem. Gośc zagrał dopiero 1 mecz (słownie: JEDEN, bo sparingi się nie liczą), a wy robicie z niego nie wiadomo kogo (nawet do Kuby nie można go porównywać, bo jest rok młodszy a dalej zaszedł).
Poczekajmy z ocenami do końca sezonu, niech Maor gra świetnie przez kilka meczów i z tymi najlepszymi (Lech, Legia, derby- gdzie drużyna nie najlepsza, ale mecz specyficzny).
Żebyście go nie zagłaskali i żeby nie było po jakimś nieudanym meczu "słaby, lecz, wyp***".

Mnie zaskoczył za to Sivakov, na plus. Ale oczywiście mam nadzieję, że się będzie jeszcze rozwijał.
Kirm za to in minus, oby się nie rozkręcał przez całą rundę.
A Czarek Wilk jak dla mnie to powinien już w pierwszym składzie wybiegać regularnie. Sobol już nie ten co kiedyś, bliżej końca kariery więc niech Wilk gra, a na zmiany [ew.] wchodzi Radek. Szanuje faceta bardzo, ale z czasem się walczyć nie da.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.02.2011, 18:26
masterlag napisał(a):Wyświetl post
A Czarek Wilk jak dla mnie to powinien już w pierwszym składzie wybiegać regularnie. Sobol już nie ten co kiedyś, bliżej końca kariery więc niech Wilk gra, a na zmiany [ew.] wchodzi Radek. Szanuje faceta bardzo, ale z czasem się walczyć nie da.
No właśnie to jest mały problem bo Wilk gra znakomicie, ale nie lepiej niż Sobolewki - Radek ma dużo lepszy strzał, i większy wpływ na drużynę z uwagi na charyzmę (vide mecz z Lechią w którym użył jednego i drugiego).
Powiedziałbym, że Wilk gra na 100% ale Sobol na 105% i głupio byłoby go sadzać na ławie z uwagi TYLKO na metrykę. Pozostaje cieszyć się, że mamy najlepszego i drugiego najlepszego defensywnego pomocnika w lidze

Dodam jeszcze, że moim zdaniem Wilk w Koronie AŻ tak dobrze nie grał, i jego talent eksplodował przy Sobolewskim.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.02.2011, 18:59
RM wielokrotnie, wyraźnie powiedział że gdy Sobol będzie tylko mógł to będzie grał.
Wilk oprócz poziomu sportowego, musiał by stać się przywódcą takim jak Sobol, wiec na tej pozycji nie trzeba dywagacji.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów