The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 22:43
Jak na pierwszy mecz po zimowej przerwie , na dodatek w składzie z 5 nowymi zawodnikami , nie mam praktycznie żadnych zastrzeżeń .
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.02.2011, 22:43
Arked napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że po tym spotkaniu niektórzy dadzą spokój Małeckiemu. Od postawy tego piłkarza bardzo wiele zależy w nadchodzącej rundzie i myślę, że nas nie zawiedzie. Dodatkowo należy zauważyć ogromną pozytywną zmianę w jego zachowaniu. Nie widziałem w tym meczu żadnych pyskówek czy machania rączkami.
Machać machał ze 3, 4 razy, ale nie darł na nikogo japy. Zgadzam się, pozytywna zmiana.
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.02.2011, 22:45
aj ten gol z 90 minuty i ten krzyk w mieszkaniu identyczny jak po derbach z Cracovią ;D

Bardzo dobry mecz zobaczyliśmy, Wisła zagrała bardzo dobrze i Arka również grała na wysokim poziomie, jestem pewien, że zabiorą niektórym faworytom punkty

Na plus Melikson, Małecki, Wilk ---> ta trójka dzisiaj grała świetnie, meleks faktycznie stylem biegania jest bardzo podobny do Messiego, dziś zabrakło mu tylko pozycji strzeleckiej; Wilk był dziś nie do przejścia , jak Sobol z najlepszych lat; a Mały choć dużo tracił, pokazał, że jest w stanie samodzielnie wygrywać mecze

Pareiko wygląda na bardzo pewnego bramkarza, dziś bezbłędnie, wykopy bardzo dobre.
Sivakov nie zachwycił, widać, że ma przerwę w treningach, pamiętajmy o tym i oceńmy go dopiero po następnym meczu
Genkov - dobry występ, nie miał sytuacji strzeleckich, bo arka grała bardzo defensywnie i nei dało się rzucić prostopadłej piłki; w końcu mamy napastnika, który wygrywa 70% pojedynków powietrznych Będą z niego ludzie, mam nadzieję

Kiro w 2 połowie niewidoczny, szkoda bardzo sytuacji ze słupkiem ;/
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 25.02.2011, 22:47
murray napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe rozmowy z piłkarzami Arki. Sprawiedliwy byłby remis albo "nie interesuje mnie to, że Wiśle pomógł kilka razy słupek".
ja się śmiałem z tych wypowiedzi o ;sprawiedliwym remisie'. Jakby do przerwy Kirm strzelił do pustej, Ciskos trafił setkę a Moretto by nie wybronił prawie samobója po centrze Cikosa byłoby 0:3 do przerwy i 0:4 na koniec. Wtedy po takiej samej grze byłoby " Wisła była zdecydowanie lepsza, miała sytuacje, była skuteczna".
Typowe .......enie ze strony piłkarza Arki. Bo co ma powiedzieć, że grali obronę Częstochowy cały mecz?
edit:
jeszcze analizując grę 'nowych' wg mnie:
Pareiko - nie 'wypluwal' strzałów tylko bardzo pewnie wszystko chwytał, poza tym wprowadzał spokój w obronie i wreszcie nie widziałem nerwowych wybiegów 'na ogórki' w stylu Pawełka. Szału nie było ale pozytywny występ.
Jaliens - przede wszystkim spokój i doświadczenie. Również występ poprawny.
Siwakow - wg mnie też poprawnie ale widać, że technikę i przegląd pola to on ma ale biega dość ślamazarnie
Melikson - bardzo dobry zawodnik jak na nasza ligę. Choć to dopiero pierwszy występ ale chłop jest kotem!
Genkow - moim zdaniem dobry zawodnik. Dobrze się zastawiał i zgrywał piłki. Może nie był często pod grą ale trzeba wziąć pod uwagę, że może ma takie założenia taktyczne. Ze środka pola jest zagranie Genkow zgrywa do Małego bądź Kirma a sam biegnie w pole karne na wykończenie akcji czając się tam i nie martwiąc o rozegranie.

Dzisiaj Wisła dobrze zagrała jak na pierwszy mecz i to na boisku Arki gdzie ciężko się gra także nie jest źle aczkolwiek wiele pracy przed Maskaantem.
Też nie ma co w hurraoptymizm popadać że już będzie nie wiadomo co, ale dzisiaj nawet na tle defensywnie ustawionej Arki gra nam się kleiła, było parę fajnych akcji. Kwestia dopracowania.
Ostatnio edytowane przez Przemas : 25.02.2011 o godz. 23:10.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2011, 22:47
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Mamy lidera!!
obudz sie
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 25.02.2011, 22:48
To i Ja dorzuce cos od siebie.

Mecz tak jak wiekszosc przewidywala mega ciezki na trudnym terenie wiec wynik i 3pkt bardzo ciesza. Mnie osobiscie gra nowych sie podobala i mimo iz faktycznie Sivakov troche slabiej od innych zagral to kilka razy jednak tez pokazal ze za chwile moze byc dobrym wzmocnieniem. Bramkarz chwyta i to pewnie bez podpalania i o to chodzi. Jaliens na poczatku troche jezdzil po murawie ale im dalej w mecz tym lepiej. Genkov mimo iz nie strzelil bramki to bardzo fajnie walczy w gorze o pilki i ladnie sie zastawia, bedzie wzmocnieniem. No i Melikson, tu sie balem ze moze spalic te NAsze ochy iachy a tymczasem na szczescie sie okazalo ze to moze byc prawdziwa bomba, bardzo dobry mecz i duzy potencjal co cieszy, oby tak dalej!

Sama gra Wisly jeszcze nie zachwyca w pelni ale juz widac ze jest pomysl na gre, sa wykonawcy i zawodnicy wiedza co, gdzie i jak maja grac. Na dzisiaj uwazam jednak ze duzym minusem Naszym jest wyprowadzenie pilki przez srodkowych graczy. Czasami pilka do przodu na pale lub paniczne wybijanie. To trzeba na pewno poprawic (zeby nie bylo, wiem ze murawa tez swoje robila w tym meczu).

Generalnie duzo optymizmu na przyszlosc dal dzisiejszy mecz!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.02.2011, 22:49
W zasadzie każdy z naszych piłkarzy zagrał na przyzwoitym poziomie. To samo napisałbym w przypadku remisu 0:0.
Ten wynik zmienia jedynie znacznie końcową ocenę Małeckiemu. Słaby mecz, jednak bramka w końcówce zapewniła nam bądź co bądź cenny 3 punkty.
Genkov szarpał z przodu, walczył i rozbijał obronę rywali, nie czepiałbym się go.
I choc według mnie wygraliśmy zasłużenie to i Arka zagrała dobry mecz, za tydzień Amice nie będzie łatwo tam wygrać.
Brawo Wisła.
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.02.2011, 22:50
Genkov- ogólnie sprawny, dość dynamiczny, silny i zwinny. Myślę, że może być podobnej klasy co Brożek, mam nadzieję, że w lepszych warunkach atmosferycznych będzie miał więcej sytuacji.
Sivakov- Ogólnie w meczach u siebie moim zdaniem jeżeli ma grać to właśnie za Wilka/Sobolewskiego. Na wyjazdach można próbować tak jak dzisiaj.
Melikson- dobry, ale napewno będzie jeszcze lepszy na normalnym boisku kiedy piłka się będzie słuchać.
Jaliens- bardzo dobry, pewny.
Pareiko- ok

Jak narazie to wydaje mi się, że Chavez może nie wygrać rywaliacji z Bunozą.
Cikos słaby wg. mnie... Czekam na tego Eryka z meczu z Legią, chociaż asysta się chwali

Podsumowując było widać w pierwszej połowie dobry pomysł na grę, tyle że nie w tych warunkach.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.02.2011, 22:51
Cytat:
Na plus Melikson, Małecki, Wilk ---> ta trójka dzisiaj grała świetnie, meleks faktycznie stylem biegania jest bardzo podobny do Messiego, dziś zabrakło mu tylko pozycji strzeleckiej; Wilk był dziś nie do przejścia , jak Sobol z najlepszych lat; a Mały choć dużo tracił, pokazał, że jest w stanie samodzielnie wygrywać mecze
chłopie, akurat gdyby nie bramka, to Mały zanotował kiepskie spotkanie...
ale jak to często bywa, decyduje jedno genialne zagrania, dla którego warto niektórych trzymać na boisku...

mi się przypomniały spotkania z Polkowicami i Świtem (pamięta ktoś? ) grane również na początku, które ledwo co wygraliśmy po dość dobrej grze, kiedy to dołączyło do nas paru grajków (m.in. Kłos, Majdan itd), którzy od razu weszli do pierwszego składu i było widać, że z czasem ta gra będzie się napędzać, tak będzie i teraz, każdy mecz działa na naszą korzyść, JJBG!!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.02.2011, 22:51
Z napastnikami tak jest że czasem strzelają seriami aa czasem trzeba czekać. Pamiętacie,jak jesienią Paweł też miał taki okres gdzie nic nie strzelał. Dajmy Gieni czas.

Jak na pierwszy mecz na ciężkim terenie (otwarcie nowego stadionu ) przy sędzi który nie wszystko widział przy wrednej pogodzie to jest OK
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 25.02.2011, 22:54
Cikos to typowy zawodnik ktory walka i bieganiem nadrabia brak techniki, bo takową to co najwyżej miał w szkole podstawowej. Walczak.
Odpowiedz cytując
HAMulec
Junior Member

Od: 11.2002

Stary 25.02.2011, 22:54
amauri1990 napisał(a):Wyświetl post
Machać machał ze 3, 4 razy, ale nie darł na nikogo japy. Zgadzam się, pozytywna zmiana.
Bo Patryk włada tylko ojczystym językiem i nikt go już nie rozumie..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.02.2011, 22:55
Drużyny z takim potencjałem nie mieliśmy od dawna, 5 nowych zawodników z miejsca wchodzi do pierwszej 11, widać że oni wiedzą co mają grać i przede wszystkim posiadają do tego umiejętności.

To jest drużna, która może wskoczyć na wyższy poziom techniczny jeśli chodzi o naszą ligę.
I nie zgodzę się z tym co mówili komentatorzy, gra defensywna była dobra, Arka praktycznie poza stały fragmentami gry i jakimiś rykoszetami nie stworzyła nic sensownego. Bardzo dobra gra Jaliensa, Chavez też nie wyglądał źle jeśli chodzi o defensywę.

Maor Melikson to co on grał w tym meczu można skwitować jednym słowem: poezja.

Widać, że mamy bramkarza z prawdziwego zdarzenia, oraz Genkov dobrze wywiązywał się z zadani klasycznej 9, szkoda tylko że nie wykorzystał dośrodkowania Meliksona. Będzie z niego jeszcze dużo radości.

Brawo dla Patryka który do momentu brakowej akcji grał średni mecz, jak już pisałem kiedyś cenię go za to, że nawet jak coś spartoli to zawsze jest pod grą stara się, a któraś akcja z kolei na pewno mu wyjdzie i efektem tego są takie bramki.

Bardzo dobry mecz Wilka który godnie zastępował Sobola na tyle dobrze, że kosztem Sivakova mógłbym mu dać w następnym meczu miejsce w składzie. Oczywiście Sivakov również nie grał złego meczu.

Wynik i nawet styl jest na pewno dobry. Według mnie będzie jeszcze lepiej.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 25.02.2011 o godz. 22:58.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Stary 25.02.2011, 22:56
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Titto Genkow powinien być lepiej oceniony, zobacz ile miał skutecznych odbiorów, komentatorzy nie raz to wspominali naprawdę tyłem do bramki dobrze gra i te wolne po faulach na nim ( m. in. po jednym z nich Silny prawie strzelił bramę ). Mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. A no i wydolnosciowo nie było źle jak sobie przypomnieć w poprzednich sezonach nasz start w rundach wiosennych.
Dostał oceniony przeze mnie na 6,8 czyli prawie 7 na wyższą notę chyba jednak nie zasłużył, bo przez dużą część spotkania był trochę mało widoczny. Jednak to jego debiut i widać, że gość ma spory potencjał. Z meczu na mecz powinno być coraz lepiej...
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Świetny występ całej drużyny jeśli tak dalej pójdzie to za kilka kolejek wszyscy będą trzęśli portkami przed Wisłą trzeba zaznaczyć że arka zagrała dobry mecz i niewiele brakowało a urwała by nam 2 punkty
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Jak sobie przypomnę nasze wiosenne starty z lat ubiegłych, kiedy to kopaliśmy się po czołach ( a ponoć na obozach realizowaliśmy wszystko co sobie zakładaliśmy) to dzisiejszy mecz jawi mi się jako świetny występ. Nikt niczego nie s.......ił, każdy dał drużynie ile mógł, widać pomysł, widać fajną atmosferę mimo wieży babel.

KAŻDY zagrał dziś na plus, jedni większy inni mniejszy, ale KAŻDY dał coś pozytywnego tej drużynie. Powiało optymizmem.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 25.02.2011, 22:58
Witam kibicow Wisly !
Ogladalem mecz w TV i uwazam, ze zwyciestwo zasluzone. Jak wiemy, ze sledziami jakos wam nie idze. Co mecz to wynik 1:0 ale co tam, wazne, ze zwyciestwo. Wislacy mieli dobre kilka 100% okazji i wynik powinien byc wyzszy. Jeszcze na dodatek sedzia nie podyktowal moim zdaniem ewidentnego karnego.

Co do nowych zawodnikow Wisly to uwazam, ze Melikson spisal sie najlepiej, po tym moim zdaniem Jaliens ktory wie gdzie sie ustawic itp. Ogolnie obrona bez blednie moim zdaniem. Co do najlepszych na boisku to mysle, ze to byli wlasnie Melikson, Malecki oraz Kirm. Ogolnie Kirm byl wszedzie i dawal z siebie wszystko.

Co do trybun to doping sledziuchow uwazam za OK choc momentami bardzo przecietnie. Dobre kilka razy bardzo slyszalni tez Wislacy. Ogolnie nie wiedzialem, ze arka ma takie kompleksy wobec was i nas czyli Lechii. Myslalem, ze tylko kibice Cracovii maja takie duze kompleksy ale jak widac, mylilem sie Ogolnie takie spiewanie ''Trojmiasto jest nasze'' przez nich to uwazam za bez sensowne. Spiewanie tego na sile i tak nie zmieni tego co sie dzieje w Trojmiescie jak i na Pomorzu.
Mam nadzieje, ze byl to pierwszy krok do spadku arki bo uwazam, ze taki klub jak arka nie powinien byc w ekstraklasie ! Za wysokie progi

ps. SZACUN ''MALY'' ZA KOSZULKE
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 25.02.2011, 22:58
Kiedy Melikson przechodził do Wisły zastanawiałem się po co nam na dobrą sprawę pomocnik skoro mamy Gargułę a potrzeba nam np bramkarza czy napastnika...Teraz moje wątpliwości zostały rozwiane.Oprócz Małego najlepszy piłkarz na boisku a co więcej może się jeszcze rozwinąć!Genkov choć walczył , świetnie się zastawiał to od apastnika wymaga się przynajmniej strzałów mam nadzieję że jeszcze zdarzy udowodnić swoją wartość.Podoba mi się nowa jakość Wisły widać pewien progres na pewno tworzymy więcej sytuacji a gra wygląda płynniej.Martwiło mnie tylko tak późne przeprowadzenie zmian przez Maskaanta ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło a w Ekstraklasie czas na Ruch i mały rewanż...!
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 25.02.2011, 22:59
Bez kitu ktos tu dobrze napisal. Skoro Melikson juz jest Polakiem JESTEM PEWIEN, ze to tylko kwestia czasu az zaraz sie pojawi (w Internecie) temat jego gry w reprezentacji Polski. 100%. Chociaz nie wiem jak to teraz wyglada, skoro ma rozegrany 1 mecz w reprezentacji Izraela?
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.02.2011, 23:01
Jaką koszulkę zaprezentował Mały?;>
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

sportnh napisał(a):Wyświetl post
Bez kitu ktos tu dobrze napisal. Skoro Melikson juz jest Polakiem JESTEM PEWIEN, ze to tylko kwestia czasu az zaraz sie pojawi (w Internecie) temat jego gry w reprezentacji Polski. 100%. Chociaz nie wiem jak to teraz wyglada, skoro ma rozegrany 1 mecz w reprezentacji Izraela?
Nie może grać w naszej kadrze.
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Dziekujemy za to piekne zwyciestwo
Patryk miszal miszal i w koncu wymiszal !!

NO TO JUTRO WSZYSCY PO KARNETY
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Ten mecz przypomniał mi pierwszy mecz Skorży z Zagłębiem na wyjeździe. Też ładnie graliśmy i było 1:0 dla nas. Pierwszy mecz po przerwie i gra wyglądała na poukładaną. Bardzo mnie to cieszy. Moim zdaniem Genkov zagrał słabo ale absolutnie go nie skreślam, mam nadzieję, że zacznie strzelać. Moim zdaniem nerwowo też Jaliens, ale warunki były dla niektórych na pewno ekstremalne (w Holandii raczej nie grał w takich warunkach) więc nie ma co rozpamiętywać drobnych wpadek. Oby tak dalej, bo jak przyjdzie zgranie to może być naprawdę fajnie. Melikson, super gość, ale ktoś musi mu się pokazywać żeby z nim klepke zagrać.

Obstawiałem 1:0 dla Wisły i tu trafiłem, ale spodziewałem się kopaniny i w tym momencie ciesze się że się pomyliłem
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Baala Melikson na pewno będzie gwiazdął ....a ja nie mogę ale odlot
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 25.02.2011, 23:04
Na Reymonta to raczej specjalnie już nikt nawet nie pojedzie po remis tylko po najmniejszy wymiar kary , bo dwie drużyny , który niby miały nas zepchnąć na czwarte miejsce to jakoś im granie nie wychodzi . Nie wiem jak wy , ale remis pasiaków z legionistami uznaję za dobry prognostyk , że Legia gra jak Wisła za Skorży piłka do lepszego pierwszego napastnika . Lech to gra w tej chwili wapno .
Odpowiedz cytując
szczepans21
Senior Member

Od: 05.2007

Pruszcz Gdański miał Małecki na koszulce.
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie Melikson numer jeden dziś, a poza tym pozytywnie zaskoczył mnie Wilk, wytrzymał presję bycia kapitanem i zagrał bardzo dobrze.
To Ty bez urazy chyba od tej rundy oglądasz mecze Wisły? Wilk mógł zaskakiwać pół roku temu gdy godnie zastąpił Sobola. Dziś to chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości , że zawodnikiem od Radka gorszym nie jest - Sobol co najwyżej może górować doświadczeniem.
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Stary 25.02.2011, 23:05
leszekm_ napisał(a):Wyświetl post
Nie może grać w naszej kadrze.
Na jakiej podstawie to napisałeś ? ... w myśl nowych przepisów może.
Maor zagrał jeden towarzyski mecz. Sam zawodnik wypowiadał się, że liczy na to iż go trener kadry Izraela dostrzeże na polskich boiskach.
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.02.2011, 23:07
Sivakov jest dobry ,ale spodziewałem się więcej. xD
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Stary 25.02.2011, 23:07
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Na jakiej podstawie to napisałeś ? ... w myśl nowych przepisów może.
Maor zagrał jeden towarzyski mecz.
Nie może. Pewne info. Niestety albo stety, jak kto woli.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów