The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
bestfan
Junior Member

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2011, 20:56
Mi na razie brakuje długiego rozgrywania piłką, za dużo nerwowości i za bardzo próbują prostymi rozwiązaniami typu długie podanie. Bardzo niepewnie w obronie jak do tej pory.
Wisła Mistrz !!
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.02.2011, 20:57
Po pierwszej połowie na plus:
-Momentami genialne podania, rozegranie
-Melikson (to że on u nas jest to cud chyba), dobrze też Kju Jalins i Pareiko
-Skrzydła dobrze funkcjonują
Na minus:
-Chavez (mam nadzieje ze to tylko zly dzien)
-Stałe fragmenty gry (za równo my fatalnie wykonujemy jak i słabo bronimy)

i słaby sedzia.
wygramy
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.02.2011, 20:57
Jednak jak karny jest ewidentny to nawet z perspektywy TV widac od razu i nie trzeba powtorek tylko ten patałach nie widzial.
Sytuacje są, trzeba cos wcisnąc.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 25.02.2011, 20:58
A więc tak...
Melikson - klasa sama w sobie, takiego gracze szukaliśmy od lat, obok niego Kirm i Wilk najlepsi
Pozostali nowi średnio. Zaskakuje mnie Q, gośc z takim doświadczeniem a proste błędy w ustawieniu i złe rozegranie piłki przeplata z dobrymi interwencjami. Shivakov średnio, w odbiorze ok ale w ofensywie niewidoczny. Pereiko solidny bramkarz, Genkov średnio, widac że mocno stoi na nogach, jest zwrotny, i dobrze gra w powietrzu ale brak mu podan
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.02.2011, 20:58
Optymistycznie. Nie spodziewalem się, że pojedziemy i zamieciemy, wpakujemy worek goli.
Natomiast gra jest budująca. Jest rozegranie, chyba żadnej dzidy do przodu nie było. Trochę słabiej w obronie, ale jest to do poprawy, ta formacja zgrywa się najdłużej. Ogólnie nawet jak nie wygramy to poprawa jest znaczna.
Przydałoby się jednak dłużej pograć piłką. Zobaczymy jak druga połowa.
..
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 25.02.2011, 20:59
Ten pomysł ziomka z Izraela by zaśpiewać Maorowi tą piosenkę wydaje się coraz realniejszy ... wiem, wiem, że nie powinno się oceniać kolesia po 45 minutach. Ale taka gra nie może być przypadkiem. Brawo Stan !
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.02.2011, 21:00
Dlaczego Paljić kiedy gramy w defensywie nie gra w linii z resztą obrony , tylko jest wyżej a przez to Chavez musi walczyć na boku z szybkim skrzydłowym Arki i przez to właśnie jest zagrożenie naszej bramki ponieważ w środku zostają tylko Kew i Cikos ,oraz nieraz jeden z środkowych pomocników. Tak grać nie można bo to się zemści , oczywiście Paljić cały czas tak nie gra ale było kilka przypadków kiedy nie zdążył wrócić przez co Osman musiał schodzić do linii i miał problemy...
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.02.2011, 21:01
Troszkę słabo w obronie prezentujemy ale to przerabialiśmy już w tamtej rundzie czyli potrzeba czasu
Murawa chyba jednak nie jest najlepsza bo wszyscy się ślizgają. Dobra gra Maora, Kirm w swoim stylu w słupek
Licze na to że coś ukłujemy w drugiej i 3pkt będą nasze
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 25.02.2011, 21:01
Melikson super
Jaliens i Pareiko dobrze, to co mieli to dali rade
Genkow nie byl za bardzo przy pilce nic nie mozna powiedziec
Sivakow dla mnie b.slaby!! to jest pilkarz z SERIE A? gosc pomylil pilke nozna i chód sportowy..
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.02.2011, 21:02
Widac pomysł na gre,widac ze ci zawodnicy wiedzą co maja zagrac

To naprawde kluczowe dla przyszlosci i tego jak Maaskant wplynał na gre Wisly.

Melikson....uhuhhhuuu....kogos my to znalezli....and the Oskar going to....Stan Valckx.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Właśnie miałem napisać to, co fanfan, najeżdżacie na Chaveza, może faktycznie nie gra dzisiaj jak profesor, ale musi wchodzić w miejsce Paljica, który zapomina się cofać.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ogólnie połówka budująca, tylko bramki brakuje. In minus niestety wyróżnia się Pajlic, za dużo błędów w ustawieniu, właściwie wszystkie groźne akcje Arki szły po jego stronie. Jaliens i Chavez również bez rewelacji (jednak i tu sporo winy Pajlica, którego błędy często musiał naprawiać Chavez), jednak myślę, że to kwestia zgrania i tzw. pierwsze koty za płoty
Melikson - olbrzymie brawa za te 45 min, budująca postawa póki co
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

3 pkt. muszą być nasze. Stadionik całkiem spoko
Odpowiedz cytując
jaszczur90
Senior Member

Stary 25.02.2011, 21:03
Ahh Ci specjaliści forumowi co zjedli rozum na trenerce drużyn
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Q - nie jest nauczony gry w takim mrozie i na takiej murawie więc się nie dziwie....

Wisła ma straszną szanse żeby to wygrać , ale boczni obrońcy są potrzebni jak cholera Cikos wyprowadza za długo piłke Chavez JEEB uj wie gdzie ;/

Mały by zaczął czasem myśleć , ale podobają mi się jego rajdy.

Trzeba strzelić jak najszybciej bramkę bo Widać że Śledzi kontry są groźne a przy naszych bocznych obrońcach nie wygląda to za ciekawie.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

W meczach jesiennych Chavez najslabiej zagral z Polonia kiedy pogoda byla podobna jak dzisiaj. Jednak powinien Kowalski wystapic bo Honduranin nie jest przystosowany do takich warunkow.
Sedzia - bez komentarza.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

sportnh napisał(a):Wyświetl post
Sivakow dla mnie b.slaby!! to jest pilkarz z SERIE A? gosc pomylil pilke nozna i chód sportowy..
Tu się zgodze. Widać, że rok nie gral. Nawet jeśli trenował w Serie A. W Serie A trenował i Matusiak.
..
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Z ostatnimi postami zgadzam się całkowicie. Sivakov moze się rozwinie po kilku meczach ale fatalna gra Kirma niepasująca całkowicie do tej drużyny, do drużyny dynamicznej odmienionej, Kirm wszystko spowalnia, przekładając na prawą nogę jego dośrodkowania są bezproduktywne, potrzeba według mnie innego piłkarza na tą pozycję, bardziej kreatywnego
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.02.2011, 21:04
Okazje były, mam nadzieję, że w drugiej połówce też będą i coś z nich wpadnie. Melikson super Nikt nic nie mówi o naszym bramkarzu, facet wydaje się faktycznie boiskowym wyjadaczem. Trzeba nam czasu na zgranie i wzajemne dotarcie.
What's new?

Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

hehe wiedziałem, że wszyscy szybko zapomną, jakiego wyznania jest Maor a z tym śpiewaniem piosenek na jego cześć to faktycznie troszkę za wcześnie, ale kto wie, kto wie
Powód: ups sory :)
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 25.02.2011 o godz. 21:06.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Arka zagrywa wszystkie piłki na dobieg za plecy naszych obrońców. Pierwszy raz w takim zestawieniu, zmarznięta murawa. Trzeba być skoncentrowanym. Sytuacje są, trzeba coś strzelić w drugiej połowie.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 25.02.2011, 21:05
no no no, ja również muszę przyznać, iż ten Melikson robi na mnie duże wrażenie. Rzadko spotykane u nas przyjęcia piłki, sposób uwolnienia się od rywala, niezły przegląd pola, branie ciężaru gry na siebie. Brawo, oby tak dalej, mam nadzieję, że jego gwiazda nie zgaśnie w następnych meczach. Mówicie o Cikosu, że nie trafił setki, lecz to Kirm powinien teraz zapewnić nam prowadzenie. Póki co niewidoczny Genkow, chociaż w pierwszej sytuacji zachował się bardzo dobrze. Siwakow póki co przeciętnie. Jaliens w porządku. Pereiko solidnie i pewnie. To tak krótko w kontekście naszych nowych nabytków. Ale nic nie da nam zadowolenie z gry Maora jeżeli nie wywieziemy stąd 3 pkt.
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Stary 25.02.2011, 21:05
Czy kogos tez tak wqr.via to jak Kirm ma wolna droge do bramki i goscia juz za swoimi plecami a zawraca sobie ZA KAZDYM RAZEM na prawa noge i tylko spowalnia.. dramat... mecz do wygrania, 3 pkt musza byc nasze
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.02.2011, 21:07
Wasiu napisał(a):Wyświetl post
jednak powinien Kowalski wystapic.
nie mów nic więcej, proszę.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
hehe wiedziałem, że wszyscy szybko zapomną, jakiego wyznania jest Maor a z tym śpiewaniem piosenek na jego cześć to faktycznie troszkę za wcześnie, ale kto wie, kto wie
o jakie piosenki chodzi?
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

ja pier... już powinno być 2:0 do przerwy i byłby spokój gdyby Kirm trafił do pustej ( a powinien) i Cikos się nie przypalał tylko dołożył nogę z woleja. Mam nadzieje, że Arka w drugiej połowie siądzie kondycyjnie i im 2 brameczki zapodamy.
W moim odczuciu w ataku u nas jest nieźle zwłaszcza co ich tam Melikson robi jak pachołki to się ręce same do braw zbierają. Za to boki obrony to Pajic w defensywie dramat a Cikos poprawnie, za to w rozegraniu często nie wie co zrobić i wali babola do przodu prawą albo lewą nogą i jest strata!
Poza tym mimo skomasowanej defensywy Arki są sytuacje, jest dobre rozegranie tylko trzeba wykończyć akcje.
Oby w 2. połowie coś nasi strzelili.
Odpowiedz cytując
vaazon
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 25.02.2011, 21:08
Edłardo Da Sylwia napisał(a):Wyświetl post
Ten pomysł ziomka z Izraela by zaśpiewać Maorowi tą piosenkę wydaje się coraz realniejszy
Link proszę
Cytat:
Dlaczego Paljić kiedy gramy w defensywie nie gra w linii z resztą obrony
Bo nie jest obrońcą.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Jestem optymistą co do przyszłych meczów. Widać że powstaje świetna drużyna. Taki gracz jak Melikson może być zawodnikiem pokroju Szymkowiaka a nawet lepszym. Stan i Maskant jeśli zostaną na dłużej mogą nam stworzyć drużynę naszych marzeń.
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

dajcie jakis link do mecz. z gory thx
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.02.2011, 21:09
sportnh napisał(a):Wyświetl post
Czy kogos tez tak wqr.via to jak Kirm ma wolna droge do bramki i goscia juz za swoimi plecami a zawraca sobie ZA KAZDYM RAZEM na prawa noge i tylko spowalnia.. dramat... mecz do wygrania, 3 pkt musza byc nasze
Wszyscy krytykują Łobodzińskiego za jego zwód w prawo a Kirm to co Święta krowa !! Dramat to jest z jego strony, nie lubię w ogóle jego stylu ;/ który według mnie całkowicie nie pasuje do Wisły, na tej pozycji potrzeba osoby kreatywnej niczym Melikoson czy Ronaldo w Realu, który zrobi przewagę, a Kirm zamiast zrobić przewagę robi przewagę ale w obronie spowalniając grę ;/
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź