The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
przemo
Senior Member

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.02.2011, 12:23
Ja tam nie rozumiem tej całej kłótni o to kto jest lepszy, kto popularniejszy itd..To przecież jasne że Wisła. Tak samo nie rozumiem tej napinki wśród kibiców Wisły o to żeby Amice szło jak najgorzej w pucharach. Nasze pobożne życzenia i tak nic nie dadzą a jedynie się zakwasów na mózgach dorobimy od myślenia o tym. Chyba że ktoś organizuje zrzutę dla jakiegoś anonimowego pana Ahmeda który pojedzie się "rozerwać" do Poznania, to inna sprawa

Co do dzisiejszego meczu proponuje zasiąść przed tv oglądnąć, jak wygrają to wypić trzeba jedno piwo więcej na pocieszenie, jak przegrają to można wypić jedno więcej dla humoru, a jak będzie remis to tez wypić to jedno piwo więcej żeby się nie zmarnowało
Ostatnio edytowane przez przemo : 17.02.2011 o godz. 12:26.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.02.2011, 12:35
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieje że Braga szybko znokautuje dziś kuchenkorza, tyle w temacie
Moim zdaniem będzie im cholernie ciężko zważywszy na kilka aspektów:
- grają na prawdziwym kartoflisku, gdzie umiejętności techniczne kompletnie się nie liczą
- będzie przez cały mecz temperatura na minusie (lekkim, ale zawsze) do czego piłkarze Bragi nie są przyzwyczajeni
- możliwe, że w czasie meczu będzie padał śnieg co tylko pogorszy sprawę
- mecz będzie kopaniną, w której sędziowie mogą pozwalać na więcej ze względu na taką, a nie inną pogodę
- Braga nie radziła sobie za dobrze w Doniecku, gdzie przegrali z nimi 0-2 w grudniu ubiegłego roku, choć nie było tam śniegu, a jedynie mróz

Stawiam, że Amica wygra 2-0.

Za trochę ponad 6 godzin mecz. Już widzę jak gracze Bragi robią aniołki na śniegu
http://kamera2012.eu/poznan2/
http://kamera2012.eu/poznan1/
Ostatnio edytowane przez emj10 : 17.02.2011 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 17.02.2011, 13:36
W ogole czemu porownywac cos, czego nie da sie porownac? Przeciez rozgrywki wygladaja zupelnie inaczej. Faktem niezaprzeczalnym jest to, ze Lech w ostatnich kilku latach prezentuje najlepszy futbol w Polsce na szczeblu miedzynarodowym, wyniki mowia same za siebie. Wydaje mi sie, ze dzisiaj tez maja olbrzymia szanse na korzystny rezultat.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.02.2011, 13:52
Jak czytam o tych szansach Lecha na awans to sobie przypominam starą zabawę z dzieciństwa a było to jakoś tak:
"Baloniku mój malutki rośnij rośnij okrąglutki. Balon rośnie że aż strach..."
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.02.2011, 14:08
Czyli z góry są na straconej pozycji? A co tam, za 7 godzin wątpliwości zostaną częściowo rozwiane.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.02.2011, 14:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Czyli z góry są na straconej pozycji? A co tam, za 7 godzin wątpliwości zostaną częściowo rozwiane.
Pocytaj sobie dzisiejsze tytuły artykułów w portalach sportowych to może zrozumiesz o co mi chodzi
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 17.02.2011, 14:55
śnieg jest za Lechem

a co tam,niech sobie przejdą Bragę a w lidze wszystko w cipe
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2011, 15:07
Ogólnie rzecz biorąc to drużyny z tej z tej części europy nie lezą polskim zespołom. Oby dziś nie było inaczej.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 15:18
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie rzecz biorąc to drużyny z tej z tej części europy nie lezą polskim zespołom.
dokładnie,pamiętam nasz mecz z Vittorią Guimaraes która była na ostatnim miejscu w lidze Portugalskiej a mimo to wygrała zdecydowanie w dwumeczu.Dziś jednak warunki atmosferyczne przemawiaja za Lechem.Myśle że wygrają 2-1
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 17.02.2011, 15:23
http://sport.interia.pl/euro-2012/ne...orazka,1598415

http://www.lechpoznan.net/news-7805.html

Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 17.02.2011 o godz. 15:25.
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.02.2011, 15:30
Mogli by taka sama fotke zrobic z naszego meczu.
Ci goście z uefa , to są idioci , a im trafił się na dodatek człowiek z wysp...
Przypomniało mi się jak ....eczki z Lazio na czele z ....eczką uefowską robiły problemy przed rewanżowym meczem.

Dzisiejszym mecz oglądam na pełnym luzie.
Z każdego rezultatu będzie można wyciągnąć jakieś pozytywy
Jak przejdą , to się zachlastają grą w lidze , PP i LE. Za cienka kadra.

Na marginesie:
Wpisałem sobie z ciekawosci nazwisko tego dlegata z meczu Wisła Lazio i co mi wyszło"

Cytat:
Pracownicy KP Legia nie mieli łatwego życia, od kiedy w Warszawie pojawił się delegat UEFA na mecz Legia-Olimpi, Norweg Trygve Borno. Urzędnik z europejskiej federacji piłkarskiej krok po kroku sprawdzał wszystkie szczegóły organizacji meczu, od strojów zawodników poczynając, na wejściach dla fotoreporterów i dziennikarzy kończąc. Doszło do tego, że trener Jan Urban paradował wokół ławki rezerwowych wystrojony niczym robotnik drogowy lub ufoludek - w zieloną, odblaskową, treningową pałatkę.

Delegat uznał bowiem, że w normalnym stroju szkoleniowiec niczym nie różni się od grających w biało-czarnym zestawieniu kolorystycznym legionistów.

Nietęgą minę musiał mieć dyrektor sportowy Mirosław Trzeciak, który dowiedział się, że nie wejdzie na płytę boiska. Nie miał odpowiedniego identyfikatora, więc został wyproszony na trybuny.
kosmici , normalnie kosmici
Ciekawe czy ten nasz rodzimy od czerwonej pięści już został zatrudniony w centrali.
Ostatnio edytowane przez Mareq : 17.02.2011 o godz. 15:42.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 17.02.2011, 15:34
Chyba postawię jakieś drobne na Bragę. Coś mi mówi, że Amikowcy sztycha nie zrobią w tym dwumeczu.
..
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 17.02.2011, 15:38
Można śmiać się z poznaniaków, ale te uwagi odnośnie ich stadionu i sposobu kibicowania (tłok, "wolne stanie" itp.) prędzej czy później trafią także w nas. Nie muszę chyba nikomu mówić, dokąd to zmierza...

A tak w ogóle, to chciałbym, żeby dzisiaj był remis 2:2. Wynik ten daje nadzieje Lechowi na rewanż, więc na pewno byłaby wielka spina i trochę odpuściliby sobie ligę. Później niech dostaną w dupę nawet 5:0. My patrzmy tylko na to, żeby jak najwięcej wycisnąć z ich "sukcesów".
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 17.02.2011, 18:26
Coz, ja sie nie smieje.

Moim zdaniem Lech przejedzie delikatnie po Bradze i zagra jeszcze dwa spotkania.

Patrzac chlodnym okiem, mysle ze to wlasnie Amica jest faworytem

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2011, 18:42
Slusarski - jaki awans sportowy
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 17.02.2011, 18:43
hahaha nie no muszę, jak usłyszałem jak przestawiali na tv4 gości, Juskowiak i "polski Murinho" haha, ładne jaja, ja z całego serca jak zawsze kibicuję przyjezdnym, mam nadzieje że dziś Portugalczycy wywiozą dobry wynik, najlepiej 0-2, może być trudno, ale musi być dobrze dziś tak naprawdę wyjdzie praca Bakero w kuchenkorzu, bo na jesieni jechał sobie jeszcze na wózku Zielińskiego.
Ostatnio edytowane przez gromaders : 17.02.2011 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 17.02.2011, 18:44
Skład Lecha: Krzysztof Kotorowski - Marcin Kikut, Bartosz Bosacki, Manuel Arboleda, Seweryn Gancarczyk - Ivan Djurdjević, Siergiej Kriwiec - Jakub Wilk, Semir Stilić, Bartosz Ślusarski - Artjoms Rudnevs.

Moim zdaniem, pompowano balon przez 3 miesiące i dzisiaj on bardzo boleśnie pęknie. Lechowi źle nie życzę, bo sytuacja polskich drużyn w europejskich pucharach jest tak dramatyczna, że każdy punkcik do rankingu jest niezwykle ważny.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.02.2011, 18:51
Dobra juz nie swirujcie z tysiacem komentarzy odnosnie tego meczu. Ostrzegam ze temat jest jak zwykle pod nadzorem i podniecacze (obojetne w ktora strone) odczuja konsekwencje przynajmniej do rewanzu.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Telus
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 17.02.2011, 19:05
poprawione.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.02.2011, 19:05
Nie widze pilki :/
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 17.02.2011, 19:06
Telus napisał(a):Wyświetl post
czemu tylu kibicow ma odblaskowe kamizelki, wie ktos? wybaczcie to pytanie
Specjalna dedykacja kibiców Lecha dla UEFA jeżeli chodzi o bezpieczeństwo na stadionie.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 17.02.2011, 19:10
Na tym pastwisku to i Liverpool będzie miał problemy.
Niestety, śnieg i ta "murawa" jest po stronie słabszych technicznie i taka Braga za dużo poszaleć nie może. Potykają się o własne nogi, mnóstwo przypadkowych zagrań, nic skonstruowanego, coś jak walka dziewczyn w kisielu. Oby coś jednak wcisnęli i oby strzał na pałę ala Rudnevs przytrafił się jednemu z piłkarzu Bragi. Co włączę na ich mecz w pucharach to zawieruchy i bagno na murawie.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 17.02.2011 o godz. 19:16.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.02.2011, 19:15
Patrząc na scenerię to racje mieli dziennikarze z Portugalii, że Poznań leży gdzieś na Ukrainie. Boisko kartoflisko, przysypane śniegiem nawet kibice w ruskich czapach.
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 17.02.2011, 19:20
A ja jestem za przegraną Lecha. Mam już dość przeglądania serwisów z tym jaki to Lech jest zajebisty i ciągłe och ach. Ich wygrane tylko bardziej promują ich w Polsce co z pewnością nie jest dobre dla Wisły. Kibicować mogę z nimi ale reprezentacji i na tym koniec.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 17.02.2011, 19:22
Ja się pytam po co mamy podgrzewane murawy jak nawet na taki mecz nie są w stanie doprowadzić boiska do należytego stanu.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 17.02.2011, 19:24
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ja się pytam po co mamy podgrzewane murawy jak nawet na taki mecz nie są w stanie doprowadzić boiska do należytego stanu.
Może to celowe?

A tak na serio, to myślę, że +4 stopnie przy ziemi, to trochę mało, aby tak szybko śnieg stopniał. Powinni to znacznie wcześniej włączyć.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 17.02.2011, 19:27
Co im tak wzrosla odleglosc trybun za bramkami?Kiedys byli bliziutko a teraz nie dosc ze dalej to im jescze płot walneli
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 17.02.2011, 19:29
Może i ten mecz dałoby się oglądać, gdyby było widać piłkę, szczególnie pod polem karnym Lecha.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.02.2011, 19:30
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nie widze pilki :/
trzeba byc mozgiem z UEFA zeby nakazac grac pomaranczowa pilka na w 75% zielonej murawie
kiedys byly uniwersalne zolte pilki i bylo git
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 17.02.2011, 19:39
Jak wyłączyć Romana?
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów