|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
![]() nbp : http://pl.wikipedia.org/wiki/Zanzibar Wpisałem 'czerwone gerezy' i w jednym z linków była odpowiedź ![]() pozdro
Ostatnio edytowane przez Al_29 : 15.02.2011 o godz. 22:03.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
Skąd wiedziałeś ? Nie mów że wkleiłeś ten opis na google i Ci wyskoczyło rozwiązanie konkursu ;-) Dzięki wielkie, zaznaczyłem tę wysepkę. Czytając regulamin konkursu miałem już pewne podejrzenia: (...) Każdy uczestnik wyjazdu w momencie wygrania nagrody, jest zobowiązany do zaszczepienia się przeciwko żółtej febrze. No a owa choroba występuje w środkowej afryce i na północy ameryki południowej. Dzięki wielkei !! |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Polecam książkę Marian Zacharski wbrew regułom, zdecydowanie lepiej odzwierciedlała prace Zacharskiego. ![]()
Nawet kłamać trzeba umieć. Można się tego uczyć od „cyngli” „Gazety Wyborczej”. Jak oni pięknie potrafią rzucić pomówienie czy insynuację w sposób chroniący przed odpowiedzialnością cywilną! Używając niejasnych określeń w stylu „faszyzujący”, „oskarżany o…” i temu podobnych.......
Rafał Ziemkiewicz. http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/0...t-kazdy-widzi/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Gdzie na rynku można dzisiaj przy piwku ogladnac mecz LM?
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest gdzies w necie 'mapka' trybyn nowego stadionu ? Tzn w ktorym miejscu znajduje sie np rzad XX miejsce 11 ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Hanys
Offline |
|
|
Reklama była w TV, reklamowali gazetę (1 gazeta), z gazetą film Psy.
Gazeta nazywała się jakoś Kino polskie? Czy może ktoś napisać jakieś szczegóły o tej reklamie, a raczej gazecie. Jaki był tytuł, jakaś strona www tej gazety? ![]()
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Nero a nie była to tylko seria o nazwie 'mocne polskie kino'?
http://www.inbook.pl/product/show/59...lmy-sensacyjne Mogę się mylić ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Jeśli mogę doradzić to zdecydowanie poszukaj mieszkania, które ogrzewane jest z MPEC i jest wyposażone w instalację centralnej wody użytkowej także z MPEC. Z doświadczenia Ci podpowiem, że średni koszt GJ ( gigadżul) zawsze waha się w granicach +/- 50 zł a cena m3 ciepłej wody to ok. 18-22 zł/m3. Dla porównania przy posiadaniu przez blok własnej kotłowni koszty za GJ potrafią dochodzić do 80 zł/GJ oraz 35-40 zł/m3 za ciepłą wodę. Mój ranking zatem jest taki: 1 miejsce - centr. ogrzew. i ciepła woda z MPEC 2 miejsce - własna kotłownia osiedlowa lub dla bloku 3 miejsce - piece 2-funkcyjne. Oczywiście jest to tylko moje zdanie ![]()
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 16.02.2011 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Jeśli chodzi o kuriera to przynosi tel i umowę do podpisania wraz z potwierdzeniem odbioru. Te dokumenty są traktowane jako dowód zakupu, który dołączasz do karty gwarancyjnej. Nie miałem nigdy problemów z reklamowaniem tel. w razie potrzeb. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
@ Adam - dzięki za odpowiedź. Tylko że ja bym brał mixa , jakiegoś pelikana albo dziobaka innego. i kuźwa nie wiem co wybrać...
era - 6 lat robili mnie w ciula na abonamencie, więc już tam nigdy nie wrócę play - jestem od dwóch lat w mixturze, i wiem że oprócz wielu telefonów nic nie mają ciekawego, bo ten ' stan darmowy w play ' tyczy się tylko tych którzy kupią sobie starter w kiosku - a jak człowiek podpisuje z nimi umowę - mixture, kupuje teleofon to....smsy ma dalej po 18 groszy a darmowych minut do play czy z wybranym nr. w play NIE MA ! Więc ja pieprzę taki deal pomarańcza - pelikan i pantera po 29 złotych co miesiąc. Jedno daje smsy extra a drugie minuty +1200 min z 1 nr co miesiąc - no właśnie. z wybranym numerem z ? Orange ? Czy z innej sieci może być ? plus - nie rozumiem już ani ich reklam z kabaretem mumio, ani tych tatusiowych, macierzyńskich, plusikowych i bezliku rozmów...Wchodzę w zakładkę bezlik rozmów 30 zł co miesiąc a tu się okazuje że to nie żadna taryfa tylko opcja którą możesz sobie włączyć sms... :|. Więc totalnie nie ogarniam naszego rynku telefonii komórkowych. a chce kupić po prostu do 5/6 stów HTC Wildfire i nie wiem którego dziada wybrać. Zieloną mordę czy zgniłą pomarańczę ? Co radzicie konkretnie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Po co ci brać telefon w Miksie skoro możesz wziązć najtańszy abonament na firmę albo indywidualnie w Plusie a telefon sobie kupić samemu. W abonamencie masz więcej darmowych połączeń i proste rozliczanie. Za 30zł miesięcznie w Plusie masz darmowe minuty na stacjonarne i do plusa. Play też ma dobrą ofertę na abonament ale z internetem mają kiepsko. Miks jest dla dzieci
![]() ![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Nie, mix nie jest dla dzieci. Mix jest dla tych, którzy wiedzą, że abonament ZAWSZE jest droższy od mixa albo od karty.
Utrzymanie wszystkich biur call center, działu technicznego, biura obsługi klienta, serwisów, co miesięczne wysyłanie rachunków do klientów - to wszystko kosztuje. Więc najlepiej dać klientowi darmowe minuty wewnątrz sieci bo płaci za nie operator znacznie niższa stawkę. A Ty cieszysz banana bo masz za friko do plusa. I latasz po znajomych i pytasz ' w czym masz telefon ? w plusie ? a to super, to mam darmowe to pogadamy dzisiaj.. '. Poza tym różnie w życiu może być - a abonament obliguje mnie do CO MIESIĘCZNEGO płacenia abonamentu. Jak nie będę miał tych 30 złotych to co ? Blokują numer i odsetki naliczają. A w mixach podpisujesz umowę na ilość doładowań. W miesiącu możesz w ogóle nie naladować konta. Ba, nawet przez kwartał możesz nie ładować i nikt nie będzie do Ciebie z BOK dzwonił i się upominał. Wiadomo że masz określony czas w którym musisz doładować tel na kwotę wymienioną w umowie. Ale tego nie jestem pewien właśnie, może Wy wiecie ? W playu jak podpisujesz mixa za 10 zł na 30 doładowań ( więc w sumie 300 zł do doładowania ) - to masz na to rok czasu załóżmy. Ale to jest play MIXTURA. A w orange ponoć jest tak, że jak przekroczysz kwotę za którą doładowałeś, to masz droższe smsy i minuty - bo POZA ABONAMENTEM. I właśnie to jest różnica między MIXEM a MIXTURĄ. Chyba.... nie rozumiem tego, a Wy ? a przechodząc do sedna - PO CO MAM BRAĆ ABONAMENT W ORANGE BEZ TELEFONU Ja mam mixture w play jeszcze przez rok, i chce jak najtańszym kosztem mieć nowego HTC. Rozumiecie ? Nie jest dla mnie problem obecnie przynajmniej - co miesiąc ładować konto w orange / plus za 10 zł czy 30 . Będę ładował raz na miesiąc i odkładał będę tę kartę sim. I tak przez rok póki nie skończy mi się play. Po roku nie będę w playu, tylko włożę sobie kartę orange / plus ze 120 złotymi / 360 złotymi na koncie. Rozumiecie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Tylko,że wtedy i tak będziesz musiał ładować konto co miesiąc po 50zł albo po 30zł aby mieć ważność konta
![]() W Plusie w miksie musisz zasilać telefon co miesiąc wybraną kwotą(30 najniższa) co po każdym zasileniu przedłuża ci ważność konta o 30 dni. Więc nie nagromadzisz gotówki na koncie chyba że nie będziesz dzwonił albo bardzo mało Zasilenia mniejsze jak kwota w umowie nie przedłużają ważności konta. Cena przy kwocie 30zł co miesiąc telefon HTC Wildfire kosztuje 369zł przy zasileniu co miesiąc 50zł koszt telefonu to 70zł. A jak bys wziął abonament na osobę prywatną za 29zł to telefon HTC dostaniesz za 500zł. (12mieisęcy) Kup telefon na allegro za 700 zł masz nówke bez simlocka na 24miesięcznej gwarancji ![]() W Orange pewnie podobnie może kwoty nieco inne. PS. Siostra się z miksa szybciutko wyleczyła jak zapłaciła kare 700zł za 2 dniowe opóźnienie doładowania
Ostatnio edytowane przez harimata : 17.02.2011 o godz. 00:39.
![]() Kod:
W czasach powszechnego fałszu, mówienie prawdy jest rewolucyjnym aktem 9 października wywal Tuska do śmietnika !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jak bedzie z karnetami w tej rundzie ?
tzn bedzie mogla wejsc na karnet inna osoba ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ponawiam pytanie z fimlowego
piosenka z filmu Damned united (przeklęta liga) , przedostatnia scena w której spotykają się Brian i Peter nigdzie tego znaleźć nie można :(( |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Hanys
Offline |
|
![]()
|
|
|
Banita
Offline |
|
Doładowanie konta w mixie w plusie za 30 zł przedłuża jego wartość o 30 dni. Ale jak nie wykorzystasz kasy, to przechodzi przecież na następny miesiąc. Więc ładuje rok ( aż mi się skończy umowa w playu ) i mam parę stówek na koncie w plusie do wykorzystania. Tak ? Co do allegro to ze wszystkich HTC WildFire które tam są - tylko 5 sztuk jest rzeczywiście nowych. Reszta to telefony sprzedawane przez serwisy gsm....a wiadomo że dla nich nowa płyta głowna i założenie obudowy z folią to nie problem.. === era - 6 lat robili mnie w ciula na abonamencie, więc już tam nigdy nie wrócę play - jestem od dwóch lat w mixturze, i wiem że oprócz wielu telefonów nic nie mają ciekawego, bo ten ' stan darmowy w play ' tyczy się tylko tych którzy kupią sobie starter w kiosku - a jak człowiek podpisuje z nimi umowę - mixture, kupuje teleofon to....smsy ma dalej po 18 groszy a darmowych minut do play czy z wybranym nr. w play NIE MA ! Więc ja pieprzę taki deal pomarańcza - pelikan i pantera po 29 złotych co miesiąc. Jedno daje smsy extra a drugie minuty +1200 min z 1 nr co miesiąc - no właśnie. z wybranym numerem z ? Orange ? Czy z innej sieci może być ? plus - nie rozumiem już ani ich reklam z kabaretem mumio, ani tych tatusiowych, macierzyńskich, plusikowych i bezliku rozmów...Wchodzę w zakładkę bezlik rozmów 30 zł co miesiąc a tu się okazuje że to nie żadna taryfa tylko opcja którą możesz sobie włączyć sms... :|. Więc totalnie nie ogarniam naszego rynku telefonii komórkowych. a chce kupić po prostu do 5/6 stów HTC Wildfire i nie wiem którego dziada wybrać. Zieloną mordę czy zgniłą pomarańczę ? Co radzicie konkretnie ? i pytanie zagadka....jaka jest różnica między konkretnymi taryfami w plusie, bo na stronie miną godziny niż człowiek to odgrzebie, a ich wyszukiwarka o kant dupy rozbić: ![]() Powód: foto + charakterystyka operatorow ;D
Ostatnio edytowane przez nbp : 17.02.2011 o godz. 10:46.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
TO!
wielkie ale to wielkie dzięki ![]() ile ja się tego naszukałem |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Na przyszłośc drobna porada- wrzuć w google słowa piosenki i słowo lyrics po spacji. Działa bez pudła. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
działa (sam tak robię) tyle , że słowa z głowy mi wyleciały, a tego fragmentu filmu nie mogłem znaleźć na popularnych serwisach filmowych, bo wszystko pokasowane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
nbp - przejdź się do byle centrum handlowego, masz w nich punkty każdego operatora i pogadaj z nimi czego oczekujesz i co Ci proponują. Potem zadzwoń do nich na infolinie i powiedz że chciałbyś zerwać umowę z Erą i myślisz czy by do nich nie przejść i co Ci proponują. Potem zaczynasz zwykłe negocjacje
typu ooo tak? A Orange mi zapropnował tyle i tyle. I oni się będą o Ciebie bić Przerabiałem to przy przedłużaniu umowy.![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|