The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spinna
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 19:28
wideo z prezentacji Kew Jaliensa:
http://kiks.tv/2011/01/kew-jaliens-zaprezentowany/
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.01.2011, 19:32
http://www.malopolskatv.pl/chce-byc-mistrzem-polski/ - To co Kew miał do powiedzenia
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2011, 19:48
Co wy macie z tymi 33 latami? Kew ma 32 lata.
Już tu jeden "inteligent" się wypowiadał że nawet jakby się w grudniu urodził to i tak by miał 33 lata, ale nie podejrzewam że inni na tym forum również mają takie zwichrowane poglądy, więc nie powtarzajcie takich błędnych informacji.
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 27.01.2011, 20:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
no ale Garguła z Jirsakiem nie zachwycają od dłuższego czasu,do takiego Kulawika,Czerwca czy Szymka z dawnych lat to im daaaaleko.Potrzeba świeżej krwi w tej formacji uważam.
mogą sprzedać któregoś pomocnika
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.01.2011, 21:27
Na miejscu Stana bym się nie śpieszył z napastnikiem i lewym obrońcą. Pozyskałbym tylko bramkarza. Chyba że by była jakaś mega okazja. Prawda jest taka, że jak jakimś cudem udałoby się zdobyć mistrzostwo to Cupiał będzie bardziej skory do wydatków i napewno udałoby się pozyskać dużo lepszych piłkarzy na te pozycje niż to jest możliwe teraz.

oczywiście mówię poza transferami Melixonaa, Sivakova i Genkova
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 27.01.2011 o godz. 21:36.
Odpowiedz cytując
gentile
Banita

Od: 12.2010

Stary 27.01.2011, 21:33
Ja jestem oczarowany Riosem. Myślę, że śmiało można zapłacić za niego te ponad milion Euro. Na pewno szybko ten wydatek się zwróci. Facet kręci przeciwnikami aż miło. To jest zupełnie inna półka. Worek z jego bramkami się otworzy i spokojnie te 2-3 bramki na wiosnę zaliczy.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 27.01.2011, 21:42
gentile napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem oczarowany Riosem. Myślę, że śmiało można zapłacić za niego te ponad milion Euro. Na pewno szybko ten wydatek się zwróci. Facet kręci przeciwnikami aż miło. To jest zupełnie inna półka. Worek z jego bramkami się otworzy i spokojnie te 2-3 bramki na wiosnę zaliczy.
To raczej siatka biodegradowalna z Kefirka jak 2-3 bramki.

Jak coś pokaże na wiosnę, to można się postarać o wykupienie, ale na dzień dzisiejszy milion euro to kpina.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Czemu nie ma mowy o kupieniu bocznych obrońców? Na tą chwilę na tych pozycjach mamy największe braki. Kolejny środkowy pomocnik (Sivakov) nie jest potrzebny, skoro mamy Sobolewskiego, Wilka, Jirsaka, Gargułę i prawdopodobnie Meliksona. Prędzej powinniśmy kupić typowego skrzydłowego.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

gentile napisał(a):Wyświetl post
2-3 bramki jak na napastnika za ponad milion euro to naprawdę pokaźny worek
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 21:54
To zdanie wypowiedziane przez Maaskanta, który ponagla Valckxa, żeby szukał bramkarza, to nie świadczy zbyt dobrze o naszym obecnym numerze 1 - Jovaniciu... Miejmy nadzieję, że bramkarz zostanie sprowadzony jak najszybciej, nie przed zamknięciem okna transferowego bo to nic nie da. Bramkarz to specyficzna pozycja na boisku, wydawało by się że nie potrzebuje zgrania z resztą drużyny, a każdy wie jak ważne są relacje bramkarza z całą linią defensywną... Mam nadzieję, że Valckx weźmie to pod uwagę i ściągnie bramkarza w trymiga, bo obecny bramkarz nie ma pojęcia o grze na przedpolu i grze nogami, czy wychodzeniu do górnych piłek... Reasumując, jak nie znajdziemy bramkarza dobrej klasy jak najszybciej, to będzie lipa...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 21:55
KOALIK napisał(a):Wyświetl post
Czemu nie ma mowy o kupieniu bocznych obrońców? Na tą chwilę na tych pozycjach mamy największe braki. Kolejny środkowy pomocnik (Sivakov) nie jest potrzebny, skoro mamy Sobolewskiego, Wilka, Jirsaka, Gargułę i prawdopodobnie Meliksona. Prędzej powinniśmy kupić typowego skrzydłowego.
Wpierw to zajmijmy się tymi, którzy będą odpowiedzialni za prowadzenie gry. Następnym elementem będzie obrona. Narazie będzie Kew Jaliens, który będzie sterował linią obrony, a latem dokupi się jakichś piłkarzy na skrzydła w obronie.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 27.01.2011, 22:03
Wiem,że co nagle to po diable, wiem, że nie jesteśmy Realem czy Barceloną i nie wszyscy drżą na samą myśl, że mogli by u nas grać, wiem, że kasę łatwo wydać ale zegarek tyka i początek ligi zbliża się a jak się nie zgramy w Hiszpanii to gdzie ? Na sztucznej trawie w Skotnikach?

Nie podoba mi się ta sytuacja i to bardzo
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2011, 22:08
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Wiem,że co nagle to po diable, wiem, że nie jesteśmy Realem czy Barceloną i nie wszyscy drżą na samą myśl, że mogli by u nas grać, wiem, że kasę łatwo wydać ale zegarek tyka i początek ligi zbliża się a jak się nie zgramy w Hiszpanii to gdzie ? Na sztucznej trawie w Skotnikach?

Nie podoba mi się ta sytuacja i to bardzo
Może w Turcji?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 27.01.2011, 22:13
emjot napisał(a):Wyświetl post
nic nie będzie
nikogo nie będzie
będzie za to KONONOWICZ
Kolega jak zwykle konstruktywnie i na temat. Cóż, nie sieją takich, to wiadomo...

Nasza obecna kadra pokazała dziś klasę, więc po co nam wzmocnienia?
Mamy napastnika w typie Riosa - Żurawskiego, i napastnika w typie Żurawskiego - Riosa. Po co nam trzeci?
Z bramkarzem też bym się nie śpieszył, w końcu to taka nasza tradycja że trzeba przetestować czterdziestu żeby zatrudnić jednego ogórka, a potem reset.

Jest super.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
krkgiba
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 27.01.2011, 22:16
wolfy - płaczesz w trakcie pisania takich słów? tylko łez tu brakuje.

dobrze wiesz, że wzmocnienia będą, jesteś nawet w stanie podać nazwiska piłkarzy, którzy do nas najprawdopodobniej dołączą w przeciągu najbliższych kilku dni, więc po co oceniasz aktualną kadrę i jej formę w dziale polityka transferowa?
Koń jaki jest, każdy widzi - a wzmocnienia będą.
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 27.01.2011, 22:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Kolega jak zwykle konstruktywnie i na temat. Cóż, nie sieją takich, to wiadomo...

Mamy napastnika w typie Riosa - Żurawskiego, i napastnika w typie Żurawskiego - Riosa. Po co nam trzeci?
Z bramkarzem też bym się nie śpieszył, w końcu to taka nasza tradycja że trzeba przetestować czterdziestu żeby zatrudnić jednego ogórka, a potem reset.

Jest super.
Nasza obecna kadra pokazała klase juz w rundzie jesiennej niewiem czyemu sie dziwisz?Dopóki nie dołącza piłkarze kupieni przez nas w tym okienku ( narazie tylko ŚO ) to bedzie, ze sie tak wyraze LIPA. I chyba kazdy zdaje sobie z tego sprawe.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 22:51
wolfy napisał(a):Wyświetl post

Jest super.
krótka piłka
po treningach budujących siłę i wytrzymałość cudów nie należy się spodziewać
zwłaszcza jak się jest po dwóch miesiącach ferii i prawie wszystko trzeba budować od nowa
no chyba że wg. p. wolfy'ego powinni wejść na boisko i roz... jechać Barcę ożenioną z Realem
ale takie rzeczy to tylko w Pana snach

i ... nie jestem Pana kolegą proszę Pana
więc...
Ostatnio edytowane przez emjot : 27.01.2011 o godz. 23:09.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.01.2011, 22:51
chciałbym zauważyć, że Głowacki znów ma kontuzję - uważam, że ze sprzedaniem Arka zrobiliśmy świetny interes. Dostaliśmy niezłą kasę za wiekowego i kontuzjogennego zawodnika. Jakbyśmy od razu ściągnęli w Jego miejsce Jaliensa, to mielibyśmy majstersztyk.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Stary 27.01.2011, 22:55
Jonasz napisał(a):Wyświetl post
chciałbym zauważyć, że Głowacki znów ma kontuzję - uważam, że ze sprzedaniem Arka zrobiliśmy świetny interes. Dostaliśmy niezłą kasę za wiekowego i kontuzjogennego zawodnika. Jakbyśmy od razu ściągnęli w Jego miejsce Jaliensa, to mielibyśmy majstersztyk.
Poprawcie mnie jeśli nie mam racji, ale Arek miał w Wiśle indywidualny system treningowy, dzięki któremu unikał większych kontuzji natury przeciążeniowej.
W Turcji musi ćwiczyć tak jak wszyscy i takie są efekty...
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.01.2011, 23:05
Kibic1928 napisał(a):Wyświetl post
Chyba nie zrozumiałes mojej wypowiedzi - przeczytaj jesczze raz Mielismy "wiecej szczescia niz rozumu" w tej rundzie i liczenie na kolejnego farta to czysty idiotyzm i wie o tym i Staszek i Robert co udowadniaja narazie próba - wzmocnienia druzyny nowymi graczami. Oby ta proba sie powiodła. Wierze w to.
sorki teraz zrozumiałem konkurencja też nie śpi i uzupełnia się składy ciężko będzie oj ciężko żeby wywalczyć puchary.Czy zawodnicy którzy przyjdą staną się od zaraz gwiazdami ligi ...upłynie trochę wody Wiśle.A rywale mogą odjechać .ja typuje że czarną formacją będzie atak

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 23:19
Jak będziemy mieć silną linię pomocy, to przy marnym ataku siła ofensywna też inaczej wygląda. Przy szybkim Meliksonie i Sivakovie, który ma świetny przegląd pola mamy szansę na bardziej składną grę w pomocy, co powinno zaprocentować w ataku. Ale nie wierzę też że Genkov nie strzeli nam kilku bramek w rundzie wiosennej. 6 goli to dla niego minimum jakie stawiam mu na wiosnę. Czyli tyle, ile zdobył dla Wisły Paweł Brożek w rundzie jesiennej. Oczywiście Ci piłkarze muszą jeszcze podpisać kontrakty. Ale bądźmy dobrej myśli.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.01.2011, 23:42
Jedno jest pewne. Z tym składem, który grał dziś w Olivie możemy walczyć o środek tabeli z GKSem Belchatów i Koroną Kielce. Kpiną jest obecność w drużynie Kowalskiego i Burligii, którzy są prawdziwym szrotem, w przeciwieństwie do Bunozy i Pajlicia, którzy najczęściej są tym mianem określani. Potrzebujemy wzmocnień już. Mam nadzieję, że klub nieco dociśnie Genkova, żeby "swoje" sprawy załatwiał trochę szybciej, bo każdy dzień bez klasowego napastnika jest brzemienny w skutkach.

O Melikosona bym się nie obawiał, primo - pomoc mamy akurat mniej więcej na poziomie, włączając w to wszystko oczywiście Sivakova. Poza tym nie wiem, co ta prezes odpier**la zakochana chyba w Maorze jest, tak nie chce go do nas puścić. Myślę jednak, że także ten transfer dojdzie do skutku.

We wszystkim kluczową rolę odgrywa czas. Nam go niesamowicie brakuje.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.01.2011, 00:01
xdarek napisał(a):Wyświetl post
Robią wielkie halo jak ktoś przyleci niby wszystko ładnie jest wzmocnienie a tu lipa za jakieś 3 dni sie okaże ze Melikson i Genkov nie dla Wisły..
no wlasnie - lekko to smieszne, z jak do transferow nie dojdzie to bedzie nawet zalosne (a Genkov tam sobie siedzi w Moskwie, a kluby dzwonia i w koncu ktos przebije nasza oferte)
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.01.2011, 00:05
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
no wlasnie - lekko to smieszne, z jak do transferow nie dojdzie to bedzie nawet zalosne (a Genkov tam sobie siedzi w Moskwie, a kluby dzwonia i w koncu ktos przebije nasza oferte)
Nie siejmy paniki co ma być to będzie.
Do końca tego tygodnia powinna się wyjaśnić sytuacje z tą dwójką trzeba tylko czekać bo co nam zostało ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
W.Star
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 28.01.2011, 00:37
fialo napisał(a):Wyświetl post
Kpiną jest obecność w drużynie Kowalskiego i Burligii
Ok, rozumiem Kowalskiego, bo grał trochę i mieliśmy okazję go naprawdę, a nie tylko przez chwilę i kilka piłek, poobserwować, ale dlaczego Burliga? Jak dostanie szansę z prawdziwego zdarzenia i ją zepsuje (czyt. zawali nam w lidze kilka meczy, odpukać) to wtedy i ja przyklasnę Twojemu zdaniu, ale póki co czegoś takiego nie było (jak się mylę to poproszę o poprawkę).

Co do transferów, Jaliens niesamowicie cieszy. Maora i Siwakowa kompletnie nie kojarzę, a ostatnio przestałem wierzyć YT filmikom, więc czekam aż zobaczę ich a) z kontraktami, b) w grze. I nie w sparingu, nie w pierwszym meczu rundy tylko gdzieś tak w środku rundy, po kilku meczach za nimi.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 28.01.2011, 01:14
To, że z transferami Meliksona i Genkova nie jest wcale tak różowo potwierdza przykład Jaliensa.

Holender przyleciał do Krakowa w poniedziałek, a w środę już podpisał kontrakt.

Genkov przyleciał do Krakowa w czwartek 20.01, a Melikson 23.01 - w niedzielę.

Prosty wniosek - testy medyczne to nie jest proces trwający tygodniami.

No, chyba że Jaliensa przebadano "pobieżnie", a Meliksona i Genkova pod kątem lotu na księżyc.

Niepokojące są te przedłużające się negocjacje i wypowiedzi Stana, że wszystko idzie w dobrym kierunku nie bardzo mnie interesują, bo co Waszym zdaniem miał powiedzieć? Że są komplikacje i rozmowy utknęły w martwym punkcie? Wiadomo, że pozory stwarzać trzeba.

Jeżeli do końca tego tygodnia Melikson i Genkov nie będą mieli podpisanych kontraktów to chyba możemy przestać się łudzić, że zobaczymy ich wiosną w Wiśle.
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Stary 28.01.2011, 01:19
co do Burligi - oglądając wczorajszy sparing miałem wrażenie, że nie bardzo chce mu się angażować. Może się mylę, ale jakoś zakiełkowała mi taka myśl w głowie. Myślę, że dla Chrapka, Burligi i innych młodych, taki mecz sparingowy to jest naprawdę okazja, żeby wejść, pokazać się, angażować się na maxa, pokazać. Brak ambicji, minimalizm powinny być właśnie poprzez politykę transferową eliminowane.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 28.01.2011, 02:00
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
Nie ma zasady. Alvarez też nie grał w Serie A, a u nas spisywał się całkiem przyzwoicie. Bez sensu są takie porównania. Sivakov mimo wszystko zagrał te 6 meczów w Lidze Mistrzów. Ilu masz takich Polaków? W tym wieku? Wymień mi też pomocników, Polaków, za których Cagliari zapłaciłoby chociaż złotówkę...
Najpierw czytaj, a potem wlaczaj sie do dyskusji, bo wlasnie o tym napisalem...tzn. sa fajni pilkarze i sa ogorki w Serie A, a tutaj widze niektorzy eksperci zachwycaja sie tym, ze jakis amator znalazl sie w kadrze zespolu wloskiego. Druga sprawa, ja posluguje sie faktami i stanem obecnym(a nie historia), a one sa takie, ze chlopak nie gral w Serie A, a w Serie B byl raczej rezerwowym i tez nie gral w kazdym spotkaniu. Tak czy nie? Dlatego mowie, zeby sie nie napalac na goscia, ktory narazie nigdzie poza Bialorusia sie nie sprawdzil. Proste, jak budowa cepa.

P.S - Czy ja jestem skautem Cagliari, zeby powiedziec kim ten klub sie interesuje, a kim nie ? Nie rob ze mnie, ani z siebie jasnowidza. Chyba, ze masz dane nt ewentualnych obserwacji i transferow tego klubu? Oczywiscie mowie o info z pierwszej reki, czyli od pracownikow tego klubu... "Kocham" takie pseudo-inteligentne gierki .
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.01.2011, 06:26
Jonasz napisał(a):Wyświetl post
co do Burligi - oglądając wczorajszy sparing miałem wrażenie, że nie bardzo chce mu się angażować. Może się mylę, ale jakoś zakiełkowała mi taka myśl w głowie. Myślę, że dla Chrapka, Burligi i innych młodych, taki mecz sparingowy to jest naprawdę okazja, żeby wejść, pokazać się, angażować się na maxa, pokazać. Brak ambicji, minimalizm powinny być właśnie poprzez politykę transferową eliminowane.
spokojnie on jest po bardzo ciężkiej kontuzji
Odpowiedz cytując
Jonasz
Senior Member

Stary 28.01.2011, 08:46
jasne, że spokojnie daleki jestem od tego, żeby najeżdżać na swoich zawodników - zwłaszcza młodych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów