The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SWEET_83
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 18:03
"Z kolei Hapoel nie pomaga nam w zatrudnieniu Maora Meliksona, więc na pewno są niezadowoleni z tego, że odchodzi - przyznał Valckx, odnosząc się do przedłużającego się momentu prezentacji nowego zawodnika Wisły z Izraela"

O co tu chodzi? Dziwne to wszystko...

"Kibice "Białej Gwiazdy" mogą też być spokojni, jeśli chodzi o przejście do naszego klubu Cwetana Genkowa"

To przynajmniej jest dobra informacja...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2011, 18:06
Aleeee dziwne że chcą za chłopa jak najwięcej kasy...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
piter86
Member

Od: 06.2009

Stary 27.01.2011, 18:06
Wywiad ze Staszkiem z oficjalnej:

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ujemy_rozmowy/
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 27.01.2011, 18:10
Wreszcie klub poinformował o obecnej sytuacji. Wiele się mówi i pisze w gazetach, więc człowiek dostaje oczopląsu i nie wie co i jak jest prawdą.

Czy zupełnie upadł temat obrońcy z Ghany, Karima?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.01.2011, 18:11
SWEET_83 napisał(a):Wyświetl post
"Z kolei Hapoel nie pomaga nam w zatrudnieniu Maora Meliksona, więc na pewno są niezadowoleni z tego, że odchodzi - przyznał Valckx, odnosząc się do przedłużającego się momentu prezentacji nowego zawodnika Wisły z Izraela"

(...)
Wszystko fajnie, tylko czemu ta szopka w Izraelu z pożegnaniem piłkarza po ostatnim meczu? Gdyby o niego walczyli, to by wcale takiego pożegnania nie urządzali. Przecież oni szanują swoich kibiców i nie robią im wody z mózgu.

Cała sprawa ciągnie się od ponad tygodnia i zaczyna przypominać brazylijską telenowelę. U nas nigdy nie może być normalnie.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 27.01.2011, 18:13
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Wszystko fajnie, tylko czemu ta szopka w Izraelu z pożegnaniem piłkarza po ostatnim meczu? Gdyby o niego walczyli, to by wcale takiego pożegnania nie urządzali. Przecież oni szanują swoich kibiców i nie robią im wody z mózgu.

Cała sprawa ciągnie się od ponad tygodnia i zaczyna przypominać brazylijską telenowelę. U nas nigdy nie może być normalnie.
W Krakowie jest pięć dni. Nie takie kluby z nie takimi zawodnikami dłużej prowadziły negocjacje.
Ddf
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 27.01.2011, 18:14
Czyli z klubem z Izraela tak jakby w dalszym ciągu negocjujemy sumę odstępnego na to wygląda - bo ileż można się badać i uzgadniać szczegóły kontraktu, które podobno były już ustalone 2 tyg temu. Oby jednak wszystko potoczyło się po myśli gdyż nie dopuszczam do siebie takiej sytuacji że za niego będzie ten Białorusin. Drugi napastnik jest koniecznością z tym że niech wpierw przyjdzie Genkov. Rios, Żurawski nie gwarantują nam niczego - a po Gargule, Jirsaku czy Sobolewskim też nie spodziewałbym się cudów - najgorsze to że choć mamy tylu pomocników nikt się z nich nie wybija ponad przeciętność. Ciekawe kiedy wraca Cleber i czy kogoś poleci do Wisły.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.01.2011, 18:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ta, a jak Brożki wyjechały do Turcji to nie było zdjęć, zapewnień itp. Tak jest tylko u nas...
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 27.01.2011 o godz. 18:17.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
ciesla093
Member

Od: 01.2011

Stary 27.01.2011, 18:15
herkules napisał(a):Wyświetl post
Czy zupełnie upadł temat obrońcy z Ghany, Karima?
Ta informacja była tak dawno podana, że jakby była prawdziwa to Karim byłby już dawno naszym zawodnikiem.....
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 18:20
Mam nadzieję, że Valcx zastrzeże w tym wypożyczeniu opcję wykupu Sivakova z Caligari. Inaczej byłoby głupotą gościa wypożyczać na pół sezonu.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.01.2011, 18:24
Ja mam nadzieję, że z Sobolewskim przedłuża kontrakt, bo gdy stracimy takiego zawodnika to już będzie kpina.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 27.01.2011, 18:31. Włoski łącznik
Rzuciłem okiem, co piszą Makaroni (tuttomercatoweb) o Sivakovie:

Cytat:
24 gennaio: Mikhail Sivakov starebbe per lasciare il Cagliari. Secondo quanto riportato dall'edizione odierna dell'Unione Sarda, il centrocampista bielorusso sarebbe in procinto di trasferirsi in prestito Wisla Cracovia, formazione che milita nella massima divisione polacca.
24 stycznia: Michail Sivakov ma opuścić drużynę Cagliari. Według informacji, jakie zamieściło dzisiejsze (24 stycznia!) wydanie "Unione Sarda", białoruski środkowy pomocnik miałby przenieść się na wypożyczenie do Wisły Kraków, drużyny która gra w polskiej najwyższej klasie rozgrywkowej.

Cytat:
26 gennaio: in serata è arrivato il via libera per Sivakov: il centrocampista bielorusso concluderà la stagione in Polonia, con la maglia del Wisla Cracovia.
26 stycznia: wieczorem Sivakov otrzymał zielone światło - białoruski pomocnik dokończy sezon w Polsce, w barwach Wisły Kraków.

* Tak specjalnie kibice czy dziennikarze z Sardynii po nim nie płaczą, a klub nie robi utrudnień a'la Hapoel z Meliksonem. Jedyne ich zmartwienie jest takie, że "znowu trzeba uzupełnić kadrę". Ergo: Sivakov nie jest ani super dobry, ani bardzo zły. Ufam jednak, że dla nas będzie pożyteczny
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 27.01.2011, 18:31
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, że Valcx zastrzeże w tym wypożyczeniu opcję wykupu Sivakova z Caligari. Inaczej byłoby głupotą gościa wypożyczać na pół sezonu.
w grę wchodzi tylko wypożyczenie tak powiedział Valcx

Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 27.01.2011, 18:33
nh79 napisał(a):Wyświetl post
z wypowiedzi Stana jasno wynika, ze Hapoel tworzy jakies schody, wiec sprawa jego transferu roznie sie jeszcze moze potoczyc
Czyli być może chcą wyższą cenę za niego a jeśli tak jest to już o nim możemy zapomnieć.

Czyli być może w sobotę podpiszemy 2 nowych zawodników.

i tak możemy sobie gdybać trzeba czekać i nie robić sobie jakiś nadziei....

Trochę to w....ia że Meliksona nie możemy jeszcze podpisać wiecznie coś idzie pod górkę ....
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 18:34
flamengista a nie pomyślałeś że np nie chodzi o kwotę tylko np o raty? może Wisła nie chce całości a na raty i coś im przez to nie pasi?

Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2011, 18:35
Ja osobiście pożegnałbym (o ile transfery wypalą): Łobodzińskiego, Kowalskiego, Jirsaka.
Łobodziński jest po prostu słaby. Przez 3 lata gry w Wiśle zagrał jeden dobry mecz (z Lechią). Chwała mu za tamto spotkanie ale nie można trzymać gościa za zasługi.
Jirsak także nie zachwyca. Chłopak dostał naprawdę dużo szans i zazwyczaj w pierwszym spotkaniu błyszczał, a później wracał na swój dawny poziom. Powiedzmy sobie szczerze czy jest sens trzymania zawodnika, który pokazuje coś raz na 10 spotkań Moim zdaniem nie.
Kowalski to ogólny dramat i chyba każdy się z tym zgodzi. W perspektywie tego, że będziemy mieli 3 stoperów (Jalliens, Bunoza i Chavez) uważam, że czwarty jest nam do szczęścia niepotrzebny, a szczególnie taki czwarty jak Kowalski.

Jestem także przeciwny odejściu Branco. Prosty powód. Wystarczy taka sytuacja jak dzisiaj i nie miałby kto zastąpić Paljicia gdyby nie Branco. Koleś jest doświadczony. Może nie gra jakoś cudownie ale jest solidny i nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Klubowej kasy też szczególnie nie obciąża. To jest po prostu taki drugi Singlar. Solidny rezerwowy, dlatego po co się pozbywać takiego gościa
Żurawskiego też pomimo wszystko zostawiłbym. Podobnie jak Branco nie obciąża kasy (przecież nikt mu nie zapłacił Bóg wie ile, bo to nie te lata) i według mnie jak przepracuje ten okres przygotowawczy może być solidnym jokerem, który także swoim doświadczeniem może nam pomóc.
No i liczę na Gargułę. Myślę, że koleś zasługuje na szanse, bo jeszcze tak naprawdę takiej nie otrzymał. Tamtą rundę grał z marszu od razu po kontuzji i dopiero teraz dowiemy się na co tak naprawdę go stać.
No i oczywiście Boukhari. Dla mnie chłopak jest niezbędny choćby dlatego, że robi świetną atmosferę w drużynie. Kasy też dużo za pewno nie bierze, a i jak zrzuci parę kilo to pokaże nam swoje umiejętności
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.01.2011, 18:37
Z Meliksonem pewnie będzie jak z tym Australijczykiem Twaigthe(nie wiem jak się pisało), co FIFA reagowała.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.01.2011, 18:38
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
flamengista a nie pomyślałeś że nie chodzi o kwotę tylko np o raty? może Wisła nie chce całości a na raty i coś im przez to nie pasi?
tak mogło by być,ale to wtedy raczej My tworzylibyśmy schody.
Wg.mnie sprawa wygląda tak, że wszystko już było dogadane a Hapoel coś wymyśla typu :dajcie dodatkową klauzule albo coś tego typu.

E: O....przecież tak musi być .Raz na okienko transferowe MUSIMY kupić chłopa z problemem. Marcelo,w/w Thwaite,Chavez,Gargułe jak podpisalismy to kontuzji doznał

Tak samo Jaliens mówi ze nie doznał kontuzji nigdy....a przecież w Wiśle wszystko niemożliwe jest bardziej prawdopodobne niż nieprawdopodobne
Ostatnio edytowane przez szprotson : 27.01.2011 o godz. 18:41.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.01.2011, 18:42
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Ja osobiście pożegnałbym (o ile transfery wypalą): Łobodzińskiego, Kowalskiego, Jirsaka.
Łobodziński jest po prostu słaby. Przez 3 lata gry w Wiśle zagrał jeden dobry mecz (z Lechią). Chwała mu za tamto spotkanie ale nie można trzymać gościa za zasługi.
Jirsak także nie zachwyca. Chłopak dostał naprawdę dużo szans i zazwyczaj w pierwszym spotkaniu błyszczał, a później wracał na swój dawny poziom. Powiedzmy sobie szczerze czy jest sens trzymania zawodnika, który pokazuje coś raz na 10 spotkań Moim zdaniem nie.
Kowalski to ogólny dramat i chyba każdy się z tym zgodzi. W perspektywie tego, że będziemy mieli 3 stoperów (Jalliens, Bunoza i Chavez) uważam, że czwarty jest nam do szczęścia niepotrzebny, a szczególnie taki czwarty jak Kowalski.

Jestem także przeciwny odejściu Branco. Prosty powód. Wystarczy taka sytuacja jak dzisiaj i nie miałby kto zastąpić Paljicia gdyby nie Branco. Koleś jest doświadczony. Może nie gra jakoś cudownie ale jest solidny i nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu. Klubowej kasy też szczególnie nie obciąża. To jest po prostu taki drugi Singlar. Solidny rezerwowy, dlatego po co się pozbywać takiego gościa
Żurawskiego też pomimo wszystko zostawiłbym. Podobnie jak Branco nie obciąża kasy (przecież nikt mu nie zapłacił Bóg wie ile, bo to nie te lata) i według mnie jak przepracuje ten okres przygotowawczy może być solidnym jokerem, który także swoim doświadczeniem może nam pomóc.
No i liczę na Gargułę. Myślę, że koleś zasługuje na szanse, bo jeszcze tak naprawdę takiej nie otrzymał. Tamtą rundę grał z marszu od razu po kontuzji i dopiero teraz dowiemy się na co tak naprawdę go stać.
No i oczywiście Boukhari. Dla mnie chłopak jest niezbędny choćby dlatego, że robi świetną atmosferę w drużynie. Kasy też dużo za pewno nie bierze, a i jak zrzuci parę kilo to pokaże nam swoje umiejętności

Ja również jestem za podziękowaniu za grę Jirsakowi,Kowalskiemu i Łobo nie sprawdzają się zupełnie,Jirsak wieczny talent ale gdy gra nie widać go zupełnie miewa tylko przebłyski jak choćby zagranie do Brożka w meczu z Legią,Łobo wygrał nam mistrzostwo Polski ale on też miewa tylko przebłyski nie potrafi grać na najwyższym poziomie cały czas,Kowalski to już inny temat on chyba nigdy nie wszedł na poziom Wisły Kraków
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 27.01.2011, 18:46
piter86 napisał(a):Wyświetl post
Wywiad ze Staszkiem z oficjalnej:

Chyba ktos czyta nasze forum i donosi o niecierpliwosci kibicow co do transferow nowych zawodnikow. W koncu musiala wypowiedziec sie najbardziej rzetelna osoba w klubie - i to mi sie podoba.
Odpowiedz cytując
Jigsaw
Member

Od: 04.2007

Stary 27.01.2011, 18:48
Dzieje sie oj dzieje w temacie transferów, jestem bardzo bardzo zadowolony z tego faktu! Wreszcie czynimy jakieś kroki żeby wzmacniać kadrę. Jeżeli nawet któregoś z 3 zawodników z którymi prowadzimy negocjacje nie uda się pozyskać to nic, najwazniejsze jest to, że wreszcie w profesjonalny sposób działamy w tym temacie. Wreszcie COŚ robimy. Eh
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.01.2011, 19:02
Jest napisane, że finalizują rozmowy, moim zdaniem, z tego nic nie wyjdzie, nagle wszyscy bez podpisania kontraktu muszą wyjechać podpisać coś żeby później przyjechać i podpisać, to po co w ogóle przyjeżdżali.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!

Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 27.01.2011, 19:02
dokladnie Jigsaw , szybkie transfery to placz ze szrot albo z lapanki ,dokladne szukanie to zle bo za wolno albo nie zgraja sie z reszta ekipy ,tylko nikomu do glowy nie przyszlo ze dla dobrych/srednich grajkow Wisla to nie jest marka ktorej sie nie odmawiadoc ,trzeba gadac i przekonywac ich zeby przyszli do nas do tej za....zialej ligi ,jedyne atuty jakie mamy to wizja pucharow i budowa silnego skladu ,nowy stadion i osiagniecia z przeszlosci ,czyli prawie nic w porownaniu z tym co moze zaoferowac sredniak/spadkowicz z lepszej ligi

nie wiem czy tylko mi sie wydaje czy moderatorzy odpuscili polowe tematow na forum ,pamietam jak sie zarejstrowalem to za byle co mozna bylo bana napare miechow a teraz wiekszosc nowych z 2010 i 2011 .......a jakby mieli 11 lat i krecone wlosy i calkowicie olewane przez moderatorow
.....
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 19:07
WislaOnly napisał(a):Wyświetl post
Jest napisane, że finalizują rozmowy, moim zdaniem, z tego nic nie wyjdzie, nagle wszyscy bez podpisania kontraktu muszą wyjechać podpisać coś żeby później przyjechać i podpisać, to po co w ogóle przyjeżdżali.
nic nie będzie
nikogo nie będzie
będzie za to KONONOWICZ
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2011, 19:08
Lol a na czym opierasz to swoje zdanie, przecież jest napisane że Genkow wyjechał bo zakończyć kontrakt musi osobiście w Moskwie, co miał to zrobić przed uzgodnieniem warunków z Wisłą i testami medycznymi? A Melikson chce grać u nas, tylko problemy robi jego klub, czego jeszcze nie rozumiesz z wypowiedzi Valckxa?
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 27.01.2011, 19:12
Wszystko się zgadza, a zanim przyjechał Melikson czy Genkow to mówiono, że z klubami to wszystko załatwiono, także coś musi być, a po co ten cały Michaił Siwakow? Bo za mało mamy w środku, czy może na siłę z niego bocznego zrobią?

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 19:17
a po co ten cały Michaił Siwakow? Bo za mało mamy w środku, czy może na siłę z niego bocznego zrobią?
no ale Garguła z Jirsakiem nie zachwycają od dłuższego czasu,do takiego Kulawika,Czerwca czy Szymka z dawnych lat to im daaaaleko.Potrzeba świeżej krwi w tej formacji uważam.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 27.01.2011, 19:21
No to nie wyjdzie i juz...

Ludzie Wy niektorzy to chcecie sie chyba pos.... za przeproszeniem..

Wyjdzie , nie wyjdzie, ja wiem ze nie wyjdzie itd itp...

No to nie beda grac w Wisle i co z tego
Bedziecie sie wtedy czuc lepiej czy gorzej

Nie macie co niektorzy juz robic....
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.01.2011, 19:22. Cała konferencja z Kew Jaliensem
Najfajniejsze jest to, że Kew to gość który polizał wielkiej piłki. Na konfie spokojny, deklaruje chęć zdobycia Mistrza Polski. Można zobaczyć w Małopolska.TV - nakręcili całośc dzisiejszego spotkania z mediami. Ma 33 lata ale będzie z niego pożytek.
Odpowiedz cytując
WislaOnly
Senior Member

Stary 27.01.2011, 19:26
Oj to są moje przypuszczenia, a lubię też jak się jeden czy drugi napuszy, zamiast powiedzieć coś konkretnego! Pozdro...

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów