The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 16:37
Robią wielkie halo jak ktoś przyleci niby wszystko ładnie jest wzmocnienie a tu lipa za jakieś 3 dni sie okaże ze Melikson i Genkov nie dla Wisły..
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.01.2011, 16:38
Sivakov wyglada bardzo przecietnie, jego jedynym plusem(na pierwszy rzut oka) to mlody wiek. Chlopak nie poradzil sobie w Serie A, ani w Serie B(gdzie byl na wypozyczeniu), a to nie napawa optymizmem. Raczej uzupelnienie kadry, a nie jej wzmocnienie. Dalej czekam na klasowych pilkarzy(tj. takich, ktorzy sa lepsi od tych, ktorzy odeszli latem i zima). Napewno nie jest to pilkarz formatu Kriwca.

P.S - Glik nie mial problemu z transferem do Serie A i to w dodatku za spore pieniazki, wiec podniecanie sie bialorusinem, ktory byl jedynie w kadrze tamtejszych zespolow, jest naprawde nie na miejscu.

edit.
krowczax napisał(a):Wyświetl post
15 meczow i 2 gole to nie poradzic sobie ?
Moze najpierw popatrz ile jest kolejek w Serie B w calym sezonie(byl wypozyczony na pol roku) i ile minut rozegral . Chce tez przypomniec, ze niedawno testowalismy obronce z Serie B, ktory regularnie gral w tamtej klasie rozgrywkowej, a okazal sie zwyklym szrotem.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 27.01.2011 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2011, 16:40
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 16:43
krowczax napisał(a):Wyświetl post
tak ale to było w Serie B w 2 lidze jak go wypozyczli do Piacenzy
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 27.01.2011, 16:48
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Sivakov wyglada bardzo przecietnie, jego jedynym plusem(na pierwszy rzut oka) to mlody wiek. Chlopak nie poradzil sobie w Serie A, ani w Serie B(gdzie byl na wypozyczeniu), a to nie napawa optymizmem. Raczej uzupelnienie kadry, a nie jej wzmocnienie. Dalej czekam na klasowych pilkarzy(tj. takich, ktorzy sa lepsi od tych, ktorzy odeszli latem i zima). Napewno nie jest to pilkarz formatu Kriwca.

P.S - Glik nie mial problemu z transferem do Serie A i to w dodatku za spore pieniazki, wiec podniecanie sie bialorusinem, ktory byl jedynie w kadrze tamtejszych zespolow, jest naprawde nie na miejscu.
Bez przesady, porównujesz gościa, który był jednym z lepszych piłkarzy w BATE i grał w LM do przereklamowanego gościa, którego jakimś cudem udało się wytransferować z polskiego spadkowicza do ligi włoskiej. Co więcej Glik w Palermo wcale więcej od Białorusina nie grał, a po wypożyczeniu do Bari może i cos gra, ale pewnie nie długo, bo oceny to on zbiera marne.
Krótko mówiąc Sivakov w swojej karierze już pokazał że w piłkę grać umie, Glik póki co leci chyba na zbiorowym zaćmieniu wykreowanym przez media oraz menedżera, bo piłkarzem to on jest słabym nawet na polskie warunki.
Odpowiedz cytując
leszekm_
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2011, 16:50
za bocznymi obrońcami niech się rozglądają. ten cały sivakov - dobry zły, nieważne - będzie 374 pomocnikiem w kadrze na wiosnę, a na bokach obrony nędza
Ostatnio edytowane przez leszekm_ : 27.01.2011 o godz. 16:54.
Odpowiedz cytując
Arturo
Member

Od: 02.2004

Stary 27.01.2011, 16:51
Czy był w ogóle poruszony temat nabycia lewego obrońcy od początku tego okna? Bodaj Stan albo Maaskant mówli wyraźnie, że koncentrują się na stoperze, napastniku i bramkarzu (absolutne must have), bardzo prawdopodobne jest pozyskanie dwóch środkowych pomocników. Jeżeli zostanie podpisana cała 5 to raczej będzie finito.

Po rundzie jesiennej raczej nie można mieć zastrzeżeń do Paljica, ale mimo wszystko to nie jest lewy obrońca i czasami trochę się gubił.
Visca el Barça!
Odpowiedz cytując
tuniu1
Junior Member

Od: 06.2010

Stary 27.01.2011, 16:56
Stan Valckx zapowiedział dzisiaj, że już wkrótce Wisła Kraków powinna mieć trzech nowych zawodników. Konkretnie chodzi o Maora Meliksona, Cvetana Genkova oraz Michaiła Siwakowa.
- Melikson, Siwakow oraz Genkov jeżeli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego już wkrótce zostaną nowymi zawodnikami Wisły Kraków. Szukamy zawodników, którzy zagwarantują nam wysoką jakość gry.
-Genkov jutro około 14 powinien przylecieć do Krakowa i najpoźniej do soboty podpisać kontrakt.
-Oczywiście, nie lubię kiedy zawodnicy odchodzą z klubu. Trener dzwoni do mnie co 5 sekund i pyta "Co z bramkarzem?". Na pewno ściągniemy golkipera do końca okienka transferowego w Polsce. Natomiast Michaił Siwakow mam nadzieję, będzie wypożyczony do końca obecnego sezonu.

Nie ma powodów do obaw;-)
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 27.01.2011, 17:10
tuniu1 napisał(a):Wyświetl post
Stan Valckx zapowiedział dzisiaj, że już wkrótce Wisła Kraków powinna mieć trzech nowych zawodników. Konkretnie chodzi o Maora Meliksona, Cvetana Genkova oraz Michaiła Siwakowa.
- Melikson, Siwakow oraz Genkov jeżeli nie wydarzy się nic nieprzewidzianego już wkrótce zostaną nowymi zawodnikami Wisły Kraków. Szukamy zawodników, którzy zagwarantują nam wysoką jakość gry.
-Genkov jutro około 14 powinien przylecieć do Krakowa i najpoźniej do soboty podpisać kontrakt.
-Oczywiście, nie lubię kiedy zawodnicy odchodzą z klubu. Trener dzwoni do mnie co 5 sekund i pyta "Co z bramkarzem?". Na pewno ściągniemy golkipera do końca okienka transferowego w Polsce. Natomiast Michaił Siwakow mam nadzieję, będzie wypożyczony do końca obecnego sezonu.

skad ten news?
Groundhopper
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.01.2011, 17:14
martonas napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady, porównujesz gościa, który był jednym z lepszych piłkarzy w BATE i grał w LM do przereklamowanego gościa, którego jakimś cudem udało się wytransferować z polskiego spadkowicza do ligi włoskiej. Co więcej Glik w Palermo wcale więcej od Białorusina nie grał, a po wypożyczeniu do Bari może i cos gra, ale pewnie nie długo, bo oceny to on zbiera marne.
Krótko mówiąc Sivakov w swojej karierze już pokazał że w piłkę grać umie, Glik póki co leci chyba na zbiorowym zaćmieniu wykreowanym przez media oraz menedżera, bo piłkarzem to on jest słabym nawet na polskie warunki.
Wow, nie ma to jak przekrecac cudze slowa, zeby podpasowac je pod swoja teze . Sens mojej wypowiedzi(bo widac masz klopoty z czytaniem): Do Serie A trafiaja tez ogorki i bycie w kadrze zespolu wloskiego jeszcze o niczym nie swiadczy. Hmm, Sivakov gdzie pokazal, ze potrafi grac w pilke? Ty go ogladales? Skad taka opinia? Rozumiem, ze regularnie ogladasz od lat lige bialoruska? Rownie dobrze mozna napisac, ze Glik pokazal, ze potrafi grac w pilke. Z twojej wypowiedzi wynika rowniez, ze nikt tego Glika nie ogladal i tak sobie rzucono dosc wysoka kwote(jak na spadkowicza z marnej ligi polskiej)...gdzie ty zyjesz? Skauci Palermo napewno go obserwowali, bo to nie jest amatorka a'la Polska, gdzie wiekszosc transferow to wrzutki menedzarskie. Ktos cos w nim dostrzegl i stad transfer(co nie zmienia faktu, ze jest pilkarzem slabiutkim wedle mojej oceny).
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 27.01.2011, 17:18
szprotson napisał(a):Wyświetl post
zawsze zostaje Branco,który zagrał na +,tyle IMO ma ten sam feler co Chavez,mianowicie sekundową stopaklatke.
a na prawą ...się kogoś przekwalifikuje
(Jaliens-Chavez Bunoza-Branco)
A możecie mi powiedzieć po kiego __uja pchacie Bunoze na środek obrony? Całe życie chłop grał na lewej obronie, we Wiśle chcą z niego zrobić na siłę stopera... to tak jakby Kaliciaka na środku obrony wystawiać! Naturalne jest że Bunoza przejdzie na lewą strone, a Jaliens będzie grał w parze z Chavezem.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 17:18

parę ładnych lat temu sprowadziliśmy napastnika z serie C.nazywał się Mauro Cantoro....
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
herkules
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 27.01.2011, 17:27
Markus napisał(a):Wyświetl post
Gdyby nie było problemów z ich transferami, kontrakty podpisaliby już dawno. Tygodniowa zwłoka i milczenie ze strony klubu nie są powodem do optymizmu w tej sprawie.
Bardzo mnie to martwi, bo oznacza to, że nadal nie mamy tego czego najbardziej porzebujemy.
Nie mamy napastnika.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.01.2011, 17:30

Moze najpierw popatrz ile jest kolejek w Serie B w calym sezonie(byl wypozyczony na pol roku) i ile minut rozegral . Chce tez przypomniec, ze niedawno testowalismy obronce z Serie B, ktory regularnie gral w tamtej klasie rozgrywkowej, a okazal sie zwyklym szrotem.
Nie ma zasady. Alvarez też nie grał w Serie A, a u nas spisywał się całkiem przyzwoicie. Bez sensu są takie porównania. Sivakov mimo wszystko zagrał te 6 meczów w Lidze Mistrzów. Ilu masz takich Polaków? W tym wieku? Wymień mi też pomocników, Polaków, za których Cagliari zapłaciłoby chociaż złotówkę...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 17:31
Obrońca lewy potrzebny od zaraz!
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
tuniu1
Junior Member

Moje info ze strony;
http://www.tsw.com.pl/news/Valckx-Ju...-zawodnicy-751
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

tuniu1 napisał(a):Wyświetl post

Skąd ta informacja? ;]
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

JrQ- napisał(a):Wyświetl post
W sensie że Alvarez był szrotem? Weź się chłopie puknij w łeb.
Jak nie wiesz o kim jest mowa to sie nie wypowiadaj.
Na Gliku sie szybko poznaja. zreszta ma chyba dobrego menadzera.
Odpowiedz cytując
tuniu1
Junior Member

Stary 27.01.2011, 17:32
http://www.tsw.com.pl/news/Valckx-Ju...-zawodnicy-751
Odpowiedz cytując
Sopranos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 17:33
Nie żenujące, tylko znamienne dla Twojego toku i sposobu myślenia. Teraz analogia polega również na tym, że i w tamtym przypadku powoływałeś się na statystyki jednego w miarę udanego sezonu Magiery w barwach ŁKS-u, gdzie grał sporo od 1 do ostatniej minuty. I zdarzyło się nawet, że czasem ktoś go pochwalił...

Przykro widzieć, że najwyraźniej nic Cię to nie nauczyło.
A Ty dalej swoje. Okres, w którym wypowiadałem się pozytywnie o Magierze był jednocześnie okresem, w którym ten piłkarz grał naprawdę nieźle w ŁKSie i jeszcze wtedy był naszym zawodnikiem. Przy czym nie rozpływałem się wówczas nad jego umiejętnościami, bo przekaz postów był taki by dać mu szansę. Ostatecznie Magiera po dobrym roku w ŁKSie wrócił do Krakowa i nie dostał ani jednej szansy od Skorży. Zatem nigdy nie twierdziłem, że to jest wielki zawodnik - Ty jednak jak zwykle wiesz swoje.

Przykro mi, ale nie wierzę w ani jedno Twoje słowo na ten temat. Może poza tym, że miał udany grudzień 2008, gdzie być może faktycznie dostał wyróżnienie. Pawełek również miał ostatnio udany nawet nie jeden miesiąc, a 3 i też dostał nagrodę dla najlepszego bramkarza. To bynajmniej nie czyniło go wybitnym golkiperem.
To, że nie wierzysz jest tylko i wyłącznie Twoim problemem. Nie pisałem nigdzie, że Pesković to wybitny golkiper - to jest kolejna Twoja nadinterpretacja. Odniosłem się jedynie negatywnie do Twojej wypowiedzi, w której oceniasz kategorycznie kogoś, o kim masz ograniczone (niepełne) pojęcie.

Wierzę natomiast w to, co nie tylko ja mogłem zaobserwować podczas gry Peskovica w naszej lidze, gdzie bronił najwyżej bardzo przeciętnie. Nie przez jeden miesiąc, a kilka lat. To jest ten drobny szczegół, który umyka Twojej ubogiej percepcji i sposobowi myślenia.
Taka wypowiedź jest niestety typowa dla Ciebie. Wiele słów i "ozdóbek" stylistycznych, a zero sensownych, merytorycznych argumentów. Piszesz, że broni bardzo przeciętnie przy czym nie potrafisz tego podeprzeć niczym innym jak tylko podczepieniem się pod post innego użytkownika, który wkleił filmik z youtuba. Również doskonale pamiętam Peskovicia, nie zgadzam się z tezą, że to słaby bramkarz, gorszy od Pawełka, ale jednocześnie zauważam potrzebę sprowadzenia do Wisły golkipera lepszego, młodszego i bez korupcyjnej przeszłości.

Na przyszłość rada - więcej merytorycznych argumentów odnoszących się umiejętności danego zawodnika (łatwiej to zakwestionować, więc rozumiem czemu tego unikasz), a mniej ogólników i pieszczot stylistycznych nad postem. W innym wypadku Ty mi będziesz w kółko wypominał Magierę, a ja Tobie pisanie bajek.
Konrad Gołoś: Czasami potrzeba momentu, w którym trener naprawdę na ciebie postawi. Jeśli wiesz, że masz zaufanie trenera i kolegów, wtedy też się rozwijasz. Nabierasz pewności. Czasami jest tak, że młody zawodnik idąc do jakiegoś klubu po prostu traci pewność i trudno jest to odbudować.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 27.01.2011, 17:34
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
A możecie mi powiedzieć po kiego __uja pchacie Bunoze na środek obrony? Całe życie chłop grał na lewej obronie, we Wiśle chcą z niego zrobić na siłę stopera... to tak jakby Kaliciaka na środku obrony wystawiać! Naturalne jest że Bunoza przejdzie na lewą strone, a Jaliens będzie grał w parze z Chavezem.
Ty tak na poważnie?
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
moskit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 27.01.2011, 17:38
http://www.malopolskatv.pl/nowa-dwojka-bialej-gwiazdy/ - prezentacja naszego nowego zawodnika
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Stary 27.01.2011, 17:38
Wow, nie ma to jak przekrecac cudze slowa, zeby podpasowac je pod swoja teze . Sens mojej wypowiedzi(bo widac masz klopoty z czytaniem): Do Serie A trafiaja tez ogorki i bycie w kadrze zespolu wloskiego jeszcze o niczym nie swiadczy. Hmm, Sivakov gdzie pokazal, ze potrafi grac w pilke? Ty go ogladales? Skad taka opinia? Rozumiem, ze regularnie ogladasz od lat lige bialoruska? Rownie dobrze mozna napisac, ze Glik pokazal, ze potrafi grac w pilke. Z twojej wypowiedzi wynika rowniez, ze nikt tego Glika nie ogladal i tak sobie rzucono dosc wysoka kwote(jak na spadkowicza z marnej ligi polskiej)...gdzie ty zyjesz? Skauci Palermo napewno go obserwowali, bo to nie jest amatorka a'la Polska, gdzie wiekszosc transferow to wrzutki menedzarskie. Ktos cos w nim dostrzegl i stad transfer(co nie zmienia faktu, ze jest pilkarzem slabiutkim wedle mojej oceny).
Ale co to niby za argument? Do Primera Division też trafiają ogórki, no i co z tego? Sivakova widziałem w meczach LM, a Glika w meczach ligi polskiej, więc wypowiadam się na podstawie własnych obserwacji a Ty?
Odpowiedz cytując
thebo4
Member

Stary 27.01.2011, 17:40

Zawsze wydawało mi się że Bunoza to środkowy obrońca,nawet aptrząc na jego warunki fizyczne... Ale mogę się mylić... ?
Odpowiedz cytując
ciesla093
Member

Od: 01.2011

Stary 27.01.2011, 17:44
skąd te informacje że grał na boku?
Jak dla mnie Bunoza to dobrze zapowiadający się środkowy obrońca, jeżeli mi nie wierzycie to porównajcie go z Kowalskim....
Jeżeli chodzi o bocznego obrońce to jestem zdania że Stan powinien jakiegoś jak najszybciej znaleść, najlepiej młodego, bo coś czuje że Branco będzie się chciał teraz zadomowić w wyjściowej 11
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 17:44
... to tak jakby Kaliciaka na środku obrony wystawiać!
w pewnym sensie tak się stało.co prawda nie na środek,ale na lewa obrone Kali zostal przesunięty z pozycji napastnika,podobnie jak i Dubicki.zreszta chyab większa rewolucją jest robienie bocznego obrońcy z napastnika niż stopera.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 27.01.2011, 17:46
wywiad ze Stanem o wzmocnieniach
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=19349
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 27.01.2011, 17:51
Kaliciak to akurat zły przykład

On nominalnie był napastnikiem.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 27.01.2011, 17:51
ciesla093 napisał(a):Wyświetl post
skąd te informacje że grał na boku?
Jak dla mnie Bunoza to dobrze zapowiadający się środkowy obrońca, jeżeli mi nie wierzycie to porównajcie go z Kowalskim....
Co jak co, ale przy Kowalskim to większość stoperów jest mega - perspektywistycznych.
Odpowiedz cytując
nh79
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 27.01.2011, 17:52
z wypowiedzi Stana jasno wynika, ze Hapoel tworzy jakies schody, wiec sprawa jego transferu roznie sie jeszcze moze potoczyc
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów