The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.01.2011, 14:45
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=24525

Jest M.S.? Jest M.S.

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.01.2011, 14:45
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
a ja bym powiedział PAPA - Łobodzińskiemu, Branco, Kowalskiemu, Gargule, Irsakowi, GDZIE NAPASTNICY - MY WOGULE NIE MAMY ATAKU:-(:-(:-(
W kwestii PAPA popieram. Dodam jeszcze że bardziej niż na Meliksona czekam i licze na Genkova.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.01.2011, 14:46
Ale on negocjuje rozumiem,tylko czy kluby dogadały się co do wypożyczenia czy sprzedaży.Bo jeśli w grę wchodzi kupno to Genkov lub Melikson raczej u nas nie podpiszą. Chyba ,że Jirsaka lub Łobodzińskiego uda się sprzedać.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
wiśnia
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.01.2011, 14:47
Przyjechał Siwakow, odjedzie Melikson?
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 27.01.2011, 14:48
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
W kwestii PAPA popieram. Dodam jeszcze że bardziej niż na Meliksona czekam i licze na Genkova.
Ktoś mu musi podawać, żeby strzelał ...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 27.01.2011, 14:56
Melikson jest zaklepany. Dobry ruch Wisły z tym Siwakowem!
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 14:56
No właśnie ten kolejny piłkarz do środka trochę mnie denerwuje. Albo nie kupimy jednak Meliksona, albo Wisła będzie musiała się pożegnać np. z Łobodzińskim czy Jirsakiem.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.01.2011, 14:59
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Ale on negocjuje rozumiem,tylko czy kluby dogadały się co do wypożyczenia czy sprzedaży.Bo jeśli w grę wchodzi kupno to Genkov lub Melikson raczej u nas nie podpiszą. Chyba ,że Jirsaka lub Łobodzińskiego uda się sprzedać.
Gdzies juz pisali ze na ten moment Shivakov ma byc wypozyczony. Wedlug mnie moze tak byc ze faktycznie Jirsak poleci do jakiejs innej druzyny (Slask?). Ja po cichu licze ze moze jednak znajda tez jeszcze jakiegos niezlego grajka na bok obrony i jeszcze jednego napastnika. Mogli by tez byc na wypozyczeniach z opcja wykupu w lecie.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.01.2011, 15:01
Pisałem, że jeden Genkov w napadzie wiosny nie czyni to mi wytłumaczono na forum, że po co skoro mamy jeszcze .......Małeckiego, Żurawskiego i Boguckiego
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 27.01.2011, 15:02
Mar85 ty weź się zastanów co ty mówisz.

Genkov jest poddawany badaniom medycznym żeby nie okazało się, że podpisujemy za wielkie pieniądze nowego Dawidowskiego. Jeżeli cena za taka pewnosc jest przegrana w sparingu z jakas anonimowa druzyna z Norwegii, to trudno, normalni przeżyja a malkontenci i tak by znalezli inny powód do narzekań.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.01.2011, 15:02
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Gdzies juz pisali ze na ten moment Shivakov ma byc wypozyczony. Wedlug mnie moze tak byc ze faktycznie Jirsak poleci do jakiejs innej druzyny (Slask?). Ja po cichu licze ze moze jednak znajda tez jeszcze jakiegos niezlego grajka na bok obrony i jeszcze jednego napastnika. Mogli by tez byc na wypozyczeniach z opcja wykupu w lecie.
Przy spodziewanych wzmocnieniach (Melikson, Genkov, Shivakov) i tak brak nam bocznych obrońców (lewy, prawy), środkowego obrońcy (Kowalski? WTF) oraz napastnika (Genkov nie wystarczy, zuraw to już emeryt)
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 27.01.2011, 15:04
Mówmy szczerze - Maciek Żurawski, Rios, Boguski - to są zawodnicy którzy mogą siedzieć na ławce ale nie zasługują teraz na grę w podstawowej "11". także nie mam zadnego godnego Napastnika, nawet przyjscie Genkowa nie rozwiąze problemu bo potrzebu min 2!!!! dobrych napastników.

Chciałbym również zwrócić uwagę na fakt ze własnie Pajlic dostał prawdopodobnie poważnej kontuzji - także nie mamy również podstawowego lewego obrońcy

Garguła i Irsak to tragedia, to samo Kowalski.

takze jak narazie są same minusy i jeden tylko plus - środek obrony: Jaliens, Chaves, Bunoza, Nalepa.

Podsumowując jak narazie jest gorzej niż było jesli chodzi o zawodników Wisły.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 27.01.2011, 15:06
marcin19876 napisał(a):Wyświetl post
Garguła i Irsak to tragedia, to samo Kowalski.
No nie mogę, kolejny...

Chłopie, zakoduj sobie, że nazwisko naszego czeskiego pomocnika piszemy J I R S A K.
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 27.01.2011, 15:06
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Mar85 ty weź się zastanów co ty mówisz.

Genkov jest poddawany badaniom medycznym żeby nie okazało się, że podpisujemy za wielkie pieniądze nowego Dawidowskiego. Jeżeli cena za taka pewnosc jest przegrana w sparingu z jakas anonimowa druzyna z Norwegii, to trudno, normalni przeżyja a malkontenci i tak by znalezli inny powód do narzekań.
No tak Genkova badamy 8 dni a Holendra 2? Bo co? Już dawno temu zastanowiłem się nad tym co pisze, pokazały to porażki w tym sezonie i zeszłym, zwłaszcza te pucharowe. Jakość transferów może i będzie wyższa ale potrzebny też jest czas na zgranie. Nikt mi nie powie że przyjdzie koleś 2 dni przed meczem i zacznie walić bramki, do nas tacy wirtuozi nigdy nie trafią. Największą problemem jest trzymanie Kowalskiego i Łobodzińskiego. Niech się Stan za nich weźmie...W lecie też przegrywaliśmy w sparingach, gra wyglądał podobnie i jak to się skończyło...nikt mi nie wciśnie kitu że z formą mają trafić w marcu bo takie gadki przy tych piłkarzach są nie na miejscu...
Ostatnio edytowane przez Mar85 : 27.01.2011 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.01.2011, 15:07
Jaliens pójdzie prawdopodobnie na lewą obronę, Chavez-Bunoza środek. Prawy obrońca by się przydał. I dobry skrzydłowy.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 27.01.2011, 15:07
Mamy 4-3-3 to potrzebujemy 6 środkowych pomocników na jakimś poziomie , a mamy Sobola , Wilka , Gargułę ( chociaż z tym poziomem jest różnie) , Jirsak ( bez poziomu) , Boukhari czy Rios ( ci to nawet z Łobodzińskim , Boguskim mogą grać w ataku na skrzydłach) , więc przyjście Meliksona i Shivakova ma swój cel do zapełnienia mocnego środka , Genkov to wiadomo snajper jakiego w tej chwili na stanie nie posiadamy , więc dwie przednie formacje raczej będą wyglądać w ten sposób :
-Melikson,Sobolewski,Shivakov-
-----Małecki,Genkov,Kirm------
Odpowiedz cytując
Lucas.B
Banita

Od: 09.2010

Stary 27.01.2011, 15:08
Dla Garguły, Jirsaka, Łobo to ostanie pół roku w klubie przy obecnej dyspozycji - nie widać jakiegokolwiek progresu u nich
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 27.01.2011, 15:09
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Przy spodziewanych wzmocnieniach (Melikson, Genkov, Shivakov) i tak brak nam bocznych obrońców (lewy, prawy), środkowego obrońcy (Kowalski? WTF) oraz napastnika (Genkov nie wystarczy, zuraw to już emeryt)

Zgadzam sie z Toba. Tyle ze Stan stwierdzil ze boki obrony nie beda wzmacniac poki co (Ja tez uwazam ze powinnismy, a teraz jak nie wiadomo co z Paljiciem to tym bardziej). Jesli zas chodzi o napad to Maaskant sam powiedzial ze do ofensywy nikogo juz nie potrzebuje. Ale moze jak trafia sie jakies okazje to jednak cos uda sie i w tym temacie zrobic?
Odpowiedz cytując
Przemas
Senior Member

Stary 27.01.2011, 15:14
Czekam do konferencji o 16 i liczę na jakąś miłą niespodziankę poza zadeklarowana prezentacją Jaliensa . Może to będzie M.S może M.M może C.G a może jeszcze ktoś inny, a może nikt.
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Stary 27.01.2011, 15:15
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Zgadzam sie z Toba. Tyle ze Stan stwierdzil ze boki obrony nie beda wzmacniac poki co (Ja tez uwazam ze powinnismy, a teraz jak nie wiadomo co z Paljiciem to tym bardziej). Jesli zas chodzi o napad to Maaskant sam powiedzial ze do ofensywy nikogo juz nie potrzebuje. Ale moze jak trafia sie jakies okazje to jednak cos uda sie i w tym temacie zrobic?
Nasz problem to w tej chwili za duża ilość zawodników którzy pobierają kasę a nie wnoszą do druzyny żadnej (lub niewielką) wartości sportowej. Mamy za bardzo rozbudowaną kadrę.
Branco
Kowalski
Jirsak
Garguła
Łobodziński
Z tymi Panami pożegnać się jak najszybciej (ja wiem ze sie łatwo pisze zza komputera ale taka prawda)

Pozyskać jakiś sensownych dwóch bocznych obrońców i jednego środkowego (liczę na Staszka ze uruchomi swoje kontakty)
Nasza obrona w tym momencie nie funkcjonuje. Dzięki Bogu ze jest Chavez i Jaliens.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.01.2011, 15:18
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No tak Genkova badamy 8 dni a Holendra 2? Bo co? Już dawno temu zastanowiłem się nad tym co pisze, pokazały to porażki w tym sezonie i zeszłym, zwłaszcza te pucharowe. Jakość transferów może i będzie wyższa ale potrzebny też jest czas na zgranie. Nikt mi nie powie że przyjdzie koleś 2 dni przed meczem i zacznie walić bramki, do nas tacy wirtuozi nigdy nie trafią. Największą problemem jest trzymanie Kowalskiego i Łobodzińskiego. Niech się Stan za nich weźmie...W lecie też przegrywaliśmy w sparingach, gra wyglądał podobnie i jak to się skończyło...nikt mi nie wciśnie kitu że z formą mają trafić w marcu bo takie gadki przy tych piłkarzach są nie na miejscu...
A nie przyszło Ci do głowy, że Jaliens ma w tak profesjonalnym klubie robione średnio co pół roku badania medyczne? Przypuszczam, że inny jest poziom podejścia do tego typu badań w Holandii, niż chociażby w Rosji, Izraelu. Poczekajmy. I bądźmy cierpliwi.

Mar85 napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza gra to jednym słowem dramat..
To chyba oglądaliśmy inne spotkania. Jak dla mnie ta gra wyglądała nie najgorzej.
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 27.01.2011 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 15:32
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Melikson jest zaklepany. Dobry ruch Wisły z tym Siwakowem!
Melkinson i Genkov będą "zaklepani" dopiero, kiedy podpiszą kontrakty. Na razie tego jeszcze nie zrobili, bo klub poinformowałby o tym fakcie. To, że ktoś typu Zbymaka lub "Wisły Online" twierdzi, że kontrakt podpisany, nic kompletnie nie znaczy. Casus Milinkovica powinien Was czegoś nauczyć.

Dzisiejszy sparing pokazał też, że cholernie potrzebujemy dodatkowego napastnika obok Genkova (jeśli przyjdzie). Bo wystarczy, że coś z nim będzie nie tak, pojawią się jakieś problemy i nie ma kto strzelać bramek.

Dochodzi też problem bocznego obrońcy. Kontuzja Palica i dramatyczny w kryciu Cikos fatalnie wróżą na przyszłość.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.01.2011, 15:34
zawsze zostaje Branco,który zagrał na +,tyle IMO ma ten sam feler co Chavez,mianowicie sekundową stopaklatke.
a na prawą ...się kogoś przekwalifikuje
(Jaliens-Chavez Bunoza-Branco)
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.01.2011, 15:37
Na szczęście po meczu okazało się, że uraz obrońcy nie jest groźny.
Z oficjalnej na temat Paljicia.
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.01.2011, 15:38
Najwidoczniej Holendrzy widzą że mamy wielki problem z organizowaniem akcji, bo tak naprawdę na środku pomocy to mamy jedną wielką lipę (pomijając defensywnych). Z Jirsakiem już czas się pożegnać, Garguła patrząc na pensję jaką pobiera to gra słabo, więc zarówno Melikson, jak i Shivakov (czy jakkolwiek się to pisze) by się przydali. Tylko że powoli trzeba by zacząć kombinować jak się niektórych piłkarzy pozbyć, żeby odciążyć budżet płacowy. Swoją drogą ciekawe jak idzie szukanie sponsora...
Problemy się zaczną w przypadku kontuzji, bo dobrych zmienników na niektóre pozycje to my nie mamy. Jesli chodzi o obronę i bramkarza to jesli ofensywa będzie grać tak jak należy to może Jaliens z Chavezem tak pokierują defensywą że będziemy tracić mniej niż strzelać, no i zobaczymy co to za bramkarz do nas przyjdzie. W lecie priorytetem boczni obrońcy.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 27.01.2011, 16:03
Cytat:
Siwakow: Kriwiets polecał mi Wisłę
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ecal_mi_wisle/
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.01.2011, 16:12
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze, zeby maor i genkov w końcu podpisali.
Gdyby nie było problemów z ich transferami, kontrakty podpisaliby już dawno. Tygodniowa zwłoka i milczenie ze strony klubu nie są powodem do optymizmu w tej sprawie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
NoRules
Junior Member

Stary 27.01.2011, 16:19
Spokojnie panowie moze poprosili o czas na przemyslenie kontraktow , ktore zostaly im zaprponowane.Kazdy walczy o jak najlepszy kontrakt a Wisla zeby placic jak najmniej predzej przy pozniej wszystko sie okaze.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.01.2011, 16:30
ma ktoś jakieś info co do konferencji ? tylko prezentacja ?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.01.2011, 16:35
Sivakov już w Krakowie.Mam nadzieje że Białorusina zakontraktują chociaż w ostatnich 3 latach niewiele grał we Włoszech jednak w Serie A żaden Polak by sie teraz nie przebił
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.01.2011 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów