The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FevPL
Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.01.2011, 13:40
@Mixu
http://www.90minut.pl/news/145/news1...je-z-Arka.html
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 26.01.2011, 13:45
andys napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,53716,t...wiadomosc.html

I kamień z serca , bo przez jakiś czas był on rzekomo w orbicie zainteresowań Wisły.
Kluczowym słowem jest tu "rzekomo" Stan już dawno mówił że takim gosciem się nie interesujemy.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 26.01.2011, 13:45
Jest informacja na onecie, że Wisła będzie musiała poczekać na Sivakova. Piszą na onecie o tym piłkarzu, jakby był już jedną nogą w Wiśle. Ciekawe, czy to tylko marne spekulacje, czy jednak prawda...
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 26.01.2011, 13:58
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Jest informacja na onecie, że Wisła będzie musiała poczekać na Sivakova. Piszą na onecie o tym piłkarzu, jakby był już jedną nogą w Wiśle. Ciekawe, czy to tylko marne spekulacje, czy jednak prawda...
Przeczytaj choć trochę postów zanim coś piszesz...

zaczynam się nie pokoić;/ Niby oficjalny fb informowal tych zawodnikach ale to już tyle czasu uplynelo.. Muszą być bardzo dokladne te badania..
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 26.01.2011, 14:01
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Idz do szkoly bo Ci siedzenie w sieci szkodzi.
Wisly jak juz cos.
Klub Cupiala i jego pieniede oddawac nic nikomu nie musi. Jak dawal swoje miliony7 w rozwoj klubu to bylo fajnie.

Jak zes taki madry do zglos sie do klubu jako sponsor i sypnij groszem.
Wez czlowieku ochlon lepiej bo cos cie fantazja poniosla! Do szkoly to bym chetnie jeszcze raz poszedl jesli bym tylko mogl ale nie dlatego bys byl kozok kiczen porter tylko dla samego siebie. Teraz zaluje ze bylem glupi pewnej szkoly niekonczac ale takie czasy osiedlowe byly.
A co do pana prezesa to chyba jestes dobrze przekrecony medialnie hehe bo on te miliony dawal nie zeby cos rozwinac tylko zeby na tym zarabiac i poki co dalej zarabia co rok handlujac gwiazdki a rozwoj klubu jak sie zatrzymal na ekipie Szymka tak pozniej obral tendencje spadkowa! Mowisz ze to jego i oddawac niemusi wiec do huja czemu Wisla jemu smieszny jakis dlug musi skoro to jego! To tylko wlasciciel kolego i Wisla niejest jego! Wisla jest kazdego z nas tutaj bo Wisla to my nie oni! A co do sponsorungu to ja kumam co moze dac nam kase dlatego choc to chore dla innych to w szafie ciezko znalesc cos bez herbu Wiselki. Na wiecej mnie niestac ale moze kiedys cos zfartem... Wez na przyszlosc pomysl wczesniej nim do mnie podbijesz! Przypadkiem niepracowales na kablociagu Kabel sa? Bo to by tlumaczylo dlaczego Bogus twoj idol. Dzieki.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 26.01.2011, 14:11
Wygląda na to, że Moretto odpada:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ark...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
krowczax
Senior Member

Stary 26.01.2011, 14:11
Jest właścicielem, Wisła jest jego. Kupisz malucha to to nie twój maluch ? Większej głupoty na tym forum dawno nie czytałem.

Na czymś takim jak klub piłkarski NIE DA się zarobić do cholery, chyba że kupić klub, osiągnąc sukcesu a później go sprzedać.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Stary 26.01.2011, 14:35
Ja tam wolę poczekać trochę, żeby naprawdę ich dobrze przebadali, a nie żeby potem się miało okazać, że jeden z drugim kontuzje łapać będzie jak Dawidowski... Poza tym cierpliwość popłaca, wyluzujcie. Na dniach dowiemy się, czy podpisali kontrakty.

Co do Peskovica, to jeśli to prawda z Cupiałem, to wielki szacun dla niego. Też nie chcę by w Wiśle grał żaden sprzedawczyk.
Odpowiedz cytując
mulda
Senior Member

Od: 12.2010

Stary 26.01.2011, 14:46
Chcialbym juz wszystkich trzech zobaczyc w Oliwie. To po transferach kolejny cel by zaczeli sie zgrywac z reszta druzyny. Nie chcemy zobaczyc takiego "zonka" jak w meczach z Karabachem na poczatku sezonu.

Co do golkipera - w kadrze potrzeba trzech bramkarzy, dlatego szukaja gracza z doswiadczeniem. Co nie oznacza ze Milan albo Filip sie nie przebija jak ma miejsce np w Arsenalu. Z musu gra 3. bramkarz i jest rewelacja.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 26.01.2011, 14:47
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Wez czlowieku ochlon lepiej bo cos cie fantazja poniosla! Do szkoly to bym chetnie jeszcze raz poszedl jesli bym tylko mogl ale nie dlatego bys byl kozok kiczen porter tylko dla samego siebie. Teraz zaluje ze bylem glupi pewnej szkoly niekonczac ale takie czasy osiedlowe byly.
A co do pana prezesa to chyba jestes dobrze przekrecony medialnie hehe bo on te miliony dawal nie zeby cos rozwinac tylko zeby na tym zarabiac i poki co dalej zarabia co rok handlujac gwiazdki a rozwoj klubu jak sie zatrzymal na ekipie Szymka tak pozniej obral tendencje spadkowa! Mowisz ze to jego i oddawac niemusi wiec do huja czemu Wisla jemu smieszny jakis dlug musi skoro to jego! To tylko wlasciciel kolego i Wisla niejest jego! Wisla jest kazdego z nas tutaj bo Wisla to my nie oni! A co do sponsorungu to ja kumam co moze dac nam kase dlatego choc to chore dla innych to w szafie ciezko znalesc cos bez herbu Wiselki. Na wiecej mnie niestac ale moze kiedys cos zfartem... Wez na przyszlosc pomysl wczesniej nim do mnie podbijesz! Przypadkiem niepracowales na kablociagu Kabel sa? Bo to by tlumaczylo dlaczego Bogus twoj idol. Dzieki.
Nie mogę się z Tobą zgodzić. Sprzedaż najlepszych piłkarzy to nie jest zarabianie kasy przez właściciela tylko jeden ze sposobów pozyskania pieniędzy dzięki którym udaje się utrzymać drużynę ,takie kluby jak Wisła są na to po prostu skazane . Potrzeba naprawdę sporo pieniędzy by móc utrzymać tyle wysokich kontraktów nie tylko piłkarzy ale wszystkich ludzi pracujących w klubie . Pieniądze z biletów , praw telewizyjnych , od sponsora nie zawsze wystarczą na wszystko a kasa ze sprzedaży raz na jakiś czas jakiegoś dobrego zawodnika daje potężny zastrzyk gotówki do naszego budżetu , innym sposobem na pozyskanie funduszy jest udział w europejskich pucharach ale jak wiemy czasami można szybciej niż się spodziewano odpaść z nich . Jeśli taki Lech nie wywalczy sobie prawa gry w następnym sezonie w przynajmniej LE to mogę się założyć że sprzedadzą jakiegoś zawodnika , może nawet dwóch nie po to żeby zarobić tylko po to żeby ratować budżet i mieć pieniądze na pensje dla m.in. piłkarzy, trenera ,sprzątaczki ,itd.
Co do tego czyja jest Wisła to zależy jak na to spojrzeć . Właścicielem Wisły jest Pan Cupiał i prawidłowo Wisła jest jego ale my podobnie jak on jesteśmy kibicami tego klubu ,ten klub jest dla nas bardzo ważny i możemy spokojnie używać określenia że Wisła jest nasza.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 26.01.2011 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
mrKrolik
Junior Member

Od: 12.2010

Stary 26.01.2011, 14:57
Mam pytanie czy kwestia Kornela Salaty jest dalej aktualna?
Odpowiedz cytując
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 26.01.2011, 14:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post

No fakt, Peskovic to sobie faktycznie narobił reklamy, tyle że - anty.
Narobił koło siebie zamieszania, przypomniał o sobie a to juz cos nie wszyscy maja jakies "ale" przy zatrudnianiu sprzedawczykow.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2011, 14:58
Sopranos napisał(a):Wyświetl post
Wypominanie w kółko tego Magiery jest delikatnie mówiąc żenujące, w dodatku ja doskonale pamiętam co o nim pisałem, więc po prostu skończ powielać te bzdury. Poza tym nie o statystyki tu chodzi.
Nie żenujące, tylko znamienne dla Twojego toku i sposobu myślenia. Teraz analogia polega również na tym, że i w tamtym przypadku powoływałeś się na statystyki jednego w miarę udanego sezonu Magiery w barwach ŁKS-u, gdzie grał sporo od 1 do ostatniej minuty. I zdarzyło się nawet, że czasem ktoś go pochwalił...

Przykro widzieć, że najwyraźniej nic Cię to nie nauczyło.

Cytat:
Widziałem wystarczająco wiele by wiedzieć, że prezentował się tam kapitalnie, wyciągał niesamowite piłki i był jednym z najlepszych zawodników zespołu, co zaowocowało tytułem najlepszego zawodnika ligi w grudniu 2008 i późniejszym transferem do Cluj.
Przykro mi, ale nie wierzę w ani jedno Twoje słowo na ten temat. Może poza tym, że miał udany grudzień 2008, gdzie być może faktycznie dostał wyróżnienie. Pawełek również miał ostatnio udany nawet nie jeden miesiąc, a 3 i też dostał nagrodę dla najlepszego bramkarza. To bynajmniej nie czyniło go wybitnym golkiperem.

Wierzę natomiast w to, co nie tylko ja mogłem zaobserwować podczas gry Peskovica w naszej lidze, gdzie bronił najwyżej bardzo przeciętnie. Nie przez jeden miesiąc, a kilka lat. To jest ten drobny szczegół, który umyka Twojej ubogiej percepcji i sposobowi myślenia.

Na szczęście nie ma sensu ciągnąć dalej tej dyskusji, bo Peskovica najpewniej jednak u nas nie będzie. Ja się z tego cieszę.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Mar85
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 26.01.2011, 14:59
mrKrolik napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie czy kwestia Kornela Salaty jest dalej aktualna?
http://www.transfermarkt.de/de/korne...ler_74725.html

Nie jest aktualna od dawna
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.01.2011, 15:21
no na FB piszą że niedługo ładne zdj się pojawią więc może wreszcie ich podpiszą

Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.01.2011, 15:34
kurde ile tak chwila będzie trwala ? ale emocje... musi chodzić o transfery...tylko ilu ich zobaczymy ?
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.01.2011, 15:36
Cytat:
Kew Jaliens podpisał właśnie kontrakt z Wisłą. Zawodnik związał się z klubem 2,5 letnią umową.Ładne zdjęcia, które pojawią na stronie, będą oczywiście fotografiami nowego piłkarza Białej Gwiazdy!
http://www.facebook.com/pages/Wisla-Krakow/185885066281
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.01.2011, 15:36
Kew Jaliens podpisał właśnie kontrakt z Wisłą. Zawodnik związał się z klubem 2,5 letnią umową.
Ładne zdjęcia, które pojawią na stronie, będą oczywiście fotografiami nowego piłkarza Białej Gwiazdy!
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 26.01.2011, 15:40
Kew dotarł najpóźniej, a podpisał najszybciej. Coś dziwne mi się to wydaje, jeśli chodzi o Meliksona i Genkova.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.01.2011, 15:44
Przemoo nie zrozumiałeś
Celowo wrzucił to na swoją stronę - inaczej spam.

PlacekTSW Melikson już podpisał. Nie gorączkujcie się, każdy z nich podpiszę inaczej by tu nie przyjezdzali bo dogadywać mogliby się poprzez tel / fax / internet.

Dzień uznaje za udany. A teraz wszyscy na halę!
Odpowiedz cytując
Przemoo
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.01.2011, 15:47
no dobrze to zabić go ... Melikson jeszcze nie podpisał. Przynajmniej poki oficjalnie nie będzie przekazane. liczę na to, że cała trójk ajż juro będzie w Hiszpanii, więc dziś powinien być dniem by wszyscy zostali ogłoszeni oficjalnie. póki co 1/3
http://www.youtube.com/watch?v=9cyJG7wR5IY - w Sosnowcu nawet Tiger nie stawia na nogi i drzewa spadają na głowy...
http://xyz1906.mybrute.com/
Odpowiedz cytując
Tomasson
Member

Od: 11.2007

Stary 26.01.2011, 15:49
OFICJALNIE : Kew Jalines związał się z Wisłą 2.5 letnim kontraktem.
Odpowiedz cytując
PlacekTSW
Senior Member

Stary 26.01.2011, 15:50
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Przemoo nie zrozumiałeś
Celowo wrzucił to na swoją stronę - inaczej spam.

PlacekTSW Melikson już podpisał. Nie gorączkujcie się, każdy z nich podpiszę inaczej by tu nie przyjezdzali bo dogadywać mogliby się poprzez tel / fax / internet.

Dzień uznaje za udany. A teraz wszyscy na halę!
Nie podpisał:
Cytat:
Wisła Kraków Jak widzicie, od razu, gdy zawodnik podpisuje kontrakt z Wisłą, zaraz o tym informujemy.
Wniosek więc jest prosty: pozostali piłkarze nie podpisali jeszcze kontraktów z Białą Gwiazdą
Tak główna pisała na FB. Tylko według izraelskich mediów podpisał,
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 26.01.2011, 15:51
"Wisła Kraków Jak widzicie, od razu, gdy zawodnik podpisuje kontrakt z Wisłą, zaraz o tym informujemy.
Wniosek więc jest prosty: pozostali piłkarze nie podpisali jeszcze kontraktów z Białą Gwiazdą"

Za facebookowym kontem Wisły
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.01.2011, 15:52
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Nie podpisał:

Tak główna pisała na FB. Tylko według izraelskich mediów podpisał,
wg. 90minut.pl takoż podpisał
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Ofsajd
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 26.01.2011, 15:52
jeden kamień z serca mniej.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 26.01.2011, 15:53
emjot napisał(a):Wyświetl post
Nie ma to jak ufac polskim i zagranicznym mediom/gazetom niz informacji od własnego klubu
Odpowiedz cytując
qkrzysiekq
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 26.01.2011, 15:54
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...dnikiem_wisly/ oficjalna potwierdziła.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 26.01.2011, 15:59
emjot napisał(a):Wyświetl post
90minut.pl jako źródło podał izraelskie media. Więc to ta sama informacja.
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Stary 26.01.2011, 16:04
a oficjalna o Maorze milczy.... Czyżby co dzień jeden transfer ukazywali
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów