The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2011, 10:12
kpn napisał(a):Wyświetl post
Z powyszej czwórkii zapewne (choc nie na pewno) przedłuzą kontrakt z Nourdinem
A to niby dla czego mają przedłużyć kontrakt z Boukharim? Do tej pory grał słabo (+ tylko za bramkę w derbach). Cieszy że schudł i owszem jest jakaś nadzieja na poprawę. Ale z tym co do tej pory pokazał to nie jest wart tego żeby grać u nas. Pomijam złośliwość ze nie mieścił się w kadrze zdecydowanie najsłabszego zespołu ligi tureckiej Kasimpasy. Skoro od nas odchodzą piłkarze do Turcji do lepszych zespołów a wielu uważa ich za słabych na Wisłę to o czym mowa w przypadku Nourdina? Jeszcze słabszy?

Żeby został musi wyraźnie poprawić swoją grę. Inaczej będę uważał że został po znajomości. Jak zacznie dobrze grać sam Stan będzie zabiegał żeby został. Na razie zrobił pierwszy krok w tą stronę - schudł
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 23.01.2011, 10:27
Cytat:
....
Brakuje nam bocznych obrońców, bo Cikos i Paljic jest nominalnym pomocnikiem.
Chodziło mi o tego drugiego oczywiście, dlatego napisałem jest, a nie są.
Zła konstrukcja zdania - spieszyłem się
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 23.01.2011, 10:32
Melikson zagrał 90 minut w meczu z Beitarem ale jego Hapoel przegrał u siebie 1:2.
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 23.01.2011, 10:37
Zatrudnienie Stana procentuje. Kew nawet nie ukrywa, że to osoba dyrektora i trenera skłoniły go do ewentualnego przejścia do nas.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 23.01.2011, 10:41
jeszcze żaden zawodnik nie został podpisany...
wisla.krakow.pl napisał(a):
Zawodnik AZ Alkmaar będzie prowadził z Wisłą Kraków negocjacje w sprawie kontraktu.
daleka droga jeszcze

więc testy medyczne wcale nie są potwierdzone
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 23.01.2011, 10:41
Ja powiem tylko tyle, że jeżeli sfinalizujemy te 3 transfery, oraz jeśli podpisze z nami kontrakt lepszy Gk od Pawełka, będziemy mieli świetne okienko transferowe.

Transfer drugiego napastnika i bocznego obrońcy, byłby chyba szczytem możliwości Wisły w tym okienku.

A nam pozostaje liczyć na to, że drużyna będzie odpowiednio przygotowana do sezonu, a może ktoś z grupy wystawionych już do odstrzału (Rios, Boukhari, Zurawski) w końcu odpali.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.01.2011, 10:44
Ja bym sobie życzyła by w tym okienku oprócz tych trzech piłkarzy (o ile te kontrakty staną się rzeczywistością) pojawił się jeszcze dobry bramkarz i ktoś na lewą obronę, bo wydaje mi się, że Paljić więcej pożytku by nam przyniósł, gdyby grał z przodu. Marnuje się chłopak na tej obronie. Kolejny napastnik chyba nie jest nam aż tak bardzo potrzebny, mamy przecież Żurawskiego, który może jeszcze strzeli dla Wisełki kilka ładnych bramek i Riosa, który mam nadzieję, się odblokuje wreszcie.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 23.01.2011, 10:45
Ja bym zaryzykował z Kone - jeśli z tego co mówi, nie zarabia więcej niż 350 tys euro to można na 1 sezon go spróbować.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 23.01.2011, 10:47
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Powiem wam tak: Jestem tym transferem mega podjarany. Doświadczony solidny obrońca, rewelacyjne, wręcz mistrzowskie jak na polską ligę CV. Po prostu hitowy transfer. Znajomości Maaskanta i Valcxa wreszcie zaprocentowały!
Nie ty jeden. Powiem szczerze, Kew Jaliens na papierze jest tak zajebisty, że ciężko uwierzyć iż może przyjść grać w naszej Wiśle.

W dodatku jest w optymalnym wieku jak na stopera - 32 lata, czyli spokojnie 2-3 lata niezłej gry jeśli ominą go kontuzje. Stąd pogłoski o 2,5 letnim kontrakcie wyglądają obiecująco. Co więcej, grając przy takim doświadczonym stoperze Gordan Bunoza może się rozwinąć i stać się przyzwoitym obrońcą.

Jednego tylko nie rozumiem. Chłopak zarabiał w Holandii 600 tys. €. Pewnie nie miał szansy na regularną grę, do tego klub ma kłopoty finansowe. U nas byłby pewniakiem i walczyłby o czołowe lokaty. Ok. Ale jakie mu zaoferowaliśmy zarobki?
Powód: Korekta informacji o Jaliensie
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.01.2011 o godz. 10:59.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Trykuss
Member

Od: 09.2009

Stary 23.01.2011, 10:49
Witam

Powiem tak jesli chodzi o CV zawodników, sprowadzilismy najlepszych zawodnikow ( możliwych dla Wisly )
Ale nie to mnie ciesszy, dobre w Meliksonie,Jaliensie i Genkovie jest to, ze sa to zawodnicy ktorzy caly czas graja, nie sa to kopacze z ławki lub tułajacy sie po klubach, nie maja kontuzji. Są to pełnowartosciowi piłkarze ktorzy gdyby nie my prawdopodobnie nadal grali by dla swoich ( dobrych ) klubow w podstawowych skladach. Dlatego nie ma narzekania jest bardzo dobrze!! Mistrz bedzie nasz ) Ps. Stoperzy Chaves i Jaliens ciekawe czy ktos ich przejdzie
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 23.01.2011, 10:50
skeba napisał(a):Wyświetl post
Ja bym zaryzykował z Kone - jeśli z tego co mówi, nie zarabia więcej niż 350 tys euro to można na 1 sezon go spróbować.
ma przebłyski gry i trzeba na niego dmuchać chuchać a żeby katarku nie złapał albo się nie wywrócił

Odpowiedz cytując
Kaol
Banita

Od: 12.2010

Stary 23.01.2011, 10:52
Będzie najlepsza para środkowych obrońców w lidze ! a Bunoza może przynich się dobrze rozwinąć i odejść z Wisły za naprawdę dobrą kasę ! Co do Boukhariego ja bym go zostawił bo rozładowywuje amtosfera , potrzeba kogoś takiego I ja bym jeszze nie skreślał Riosa . Przypomnijce sobie jego mecze z Jagą czy Koroną.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.01.2011, 10:53
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Od kiedy Cikos jest pomocnikiem ? o_O

Ludzie,nie podniecajcie sie tak tym Kewnem(czy jak to sie odmienia)
Fakt ,że CV ma na naszą ligę bardzo bogate,ale nikt nie wie w jakiej jest formie.W tym sezonie 8 spotkan w Eredivisie,musi byc w tym jakis haczyk.Nie wpadajmy w euforie bo to moze okazac się zgubne tak jak w przypadku np. transferu Ba czy Hristova,którzy też CV mieli niezłe(Hristov król strzelców itd. ) a jak sie skończyło to wszyscy pamietamy.

Porównanie Hristova czy Ba do Jaliensa pod względem CV jak i występów w ostatnim czasie jest strzałem kulą w płot.Przypominam, że mówimy o osobie, która była podstawowym zawodnikiem Alkmaar w ich mistrzowskim sezonie oraz reprezentantem Holandii na MŚ.Hristov miał w karierze jeden udany sezon - Odpowiednik polskiego Matusiaka.Nawet wtedy nie był powoływany do kadry 10 razy słabszej Bułgarii.
Haczyk jest taki, że pewne miejsce w składzie stracił po kontuzji w ubiegłym sezonie.W tym sezonie jak widać był 2-3 stoperem w klubie.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.01.2011, 10:53
Kto wiedział, że Maor ma polskie obywatelstwo?
http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/i...ow_168552.html
Odpowiedz cytując
Edłardo Da Sylwia
Member

Od: 07.2010

Stary 23.01.2011, 10:55
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
hmmm... połowa tego forum ? ... na samym początku dyskusji o nim ktoś wynalazł fakt, że jego mama urodziła się w Polsce.
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.01.2011, 10:58
Holenderski obrońca wygląda na papierku rewelacyjnie. Szkoda tylko, że takich zawodników nie podpisujemy wcześniej, mając np. Marcelu przy boku. Wtedy można śmiało próbować sił w Europie.
A tak odszedł Marcelo, przychodzi Jaliens. Suma summarum = wychodzi na czysto.
Za Brożka przychodzi Genkow, czyli odchodzi nasz najlepszy napastnik. Solidny Pawełek (oceniam tę rundę) i ciekawe kto przyjdzie.

Czyli na razie uzupełniamy kadrę, nie wzmiacniamy. Jedynei Izraelita będzie zawodnikiem z pozycji, na której się nie osłabialiśmy.
Pomoc mamy rewelacyjną, jak na polskie warunki: Sobolewski, Małecki, Kirm, Wilk, Garguła, dojdzie Melikson i nie będzie problemu z obsadzeniem tej pozycji.

myślę że konkretne wzmocnienia będą po zakończeniu sezonu jeśli polityka holendrów okaże się dobra B.Cupiał znowu zainwestuje i postara się zagrać o LM i tego nam trzeba
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Stary 23.01.2011, 11:05
Cytat:
Będzie najlepsza para środkowych obrońców w lidze ! a Bunoza może przynich się dobrze rozwinąć i odejść z Wisły za naprawdę dobrą kasę ! Co do Boukhariego ja bym go zostawił bo rozładowywuje amtosfera , potrzeba kogoś takiego
Ja mogę za 3 tys euro za miesiąc siedzieć w szatni Wisły i opowiadać dowcipy.
Nie tylko w szatni. Mogę jeździć na zgrupowania i wbijać po kolei do każdego pokoju.
Będę rozładowywał atmosferę...

To jest Wisła. tu się płaci za grę, a nie za rozładowanie atmosfery
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.01.2011, 11:18
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
A mi się ten wywiad dziwnie fałszowany wydaje...
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 23.01.2011, 11:23
ja z takiego samego założenia wychodzę, papiery ma bardzo dobre, problem z tym co działo się w Cluj z kontuzjami, ale myślę że dać mu rok szansy, dobry kontrakt Motywacyjny i coś dobrego by mogło z tego wyjść.

Przytocze jeszcze słowa z ostatniego wywiadu naszego Izraelskiego celu transferowego, dla wielu osob z tego forum które podniosły lament że zdrajcy wyprzedają Wisłę i chcąc jej zagłady sprzedając Brożków, Marcelo czy Diaza :

" Ważne też, że sprzedaje za granicę wielu piłkarzy. Czyli - można się tu pokazać. "
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 23.01.2011, 11:32
Ja mogę za 3 tys euro za miesiąc siedzieć w szatni Wisły i opowiadać dowcipy.
Nie tylko w szatni. Mogę jeździć na zgrupowania i wbijać po kolei do każdego pokoju.
Będę rozładowywał atmosferę...

To jest Wisła. tu się płaci za grę, a nie za rozładowanie atmosfery
Jeśli będziesz zagrywał takie piłki (http://www.youtube.com/watch?v=FGxb7Tebxx0) co mecz to jestem za
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 23.01.2011, 11:50
Pisałem w tym temacie, że do umiejętności czystko piłkarskich nie można mieć do Nourdina pretensji, on potrafi grać piłkę i według mnie pokazał to w tej rundzie. Niestety trudno jest mu pokazać to co potrafi kiedyś jest się kompletnie zapuszczonym fizycznie, bieganie z takim brzuchem jak on miał to naprawdę trudna sprawa.
Zobaczcie sobie teraz jak Boukhari wygląda, według mnie o kilka kilo mniej, nie ma już takiego brzucha, także według mnie teraz możemy zobaczyć trochę lepszą wersję Marokańczyka.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 23.01.2011, 12:09
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Fakt ,że CV ma na naszą ligę bardzo bogate,ale nikt nie wie w jakiej jest formie.W tym sezonie 8 spotkan w Eredivisie,musi byc w tym jakis haczyk.
Zrozum: 8 spotkań w Eredivisie w tym sezonie to i tak dorobek dla naszej ligi powalający. Ile spotkań w Eredivisie zagrałby Bunoza, gdyby hipotetycznie się w niej znalazł, czy inny obrońca z Ekstraklasy, mając taką konkurencję w zespole, jaką miał Jaliens?
Facet przychodzi z innego piłkarskiego świata do nas, zrozum to.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:10
Melikson i ten Holedender mnie przekonują że coś z nich będzie ale ten Genkow jakoś nie przypominam sobie transferu dobrego napastnika do Wisły zawsze jakaś łamaga co ledwo gola w sezonie strzeli

Matusiak,Beto,nawet Branko Radovanović choć ten już chyba był lepszy i cała zgraja innych mega snajperów
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.01.2011, 12:14
Narazie nikt nie przyszedł...

Jeśli chodzi o Jansena to ma nas niby kosztować pół miliona euro czyli suma jak najbardziej ok. Tak piszą niektórzy Holendrzy na forach.

Z innych spraw to Jansen ostatnio grywał dużo jako prawy obrońca, a nie stoper ( więc w razie czego mógłby nawet przejść na bok). Zresztą mimo, że w tym sezonie grywał w kratke (raz na środku, raz na boku) fani AZ uważają go za najlepszego prawego obrońce w klubie.

Jansen był zresztą troche kontuzjowany w tym sezonie dlatego opuścił kilka meczy.
Ostatnio edytowane przez Baala : 23.01.2011 o godz. 12:24.
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Stary 23.01.2011, 12:16
PlacekTSW napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze był nie wypał Śvitlica.
Podałem tylko 3 przykłady wiem że było ich znacznie więcej,ja w te bzdury pana Basałaja że przyjdzie napastnik klasy Brożka do nas nie wierze
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
filip123
Member

Od: 07.2010

Stary 23.01.2011, 12:25
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24499 , wiecie moze kiedy ma przylecieć do Krakowa ? , bo Stan we wcześniejszych wypowiedziach mówił ze 22 najprawdopodobniej bedzie w Krakowie .
Odpowiedz cytując
Michu88
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.01.2011, 12:31
filip123 napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24499 , wiecie moze kiedy ma przylecieć do Krakowa ? , bo Stan we wcześniejszych wypowiedziach mówił ze 22 najprawdopodobniej bedzie w Krakowie .
Pomocnik pojawi się w Krakowie po 22 stycznia” – powiedział dyrektor sportowy Wisły Kraków, Stan Valckx.
Mówił, że po 22, a nie 22-go
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yleci_pozniej/ artykuł z oficjalnej, żeby nie było wątpliwości
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.01.2011, 12:32
Wczoraj grał mecz to pewnie dzisaj albo jutro przyleci
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 23.01.2011, 12:33
Wierzylem od samego poczatku ze Stan przychodzi do Wisly zeby cos z tym klubem zrobic! Jesli te 3 transfery wypala to bedzie to dla niego wielki plus ale i tak wszystko zweryfikuje boisko.
Ja czekam jeszcze na jednego napastnika no i moze bramkarza ale zobaczymy jak to bedzie
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.01.2011, 12:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Jednego tylko nie rozumiem. Chłopak zarabiał w Holandii 600 tys. €. Pewnie nie miał szansy na regularną grę, do tego klub ma kłopoty finansowe. U nas byłby pewniakiem i walczyłby o czołowe lokaty. Ok. Ale jakie mu zaoferowaliśmy zarobki?
zaznaczam,ze to tylko moje przypuszczenie,ale na zachodzie zarobki podawane sa brutto.nie wiem jaka jest w Holandii stawka podatku lecz myslę,że nie mniej jak 40 %.do ręki zostawałoby ok 340-350 tyś.u nas zawodnicy są chyba zatrudniani na własną działalność i mogą wybrać podatek liniowy w wysokości 19 %,więc proponując mu np 350 tyś brutto zostawałoby ok 280 tyś.biorąc pod uwagę,że AZ ma kłopoty finansowe i z tego powodu pewnie placi nieregularnie oraz niższe koszty zycia w Polsce to mozna uznać,że zarobki są mniej więcej na zblizonym poziomie,a przynajmniej różnica nie jest tak wielka,by nad nasza propozycją nie warto było się zastanowić.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów