|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Melikson zagrał 90 minut w meczu z Beitarem ale jego Hapoel przegrał u siebie 1:2.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zatrudnienie Stana procentuje. Kew nawet nie ukrywa, że to osoba dyrektora i trenera skłoniły go do ewentualnego przejścia do nas.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
jeszcze żaden zawodnik nie został podpisany...
wisla.krakow.pl napisał(a):
więc testy medyczne wcale nie są potwierdzone ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Online |
|
|
Ja powiem tylko tyle, że jeżeli sfinalizujemy te 3 transfery, oraz jeśli podpisze z nami kontrakt lepszy Gk od Pawełka, będziemy mieli świetne okienko transferowe.
Transfer drugiego napastnika i bocznego obrońcy, byłby chyba szczytem możliwości Wisły w tym okienku. A nam pozostaje liczyć na to, że drużyna będzie odpowiednio przygotowana do sezonu, a może ktoś z grupy wystawionych już do odstrzału (Rios, Boukhari, Zurawski) w końcu odpali. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Ja bym sobie życzyła by w tym okienku oprócz tych trzech piłkarzy (o ile te kontrakty staną się rzeczywistością) pojawił się jeszcze dobry bramkarz i ktoś na lewą obronę, bo wydaje mi się, że Paljić więcej pożytku by nam przyniósł, gdyby grał z przodu. Marnuje się chłopak na tej obronie. Kolejny napastnik chyba nie jest nam aż tak bardzo potrzebny, mamy przecież Żurawskiego, który może jeszcze strzeli dla Wisełki kilka ładnych bramek i Riosa, który mam nadzieję, się odblokuje wreszcie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Ja bym zaryzykował z Kone - jeśli z tego co mówi, nie zarabia więcej niż 350 tys euro to można na 1 sezon go spróbować.
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
W dodatku jest w optymalnym wieku jak na stopera - 32 lata, czyli spokojnie 2-3 lata niezłej gry jeśli ominą go kontuzje. Stąd pogłoski o 2,5 letnim kontrakcie wyglądają obiecująco. Co więcej, grając przy takim doświadczonym stoperze Gordan Bunoza może się rozwinąć i stać się przyzwoitym obrońcą. Jednego tylko nie rozumiem. Chłopak zarabiał w Holandii 600 tys. €. Pewnie nie miał szansy na regularną grę, do tego klub ma kłopoty finansowe. U nas byłby pewniakiem i walczyłby o czołowe lokaty. Ok. Ale jakie mu zaoferowaliśmy zarobki? Powód: Korekta informacji o Jaliensie
Ostatnio edytowane przez flamengista : 23.01.2011 o godz. 10:59.
![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Witam
Powiem tak jesli chodzi o CV zawodników, sprowadzilismy najlepszych zawodnikow ( możliwych dla Wisly ) Ale nie to mnie ciesszy, dobre w Meliksonie,Jaliensie i Genkovie jest to, ze sa to zawodnicy ktorzy caly czas graja, nie sa to kopacze z ławki lub tułajacy sie po klubach, nie maja kontuzji. Są to pełnowartosciowi piłkarze ktorzy gdyby nie my prawdopodobnie nadal grali by dla swoich ( dobrych ) klubow w podstawowych skladach. Dlatego nie ma narzekania jest bardzo dobrze!! Mistrz bedzie nasz ) Ps. Stoperzy Chaves i Jaliens ciekawe czy ktos ich przejdzie |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 12.2010
Offline |
|
|
Będzie najlepsza para środkowych obrońców w lidze ! a Bunoza może przynich się dobrze rozwinąć i odejść z Wisły za naprawdę dobrą kasę ! Co do Boukhariego ja bym go zostawił bo rozładowywuje amtosfera , potrzeba kogoś takiego
I ja bym jeszze nie skreślał Riosa . Przypomnijce sobie jego mecze z Jagą czy Koroną. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Porównanie Hristova czy Ba do Jaliensa pod względem CV jak i występów w ostatnim czasie jest strzałem kulą w płot.Przypominam, że mówimy o osobie, która była podstawowym zawodnikiem Alkmaar w ich mistrzowskim sezonie oraz reprezentantem Holandii na MŚ.Hristov miał w karierze jeden udany sezon - Odpowiednik polskiego Matusiaka.Nawet wtedy nie był powoływany do kadry 10 razy słabszej Bułgarii. Haczyk jest taki, że pewne miejsce w składzie stracił po kontuzji w ubiegłym sezonie.W tym sezonie jak widać był 2-3 stoperem w klubie. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kto wiedział, że Maor ma polskie obywatelstwo?
![]() http://gwizdek24.se.pl/pilka-nozna/i...ow_168552.html |
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
? ... na samym początku dyskusji o nim ktoś wynalazł fakt, że jego mama urodziła się w Polsce.![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Holenderski obrońca wygląda na papierku rewelacyjnie. Szkoda tylko, że takich zawodników nie podpisujemy wcześniej, mając np. Marcelu przy boku. Wtedy można śmiało próbować sił w Europie.
A tak odszedł Marcelo, przychodzi Jaliens. Suma summarum = wychodzi na czysto. Za Brożka przychodzi Genkow, czyli odchodzi nasz najlepszy napastnik. Solidny Pawełek (oceniam tę rundę) i ciekawe kto przyjdzie. Czyli na razie uzupełniamy kadrę, nie wzmiacniamy. Jedynei Izraelita będzie zawodnikiem z pozycji, na której się nie osłabialiśmy. Pomoc mamy rewelacyjną, jak na polskie warunki: Sobolewski, Małecki, Kirm, Wilk, Garguła, dojdzie Melikson i nie będzie problemu z obsadzeniem tej pozycji. myślę że konkretne wzmocnienia będą po zakończeniu sezonu jeśli polityka holendrów okaże się dobra B.Cupiał znowu zainwestuje i postara się zagrać o LM i tego nam trzeba ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Nie tylko w szatni. Mogę jeździć na zgrupowania i wbijać po kolei do każdego pokoju. Będę rozładowywał atmosferę... To jest Wisła. tu się płaci za grę, a nie za rozładowanie atmosfery |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Przytocze jeszcze słowa z ostatniego wywiadu naszego Izraelskiego celu transferowego, dla wielu osob z tego forum które podniosły lament że zdrajcy wyprzedają Wisłę i chcąc jej zagłady sprzedając Brożków, Marcelo czy Diaza : " Ważne też, że sprzedaje za granicę wielu piłkarzy. Czyli - można się tu pokazać. " |
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Guest
|
|
|
Pisałem w tym temacie, że do umiejętności czystko piłkarskich nie można mieć do Nourdina pretensji, on potrafi grać piłkę i według mnie pokazał to w tej rundzie. Niestety trudno jest mu pokazać to co potrafi kiedyś jest się kompletnie zapuszczonym fizycznie, bieganie z takim brzuchem jak on miał to naprawdę trudna sprawa.
Zobaczcie sobie teraz jak Boukhari wygląda, według mnie o kilka kilo mniej, nie ma już takiego brzucha, także według mnie teraz możemy zobaczyć trochę lepszą wersję Marokańczyka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
Facet przychodzi z innego piłkarskiego świata do nas, zrozum to. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Melikson i ten Holedender mnie przekonują że coś z nich będzie ale ten Genkow jakoś nie przypominam sobie transferu dobrego napastnika do Wisły zawsze jakaś łamaga co ledwo gola w sezonie strzeli
Matusiak,Beto,nawet Branko Radovanović choć ten już chyba był lepszy i cała zgraja innych mega snajperów ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Narazie nikt nie przyszedł...
Jeśli chodzi o Jansena to ma nas niby kosztować pół miliona euro czyli suma jak najbardziej ok. Tak piszą niektórzy Holendrzy na forach. Z innych spraw to Jansen ostatnio grywał dużo jako prawy obrońca, a nie stoper ( więc w razie czego mógłby nawet przejść na bok). Zresztą mimo, że w tym sezonie grywał w kratke (raz na środku, raz na boku) fani AZ uważają go za najlepszego prawego obrońce w klubie. Jansen był zresztą troche kontuzjowany w tym sezonie dlatego opuścił kilka meczy.
Ostatnio edytowane przez Baala : 23.01.2011 o godz. 12:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podałem tylko 3 przykłady wiem że było ich znacznie więcej,ja w te bzdury pana Basałaja że przyjdzie napastnik klasy Brożka do nas nie wierze
![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=24499 , wiecie moze kiedy ma przylecieć do Krakowa ? , bo Stan we wcześniejszych wypowiedziach mówił ze 22 najprawdopodobniej bedzie w Krakowie .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Mówił, że po 22, a nie 22-go http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...yleci_pozniej/ artykuł z oficjalnej, żeby nie było wątpliwości ![]()
Wisła i Śląsk na zawsze w sercu mym!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Wczoraj grał mecz to pewnie dzisaj albo jutro przyleci
![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Wierzylem od samego poczatku ze Stan przychodzi do Wisly zeby cos z tym klubem zrobic! Jesli te 3 transfery wypala to bedzie to dla niego wielki plus ale i tak wszystko zweryfikuje boisko.
Ja czekam jeszcze na jednego napastnika no i moze bramkarza ale zobaczymy jak to bedzie ![]()
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
zaznaczam,ze to tylko moje przypuszczenie,ale na zachodzie zarobki podawane sa brutto.nie wiem jaka jest w Holandii stawka podatku lecz myslę,że nie mniej jak 40 %.do ręki zostawałoby ok 340-350 tyś.u nas zawodnicy są chyba zatrudniani na własną działalność i mogą wybrać podatek liniowy w wysokości 19 %,więc proponując mu np 350 tyś brutto zostawałoby ok 280 tyś.biorąc pod uwagę,że AZ ma kłopoty finansowe i z tego powodu pewnie placi nieregularnie oraz niższe koszty zycia w Polsce to mozna uznać,że zarobki są mniej więcej na zblizonym poziomie,a przynajmniej różnica nie jest tak wielka,by nad nasza propozycją nie warto było się zastanowić.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|