The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2011, 20:39
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Pewnie wszyscy życzylibyśmy sobie żeby tak było. Niemniej nauczony doświadczeniami ostatnich transferów lepiej poczekać z radością do czasu podpisania kontraktu przez Bułgara.
Z radością poczekałbym jeszcze dłużej, przynajmniej do czasu aż strzeli dla nas jakąś bramkę w oficjalnym meczu
Odpowiedz cytując
marcin19876
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 19.01.2011, 20:52
Radze wam sie tak nie podniecać - chciałbym zwrócić uwagę na taki mały szczegół - żaden z tych dwóch zawodników kontraktów nie podpisał a wy już mówicie o bramkach dla WISŁY....najpierw zobaczmy ich w koszulkach WISŁY a później bedziemy sie cieszyc
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.01.2011, 21:01
No dobra, fajnie że mamy mieć te transfery Genkov, Melikson itp. ale mnie najbardziej nurtuje gdzie jest zawodnik, który przyciągnąć ma kibiców na stadiony ? Nie wiem może coś podobnego do Aruna Kone ? Gdzie taki gracz, gdzie akcja promocyjna klubu ?
Gdzie naładowanie jakiejś pompy, że dany gracz będzie gwiazdą. Załatwiamy transfery po cichu, jedna konferencja i tyle, a tutaj trzeba wykorzystać pozyskanie gracza do maksimum
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.01.2011, 21:17
anthony09 - pamietaj ze jest jeszcze Kamil ktorego juz chyba maja dosc na Cyprze
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 19.01.2011, 21:19
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
No dobra, fajnie że mamy mieć te transfery Genkov, Melikson itp. ale mnie najbardziej nurtuje gdzie jest zawodnik, który przyciągnąć ma kibiców na stadiony ? Nie wiem może coś podobnego do Aruna Kone ? Gdzie taki gracz, gdzie akcja promocyjna klubu ?
Gdzie naładowanie jakiejś pompy, że dany gracz będzie gwiazdą. Załatwiamy transfery po cichu, jedna konferencja i tyle, a tutaj trzeba wykorzystać pozyskanie gracza do maksimum

np. Makinwa? kogo on by przyciągnął jesli by do nas przyszedł w tamtym sezonie, biorąc pod uwagę ze ostatnio jakies wieksze ilości bramek strzelał 6-7 lat temu!

Jeśli było by po prostu duże nazwisko z dużym kontraktem, a bramek jak na lekarstwo to pewnie sam byś teraz narzekał na pomysł jego ściągnięcia!
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.01.2011, 21:22
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Tego zawodnika z nazwiskiem to bym sobie odpuścił, takowego my już mieliśmy Pawła Brożka
Zgadzam się z Tobą że trzeba wykorzystać zbliżające się transfery Meliksona i Genkowa do maksimum.
Jest tutaj pole do popisu chociaż w przypadku Maora można spokojnie chwalić się tym, że kupiliśmy najlepszego piłkarza w Izraelu bo takie tytułu są mu przypisywane, wkleić jakiś filmik, tamten z muzyką z piratów z Karaibów jest dobry tak aby kibice się bardziej podjarali. To samo można robić z Genkowem. Można przytoczyć opinie trenera, że Genkow to piłkarz który strzelił więcej goli od Pawła Brożka( nie będzie to trudne) .
Niech dyrektor, prezes, trener wypowiadają się trochę mniej asekuracyjnie w sprawie nowych piłkarzy.
Mam oczywiście nadzieję, że obaj podpiszą kontrakty.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.01.2011 o godz. 21:46.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 19.01.2011, 21:53
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Tego zawodnika z nazwiskiem to bym sobie odpuścił, takowego my już mieliśmy Pawła Brożka
Zgadzam się z Tobą że trzeba wykorzystać zbliżające się transfery Meliksona i Genkowa do maksimum.
Jest tutaj pole do popisu chociaż w przypadku Maora można spokojnie chwalić się tym, że kupiliśmy najlepszego piłkarza w Izraelu bo takie tytułu są mu przypisywane, wkleić jakiś filmik, tamten z muzyką z piratów z Karaibów jest dobry tak aby kibice się bardziej podjarali. To samo można robić z Genkowem. Można przytoczyć opinie trenera, że Genkow to piłkarz który strzelił więcej goli od Pawła Brożka( nie będzie to trudne) .
Niech dyrektor, prezes, trener wypowiadają się trochę mniej asekuracyjnie w sprawie nowych piłkarzy.
Mam oczywiście nadzieję, że obaj podpiszą kontrakty.
Kibice się podjarają wszystko pięknie ładnie, balon się pompuje a tu na meczu zonk... wiesz co się będzie potem działo Ile będzie gadania o przereklamowaniu danego zawodnika.
Oczywiście to tylko czarny scenariusz.

Lepiej z umiarem do tego podejść - niż później się rozczarować

Pozdrawiam.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 21:59
Widac Basałaj nauczony doświadczeniem z letniego okienka transferowego poszedł na jakośc a nie na ilośc i o to chodzi.Tylko sie cieszyc z takich zawodników jak Melikson czy Genkow, to zawodnicy grający pierwsze skrzypce w swoich zespołach,jednak zanim nie podpiszą to lepiej sie nie napalac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.01.2011, 22:01
Genkow powinien być wzmocnieniem. Czy będzie lepszy od Brożka albo chociaż o takim poziomie? Ciężko powiedzieć, wyjdzie w praniu, ważne, że to napastnik, którego Maaskant oczekiwał, przynajmniej jeżeli chodzi o fizycne atrybuty.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.01.2011 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.01.2011, 22:07
jeśli zdołamy faktycznie podpisać kontrakty z Genkovem i Meliksonem to moim zdaniem to okienko już przejdzie do historii jako jedno z najbardziej udanych w tym sezonie.
Jeśli Melikson się zaklimatyzuje i będzie reprezentował formę zbliżoną do tej z ligi izraelskiej to chyba dopiero teraz można powiedzieć, że doczekaliśmy się następcy Szymkowiaka.
Genkowa uważam z kolei za napadziora , który podania w stylu Meliksona powinien skutecznie zamieniać na bramki.

Byle zakontraktować ich!
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 19.01.2011 o godz. 23:51.
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 19.01.2011, 22:09
Ale kto mógłby ściągnąć ludzi na stadion? To musiało by być nazwisko z półki, na którą nas nie stać. Przykłądowo stary Ljungberg. Ktoś, kogo kojarzy przeciętny, niedzielny kibic. Bo jak ktoś taki usłyszy Kone albo Makinwa, to mimo, że to mogli by być kosmiczni jak na naszą ligę piłkarze, to nie są żadne nazwiska.

A Genkov wygląda więcej niż zachęcająco. Mam nadzieję, że do nas trafi.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2011, 22:12
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Czy mówicie o Peskovicu,który swego czasu stał na hałdzie w Bytomiu?
niestety o jego bracie, ktory swego czasu handlowal meczami w Nowym Dworze

co do Genkowa to fajnie by bylo ale jest tyle rzeczy do uzgodnienia: dlugosc/wysokosc kontraktu, wejsciowki, prowizja dla managera, ze raczej nierealne - i to wszystko o ile faktycznie jutro przyleci, a nie przyleci tak jak Melikson
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 19.01.2011 o godz. 22:14.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
TynWisla
Member

Od: 10.2005

Stary 19.01.2011, 22:17
Jak podpiszą to uwierzę, howgh
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.01.2011, 22:20
tomsts napisał(a):Wyświetl post
jeśli zdołamy faktycznie podpisać kontrakty z Genkovem i Meliksonem to moim zdaniem to okienko już przejdzie do historii jako jedno z najbardziej udanych w tym sezonie.
Jak nie ściągniemy następnego Bunozy to pewnie i tak jako takie właśnie przejdzie .

tomsts napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Melikson się zaklimatyzuje i będzie reprezentował formę zbliżoną do tej z ligi izraelskiej to chyba dopiero teraz można powiedzieć, że doczekaliśmy się następcy Szymkowiaka.
Genkowa uważam z kolei za napadziora , który podania w stylu Meliksona powinien skutecznie zamieniać na bramki.

Byle zakontraktować ich!
Jeśli, jeżeli... No ale dobra, załóżmy wariant optymistyczny, że "jeśli i jeżeli" się sprawdzą.
Odeszli: Paweł Brożek, Piotr Brożek, Mariusz Pawełek- 1 b.dobry, 2 dobrych
Przyszli: Maor Melikson, Cwetan Genkow- 2 b.dobrych
Jak dla mnie to nawet przy tych wszystkich "jeśli i jeżeli" wychodzimy co najwyżej na zero.

A obrona dalej jest tak pewna, że bałbym się dać im popilnować wózek z zakupami. Wystarczy jeden dziki Sernas wybiegający z alejki z papierem toaletowym i nieszczęście gotowe.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.01.2011, 22:21
Cały czas mówimy tu o graczach ofensywnych, którzy niemal witają się z gąską, są to sądząc po nazwiskach i rolach jakie odgrywali w swoich zespołach (wiadomo że nazwiska nie grają, ale...) odpowiedni ludzie do reprezentowania barw Białej Gwiazdy.

Jestem niesamowicie ciekaw, jaką jakość prezentował będzie środkowy obrońca na którego polujemy... Czy przybliży się do renomy już prawie zakontraktowanych zawodników? Czy będzie to postać, która jak wspomniane wyżej nazwiska, odgrywa ważną rolę w swoim obecnym zespole, czy będzie to zwykły zapchajdziura nie łapiący się do meczowej 18? I co najważniejsze, czy będzie za pieniądze czy za darmo?

Co do bramkarza to jestem przekonany, że nie będzie on wzmocnieniem a jedynie uzupełnieniem, bo czego można się spodziewać po zawodniku z kartą w ręku, za którego nie trzeba wcale płacić? Sprowadzenie dobrego bramkarza z kartą w ręku, jak na polskie warunki graniczy z cudem.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
arbuz
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.01.2011, 22:42
Nie sadze aby szukali dobrego bramkarza co najwyzej uzupelnienie z prostego powodu juz sporo wydali na Milana wiec drugi bramkarz za wysoka cene raczej odpada.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2011, 22:45
wg nich następne piniądze wydajemy.jeżeli to prawda,to pół Brożka już nie ma

http://www.sport.pl/pilka/1,65050,89..._snajpera.html
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 19.01.2011, 22:48
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Jak już przylatuje to wszystko mają dogadane, jakieś szczegóły podpisy i tyle, byle z tym Borysem to była ściema
A poza tym, to w bułgarskiej lidze grał na wypożyczeniu, więc jak byli w stanie przejąć jego kontrakt w Bułgarii, to tym bardziej będą w stanie to zrobić w Krakowie.
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.01.2011, 22:48
Najlepszym magnesem dla kibiców będzie dobra gra Wisły w rundzie wiosennej.

Nie sądze aby ściągniecie jakiejs podstarzałej gwiazdy spowodowało wielki napływ nowych ludzi na stadionie.
Odpowiedz cytując
tomsts
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.01.2011, 22:49
Awe napisał(a):Wyświetl post
Ale kto mógłby ściągnąć ludzi na stadion? To musiało by być nazwisko z półki, na którą nas nie stać. Przykłądowo stary Ljungberg. Ktoś, kogo kojarzy przeciętny, niedzielny kibic. Bo jak ktoś taki usłyszy Kone albo Makinwa, to mimo, że to mogli by być kosmiczni jak na naszą ligę piłkarze, to nie są żadne nazwiska.

A Genkov wygląda więcej niż zachęcająco. Mam nadzieję, że do nas trafi.
No w tej kwestii nie ma zbytnich możliwości.... Jurek Dudek ? :]

Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie ściągniemy następnego Bunozy to pewnie i tak jako takie właśnie przejdzie .

Jeśli, jeżeli... No ale dobra, załóżmy wariant optymistyczny, że "jeśli i jeżeli" się sprawdzą.
Odeszli: Paweł Brożek, Piotr Brożek, Mariusz Pawełek- 1 b.dobry, 2 dobrych
Przyszli: Maor Melikson, Cwetan Genkow- 2 b.dobrych
Jak dla mnie to nawet przy tych wszystkich "jeśli i jeżeli" wychodzimy co najwyżej na zero.

A obrona dalej jest tak pewna, że bałbym się dać im popilnować wózek z zakupami. Wystarczy jeden dziki Sernas wybiegający z alejki z papierem toaletowym i nieszczęście gotowe.
ok, ok, ok. basta :] przejęzyczyłem się miałem na myśli raczej określenie "w ostatnim czasie". Zupełnie nie wiem jak się ten błąd wkradł.

a co do reszty - ja to rozumiem. Jasne, że nie ma co wyolbrzymiać i się zanadto cieszyć. Ale faktem jest, że jest to pierwsze okienko, w którym wymiernie można ocenić pracę Stana Valcxa. Jeśli poprzeczka ma wisieć na takim poziomie jak w tym okienku, to jestem pewien że w kolejnym i jeszcze następnym transfery przypadkowe nie będą miały miejsca i nowi zawodnicy będą faktycznymi wzmocnieniami. I w tym upatruję szansy.
Potęgi nie da się zbudować w jednym okienku. little by little
pozdro!
MOSKAL KAZIMIERZ ! Nie rusz Kazika bo zginiesz !
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 19.01.2011, 22:54
Peskovic juz nieaktualny Cupiał postawił veto
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.01.2011, 22:57
zbymak napisał(a):Wyświetl post
też bym tak zrobił
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.01.2011, 22:58
Generalnie to Pesković nigdy nie był aktualny. To wymysł jakiegoś chorego umysłu, podobnie jak swego czasu pomysł ściągnięcia sympatycznego, ale mocno przeciętnego Darka Łatki (korekta: nie - to był Adaś Nawałka, ten sam który widział potencjał w Dawidowskim).

BTW: Darek po prostu był słaby, natomiast Pesković jest słaby i do tego zamieszany w aferę barażową.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 19.01.2011 o godz. 23:05.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.01.2011, 22:59
To jest bardzo ważne.
To znaczy, że Cupiał ma tzw. common sense.
Eee, to ja jestem spokojny

PS. @flamengista Bardzo wczesny Skorża. A dokładniej Nawałka
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 19.01.2011, 23:45
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Generalnie to Pesković nigdy nie był aktualny. To wymysł jakiegoś chorego umysłu, podobnie jak swego czasu pomysł ściągnięcia sympatycznego, ale mocno przeciętnego Darka Łatki (korekta: nie - to był Adaś Nawałka, ten sam który widział potencjał w Dawidowskim).

BTW: Darek po prostu był słaby, natomiast Pesković jest słaby i do tego zamieszany w aferę barażową.
akurat że jest późna pora to zrozumiałem aferę bazarową ja nawet nie wiem kto wpadł na taki "genialny" pomysł ściągnięcia Peskovicia... moim zdaniem można byłoby dograć tą rundę dwoma bramkarzami albo kogoś wziąść z ME ;] obrona i atak priorytetem do wzmocnienia ale że Genkov ma wpaść plus do tego Melikson to dobrze moim zdaniem jak chodzi o obrońcę to kupić Hernaniego ale Korona łatwo go nie puści :/
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 19.01.2011, 23:49
Ja tutejszej atmosfery nie rozumiem. Wczoraj była atmosfera grozy, jaki ten Valcx zły, dziś jest już dobry! Niektórym to by się przydało odebrać komputery.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.01.2011, 00:03
Proszę o przestrzeganie regulaminu - informacje tzw. własne dajemy w temacie Gdybym był bogaty......
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.01.2011, 00:22
ja wracając jeszcze to tego Genkova i wypowiedzy Stana :
Stan : "Szukamy napastnika, który prezentuje trochę inny styl niż Paweł Brożek"
Myśle ze Genkov to zupelnie inny typ zawodnika niż Paweł
Stan:"Dobrze by było, żeby taki napastnik był trochę wyższy, ale nie wolniejszy przez to.."
Genkov 187cm Paweł 180cm
stan:"Teraz więc chcemy podpisać umowy z zawodnikami, którzy maja doświadczenie, którzy walczyli o mistrzostwa w innych krajach, którzy być może grali w Lidze Mistrzów, a może w Lidze Europejskiej."
Genkov grał w lidze europejskiej...

wiec udzielajac tego wywiadu 8 stycznia mówił raczej o Genkovie... 11 dni tyle trwało załatwianie zgody na negocjacje?hmm
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 20.01.2011, 00:25
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...ozka,id,t.html

Jeśli "Biała Gwiazda" sfinalizuje transfer Genkowa, to obok Maora Meliksona byłoby to drugie wzmocnienie składu przed rundą wiosenną. W przypadku Izraelczyka sprawa jest ponoć przesądzona, a wbrew pojawiającym się informacjom, że Meliksona za wszelką cenę chce zatrzymać u siebie Hapoel Beer Szewa, piłkarz podjął już decyzję o przenosinach do Polski. Swoją rolę w tym transferze odegrała również matka Meliksona, która jest… Polką.

Pozyskanie tej dwójki oznaczać będzie również, że w planach transferowych Wisły na zimę pozostanie sprowadzenie bramkarza i środkowego obrońcy. Z naszych informacji wynika, że te sprawy również zostaną załatwione bardzo szybko. Jest nawet szansa, że już w przyszłym tygodniu kadra na rundę wiosenną zostanie zamknięta.

Oby, im szybciej tym lepiej.
Odpowiedz cytując
pierdek18
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 20.01.2011, 00:28
na ile można wierzyć tej gazecie
mam nadzieje ze to prawda a nie g... prawda...
"c’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui !"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów