The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2011, 16:51
http://www.youtube.com/watch?v=bP86U...eature=related - 1 i 3 bramka w jego wykonaniu...

a co do tranferu, to na oficjalnej jest napisane, że gość musi tylko wynegocjować kontrakt, jak porozumieją się to wyjeżdża do Hiszpanii, i tyle...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
martonas
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 19.01.2011, 16:52
skeba napisał(a):Wyświetl post
*Chłopaki - nie chce każdego przytaczać opinii.
Z czego na chwilę obecną mam się cieszyć, no powiedzcie mi i przekonajcie mnie w sposób racjonalny.
Marcelo, Diaz, Głowacki, Alvarez, Brożki - I teraz zobaczcie co Ci zawodnicy wnosili do drużyny, a kto przyszedł za ich miejsce?

Mam piać z zachwytu ? Jeśli będzie powód do radości to przyrzekam, że dam upust swoim emocjom i wyleje swoje emocje tutaj.
Nikt ci nie każe piać z zachwytu, tylko proszę nie siej farmazonów, wystarczy spojrzeć na same statystyki, żeby stwierdzić że to raczej inna półka niż Hristov. Ja tam póki co zachowuje spokój, jak podpisze kontrakt to wtedy będzie można się cieszyć.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Mówi, niemniej nie lubię takich skoków nastrojów.Jeszcze godzinę trwało samobiczowanie się a teraz niektórzy są blisko orgazmu.Genkov wygląda nieźle jednak nigdy go w akcji nie widziałem, takiego nazwiska zanim pojawił się w orbicie zainteresowania Wisły nie słyszałem, więc podchodzę do tego ewentualnego transferu ze spokojem.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Martinus napisał(a):Wyświetl post
Ja tak dla ochłody chciałbym tylko zauważyć, że ta "pozytywna niespodzianka" zupełnie nie poradziła sobie w Dynamie Moskwa.
A mamy w składzie napastnika, którego by tam w ogóle chcieli?
Odpowiedz cytując
rozan
Senior Member

Od: 06.2006

Ale numer jednak Genkov!!! Dobrze, zwykle staram się być wyważony na tym forum (w przeciwieństwie do co poniektórych skrajnych opiniotwórców) ale teraz cieszę się tak bardzo, że zakrzyknę: jupi!

Jeśli Genkov podpisze to powinno to być ogromne wzmocnienie. (widziałem go kilka razy w akcji i robi naprawdę doskonałe wrażenie, dziwie się że Dynamo z niego rezygnuje choć przeskoczyć Kuraniego i Woronina łatwo nie jest)
Odpowiedz cytując
Brzytwa128
Member

Od: 07.2010

Stary 19.01.2011, 16:53
No i po tym to już chyba można jasno stwierdzić, że media tylko głupoty piszą i nie mają o niczym pojęcia.

Przecież już długi czas temu pisali, że Genkov został wykupiony przez Lokomotiv Sofia.

Mnie szczerze to tylko odechciało, by czytać cokolwiek poza oficjalną.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.01.2011, 16:55
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Nieźle by było, gdyby udało się go ściągnąć. Ciekawe ile Dynamo może sobie za niego zażyczyć.
Wydaje mi się, że kluby już się dogadały skoro zawodnik został puszczony na wyjazd do Polski w sprawie negocjacji. Pozostaje kwestia kontraktu samego piłkarza. Czekamy.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.01.2011, 16:55
krzywy napisał(a):Wyświetl post
po cholere ogłaszać takie informacje. Jeszcze go Jóźwiak ściągnie z okęcia. pierwsza oficjalna wiadomość powinna brzmieć :Genkow piłkarzem Wisły.
Bo ciągle jeczycie nawet niektórzy straszą że karnetu nie kupią i inne bzdury. Jak widać klub nie ma w dupie nastroju kibiców i stara się uspokoić płaczków.
..
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 19.01.2011, 16:56
Genkov według mnie będzie strzałem w 10, zobaczcie z kim rywalizował o miejsce składzie u ruskiich, co do Meliksona to on twierdzi, że przylatuje w sobotę.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.01.2011 o godz. 17:29.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 17:00
Melex + Genkov daje (tak mi sie wydaje) dużą opcje na bramki (o ile podpiszą) osobiście bede zadowolony jak sie uda ich podpisać, na dodatek przed obozem
Odpowiedz cytując
luke1906
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.01.2011, 17:00
Żuczek napisał(a):Wyświetl post
Nieźle by było, gdyby udało się go ściągnąć. Ciekawe ile Dynamo może sobie za niego zażyczyć.
Z pisam przesłanego z Dynama możnaby wnioskować, że juz się dogadali. Aczkolwiek to nic pewnego.
Kopia pisma na oficjalnej raczej kiepska, ale zamazali to nieudolnie

(...) FC Dynamo Moscow confirms the receipt of your letter dated 14th (?) of January 2011 and (...) agreement to the conditions you have proposed in it.
FC Dynamo Moscow agrees that the player Tsvetan Genkov joins the training camp together with the ... Wisla Krakow.
the future's uncertain
and the end is always near
Odpowiedz cytując
Mishau
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 19.01.2011, 17:01
A ja my sle że kontrakt jest dogadany już, inaczej by go nie ogłaszali. Ubezpieczają się tylko tak na wszelki wypadek.
Odpowiedz cytując
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.01.2011, 17:02
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
dla piszących o tym, że nie przebił się w Dynamie - Kuranyi, Woronin.

Dla precyzji.Genkov przeszedł do Dynama Moskwa w 2007 roku zanim pojawili się w klubie Kuranyi i Voronin.Jedynie w jednym sezonie - 2008 otrzymał szansę na dłuższą grę, której jednak za bardzo nie wykorzystał - 23/4.Więc stwierdzenia kategoryczne, że nie przebił się do składu przez dwóch wyżej wymienionych graczy nie jest prawdziwe.
Czy to oznacza, że jest to zły transfer? - Oczywiście nie.Jednak ten hurrrrra optymizm póki co jest nieco przedwczesny.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując
vojtex
Member

Od: 02.2009

Stary 19.01.2011, 17:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
Bo ciągle jeczycie nawet niektórzy straszą że karnetu nie kupią i inne bzdury. Jak widać klub nie ma w dupie nastroju kibiców i stara się uspokoić płaczków.
rzeczywiście jestem mega spokojny - sprzedaż czołowych graczy + zamieszanie z Meliksonem w roli głownej, a na dodatek brak normalnego napastnika na 2 dni przed obozem
Odpowiedz cytując
neq.
Senior Member

Od: 02.2010

Stary 19.01.2011, 17:13
jak już wszyscy się spuścicie na monitory to bardzo dokładnie je wytrzyjcie żeby w razie fiaska rozmów dokładnie było widać informację Genkov jednak nie dla Wisły !
nie jestem jakiś pesymistą, ale realistą, godzine temu był lament i atmosfera pogrzebowa bo nikogo nie kupiliśmy po czym wystarczy info że ktoś przyleci na rozmowy i już masowe orgazmu ? ogarnijcie się ! jak zobaczę info Genkov piłkarzem Wisły to będę się cieszył bo wygląda na kogoś kto bez problemu sobie poradzi w naszej kopanej lidze
"Jeżeli walczysz możesz przegrać, jeżeli nie walczysz już przegrałeś"

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.01.2011, 17:16
Martinus napisał(a):Wyświetl post
Dla precyzji.Genkov przeszedł do Dynama Moskwa w 2007 roku zanim pojawili się w klubie Kuranyi i Voronin.Jedynie w jednym sezonie - 2008 otrzymał szansę na dłuższą grę, której jednak za bardzo nie wykorzystał - 23/4.Więc stwierdzenia kategoryczne, że nie przebił się do składu przez dwóch wyżej wymienionych graczy nie jest prawdziwe.
Z tym Kuranyim jak najbardziej racja, bo w ogóle z nim nie konkurował. Ale wcześniej w Dynamie grali Kerżakow i Danny, a potem doszedł jeszcze Woronin. Trochę martwi mnie, że kosztował 2,5 mln euro. Wielkim wymiernikiem wartości piłkarza to nie jest (vide Gorawski), za to Ruscy go tanio nie puszczą. Bardzo możliwe, że chodzi o kolejne wypożyczenie.
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 17:22
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Bardzo możliwe, że chodzi o kolejne wypożyczenie.
tak, dlatego ma przyjechać negocjować kontrakt
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 19.01.2011, 17:24
Oby to byl zart z Genkovem...26-letni pilkarz(ktory niewiele strzelal, jesli w ogole gral...wyjatkiem ten sezon, w dodatku zero mozliwosci ewentualnej odsprzedazy) ma zastapic 27-letnie Brozka(ktory w swojej karierze strzelil mnostwo goli i w dodatku jest cos wart)? Kupy sie taka polityka transferowa nie trzyma.
Odpowiedz cytując
Reiro
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2011, 17:24
Każdy kto interesuje się zagraniczną piłką zna to nazwisko od kilku lat. Jest to zawodnik, który w lidze Bułgarskiej jest odpowiednikiem naszego Pawła Brożka, faktycznie w Rosji mu nie wyszło ale to podobna sytuacja jak ma często miejsce w przypadku Polaków. Wydaje mi się, że jest to zawodnik, który może być czołowym strzelcem ligi. I nie porównujcie go do Hristova, bo tamten był kimś w rodzaju Matusiaka, czyli zawodnikiem, któremu wyszedł jeden dobry sezon, a Genkov na wysokim poziomie utrzymuje się od kilku lat i nie widzę powodu, dla którego miałby się w polskiej lidze nie sprawdzić.

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Oby to byl zart z Genkovem...26-letni pilkarz(ktory niewiele strzelal, jesli w ogole gral...wyjatkiem ten sezon, w dodatku zero mozliwosci ewentualnej odsprzedazy) ma zastapic 27-letnie Brozka(ktory w swojej karierze strzelil mnostwo goli i w dodatku jest cos wart)? Kupy sie taka polityka transferowa nie trzyma.
Ile Brożek strzelił bramek w lidze i w ilu meczach to zrobił...?
Bo Genkov w 86 meczach strzelił 50 goli i gdyby nie wyjechał do Rosji to ten wynik byłby podobny do tego Pawła Brożka.
Średnia Genkova w lidze bułgarskiej to 0,58 gola na mecz, a jaką ma Brożek w polskiej lidze...?
Ostatnio edytowane przez Reiro : 19.01.2011 o godz. 17:30.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.01.2011, 17:25
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
tak, dlatego ma przyjechać negocjować kontrakt
A co, jak jest wypożyczony, to za darmo robi?
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.01.2011, 17:27
@dj_ibutti w FM nie grałeś? Przecież to kluby ustalają kto ile zawodnikowi płaci, w procencikach!
.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

For_Fun - czy ty w ogóle widzisz co ty piszesz? Nie wiele strzelał? To popatrz sobie na jego statystyki...w tym sezonie w 13 meczach 11 goli!
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Ja osobiście był bym zadowolony ale wolał bym kogoś młodszego na tą pozycję
Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 17:28
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
A co, jak jest wypożyczony, to za darmo robi?
lol

Wtedy kluby sie dogadują, czy płacą za wypożyczenie i ile % wynagrodzenia płacą, piłkarz tylko może chcieć lub nie chcieć iść do danego klubu na wypozyczenie, a nie przyjezdza negocjować kontrakt wypożyczenia
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 19.01.2011, 17:29
No w sumie zamieniamy 1 Brożka, który i tak tylko wykańczał akcje na Brożkopodobnego snajpera ktory też strzeli to co będzie miał, a jeszcze do tego będziemy mieć w tej cenie Melexa i kupę kasy jakby się trafił prawdziwy talent do kupienia....

dlaczego niby uważasz że to zła zamiana, w dodatku stracilibyśmy za darmo Piotrka Brożka a tak za niego też dostaliśmy godną kasę

wiem ze troche tu zagranicznych graczy, ale akurat tak wyszlo
i jak narazie uwazam ze zamiana Brozkow na Meleksa i Genkova moze nam wyjsc na dobre

a finansowo jestesmy do przodu i tak jak mowilem moze nam jeszcze wpadnie w rece jakas superokazja, na ktora nie byloby kasy gdyby nie te ruchy
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.01.2011, 17:29
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
@dj_ibutti w FM nie grałeś? Przecież to kluby ustalają kto ile zawodnikowi płaci, w procencikach!
Kurde... grałem tylko w Championshipa daaawno temu i tam takich zaawansowanych funkcji nie było :(
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 19.01.2011, 17:30
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
lol

Wtedy kluby sie dogadują, czy płacą za wypożyczenie i ile % wynagrodzenia płacą, piłkarz tylko może chcieć lub nie chcieć iść do danego klubu na wypozyczenie, a nie przyjezdza negocjować kontrakt wypożyczenia

nie myślałem, że ktoś to napisze na serio
.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2011, 17:32
a gdzie te gole strzelał-w marnej polskiej lidze,gdzie dwóch obrońców majacych jakąkolwiek wartośc gralo akurat z Brożkiem,więc nawet nie bardzo mial mu kto przeszkadzac.
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Z tym Kuranyim jak najbardziej racja, bo w ogóle z nim nie konkurował. Ale wcześniej w Dynamie grali Kerżakow i Danny, a potem doszedł jeszcze Woronin. Trochę martwi mnie, że kosztował 2,5 mln euro. Wielkim wymiernikiem wartości piłkarza to nie jest (vide Gorawski), za to Ruscy go tanio nie puszczą. Bardzo możliwe, że chodzi o kolejne wypożyczenie.
to po co płakać za Brożkiem,przecież on jest jeszcze tańszy czyli wg tego co napisales gorszy.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 19.01.2011, 17:32
To się nazywa "wirtualna rzeczywistość"
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member