|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
cóż,trzeba wierzyć w jedyny transfer czyli Czapę. E:małą sciagawka dla Stana, żeby w kolejnym okienku ręki w nocniku nie miał :http://www.eurofutbol.pl/news/176020...ami-w-La-Liga/ ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mówicie, że ta sprawa z Meliksonem to frajerstwo, ale jakimi frajerami musieli być działacze BVB kupując Kubę, który w czasie kiedy dopinano szczegóły transferu był kontuzjowany, a w dodatku zanim miał na dobre zostać zawodnikiem Borussii, całą wiosnę spędził u nas. To jest dopiero ryzyko, wyłożyć ponad 3 mln euro, za zawodnika po kontuzji pachwiny i jeszcze zostawić go u obecnego pracodawcy na kolejne pół roku. W tym czasie jakiś drwal w naszej lidze mógł Kubie urwać noge, ale całe szczęście dla Kuby, Wisły i BVB że nic takiego go nie spotkało.
Wg. mnie sprawa z Meliksonem wygląda tak, że szefowa chciała wyciągnąć za ten transfer jeszcze kilka euro. Valcx na to nie przystał, ale uznał też że nie warto z niego rezygnować. Do wyboru więc miał - albo 50/100 tys euro więcej, żeby mieć go w Wiśle od razu, albo cena wcześniej ustalona, ale zawodnik trafi do nas z tygodniowym poślizgiem. Biorąc pod uwagę rozrzutność Cupiała, to że Melikson jest w trakcie sezonu, przygotowany jest do gry na teraz i na pewno jego przygotowania w Wiśle wyglądałyby nieco inaczej niż reszty zawodników to Staszek wybrał najlepsze rozwiązanie. Bo jeżeli faktycznie jest to zawodnik dla nas bardzo ważny (600 tys euro), to nie możemy unosić się dumą i zrywać rozmowy z Hapoelem, bo być może na podobnego zawodnika z innego klubu nas nie stać. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
|
Teraz proponuję kubeł zimnej wody na ochłodę dla wszystkich, którzy ekscytują się tym, co napisze gazeta A albo portal B.
Artykuł z futbol.pl o niejakim Kewie Jaliensie i naszym nim zainteresowaniu: Cytat:
Pozwoliłem sobi wyboldować zdanko-cytat z Maaskanta, bo jest to dowód, na to jak dziennikarze lecą z czytelnikami w chuja. Skąd pochodzi to zdanko? Ano stąd: Cytat:
Jak widać, wypowiedź, która posłużyła do stworzenia artykułu na futbol.pl jednocześnie z miejsca niemalże wyklucza przyjście wspomnianego zawodnika do Wisły. Pan Przemysław Gajzler auto artykułu na futbol.pl albo jest wyjątkowo durny i nie potrafi zrozumieć, co Maaskant powiedział, albo ma swoich czytelników za debili świadomie faszerując ich nieprawdziwymi "informacjami". |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
A znaczenie ma. Zdecydowanie więcej płaci się za napastników, niż za obrońców. Pomyśl sobie jaki byłby płacz na forum jakby Wisła dała za obrońce milion E. Wszyscy pisaliby że mogli to przeznaczyć na napastnika. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Dokładne czytanie z zrozumieniem nie boli. A ideologię do własnych założeń dorabiasz sam. śmieszne to i straszne. A może skoro tak wszyscy nam odmawiają to nie ma sensu w ogóle rozmawiać? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Ubzdurało się na forum ze Nasz dyrektor sportowy miał bardzo dużo czasu na negocjowanie ewentualnych transferów. Nie wiem kto i skąd ma takie informacje. Moim zdaniem ( patrząc na naszą dotychczasową politykę ) to dopiero po sprzedaży Brożków Stan dowiedział się ile ma pieniędzy do wydania i dlatego są takie opóźnienia w zakupach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/sport/1,65025,89...Meliksona.html
Osobiście jestem za tym by jednak odpuścił sobie grę w Wiśle bo jak zacznie kminić o co tutaj chodzi to pójdzie się kochać 700 tyś euro, niby to tylko piłkarz ale tez człowiek, zacznie się obrażać, obniży loty i wyląduje w rezerwach, mnie najbardziej dziwi decyzja klubu w sprawie tego zawodnika, dobrze wiedzą jak to wygląda i czego oczekują? że jak zobaczy przykładowo flagę ANTY JUDE to będzie miał nagły zaciąg pod bramkę? co najwyżej swoją chcąc strzelić samobója
Ostatnio edytowane przez CH. : 19.01.2011 o godz. 14:27.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Sam Holender raczył powiedzieć,że na pierwszym treningu powinny pojawić się wzmocnienia. To są jego,nikogo innego słowa. Więc tylko rozliczamy go z tego co powiedział. Mowa trawa. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
I na jakiej podstawie twierdzisz że nie wziąłem pod uwagę czasu jaki Wisła miała negocjacje? Próbuję ci przecież wytłumaczyć że Wisła to już nie jest raj dla każdego kandydata do gry i zakontraktowanie piłkarza na poziomie, w których celujemy nie jest takie proste, czas nie ma tu nic do tego. Zresztą transfery jeszcze będą na pewno, więc o co chodzi? Bo zachowujesz się jakby kompletnie nikt miał do nas nie przyjść w tym okienku. "Dokładne czytanie z zrozumieniem nie boli. A ideologię do własnych założeń dorabiasz sam. śmieszne to i straszne. A może skoro tak wszyscy nam odmawiają to nie ma sensu w ogóle rozmawiać?" I wytłumacz mi jeszcze jak to ostatnie zdanie ma się do tego co napisałem wczesniejszym poscie? O jakiej ideologii mówisz? Przecież wyraźnie napisałem że chodzi mi o to że to wy wybieracie sobie co wam pasuje na podparcie waszych tez, ja wam tylko prezentuje inne możliwości, których to wy w ogóle nie bierzecie pod uwagę. Co w tym śmiesznego lub strasznego? Dam przykład z Meliksonem. Dowiadujemy się, że jednak nie przyleciał wczoraj, I teraz logicznie rzecz biorąc przyczyn takiego stanu rzeczy może być kilka: - to była tylko taka ściema, bo Wisła kasy na transfery nie daje, - Cupiał w ostatniej chwili zablokował transfer, - samolot był odwołany - Hapoel jako póki co właściciel wymusił na graczu jeszcze tydzień - menadżer grajka coś tam jeszcze kombinuje itp, pewnie jeszcze z kilka rzeczy można by podać, jedne mniej lub bardziej prawdopodobne, ale zawsze racjonalnych powodów może być kilka. Nikt jeszcze nie wiedział jak jest naprawdę, ale już całe stadko krytykantów wybrało sobie tylko jedną z możliwosci która im spasowała do ich koncepcji i uparcie lansuje swoje teorie na forum. A to że mogą nie mieć racji, że w ogóle nie biorą pod uwagę innej opcji to przecież jest nieważne. To jest dopiero smieszne. I w podobny sposób zachowujesz się ty, ja tylko pokazuje ci inne możliwosci, których nie bierzesz pod uwagę. Jestes 100% pewien że akurat to co ty mówisz jest faktycznie prawdą, a to co ja mówię to na 100% nie ma miejsca? Jeśli masz tą pewność to podziel się z nami na jakiej podstawie? Jeśli nie to dlaczego tak zażarcie bronisz swoich racji i nie przyjmujesz do wiadomości że istnieją inne sposoby wytłumaczenia obecnego stanu rzeczy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Może być też tak, że Stan rzeczywiście szukał zawodników przez ubiegła rundę i robił podchody pod nich a teraz już uderza z konkretnymi ofertami i w tym momencie wszystko zależy od zawodników/klubów. Poza tym trzeba wziąć pod uwagę fakt, że mało który zawodnik już w trakcie rundy jest zadeklarowany, że przejdzie tu czy tu. Nawet jeśli nosi się z zamiarem zmiany klubu zawsze chce trafić do jak najlepszego klubu na jak najlepszych warunkach finansowych więc czeka na takie oferty.
Patrząc realistycznie, na rynku europejskim Wisła nie jest klubem na wieść o ofercie którego piłkarze sikają z podniecenia po nogach. Jak ktoś już tutaj pisał nie jesteśmy Realem, Liverpoolem czy choćby Dynamem Kijów więc nasze oferty rozpatrywane są albo w ostateczności lub gdy dla zachodnich klubów skończy się okienko transferowe albo gdy gracz jest z naprawdę malutkiego klubu i uzna, że przyjście do Wisły to dla niego awans chociażby finansowy. To, że Ubiparip zagra w Lechu a nie w Wiśle jest moim zdaniem wynikiem tego, że patrząc z perspektywy takiego Serba to Lech jest mistrzem Polski i gra na wiosnę w pucharach europejskich, a Wisła jest wicemistrzem poza pucharami obecnie na drugim miejscu w tabeli naszej niebyt silnej i liczącej się w europie lidze. Ewentualne zarobki w obu klubach pewnie są zbliżone więc tak na zdrowy rozsądek nie ma się co dziwić, że wybrał Lecha. Jedyny błąd w jego przypadku mógł polegać na naszych powolnych ruchach w jego stronę, ale tak na prawdę nie wiadomo który on był na liście Valckx'a pod względem priorytetu. Moim zdaniem póki poziom naszej ligi się nie podniesie to nie mamy co liczyć, że będziemy klubem pierwszego wyboru dla dobrych zawodników zza granicy chociażby z Bałkanów. Na razie nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie czekać na rozwój wypadków. Ja osobiście wierzę, że ktoś wartościowy do nas w tym okienku przyjdzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
powiedział, że "powinny", czyli że mogą ale nie muszą być juz na pierwszym treningu. W jaki więc sposób chcesz go za to rozliczać?
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Znalazlem informacje o rzekomym zainteresowaniu wisły Borisem Peskoviciem ..
http://www.transfermarkt.de/de/boris...ler_27269.html na forum wisla.pl
Ostatnio edytowane przez gery : 19.01.2011 o godz. 15:03.
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Głęboko wierzę w to że temat Peskovicia to jakaś plotka, Stan wspominał cos o bramkarzu dobrze grającym nogami i na przed polu co kompletnie dyskalifukuje Borisa Pesokovicia, pamiętacie to jak asystował przy golu Jasia Paulisty ?
Pierwsza bramka: http://www.youtube.com/watch?v=xG38EazcKgQ
Ostatnio edytowane przez westersyl : 19.01.2011 o godz. 15:12.
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Po co nam taki bramkarz
Pżenada |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Powiedz mi jedno, jak będą jakieś przyzwoite transfery to pewnie albo będziesz się cieszył albo mówił żeby poczekać, bo mogą się nie zgrać, okazać niewypałami itp. Jeśli będziesz się cieszył, to po co było teraz tyle narzekać? Jesli będziesz mówił żeby poczekać, to czemu nie chcesz tego zrobić teraz? A jak transfery to będzie jakaś lipa to będziemy narzekać wszyscy, ja również, tylko jaki jest sens robić to już teraz? Możesz powiedzieć że lepiej jest teraz narzekać i być pozytywnie zaskoczonym niż się niepotrzebnie podniecać a potem tylko rozczarować, no to ja ci proponuję trzecią opcję: spokojnie poczekać i narzekać lub podniecać się kiedy rzeczywiście będą ku temu powody. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Po to zatrudnia się kogoś z sznytem aby nie było polityki uda. No ale już nie będziemy się czepiać. Albo będą albo nie będą. Będzie bramkarza albo nie będzie, to samo z obrońcą i napastnikiem. A Melikson może za tydzień przyjedzie a może i za dwa. Powinno być dobrze.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 19.01.2011 o godz. 15:25.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
|
Cytat:
Cytat:
Wszystko jest jasne i przejrzyste, wystarczy czytać ze zrozumieniem wszystko i czytać OFICJALNĄ stronę Wisły a nie posiłkować się faktami , onetami i interiami i tym co tam piszą, bo oni mają w zwyczaju właśnie przekrecac czyjeś słowa
Ostatnio edytowane przez CH. : 19.01.2011 o godz. 15:31.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Tak apropo, to szkoda, że tak szybko pozbyliśmy się Jaśka Paulistę...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja uważam Borisa Peskovicia za dobrego bramkarza. Przypomina mi nieco Janka Muchę i wg mnie ma podobne umiejętności . Ktoś tutaj wkleił filmik z błędem jego i już od razu że słaby bramkarz a powiedźcie mi który bramkarz nie popełnia błędów? Co do jego gry nogami - może nie jest wirtuozem ale z pewnością nie jest tak tragicznie jak na tym filmiku z meczu z nami . Może nie oglądałem wszystkich meczów z jego udziałem ale w tych które widziałem (głównie kiedy grał w Portugalii )sprawiał dobre wrażenie nawet bardzo dobre.
Ostatnio edytowane przez fanfan : 19.01.2011 o godz. 15:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
PS rafal777 - nic nie chce udowodnić, chce tylko żebyś nie przekręcał słów Stana ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Rozpatrwyanie tej oferty to jakis zart. Sprzedawczyk w naszym klubie to przegiecie
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pytanie za 1oo pkt
Ostatnio edytowane przez Semper Fidelis 1985 : 19.01.2011 o godz. 15:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
.Rzetelna(mam nadzieje) ocena sytuacji i tyle.A co będzie to będzie, ja oceniam to co jest i w ogóle nie mam zamiaru po Staszku jechać jak niektórzy, bardziej martwi mnie to że nie idzie mu tak jak by chciał ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie, bo to ma być zawodnik... tak piszą z oficjalnej.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
to na pewno nie chodzi o Meliksona... inaczej by się tylko wygłupili, to na pewno ktoś inny, ale zaraz podadzą
![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Co do tego, że póki co nie ma powodów do zadowolenia to się zgodzę, zresztą pisałem o tym wcześniej. Z tym, że ocenianie tego co jest teraz, nijak się ma do tego jak będzie wyglądać runda w naszym wykonaniu, dlatego ja się z jakąkolwiek oceną wstrzymuję, a martwić się zbyt wcześnie nie lubię ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|