The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
master777
Senior Member

Od: 04.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.01.2011, 08:53
Oczywiście przekręt sportowy nie byłby sobą, gdyby nie napisał, że Meliksona wystraszyły media... Trochę to irytujące ze strony dyrekcji tamtego klubu, no ale widocznie taka ich mentalność.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 19.01.2011, 09:00
w DP twierdzą że sprawy Alhassana nie było.
"Podobno jego menadżer rozsiewał plotki o domniemanym transferze do Wisły. To bzdura - oświadczył Valx"

Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 19.01.2011, 09:09
emjot napisał(a):Wyświetl post
w DP twierdzą że sprawy Alhassana nie było.
"Podobno jego menadżer rozsiewał plotki o domniemanym transferze do Wisły. To bzdura - oświadczył Valx"

W DP wypowiada sie tez menadzer Meliksona, cytuje z pamieci: " ... nawet jesli Melikson dotrze do Krakow to nie jest powiedziane, ze podpisze kontrakt na 100% ... szanse transferu oceniam na 50% ..."
Oczywiscie w tym samym artykule wielki Stan twierdzi, ze wszystko jest dograne - jeden mecz i koles jest niby nasz.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 19.01.2011, 09:17
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
W DP wypowiada sie tez menadzer Meliksona, cytuje z pamieci: " ... nawet jesli Melikson dotrze do Krakow to nie jest powiedziane, ze podpisze kontrakt na 100% ... szanse transferu oceniam na 50% ..."
Oczywiscie w tym samym artykule wielki Stan twierdzi, ze wszystko jest dograne - jeden mecz i koles jest niby nasz.
Ja myślę, że Stan Valcxs przeszedł wewnętrzne szkolenie z PR w Tele-fonice. A nauki pobierał od samego Jurczyńskiego.

Dementowanie wychodzi mu już całkiem nieźle, a za chwilę zacznie dementować samego siebie. Robi chłopak postępy.

Myślę, że pod koniec okienka dowiemy się, że nigdy nie mówił, że napastnik jest potrzebny i że takiego sprowadzi. Zamiast wysokiego napastnika postawią Małego na szczudłach - chłopak właśnie to trenuje. I będzie git.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.01.2011, 09:47
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
widziałem to ale nie chciałem już towarzystwa załamywać do reszty
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 19.01.2011, 09:50
widziałem to ale nie chciałem już towarzystwa załamywać do reszty
I to tak z rana.Znów nauczyciele będą się zastanawiać, czemu oni tacy przybici w szkole
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.01.2011, 10:06
arti napisał(a):Wyświetl post
...
"Idzie nam super i sprzedajemy z dużym zyskiem..." kogo? Marcelo plus w dużo mniejszym stopniu Diaz... ktoś jeszcze?
Nie przejmuj się, nikogo
Właściwie w tym i w nastepnym okienku do sprzedaż zostaja tylko Mały za max 2 mln E i Kirm za max 1,5 mln
Reszty sie sprzedać nie da za sume co by Cupiała satysfakcjonowała( czyt wiecej niz 0,5 mln E)
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 19.01.2011, 10:22. Ile w tym prawdy?
Trochę odgrzewanych kotletów apropos Feczesina, za włoskim tuttomercatoweb:

Cytat:
Secondo indiscrezioni raccolte in Ungheria da TMW, l'attaccante del Brescia, Robert Feczesin (24), potrebbe lasciare il club lombardo nel corso della sessione di mercato attualmente in corso. Il giocatore viene tenuto sotto osservazione dal Wisla Cracovia, che però starebbe valutando anche altri giocatori per il proprio reparto avanzato.
Czyli: według przecieków, zebranych na Węgrzech przez TMW, 24-letni napastnik Brescii, Robert Feczesin, może opuścić klub z Lombardii podczas obecnego okienka transferowego. Piłkarz jest uważnie obserwowany przez Wisłę Kraków, która ocenia również innych graczy w kontekście wzmocnienia własnego składu.

Pożyjemy, zobaczymy. Na razie dużo pisania, mało konkretów
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.01.2011, 10:54
Mi się wydaje że Holendrzy dopiero teraz się zorientowali jak bardzo się dali wkręcić. Zwłaszcza Valcx który myślał że jakiekolwiek środki będzie miał do dyspozycji wg własnego uznania a tu na wszystko potrzebna zgoda, nie bierze się pod uwagę ich decyzji przy sprzedawaniu nie bierze przy kupowaniu bo tu najważniejsza jest cena. Dlatego coś czuję że może się skończyć wielkim wałem i odejściem Holendrów w marcu po tym jak nikt nie dał im warunków do pracy...

P.S. Najgorsze to że dali się włożyć do tej maszyny propagandy i zaciemniania sytuacji... Że tak zacytuje klasyk: "Przynajmniej liga będzie ciekawsza"
Powód: ps
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 19.01.2011 o godz. 10:56.
Odpowiedz cytując
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.01.2011, 10:55
Wywiad z Sobolem:

W lecie kończy się Panu kontrakt. Gdy ostatnio zapytaliśmy o tę sprawę dyrektora sportowego Wisły, Stana Valcksa, stwierdził, że w umowie jest opcja, która pozwala klubowi przedłużyć kontrakt o rok. A jak Pan podchodzi do tej sprawy?
Jeśli Wisła zdecyduje się na skorzystanie z tej opcji, to bardzo chętnie zostanę w Krakowie. Fizycznie czuję się dobrze. Nigdy nie miałem problemów z przygotowaniem, więc stać mnie jeszcze na dobrą grę.

Hahahaha, jak jeszcze Sobola spuszczą z tej drużyny, to tu już nie wiem, kto będzie grał; Łobo kapitanem zostanie chyba.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 19.01.2011, 11:13
Kornel Salata którym sie interesowaliśmy niedawno przeszedł za 250 tyś € do FK Rostów
http://www.bratislavskenoviny.sk/naj...page_id=210550
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.01.2011, 11:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kornel Salata którym sie interesowaliśmy niedawno przeszedł za 250 tyś € do FK Rostów
to pokazuje, że za stosunkowo małe pieniądze można wyciągnąć solidnego gracza, do tego reprezentanta kraju... inną kwestią jest to czy chciałby u nas grać, ogólnie rzecz biorąc.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 19.01.2011, 11:21
Chyba 250 tys x 4
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 11:36
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Chyba 250 tys x 4
W Rostowie też masz swoje wtyki ?

pawelwislak napisał(a):Wyświetl post

P.S. Najgorsze to że dali się włożyć do tej maszyny propagandy i zaciemniania sytuacji... Że tak zacytuje klasyk: "Przynajmniej liga będzie ciekawsza"
A ja myślę że dokąd zera na koncie będą się zgadzały to Panowie zostaną.Prędzej sami zostaną zwolnieni, bo przecież cel jest jasny a na dziś jest on niewykonalny.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.01.2011 o godz. 11:38.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tupet
Senior Member

Stary 19.01.2011, 11:38
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje że Holendrzy dopiero teraz się zorientowali jak bardzo się dali wkręcić. Zwłaszcza Valcx który myślał że jakiekolwiek środki będzie miał do dyspozycji wg własnego uznania a tu na wszystko potrzebna zgoda, nie bierze się pod uwagę ich decyzji przy sprzedawaniu nie bierze przy kupowaniu bo tu najważniejsza jest cena. Dlatego coś czuję że może się skończyć wielkim wałem i odejściem Holendrów w marcu po tym jak nikt nie dał im warunków do pracy...

i ta wersja niestety jest najprawdopodobniejsza
Odpowiedz cytując
GBO
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.01.2011, 11:47
polska.mysl.szkoleniowa napisał(a):Wyświetl post
Wywiad z Sobolem:

W lecie kończy się Panu kontrakt. Gdy ostatnio zapytaliśmy o tę sprawę dyrektora sportowego Wisły, Stana Valcksa, stwierdził, że w umowie jest opcja, która pozwala klubowi przedłużyć kontrakt o rok. A jak Pan podchodzi do tej sprawy?
Jeśli Wisła zdecyduje się na skorzystanie z tej opcji, to bardzo chętnie zostanę w Krakowie. Fizycznie czuję się dobrze. Nigdy nie miałem problemów z przygotowaniem, więc stać mnie jeszcze na dobrą grę.

Hahahaha, jak jeszcze Sobola spuszczą z tej drużyny, to tu już nie wiem, kto będzie grał; Łobo kapitanem zostanie chyba.
Podaj mi proszę chociaż jedną literkę w tej wypowiedzi Radka, która mogła by sugerować chęć "spuszczenia Sobola z tej drużyny"
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 19.01.2011, 11:49
No to żeby poprawić nastrój dodam że w dzisiejszym Fakcie jest wypowiedź Staszka w której zaprzecza że kiedykolwiek interesowaliśmy się Kone (tym z Rumunii).
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:00
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,89...Meliksona.html

jest coraz śmieszniej ....
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.01.2011 o godz. 12:06.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:06
http://www.sport.pl/pilka/1,70998,89...Meliksona.html

jest coraz śmieszniej ....
mówię, najlepiej zrezygnować z niego, bo sprawa przeciąga się zbyt długo i do tego mieszają w to porządnych kibiców Wisły Kraków, którzy z antysemityzmem mieli do czynienia tylko na lekcjach historii w szkołach...

a pieniądze lepiej spożytkować na porządnego napastnika.

coraz mniej podoba mi się ten nasz "światowy" dyrektor sportowy... dobrze wie że najbardziej paląca jest sprawa z napastnikiem, a ten nam szuka "okazyjnego" Izraelczyka... bezsensu...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 19.01.2011 o godz. 12:09.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 19.01.2011, 12:09
Chciałoby się napisać: Bednarz wróć.

Jeszcze jest czas, dajmy go tez Stasiowi.
Odpowiedz cytując
LuQee
Member

Od: 04.2009

Stary 19.01.2011, 12:20
a moze ktoś podsumować całą prace Bednarza u nas ?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.01.2011, 12:20
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Chyba 250 tys x 4

Tak czy siak za dobrego napastnika,który nie potyka się o własne nogi 1 mln euro to żaden pieniądz. W poważanym futbolu oczywiście.

Wszystko miało być gotowe,czasu było co nie miara,braki zespołu znane... a tu nic. Wszystko po staremu widać. Specjalnej różnicy w funkcjonowaniu klubu nie widzę w porównaniu do poprzedników Holendra. Był Bednarz,Mielcarski,Kapka,szlifów w wielkim PSV nie pobierali a takich jaj jak z Meliksonem nie było.

Piszcie i mówcie co chcecie,zaklinajcie rzeczywistość i wszystko co jest dookoła Was. Ale wobec takich dziur w zespole,braków,które powinny być załatwione na wczoraj,obecna sytuacja jest co najmniej kuriozalna. I nie piszcie,że jest to powiew zachodu,sznitu zawodowstwa made in PSV i wypadkowa szerokich kontaktów. I,że należy czekać. Na co się pytam?

Wypatrzyć,przetestować,zbadać i podpisać zawodnika w przyzwoitym czasie potrafi każdy klub w kraju. Nie wiem ile można negocjować z zawodnikami, którzy byliby wzmocnieniem zespołu. Po miesiącu przesyłaniu faksów i rozmów już się mniej więcej wie,czy delikwent będzie chciał u nas grać i czy stać nas na niego. Miesiąc a kto miesiąc negocjuje?Nawet niech będzie te 31 dni, to i tak jak z jednym nie wyjdzie to powinien być ktoś inny w obwodzie.

Proszę Was nie piszcie ,że wszystko jest ok,bo nie jest i to widać gołym okiem. I nie piszcie,że problemem jest tu brak pieniędzy. 1/4 z tego co uzyskaliśmy z transferów można by podpisać ciekawych grajków.

Sam spokojnie i z dozą optymizmu przyjąłem zatrudnienie Holendrów, jako powiem czegoś nowego, no to w sumie mam co chciałem. Tylko,że nie o taki nowe mi chodziło. To już wolę to starsze, Kapkowe.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:25
i kolejne nazwisko,Brazylijski obrońca Chievo Verona -Lourenco Rincon.Jedne źródła podają że to stoper a inne że prawy obrońca, ma 186 cm i 24 lata.Idealny wiek
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 19.01.2011, 12:32
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Tak czy siak za dobrego napastnika,który nie potyka się o własne nogi 1 mln euro to żaden pieniądz. W poważanym futbolu oczywiście.
To jest stoper, nie napastnik.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 19.01.2011, 12:37
Dla mnie ta cała sprawa z Meliksonem to są jakieś futbolowe jaja. Całe to zamieszanie z jego przyjazdem, to po prostu jakaś kpina. Powoli nastawiam się na jedną z dwóch opcji:
1) w ogóle nie pojawi się w Krakowie
2) pojawi się ale negocjacje padną
Nie neguje tego, że ten zawodnik nie jest nam potrzebny ale jego transfer uznałbym za 3-4 w hierarchii (po napastniku, bramkarzu i ewentualnie obrońcy).

A to co mnie najbardziej irytuje to jakieś obietnice, że "być może w poniedziałek już pojawią się nowi zawodnicy na treningu" to tylko w....ia ludzi, bo zazwyczaj się to nie sprawdza. Lepiej już nic nie mówić i potwierdzać tylko rzeczy, których jesteśmy pewni na 100%.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:39
a możliwe jest, że Melikson jest tylko opcją rezerwową? no wiecie, może mają kogoś lepszego na oku i czekają jak się sprawa potoczy? przecież tak samo niedawno było z Bozokiem, też przeszedł testy medyczne, a i tak podpisano Kirma...
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
dodo19891989
Member

Od: 01.2008

Stary 19.01.2011, 12:47
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a możliwe jest, że Melikson jest tylko opcją rezerwową? no wiecie, może mają kogoś lepszego na oku i czekają jak się sprawa potoczy? przecież tak samo niedawno było z Bozokiem, też przeszedł testy medyczne, a i tak podpisano Kirma...
pewnie pierwszą opcją jest Janusz Gol Ciekawe jest to, że Iwański opuszcza Legię...

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 19.01.2011, 12:49
Jagul napisał(a):Wyświetl post
Nie neguje tego, że ten zawodnik nie jest nam potrzebny ale jego transfer uznałbym za 3-4 w hierarchii (po napastniku, bramkarzu i ewentualnie obrońcy).

.
A dla mnie osobiście to nr 1.Gdyby była szansa pozyskać na prawdę konkretnego napastnika to nr 2 ale to jest mało prawdopodobne.Dlaczego nr 1?
Wystarczy przypomnieć sobie naszą grę z poprzedniej rundy.Solidny napastnik był i co z tego?Gra w dużej mierze wyglądała tak że zęby bolały od oglądania.Z całej plejady naszych niby pomocników jedynie Małego i Kirma stać było na zrywy - reszta, szkoda gadać.
Dlatego jeśli Melikson jest tak dobry jak się o nim mówi(a chyba jest bo by takiego ciśnienia tam nie było)to było by to nasze duże wzmocnienie.Tyle że wszystko idzie w tym kierunku że złamią go i tyle będzie z tego transferu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Stary 19.01.2011, 12:54
i kolejne nazwisko,Brazylijski obrońca Chievo Verona -Lourenco Rincon.Jedne źródła podają że to stoper a inne że prawy obrońca, ma 186 cm i 24 lata.Idealny wiek
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
nazwiska można mnożyć bez opamiętania. Fakty są takie że póki co mamy 0-4 w transferach i pewne braki w składzie
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 19.01.2011, 12:58
Melikson to dla mnie również numer 1, bo potrzebny jest nam w środku pola kolejny zawodnik inteligentny boiskowo. Takich nam w zespole brakuje, większość robi dużo zamieszania i nic z tego nie wychodzi. A taki Melikson będzie raczej czymś więcej niż tylko solidnym wzmocnieniem. Zresztą kreator gry też jest ważny, a jak będzie dzięki niemu dużo okazji do strzelania bramek, to i bramki jakoś przyjdą. Nawet z tym Youssufem Kone, o ile w końcu go podpiszą, bo już niby "jest w ogródku..."
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów