|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Dementowanie wychodzi mu już całkiem nieźle, a za chwilę zacznie dementować samego siebie. Robi chłopak postępy. Myślę, że pod koniec okienka dowiemy się, że nigdy nie mówił, że napastnik jest potrzebny i że takiego sprowadzi. Zamiast wysokiego napastnika postawią Małego na szczudłach - chłopak właśnie to trenuje. I będzie git. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Online |
|
![]() ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
I to tak z rana.Znów nauczyciele będą się zastanawiać, czemu oni tacy przybici w szkole
![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Właściwie w tym i w nastepnym okienku do sprzedaż zostaja tylko Mały za max 2 mln E i Kirm za max 1,5 mln Reszty sie sprzedać nie da za sume co by Cupiała satysfakcjonowała( czyt wiecej niz 0,5 mln E) ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Trochę odgrzewanych kotletów apropos Feczesina, za włoskim tuttomercatoweb:
Cytat:
Pożyjemy, zobaczymy. Na razie dużo pisania, mało konkretów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Mi się wydaje że Holendrzy dopiero teraz się zorientowali jak bardzo się dali wkręcić. Zwłaszcza Valcx który myślał że jakiekolwiek środki będzie miał do dyspozycji wg własnego uznania a tu na wszystko potrzebna zgoda, nie bierze się pod uwagę ich decyzji przy sprzedawaniu nie bierze przy kupowaniu bo tu najważniejsza jest cena. Dlatego coś czuję że może się skończyć wielkim wałem i odejściem Holendrów w marcu po tym jak nikt nie dał im warunków do pracy...
P.S. Najgorsze to że dali się włożyć do tej maszyny propagandy i zaciemniania sytuacji... Że tak zacytuje klasyk: "Przynajmniej liga będzie ciekawsza" Powód: ps
Ostatnio edytowane przez pawelwislak : 19.01.2011 o godz. 10:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wywiad z Sobolem:
W lecie kończy się Panu kontrakt. Gdy ostatnio zapytaliśmy o tę sprawę dyrektora sportowego Wisły, Stana Valcksa, stwierdził, że w umowie jest opcja, która pozwala klubowi przedłużyć kontrakt o rok. A jak Pan podchodzi do tej sprawy? Jeśli Wisła zdecyduje się na skorzystanie z tej opcji, to bardzo chętnie zostanę w Krakowie. Fizycznie czuję się dobrze. Nigdy nie miałem problemów z przygotowaniem, więc stać mnie jeszcze na dobrą grę. Hahahaha, jak jeszcze Sobola spuszczą z tej drużyny, to tu już nie wiem, kto będzie grał; Łobo kapitanem zostanie chyba. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kornel Salata którym sie interesowaliśmy niedawno przeszedł za 250 tyś € do FK Rostów
http://www.bratislavskenoviny.sk/naj...page_id=210550 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W Rostowie też masz swoje wtyki
?A ja myślę że dokąd zera na koncie będą się zgadzały to Panowie zostaną.Prędzej sami zostaną zwolnieni, bo przecież cel jest jasny a na dziś jest on niewykonalny.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 19.01.2011 o godz. 11:38.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i ta wersja niestety jest najprawdopodobniejsza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
No to żeby poprawić nastrój dodam że w dzisiejszym Fakcie jest wypowiedź Staszka w której zaprzecza że kiedykolwiek interesowaliśmy się Kone (tym z Rumunii).
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Ostatnio edytowane przez emjot : 19.01.2011 o godz. 12:06.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a pieniądze lepiej spożytkować na porządnego napastnika. coraz mniej podoba mi się ten nasz "światowy" dyrektor sportowy... dobrze wie że najbardziej paląca jest sprawa z napastnikiem, a ten nam szuka "okazyjnego" Izraelczyka... bezsensu...
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 19.01.2011 o godz. 12:09.
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Chciałoby się napisać: Bednarz wróć.
Jeszcze jest czas, dajmy go tez Stasiowi. |
|
|
|
Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
a moze ktoś podsumować całą prace Bednarza u nas ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Tak czy siak za dobrego napastnika,który nie potyka się o własne nogi 1 mln euro to żaden pieniądz. W poważanym futbolu oczywiście. Wszystko miało być gotowe,czasu było co nie miara,braki zespołu znane... a tu nic. Wszystko po staremu widać. Specjalnej różnicy w funkcjonowaniu klubu nie widzę w porównaniu do poprzedników Holendra. Był Bednarz,Mielcarski,Kapka,szlifów w wielkim PSV nie pobierali a takich jaj jak z Meliksonem nie było. Piszcie i mówcie co chcecie,zaklinajcie rzeczywistość i wszystko co jest dookoła Was. Ale wobec takich dziur w zespole,braków,które powinny być załatwione na wczoraj,obecna sytuacja jest co najmniej kuriozalna. I nie piszcie,że jest to powiew zachodu,sznitu zawodowstwa made in PSV i wypadkowa szerokich kontaktów. I,że należy czekać. Na co się pytam? Wypatrzyć,przetestować,zbadać i podpisać zawodnika w przyzwoitym czasie potrafi każdy klub w kraju. Nie wiem ile można negocjować z zawodnikami, którzy byliby wzmocnieniem zespołu. Po miesiącu przesyłaniu faksów i rozmów już się mniej więcej wie,czy delikwent będzie chciał u nas grać i czy stać nas na niego. Miesiąc a kto miesiąc negocjuje?Nawet niech będzie te 31 dni, to i tak jak z jednym nie wyjdzie to powinien być ktoś inny w obwodzie. Proszę Was nie piszcie ,że wszystko jest ok,bo nie jest i to widać gołym okiem. I nie piszcie,że problemem jest tu brak pieniędzy. 1/4 z tego co uzyskaliśmy z transferów można by podpisać ciekawych grajków. Sam spokojnie i z dozą optymizmu przyjąłem zatrudnienie Holendrów, jako powiem czegoś nowego, no to w sumie mam co chciałem. Tylko,że nie o taki nowe mi chodziło. To już wolę to starsze, Kapkowe. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
i kolejne nazwisko,Brazylijski obrońca Chievo Verona -Lourenco Rincon.Jedne źródła podają że to stoper a inne że prawy obrońca, ma 186 cm i 24 lata.Idealny wiek
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.01.2011 o godz. 12:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dla mnie ta cała sprawa z Meliksonem to są jakieś futbolowe jaja. Całe to zamieszanie z jego przyjazdem, to po prostu jakaś kpina. Powoli nastawiam się na jedną z dwóch opcji:
1) w ogóle nie pojawi się w Krakowie 2) pojawi się ale negocjacje padną Nie neguje tego, że ten zawodnik nie jest nam potrzebny ale jego transfer uznałbym za 3-4 w hierarchii (po napastniku, bramkarzu i ewentualnie obrońcy). A to co mnie najbardziej irytuje to jakieś obietnice, że "być może w poniedziałek już pojawią się nowi zawodnicy na treningu" to tylko w....ia ludzi, bo zazwyczaj się to nie sprawdza. Lepiej już nic nie mówić i potwierdzać tylko rzeczy, których jesteśmy pewni na 100%. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a możliwe jest, że Melikson jest tylko opcją rezerwową? no wiecie, może mają kogoś lepszego na oku i czekają jak się sprawa potoczy? przecież tak samo niedawno było z Bozokiem, też przeszedł testy medyczne, a i tak podpisano Kirma...
![]()
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
Ciekawe jest to, że Iwański opuszcza Legię...![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wystarczy przypomnieć sobie naszą grę z poprzedniej rundy.Solidny napastnik był i co z tego?Gra w dużej mierze wyglądała tak że zęby bolały od oglądania.Z całej plejady naszych niby pomocników jedynie Małego i Kirma stać było na zrywy - reszta, szkoda gadać. Dlatego jeśli Melikson jest tak dobry jak się o nim mówi(a chyba jest bo by takiego ciśnienia tam nie było)to było by to nasze duże wzmocnienie.Tyle że wszystko idzie w tym kierunku że złamią go i tyle będzie z tego transferu. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Melikson to dla mnie również numer 1, bo potrzebny jest nam w środku pola kolejny zawodnik inteligentny boiskowo. Takich nam w zespole brakuje, większość robi dużo zamieszania i nic z tego nie wychodzi. A taki Melikson będzie raczej czymś więcej niż tylko solidnym wzmocnieniem. Zresztą kreator gry też jest ważny, a jak będzie dzięki niemu dużo okazji do strzelania bramek, to i bramki jakoś przyjdą. Nawet z tym Youssufem Kone, o ile w końcu go podpiszą, bo już niby "jest w ogródku..."
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|