The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.01.2011, 10:48
na prawdę nie trzeba wydawać kupy szmalu, żeby mieć napastnika gwarantującego po kilkanaście bramek na sezon... np taki Sernas przyszedł do Widzewa za 200 tyś zł! a teraz Lech go będzie miał za 800 tyś ale euro... nie trzeba tak jak powiedziałem wcześniej wydawać fortuny, ale trzeba za to szukać z głową, o co w przypadku Pana Valckxa jestem spokojny
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.01.2011, 11:28
Mam nad komputerem plakat naszej druzyny podpisany "Mistrz Polski 2009". Policzyłem teraz, i z 24 zawodników zostało 6 (Sobolewski, Boguski, Jirsak, Łobodziński, Kurto, Małecki), nie ma też oczywiście Skorży, Janasa, Kazimierskiego, Czerwca jako kierownika druzyny tez nie.

Zmiana jest kolosalna, to fakt, ale w sumie nie orientowałem się że aż tak drastycznie to wyglada - i teraz spokojnie jestem w stanie uwierzyć w to, że Cupiał po Levadii i Karabachu kazał wyprzedać wszystkich (czy prawie wszystkich) którzy przyczynili sie do tych dwoch kompromitacji.
Goście mieli swoje szanse i sie nie sprawdzili, więc moze i to jest dobry kierunek rozwoju, o ile oczywiscie bedzie to mozna nazwac rozwojem. Ale z decyzją ostateczną wstrzymam sie do konca tego okienka.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.01.2011, 11:46
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
No i na liście mamy Madziara. Kolejna nacja. Ciekawe czy wrażenie chaosu przebijające się z doniesień prasowych to tylko fakt prasowy czy może faktycznie tak to wygląda w naszym dziale sportowym. Sportowe fakty sugerują że naszym faktycznym celem mieli być Salata i Genkow a w momencie gdy oni wybrali inne oferty zaczęliśmy dość desperacko szukać innych piłkarzy (choćby tego Gruzina).
Wierzę ( no przynajmniej chce wierzyć), że dziennikarze nie majac zupełnie dojścia do Stana
strzelają ślepakami we szystkie strony licząc, że akurat kogos trafią
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
Daro21
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 12.01.2011, 11:52
Tak troche z innej paczki. Wirtualna Polska opublikowała dzis artykuł 'Po 10 milionów za dwóch polskich piłkarzy z Ekstraklasy' za pośrednictwem Przeglądu Sportowego. Wypisali 20 zadowdników którzy mają najwyzsza sume odstępnego w ekstraklasie.
Kwoty odstępnego piłkarzy ekstraklasy wg. "PS"

2,5 mln euro - Patryk Małecki (Wisła), Tomasz Jodłowiec (Polonia)
2 mln euro - Bruno Pinheiro (Widzew)
1,5 mln euro - Daniel Mąka (Polonia, wypożyczony do Niecieczy), Daniel Sikorski (Górnik), Grzegorz Wojtkowiak (Lech)
1 mln euro - Grzegorz Bonin (Górnik), Mateusz Cetnarski (PGE GKS), Ł. Gikiewicz (Śląsk), Sebastian Mila (Śląsk), Waldemar Sobota (Śląsk)
800 tys. euro - Thiago Cionek (Jagiellonia)
500 tys. euro - Piotr Celeban (Śląsk)
400 tys. euro - Marian Kelemen (Śląsk), Maciej Małkowski (PGE GKS)
300 tys. euro - Vuk Sotirović (Śląsk)
200 tys. euro - Paweł Buzała (Lechia), Hernani (Korona), Łukasz Maliszewski (Korona), Tomasz Wróbel (PGE GKS)
130 tys. euro - Rafał Grodzicki (Ruch)
100 tys. euro - Grzegorz Fonfara (PGE GKS)

Nie zwazając na to ze Mały jest na pierwszym miejscu. To z całym uszanowaniem ale 500 tys za Celebana, 400 tys za Kelemana, 300 tys za Vuka i 200 tys za Hernaniego i Wróbla to są śmieszne ceny tak naprawde ! Trzeba korzystać z takich zapisów w kontraktach... Potwierdzeniem tych klauzul jest min Guła! Warto było ? Moze trudno to jakos porównac bo z tych 5 zawodników 2 jest polakami ale zawsze mają jakieś obycie w naszym kraju. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.01.2011, 12:01
A Malecki ma odstepne. No to tyle w temacie wielbicieli Maleckiego i jego milosc do Wisly. Milosc miloscia ale jakby go Wisla za mocno przytulila to musi gdzies uciec
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.01.2011, 12:20
Daro21 napisał(a):Wyświetl post
Tak troche z innej paczki. Wirtualna Polska opublikowała dzis artykuł 'Po 10 milionów za dwóch polskich piłkarzy z Ekstraklasy' za pośrednictwem Przeglądu Sportowego. Wypisali 20 zadowdników którzy mają najwyzsza sume odstępnego w ekstraklasie.

1,5 mln euro - Daniel Mąka (Polonia, wypożyczony do Niecieczy), Daniel Sikorski (Górnik), Grzegorz Wojtkowiak (Lech)
1 mln euro - Grzegorz Bonin (Górnik), Mateusz Cetnarski (PGE GKS), Ł. Gikiewicz (Śląsk), Sebastian Mila (Śląsk), Waldemar Sobota (Śląsk)
200 tys. euro - Paweł Buzała (Lechia), Hernani (Korona), Łukasz Maliszewski (Korona), Tomasz Wróbel (PGE GKS)

Nie zwazając na to ze Mały jest na pierwszym miejscu. To z całym uszanowaniem ale 500 tys za Celebana, 400 tys za Kelemana, 300 tys za Vuka i 200 tys za Hernaniego i Wróbla to są śmieszne ceny tak naprawde ! Trzeba korzystać z takich zapisów w kontraktach... Potwierdzeniem tych klauzul jest min Guła! Warto było ? Moze trudno to jakos porównac bo z tych 5 zawodników 2 jest polakami ale zawsze mają jakieś obycie w naszym kraju. Pozdrawiam
Tych co wytluscilem za te tu podane pieniadze uwazam ze mozna by sprobowac sciagnac. Pytanie tylko na ile wiarygodnym zrodlem jest WP do spolki z PS.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 12.01.2011, 13:52
Póki co odchudzamy Młodą Ekstraklase
http://www.90minut.pl/news/144/news1...ze-Lublin.html
Cytat:
19-letni Adrian Ligienza podpisał umowę z drugoligowym Motorem Lublin. Pomocnik drużyny Młodej Ekstraklasy Wisły Kraków został wypożyczony na pół roku
To drugi po Rado co idzie na wypożyczenie. Chociaż jak w wieku prawie 20 lat ma grać w de facto 3 lidze
to nie sadze, zeby kiedyś poziom odpowiedni do gry w Wiślę osiągnał
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.01.2011, 14:10

Yeah Right... już widze jak dziennikarzyny w Polsce mają wiarygodny dostęp do takich informacji.... szczególnie goście z SE, Faktu i PS'u..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.01.2011, 14:55
Potwierdzeniem tych klauzul jest min Guła! Warto było ? Moze trudno to jakos porównac bo z tych 5 zawodników 2 jest polakami ale zawsze mają jakieś obycie w naszym kraju. Pozdrawiam
Że co przepraszam?

A tak po drugie, te ceny nie są niskie jak twierdzisz, tylko w miarę realne. Przyzwyczailiście się do astronomicznych za polskich dziadów...
Odpowiedz cytując
JAN ZEMBRZYCKI
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.01.2011, 15:20
arti zapomniales dodać:
Chiacu,Tweita,Barreto,Varga i Radovanovic.

Coś mi sie zdaje że Stan myślał że dostanie z 3 "banki" na transfery i ściągnie 3 konkrety.
Ale chyba ma tylko 10% ze sprzedaży i teraz kombinuje jak może.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.01.2011, 15:32
Co to znaczy myślał ? Podejrzewał ile dostanie, ale bał się zapytać ?

Jako, że mało mnie interesuje kto tak naprawde będzie grał, bo kibicuje klubowi a nie piłkarzom więc napiszę co myślę:
To samo osiągniemy zaciągiem Bunozów jak przepłaconym dream teamem. Obydwie drużyny będą w pucharach zbierać oklep.
Ale z tego co obserwuję, to odkad jest wiecej obcokrajowców Wisła walczy. Pamietam te jeki : "Aaj jakbym chciał nawet słabszych piłkarzy, tylko żeby walczyli!"
No to tak będzie I mnie to cieszy bo chodzi o to zeby widziec krew pot i łzy za to się płaci.
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2011 o godz. 15:38.
..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 12.01.2011, 16:07
tofik napisał(a):Wyświetl post
(...)
To samo osiągniemy zaciągiem Bunozów jak przepłaconym dream teamem. Obydwie drużyny będą w pucharach zbierać oklep.(...)
Na razie "zaciąg Bunozów" nic nie osiągnął. Awans do europejskich pucharów nie był ich zasługą, oklep od Karabachu też nie, bo nie stanowili wtedy drużyny tylko zlepek przypadkowych ludzi.

Natomiast muszę przyznać, że jesteś wielkim optymistą, licząc na oklep w europejskich pucharach w przyszłości. Awans do pucharów europejskich z obecnym potencjałem kadrowym będzie niezwykle trudny. No, chyba że się "wzmocnimy"
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2011, 16:37
Wydaje mi się, że stagnacja transferowa, która obecnie jest w Wiśle wynika z nierzeczywistej oceny możliwości finansowych klubu przez Stana Valcxa. Wisła zamiast obserwować zawodników, na których naprawdę może sobie pozwolić, oglądała tych, którzy niestety są poza jej zasięgiem. W związku z tym nie zdziwię się, jeżeli nowymi nabytkami będą zawodnicy z tzw. łapanki. Bo to, że z jakimś zawodnikiem Wisła kontrakt podpisać musi jest oczywiste. Pytanie tylko, czy ewentualne transfery nie będą służyły tylko i wyłącznie uzupełnieniu liczby zawodników? Obym się mylił.
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.01.2011, 16:39
szprotson napisał(a):Wyświetl post
p.s. Brać Sernasa!

Zgadzam się w 100 procentach. Jednak wydaję się, że pyry nam go podkupią.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.01.2011, 16:42
Według "Weszło" właściciel kuchenkorza postawił veto w sprawie Sernasa, co nie zmienia faktu, że takiej kwoty, jakiej chce za niego Widzew na pewno nie wyłożymy.
Odpowiedz cytując
TSW06
Senior Member

Od: 10.2006

nie podkupią bo Rutkowski powiedział NIE tutaj macie cały artykuł
http://www.weszlo.com/news/6105
Pozdrowienia z Częstochowy!!
"Żyjesz w kraju w którym wszyscy chcą cię zrobić w chuja..
."
Odpowiedz cytując
jason wiślak
Senior Member

Od: 06.2010

Sernas by się przydał. Dobry zawodnik,ale miliona Euro to na bank Wisła nie wyłoży...
Chyba z Lechem sytuacja tez upadła, bo Rutkowski powiedział nie i juz.
Odpowiedz cytując
Sylwek1906
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 12.01.2011, 17:04
Milion ojro za Sernasa, to jest przesada, chłop zagrał dobrze jedną rundę strzelił pare bramek, ale on ma 25 lat, idopiero pierwsza dobrą runde.. Kto wie czy nie okaże sie że miał farta, a te pieniądze pójdą w błoto...
Odpowiedz cytując
adikos1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 12.01.2011, 17:08
Sylwek1906 napisał(a):Wyświetl post
Milion ojro za Sernasa, to jest przesada, chłop zagrał dobrze jedną rundę strzelił pare bramek, ale on ma 25 lat, idopiero pierwsza dobrą runde.. Kto wie czy nie okaże sie że miał farta, a te pieniądze pójdą w błoto...

Jeśli dla Ciebie bramki w reprezentacji i gol np. z Francją nie robią wrażenia to kogo ty byś chciał widziec w Wiśle. Zmartwię Cię. Ronaldinho podpisał 3,5 roczny kontrakt z Flamengo.
Odpowiedz cytując
zielak14
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.01.2011, 17:13
Sernas strzelił bramki w pierwszych meczach a potem 10 meczy bez gola (chyba) tak mi się coś przypomina... ale strzelił bramke Hiszpani co się nie udało żadnemu Polakowi ;p
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.01.2011 o godz. 07:25.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.01.2011, 17:13
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ta kwota jest prawdziwa to jest to chyba ponury żart
Sprzedaliśmy piłkarzy za (wg różnych wersji) 7,5-10 mln E
A w zamian wydaliśmy może 1,2 mln i mamy wydać drugie tyle
Nie ma co re inwestycja jak cholera
Rozumiałbym jakby wydać 4 a resztę zostawić na pozostałe wydatki,
Przyklasnąłbym jakby zamiast transferów wybudować ośrodek treningowy albo akademie piłkarską
ale na nic takiego się nie zanosi

Tak, zaraz się dowiem, ze jestem płaczkiem i kibicem sukcesu
ale po prostu nie podoba mi się droga jaką obrali zarządzający Wisłą
Diaz - 800tys. - 1 mln.
Marcelo - 3 - 3,5 mln.
Głowacki - 1 - 1,5 mln
Brożkowie - 2 - 2,5 mln

Czyli od ~7, do 9.
Z tego wydane 2,5 miliona (strata za poprzedni rok) Cikosz, Wilk po 150 tysięcy, Rios za 250 tysięcy, Jovanić za 300 i Bunoza za 400 tysięcy.
Czyli już jest (załóżmy optymistycznie) 5,25 miliona. Wydaje mi się, że klub będzie chciał mieć zabezpieczenie na wypadek wykupienia Cikosza, Chaveza i Riosa więc odejmujemy 300 tys., 400tys. i milion.
Zostaje 3,5 miliona. I to jest kwota, którą w ciągu tego roku możemy wydać. Na kupowanie piłkarzy, na wypłaty, dla tychże, oraz na inwestowanie, w takie prozaiczne rzeczy jak infrastruktura, boiska, czy szkolenie młodzieży.
Powód: a kursywą masz twoje poprawione błędy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 12.01.2011 o godz. 17:13.
.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 12.01.2011, 18:12
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Diaz - 800tys. - 1 mln.
Marcelo - 3 - 3,5 mln.
Głowacki - 1 - 1,5 mln
Brożkowie - 2 - 2,5 mln

Czyli od ~7, do 9.
Z tego wydane 2,5 miliona (strata za poprzedni rok) Cikosz, Wilk po 150 tysięcy, Rios za 250 tysięcy, Jovanić za 300 i Bunoza za 400 tysięcy.
Czyli już jest (załóżmy optymistycznie) 5,25 miliona. Wydaje mi się, że klub będzie chciał mieć zabezpieczenie na wypadek wykupienia Cikosza, Chaveza i Riosa więc odejmujemy 300 tys., 400tys. i milion.
Zostaje 3,5 miliona. I to jest kwota, którą w ciągu tego roku możemy wydać. Na kupowanie piłkarzy, na wypłaty, dla tychże, oraz na inwestowanie, w takie prozaiczne rzeczy jak infrastruktura, boiska, czy szkolenie młodzieży.
Czyli rozumiem że jak nie będzie transferów to będą boiska treningowe za 3,5 miliona euro albo szkolenie młodzieży?

Dobrze, niech więc wybudują tych parę boisk treningowych zamiast sprowadzać tuzów z nadwagą jak Boukhari czy Branco
Przynajmniej cokolwiek namacalnego zostanie po przerwie zimowej.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.01.2011, 18:27
Czy naprawdę tak trudno przyswoić sobie zasady pisania na forum pkt 15 i 16 : Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.01.2011 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 12.01.2011, 18:55
To pozwolę sobie je tu wkleić i jak administrator uzna , że niepotrzebnie to będzie wiedział co zrobić z tym postem.
15. Temat Transferowe s-f przeznaczony jest dla tych którzy lubią bawić się menadżerską i wypatrzyli jakiegoś piłkarza który wg nich idealnie by pasował do Wisły. Tutaj też można podzielić się informacjami z jakiś prywatnych źródeł odnośnie transferów z tym że:

a) Informacje z prywatnych źródeł mogą zamieszczać osoby jedynie ze statusem co najmniej member z co najmniej pół rocznym stażem na forum
b) Jeśli taka osoba zostanie przyłapana na tym że specjalnie szerzy dezinformacje dostaje dożywotnego bana
c) Proszę takie informacje traktować z dużym dystansem

16. Polityka transferowa Wisły – tutaj dyskutujemy o transferach zapowiadanych przez media. Jeśli temat pojawia się po raz pierwszy podajemy źródło. Możemy też ogólnie tu wypowiadać się o polityce transferowej naszego klubu.
Natomiast wszelkie posty o tym kogo to ja bym kupił tudziesz co szofer Cupiała powiedział mi wczoraj w pubie na rogu będą owocowały banami.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez szczebel : 12.01.2011 o godz. 18:56.
Odpowiedz cytując
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 12.01.2011, 19:01
Diaz - 800tys. - 1 mln.
Marcelo - 3 - 3,5 mln.
Głowacki - 1 - 1,5 mln
Brożkowie - 2 - 2,5 mln

Czyli od ~7, do 9.
Weź pod uwage ze Wisła wcale tej całej kasy nie ma bo Turcy płatcą w ratach, więc można odjąć kolejn 1mln-1,5
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 12.01.2011, 19:34
IMHO Cupiał zatrudnił holendrów żeby system w Wiśle działał po części jak w Holandii
TZN. kupujemy wyszukanych graczy za małą kasę część szrotu odrzucamy perełki sprzedajemy i za te pieniądze prowadzimy klub.
Nawet milion ojro za zawodnika to za dużo w obecnej sytuacji nie ważne za ile sprzedaliśmy resztę.
Kwota transferu to max 500.
Ciągle było powtarzane że Wisłą ma być dla zawodników z ambicja grania gdzieś na zachodzie i takich grajków szukamy.
Każdą nowinkę o mega gwieździe IMHO można wsadzić między bajki.
Ostatnie okna transferowe pokazały że jak Wisła nie chce żeby pismaki wiedziały to nic nie wiedzą
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 12.01.2011, 20:51
Maor Melikson jeszcze nie stracony ? Podobno ofertę ponowili o 100 tys € większą ;]
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.01.2011, 21:00
szczepek19 napisał(a):Wyświetl post
Maor Melikson jeszcze nie stracony ? Podobno ofertę ponowili o 100 tys € większą ;]
Władze Hapoelu oczekują przynajmniej podwojenia tej sumy.

nie łudźmy się to jest mało możliwe żeby do nas trafił.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 12.01.2011, 21:11
Gdzie niby pisze, że władze Hapoelu chcą podwojenia sumy za Meliksona? Za Dwaliszwiliego chcą 1,2 mln, ale o Meliksonie żadne źródła nic nie mówią o kwocie. Jak co to podaj źródło.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.01.2011, 21:13
Diaz - 800tys. - 1 mln.
Marcelo - 3 - 3,5 mln.
Głowacki - 1 - 1,5 mln
Brożkowie - 2 - 2,5 mln

Czyli od ~7, do 9.
Dodać trzeba jeszcze, że Ci sprzedani zawodnicy zeszli z kontraktów. Marcelo, Głowacki i Paweł Brożek mieli jedne z większych w klubie. Dodać trzeba jeszcze Pawełka i Clebera dla których też nie płacimy już co miesiąc. Także pieniądze są. Teraz tylko kwestia czy: a) sami nieudacznicy w klubie b)zwijany interes.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów