|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Tak troche z innej paczki. Wirtualna Polska opublikowała dzis artykuł 'Po 10 milionów za dwóch polskich piłkarzy z Ekstraklasy' za pośrednictwem Przeglądu Sportowego. Wypisali 20 zadowdników którzy mają najwyzsza sume odstępnego w ekstraklasie.
Kwoty odstępnego piłkarzy ekstraklasy wg. "PS" 2,5 mln euro - Patryk Małecki (Wisła), Tomasz Jodłowiec (Polonia) 2 mln euro - Bruno Pinheiro (Widzew) 1,5 mln euro - Daniel Mąka (Polonia, wypożyczony do Niecieczy), Daniel Sikorski (Górnik), Grzegorz Wojtkowiak (Lech) 1 mln euro - Grzegorz Bonin (Górnik), Mateusz Cetnarski (PGE GKS), Ł. Gikiewicz (Śląsk), Sebastian Mila (Śląsk), Waldemar Sobota (Śląsk) 800 tys. euro - Thiago Cionek (Jagiellonia) 500 tys. euro - Piotr Celeban (Śląsk) 400 tys. euro - Marian Kelemen (Śląsk), Maciej Małkowski (PGE GKS) 300 tys. euro - Vuk Sotirović (Śląsk) 200 tys. euro - Paweł Buzała (Lechia), Hernani (Korona), Łukasz Maliszewski (Korona), Tomasz Wróbel (PGE GKS) 130 tys. euro - Rafał Grodzicki (Ruch) 100 tys. euro - Grzegorz Fonfara (PGE GKS) Nie zwazając na to ze Mały jest na pierwszym miejscu. To z całym uszanowaniem ale 500 tys za Celebana, 400 tys za Kelemana, 300 tys za Vuka i 200 tys za Hernaniego i Wróbla to są śmieszne ceny tak naprawde ! Trzeba korzystać z takich zapisów w kontraktach... Potwierdzeniem tych klauzul jest min Guła! Warto było ? Moze trudno to jakos porównac bo z tych 5 zawodników 2 jest polakami ale zawsze mają jakieś obycie w naszym kraju. Pozdrawiam ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A Malecki ma odstepne. No to tyle w temacie wielbicieli Maleckiego i jego milosc do Wisly. Milosc miloscia ale jakby go Wisla za mocno przytulila to musi gdzies uciec
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Póki co odchudzamy Młodą Ekstraklase
http://www.90minut.pl/news/144/news1...ze-Lublin.html Cytat:
to nie sadze, zeby kiedyś poziom odpowiedni do gry w Wiślę osiągnał ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
A tak po drugie, te ceny nie są niskie jak twierdzisz, tylko w miarę realne. Przyzwyczailiście się do astronomicznych za polskich dziadów... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
arti zapomniales dodać:
Chiacu,Tweita,Barreto,Varga i Radovanovic. Coś mi sie zdaje że Stan myślał że dostanie z 3 "banki" na transfery i ściągnie 3 konkrety. Ale chyba ma tylko 10% ze sprzedaży i teraz kombinuje jak może. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co to znaczy myślał ? Podejrzewał ile dostanie, ale bał się zapytać ?
![]() Jako, że mało mnie interesuje kto tak naprawde będzie grał, bo kibicuje klubowi a nie piłkarzom więc napiszę co myślę: To samo osiągniemy zaciągiem Bunozów jak przepłaconym dream teamem. Obydwie drużyny będą w pucharach zbierać oklep. Ale z tego co obserwuję, to odkad jest wiecej obcokrajowców Wisła walczy. Pamietam te jeki : "Aaj jakbym chciał nawet słabszych piłkarzy, tylko żeby walczyli!" No to tak będzie I mnie to cieszy bo chodzi o to zeby widziec krew pot i łzy za to się płaci.
Ostatnio edytowane przez tofik : 12.01.2011 o godz. 15:38.
![]()
.
. |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Natomiast muszę przyznać, że jesteś wielkim optymistą, licząc na oklep w europejskich pucharach w przyszłości. Awans do pucharów europejskich z obecnym potencjałem kadrowym będzie niezwykle trudny. No, chyba że się "wzmocnimy" ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że stagnacja transferowa, która obecnie jest w Wiśle wynika z nierzeczywistej oceny możliwości finansowych klubu przez Stana Valcxa. Wisła zamiast obserwować zawodników, na których naprawdę może sobie pozwolić, oglądała tych, którzy niestety są poza jej zasięgiem. W związku z tym nie zdziwię się, jeżeli nowymi nabytkami będą zawodnicy z tzw. łapanki. Bo to, że z jakimś zawodnikiem Wisła kontrakt podpisać musi jest oczywiste. Pytanie tylko, czy ewentualne transfery nie będą służyły tylko i wyłącznie uzupełnieniu liczby zawodników? Obym się mylił.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Według "Weszło" właściciel kuchenkorza postawił veto w sprawie Sernasa, co nie zmienia faktu, że takiej kwoty, jakiej chce za niego Widzew na pewno nie wyłożymy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie podkupią bo Rutkowski powiedział NIE tutaj macie cały artykuł
http://www.weszlo.com/news/6105 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Sernas by się przydał. Dobry zawodnik,ale miliona Euro to na bank Wisła nie wyłoży...
Chyba z Lechem sytuacja tez upadła, bo Rutkowski powiedział nie i juz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Milion ojro za Sernasa, to jest przesada, chłop zagrał dobrze jedną rundę strzelił pare bramek, ale on ma 25 lat, idopiero pierwsza dobrą runde.. Kto wie czy nie okaże sie że miał farta, a te pieniądze pójdą w błoto...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
Jeśli dla Ciebie bramki w reprezentacji i gol np. z Francją nie robią wrażenia to kogo ty byś chciał widziec w Wiśle. Zmartwię Cię. Ronaldinho podpisał 3,5 roczny kontrakt z Flamengo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Sernas strzelił bramki w pierwszych meczach a potem 10 meczy bez gola (chyba) tak mi się coś przypomina... ale strzelił bramke Hiszpani co się nie udało żadnemu Polakowi ;p
Ostatnio edytowane przez flamengista : 13.01.2011 o godz. 07:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Marcelo - 3 - 3,5 mln. Głowacki - 1 - 1,5 mln Brożkowie - 2 - 2,5 mln Czyli od ~7, do 9. Z tego wydane 2,5 miliona (strata za poprzedni rok) Cikosz, Wilk po 150 tysięcy, Rios za 250 tysięcy, Jovanić za 300 i Bunoza za 400 tysięcy. Czyli już jest (załóżmy optymistycznie) 5,25 miliona. Wydaje mi się, że klub będzie chciał mieć zabezpieczenie na wypadek wykupienia Cikosza, Chaveza i Riosa więc odejmujemy 300 tys., 400tys. i milion. Zostaje 3,5 miliona. I to jest kwota, którą w ciągu tego roku możemy wydać. Na kupowanie piłkarzy, na wypłaty, dla tychże, oraz na inwestowanie, w takie prozaiczne rzeczy jak infrastruktura, boiska, czy szkolenie młodzieży. Powód: a kursywą masz twoje poprawione błędy.
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 12.01.2011 o godz. 17:13.
![]() .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Dobrze, niech więc wybudują tych parę boisk treningowych zamiast sprowadzać tuzów z nadwagą jak Boukhari czy Branco ![]() Przynajmniej cokolwiek namacalnego zostanie po przerwie zimowej. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czy naprawdę tak trudno przyswoić sobie zasady pisania na forum pkt 15 i 16 : Zasady pisania w temacie Wisła Kraków - piłka nożna
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 12.01.2011 o godz. 18:30.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2009
Offline |
|
|
To pozwolę sobie je tu wkleić i jak administrator uzna , że niepotrzebnie to będzie wiedział co zrobić z tym postem.
15. Temat Transferowe s-f przeznaczony jest dla tych którzy lubią bawić się menadżerską i wypatrzyli jakiegoś piłkarza który wg nich idealnie by pasował do Wisły. Tutaj też można podzielić się informacjami z jakiś prywatnych źródeł odnośnie transferów z tym że: a) Informacje z prywatnych źródeł mogą zamieszczać osoby jedynie ze statusem co najmniej member z co najmniej pół rocznym stażem na forum b) Jeśli taka osoba zostanie przyłapana na tym że specjalnie szerzy dezinformacje dostaje dożywotnego bana c) Proszę takie informacje traktować z dużym dystansem 16. Polityka transferowa Wisły – tutaj dyskutujemy o transferach zapowiadanych przez media. Jeśli temat pojawia się po raz pierwszy podajemy źródło. Możemy też ogólnie tu wypowiadać się o polityce transferowej naszego klubu. Natomiast wszelkie posty o tym kogo to ja bym kupił tudziesz co szofer Cupiała powiedział mi wczoraj w pubie na rogu będą owocowały banami. Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez szczebel : 12.01.2011 o godz. 18:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
IMHO Cupiał zatrudnił holendrów żeby system w Wiśle działał po części jak w Holandii
TZN. kupujemy wyszukanych graczy za małą kasę część szrotu odrzucamy perełki sprzedajemy i za te pieniądze prowadzimy klub. Nawet milion ojro za zawodnika to za dużo w obecnej sytuacji nie ważne za ile sprzedaliśmy resztę. Kwota transferu to max 500. Ciągle było powtarzane że Wisłą ma być dla zawodników z ambicja grania gdzieś na zachodzie i takich grajków szukamy. Każdą nowinkę o mega gwieździe IMHO można wsadzić między bajki. Ostatnie okna transferowe pokazały że jak Wisła nie chce żeby pismaki wiedziały to nic nie wiedzą ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Maor Melikson jeszcze nie stracony ? Podobno ofertę ponowili o 100 tys € większą ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
nie łudźmy się to jest mało możliwe żeby do nas trafił. ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Gdzie niby pisze, że władze Hapoelu chcą podwojenia sumy za Meliksona? Za Dwaliszwiliego chcą 1,2 mln, ale o Meliksonie żadne źródła nic nie mówią o kwocie. Jak co to podaj źródło.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
|

|