The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.01.2011, 15:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Zium Zium pisał ze z Izraela nikogo nie wyjmiemy, to powiedz mi w jakim celu jezdzi tam Stan?
Może chciał się w Betlejem pomodlić. Co Wisła ma do zaoferowania zawodnikom z tamtej ligi ? Pieniądze pewnie przynajmniej takie same tam zarabiają, liga kiepska, w Europie żadnych osiągnięć. Nikt normalny stamtąd nie przyjdzie tutaj grać i taka jest brutalna prawda.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 10.01.2011, 15:21
zim zum napisał(a):Wyświetl post
Może chciał się w Betlejem pomodlić. Co Wisła ma do zaoferowania zawodnikom z tamtej ligi ? Pieniądze pewnie przynajmniej takie same tam zarabiają, liga kiepska, w Europie żadnych osiągnięć. Nikt normalny stamtąd nie przyjdzie tutaj grać i taka jest brutalna prawda.
A w jaki sposób Cracovia ściągnęła gości z ligi holenderskiej?
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2011, 15:22
No ba. Co tydzien chłop jezdzi sie modlić do Betlejem,.
Skoro był tam nie raz a wiecej,to chyba jednak sygnał że ktoś chciałby przyjsc z tej NIEZNANEJ nam ligi. Co ma Wisła do zaoferowania? A czego piłkarz z Ligi Izraelskiej potrzebuje? wiesz to ?
Co do pieniedzy spoko ze podobne pewnie, ja tam nie wiem jak wyglada w Izraelu sprawa zarobkow, podatkow, życia piłkarza.

wg. tego co piszesz, to zastanawiam sie czy jest liga z której ktokolwiek chciałby przejść do Naszej.

Niejaki Astiz przyszedł z ligi jakies 23.456 razy lepszej niż Makabi Lig
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 10.01.2011, 15:38
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
W tym momencie na ESCE Ochalik powiedział, że przed obozem na 100% dołączy jeden napastnik. Zaawansowane rozmowy toczą się ponoć z dwoma zawodnikami. Dziennikarka nieoficjalnie dodała, że są to Emanuel Perrone i jakiś Colins Jones - o ile nic nie przekręciłem.

Jesli to prawda to z tej dwojki to na dzisiaj chyba lepszy by byl Perrone. Ciekawe jak to w koncu bedzie czy tylko jeden napastnik w tym oknie czy juz w trakcie trwania obozu ktos jeszcze dojdzie do ataku.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 10.01.2011, 15:43
No ba. Co tydzien chłop jezdzi sie modlić do Betlejem,.
Skoro był tam nie raz a wiecej,to chyba jednak sygnał że ktoś chciałby przyjsc z tej NIEZNANEJ nam ligi. Co ma Wisła do zaoferowania? A czego piłkarz z Ligi Izraelskiej potrzebuje? wiesz to ?
Co do pieniedzy spoko ze podobne pewnie, ja tam nie wiem jak wyglada w Izraelu sprawa zarobkow, podatkow, życia piłkarza.

wg. tego co piszesz, to zastanawiam sie czy jest liga z której ktokolwiek chciałby przejść do Naszej.

Astiz przyszedł z zaplecza Osasuny, a nie z drużyny grającej regularnie w pucharach czy będącej na topie w swoim kraju. Tak jak pisałem my możemy szukać na Słowacji, w Czechach i na Bałkanach.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.01.2011, 15:45

Gwoli ścisłości. Astiz nie łapał się nawet na ławkę przeciętnej Osasuny, a my tu mówimy o facecie, który gra pierwszoplanową rolę w swoim klubie, w lidze porównywalnej z naszą.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 10.01.2011, 15:48
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
chodzi o John Collinsa, tego co grał w Fulham kiedyś a teraz chyba Chicago Fire. Była o nim mowa kiedyś.
Nie mistrzu, chodzi o Collinsa Johna, a nie o Johna Collinsa. Ten drugi, rzeczywiście - grał w Fulham, ale jako pomocnik i trochę wcześniej. Natomiast gry w Chicago nie posmakował.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 10.01.2011, 15:54
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
A w jaki sposób Cracovia ściągnęła gości z ligi holenderskiej?
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=18232 . Zawodnik z takim CV i o takim poziomie to myślę, że nawet w Anglii znajdziemy. W końcu Sunday League działa tam prężnie
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 10.01.2011, 15:56
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Gwoli ścisłości. Astiz nie łapał się nawet na ławkę przeciętnej Osasuny, a my tu mówimy o facecie, który gra pierwszoplanową rolę w swoim klubie, w lidze porównywalnej z naszą.
Gwoli ścisłości, ehh, tak Marszałku masz rację co do niejakiego Astiza ale Descagra był kapitanem Levante i rozegrał prawie 200 spotkań.
Więc gdyb teraz ktoś napisał "przychodzi do Wisły stoper i kapitana Levante" to byście powiedzieli że to neimozliwe, co moze go skusić.
Gdyby do Śląska kupowano bramkarza z Numancii, który w Teneryfie rozegrał 50 spotkań, też by można napisac - co go może tu skusić...

Może rożnica w dyr. sportowych w naszych polskich klubach jest taka ze jeden potrafi skusić Polską inny nie.

ale ok, powiedzmy że macie obaj racje, nie skusimy piłkarza z ligi izraela bo?
Wiecie ile zarabia, wiecie jak tam sie zyje, byliscie tam, widzieliscie mecze?
Bo ja pamietam jak wielki Beitar przyjechał i jeszcze szybciej z płaczem odjechał.---> Zium : Słyszałęm czytałem jakie MOGLI mieć tam warunki finansowe, ale swojej wiedzy nie opieram tylko na tym co przeczytam w gazecie.

idzmy dalej : Astiz nie łapał się nawet na ławkę przeciętnej Osasuny, a my tu mówimy o facecie, który gra pierwszoplanową rolę w swoim klubie, w lidze porównywalnej z naszą -- > czyli jest średni? czyli mozesz byc pewien ze w/w przez Ciebie piłkarz złapał by sie np. do przecięniej Osasuny czy nie?

E: zium - dlaczego wrzucasz CV suarta jak koledze z pewnością chodziło o Saidiego....http://www.90minut.pl/kariera.php?id=17643
bądz taki zawodnik, co miało by go skusić iśc kilkanaście lig niżej ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Marciano_Bruma
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.01.2011 o godz. 16:00.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 10.01.2011, 15:58
Jak już mówisz o Beitarze, to poczytaj jakie tam mieli warunki finansowe.

Zresztą czas pokaże co będzie. Wg mnie nie ma się co spodziewać cudów.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.01.2011, 16:03
Statystyki tego Gruzina:
http://www.soccerway.com/players/vla...lisvili/29677/
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 10.01.2011, 16:40
Ile to się już nazwisk przewinęło, a my nadal czekamy.
Mi się podoba charakterystyka i statystyki tego Gruzina. Można też na to popatrzeć ze strony kadry naszej drużyny. Jak dla mnie Małecki jest typowym środkowym napastnikiem, choć bardziej cofniętym. Musi się jedynie nauczyć strzelać w sytuacjach sam na sam. Jest szansa że wreszcie odpali Rios, bo umiejętności ma nieprzeciętne, tylko że nie wiadomo jak długo u nas pogra. Nie ma co ściągać szrotu.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując
szczepek19
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 10.01.2011, 16:55
już bym wolał raczej Galvana niż tego Gruzina... ale to i tak wszysto zależy od działaczy ;]
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 10.01.2011, 16:58
Galvan to ofensywny pomocnik, a Gruzin do środkowy napastnik.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 10.01.2011, 17:06
Co do ligi izraelskiej - byłem nie dawno na meczu Hapoelu Tel - Aviv z zespołem z drugiej połowy tabeli. Hapoel wygrał 1:0. Mecz nudny, dużo chaosu, walki i autów. To samo co u nas, może technicznie trochę lepiej, ale za to taktycznie nie najlepiej (brak gry skrzydłami, wszyscy pchali się środkiem, podania głównie dołem). Podobno z reguły Hapoel gra bardziej widowiskowo i skutecznie ale tym razem męczyli się strasznie. Gdzieś to już widziałem...

Z Hapoelu widziałbym w Wiśle Vincenta Enyame, ale to już chyba inny topic.

Pogadałem ze znajomym o zarobkach w ich lidze. Najlepsi w poszczególnych zespołach mają kontrakty na poziomie 500-700 tys. USD rocznie. Generalnie poziomem kontraktów w Polsce ich nie przeskoczymy. Nie jesteśmy też zbytnio atrakcyjni pod względem gry w Europie (Hapoel w tym roku grał w LM).
c.d.n.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.01.2011, 17:43
Jeśli prawdą jest to że prowadzimy zaawansowane rozmowy z Perronem i Collinsem to naprawdę trudno mi uwierzyć żeby ktoryś z nich był w stanie zastąpić Pawła. Bardzo chętnie widziałbym któregoś z nich jako partnera dla Brozia ale moim zdaniem jeśli któryś z nich ma grać wysuniętego napastnika zamiast Pawła to nasza gra ofensywna będzie strasznie cierpieć.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.01.2011 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 10.01.2011, 18:09
Dokładnie nie pojmuje logiki szukania graczy w Izraelu czy Grecji to tak jakby Levski czy CSKA Sofia chcieli kogoś kupić z Wisły ? to chyba n ie jest skauting tylko wycieczki krajoznawcze

sa Czechy Słowacja Białorus Gruzja Wegry z takich krajów w mniejszym bądź większym stopniu propozycja z Polski jest atrakcyjna
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.01.2011, 18:25
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
nie pojmuje logiki szukania graczy w Izraelu czy Grecji to tak jakby Levski czy CSKA Sofia chcieli kogoś kupić z Wisły?
złe porównanie, wierz mi
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.01.2011, 18:32
Nie rozumiem tej dyskusji. Przyjdzie, to przyjdzie, raczej ten Gruzin to tylko wstępne zainteresowanie póki co. Pamiętajmy, że Stan Valckx powiedział, że rozmawiają już z dwoma klubami, choć, jak już pisałem, te wywiady to zazwyczaj brednie lub tylko część prawdy. "Nie ma tematu Wilka w Wiśle.
A co do tego, czy z ligi izraelskiej może ktoś przyjść. Myślę , że tak. Skusić tego pana może przyjrzenie się transferom wychodzącym z naszego klubu w ostatnich latach. Przy dobrej grze można się dość łatwo wypromować. Poza tym na papierze mamy kilku obecnych lub byłych reprezentantów seniorskich i juniorskich drużyn : Kirm, Bunoza, Chavez, Łobodziński, Sobolewski, Wilk itd. Pożyjemy, zobaczymy. Z pewnością ciekawy zawodnik.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 10.01.2011, 18:35
Dobrze, że jest napisane:

"„Biała Gwiazda” nie sprosta raczej finansowym wymaganiom Rogera, na którego konto wpływa teraz rocznie ok. pół miliona euro."

Kamień spadł mi z serca
Odpowiedz cytując
LuQee
Member

Stary 10.01.2011, 18:38
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...idzewa,1581157
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 10.01.2011, 18:54
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli prawdą jest to że prowadzimy zaawansowane rozmowy z Perronem i Collinsem to .
...była by to tragedia(gdyby do nas trafili).Pierwszy jest od 8 kolejek rezerwowym w jednym z najsłabszych zespołów w Grecji a w całej swojej karierze, nigdy nie zdobył choćby 10 goli w sezonie, drugi ostatni dobry sezon miał 5 lat temu a od tamtego czasu grał w coraz gorszych drużynach, strzelając przez 5 sezonów...7 goli

Gdyby się okazało ze takich 'tuzów' szukamy to ja nie wiem po co nam Staszek.Sami taki szrot możemy sobie załatwić co pokazały poprzednie czasy.Słynny nasz cel Makinwa imponuje w ostatniej drużynie ligi Greckiej.Cała jedna bramka przez rundę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 10.01.2011, 19:33
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
chodzi o John Collinsa, tego co grał w Fulham kiedyś a teraz chyba Chicago Fire. Była o nim mowa kiedyś.
Chodzi o Collinsa Johna (Collins to imię, John nazwisko) gwoli ścisłości.

Co do Dvalishviliego. Z Izraela spokojnie możemy wyciągać zawodników. Nasza liga z sezonu na sezon wygląda coraz lepiej. Mamy lepszą infrastrukturę piłkarską od Izraela, a na mecze chodzi więcej ludzi (i różnica ta będzie coraz większa na naszą korzyść). Polska mimo, że jest mniej zamożnym krajem to gwarantuje jednak wysoki poziom życia i przede wszystkim bezpieczeństwo czego o Izraelu powiedzieć nie można. Tak więc dla mnie jest to tylko kwestia pieniędzy.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.01.2011, 19:56
Arked napisał(a):Wyświetl post
Co do Dvalishviliego. Z Izraela spokojnie możemy wyciągać zawodników.
Zależy skąd. Z czołowych klubów na pewno nie, z ligowych średniaków - jak najbardziej. Czy Maccabi Haifa jest średniakiem - śmiem wątpić. Czy jesteśmy w stanie wykupić ich podstawowego napastnika? Obawiam się, że nie.

Natomiast nie wiem, skąd bierzesz przekonanie, że

Cytat:
Nasza liga z sezonu na sezon wygląda coraz lepiej.
Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie.

Cytat:
Mamy lepszą infrastrukturę piłkarską od Izraela, a na mecze chodzi więcej ludzi (i różnica ta będzie coraz większa na naszą korzyść).
Infrastruktura to nie tylko stadiony, ale też boiska. Wisła ma obecnie do dyspozycji jedno pełnowymiarowe boisko treningowe, do tego pole do wypasania kóz (dawny stadion lekkoatletyczny C.) oraz boisko mineralne, nadające się do gry w petanque. Obawiam się, że w Izraelu mają lepiej.

Cytat:
Polska mimo, że jest mniej zamożnym krajem to gwarantuje jednak wysoki poziom życia i przede wszystkim bezpieczeństwo czego o Izraelu powiedzieć nie można.
Nie ma to, jak przeżyć piękną polską zimę, szczególnie w Krakowie. I szczególnie, gdy się jest Gruzinem przyzwyczajonym do ciepła. Niech się Hajfa schowa ze swoim wrednym klimatem - nie ma to jak krakowski smog!

BTW: W Izraelu jest moim zdaniem bezpieczniej niż w Polsce. Szczególnie na drogach. Mur bezpieczeństwa zrobił swoje. Więc ten argument też odpada.

Zgadzam się z tym, że to tylko kwestia pieniędzy. Pytanie, czy stać nas na takiego grajka.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.01.2011, 20:03
lazy napisał(a):Wyświetl post
Co do ligi izraelskiej - byłem nie dawno na meczu Hapoelu Tel - Aviv z zespołem z drugiej połowy tabeli. Hapoel wygrał 1:0. Mecz nudny, dużo chaosu, walki i autów. To samo co u nas, może technicznie trochę lepiej, ale za to taktycznie nie najlepiej (brak gry skrzydłami, wszyscy pchali się środkiem, podania głównie dołem). Podobno z reguły Hapoel gra bardziej widowiskowo i skutecznie ale tym razem męczyli się strasznie. Gdzieś to już widziałem...

Z Hapoelu widziałbym w Wiśle Vincenta Enyame, ale to już chyba inny topic.

Pogadałem ze znajomym o zarobkach w ich lidze. Najlepsi w poszczególnych zespołach mają kontrakty na poziomie 500-700 tys. USD rocznie. Generalnie poziomem kontraktów w Polsce ich nie przeskoczymy. Nie jesteśmy też zbytnio atrakcyjni pod względem gry w Europie (Hapoel w tym roku grał w LM).
Mimo że nie jesteśmy najmocniejsi, a może nawet słabsi niż izraelska liga, to uważam, że łatwiej jest się wypromować w Polsce niż w Izraelu i przejść do lepszej ligi. Menadżerowie z innych lig chętniej będą jeździć do Polski niż do odległego Izraela by wypatrzyć jakichś piłkarzy.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 10.01.2011, 20:58
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Mimo że nie jesteśmy najmocniejsi, a może nawet słabsi niż izraelska liga, to uważam, że łatwiej jest się wypromować w Polsce niż w Izraelu i przejść do lepszej ligi. Menadżerowie z innych lig chętniej będą jeździć do Polski niż do odległego Izraela by wypatrzyć jakichś piłkarzy.
Oczywiście. Przypatrzmy się transferom wychodzącym choćby z Hapoelu: 10/11: Douglas za 2,5 mln euro do Red Bull Salzburg i to koniec. 09/10: Yeboah za 700 tys do Genk (Belgia) i za 650 tys euro Nathko do Rubina. 08/09: dosłownie NIC. 07/08: najciekawszy: do Standardu (Belgia) Tuama za 1,3 mln euro.
Maccab Haifa: 10/11: Kayal do Celticu za 1,8 mln euro, Teixera do Zurichu za 1 mln euro. 09/10: dosłownie NIC. 08/09: Maor Buzaglo do Maccabi Tel Aviv za 1,7 mln euro. 07/08: Colautii za 1,6 mln euro do Borussi M.
No i Maccabi Tel Aviv: 10/11: Mayuka do Young Boys za 1,4 mln euro, 09/10: NIC, 08/09: NIC, 07/08: NIC

Szału to nie robi. W tym czasie Wisła sprzedała zawodników do m.in: Trabzonsor, który ma b. duże szanse na grę w LM w przyszłym seoznie i jest liderem dobrej ligi, AJ Auxerre, Borussi Dortmund. Club Brugge, PSV, do tego przejścia do niezłych lig, lepszych niż polska czy izraelska np: Zieńczuk, Baszczyński czy Pawełek.
Lech: FC Koln, Borussia, Rubin
Legia: Everton, Catania (naciągane, ale niech będzie ), Panathinaikos, Arsenal, CSKA Moskwa, AEK Ateny, Crvena Zvezda (kiedy była naprawdę niezłym zespołem).

Jak widać, opierając się na FAKTACH, paradoksalnie o wiele łatwiej wyjść na Zachód z Polski niż z Izraela. Dlaczego paradoksalnie? Ano dlatego, że transfery za 2 mln euro to w Izraelu norma. Pensje też wyższe.

I panowie, operujcie faktami, a nie swoimi odczuciami i opiniami.
Odpowiedz cytując
zajacek
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 10.01.2011, 21:17
Nie sądzę, by nas było stać na reprezentanta Gruzji z (prawie) kartą w ręku. Ale absolutnie nie dlatego, że akurat miałby przenosić się z Izraela. Piłka to przede wszystkim praca i dla większości ją uprawiających nie ma większego znaczenia, gdzie jest wykonywana. Założę, się zresztą, że gdyby Gruzina chcieli w jakimś Spartaku albo Metalliście, to pierwszym samolotem by pognał, mimo okrutnych rosyjskich czy ukraińskich zim i fatalnego poczucia bezpieczeństwa w tych krajach. Owszem - Francuzi (szczególnie ci ciemniejsi ) czy Włosi znani są z niechęci do przeprowadzek w zimniejsze rejony i wielu potrafi odmówić nawet Premier League, tym samym tropem można by podążyć próbując wyjaśnić dlaczego Greków u nas nie uświadczysz. Sama bariera finansowa jest coraz mniejsza, pomimo szerzonych tez o degrengoladzie naszej lig (z czym się nie zgadzam). Ile w Izraelu jest miejsc pracy dla napastnika o wymaganiach finansowych porównywalnych lub wyższych z tym, co może zaoferować Wisła ? Osiem ? Dziesięć ? Tak, czy siak - porrażająca liczba ! A więc to, że jeden, czy drugi gość może być zainteresowany pracą w naszym klubie wcale mnie nie dziwi. Bez demagogii więc.
Z podobnej, choć trochę innej beczki. Jak wygląda ruch transferowy w Anglii ? Czy goście z czołowych klubów PL nie przenoszą się co okienko do Wiganów i Boltonów ? A czy ci, dla których w tych ostatnich klubach miejsca już nie stało nie idą do Wolvesów czy Backpooli ? I czy pomimo tego, żeWolves kupuje "szrot"- nie może wygrać z Chelsea ?
Nieważne skąd kupować - ważne, by inwestować kasę z głową, z wizją zespołu. Moje zaufanie co do tego tematu zostało zresztą nieco nadszarpnięte przez ostatni wywiad Stana (ten z płytkami DVD)...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 10.01.2011, 21:34
Cytat:
Zawodnicy, którzy przyszli do nas latem, w większości byli młodymi piłkarzami. Nie mieli okazji grać w europejskich pucharach, nie walczyli o mistrzostwa swoich krajów. W Wiśle tymczasem jest duża presja, trzeba walczyć o tytuł. Teraz więc chcemy podpisać umowy z zawodnikami, którzy mają doświadczenie, którzy walczyli o mistrzostwa w innych krajach, którzy być może grali w Lidze Mistrzów, a może w Lidze Europejskiej. To poziom, na którym staramy się znaleźć piłkarzy. Chcemy, żeby wiedzieli oni, co to gra na wysokim poziomie, co to spore wymagania, żeby potrafili sobie z tym poradzić.
Te słowa Valckxa są na pewno budujące, według tego co powiedział w klubie możemy raczej spodziewać się zawodników klasy Dragana Paljicia niż Bunozy. Oczywiście Dragan nie walczył o LM ale miał do czynienia z presją i łyknął trochę profesjonalnej piłki.
Mam nadzieję, ze w klubie pójdą tą drogą, precyzyjniej mówiąc będziemy ciągać zawodników, którzy dajmy na to w lidze Holenderskiej mają już status podstarzałych, ale solidnych. Nie chodzi mi o zawodników z ławek rezerwowych lecz podstawkowych grajków.
Przykładowo myślę że taki Anouar Hadouir spokojnie by się tutaj sprawdził, może nawet uzyskałby status gwiazdy.
O takich piłkarzy ciągle marudził Maciek Skorża.

edit: Szkoda, że pan Bohdan Krzyżanowski przestał odwiedzać forum, On jak nikt inny potrafił dostrzegać pozytywne aspekty działania klubu.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.01.2011 o godz. 22:49.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.01.2011, 21:45
A Kulawikowy debiutant, Rado trenuje z Kolejarzem Stróże.
Z pewnością lepsze to od Młodej Ekstraklasy, przynajmniej pozna trochę seniorską piłkę.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 10.01.2011, 22:14
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
A Kulawikowy debiutant, Rado trenuje z Kolejarzem Stróże.
Z pewnością lepsze to od Młodej Ekstraklasy, przynajmniej pozna trochę seniorską piłkę.
Oczywiście, że lepsze.
I liga to perspektywa kilku meczów w fajnych miastach, czasem trafi sie jakiś renomowany w skali kraju przeciwnik, gra przy paru tysiącach widzów, jakiś doping, emocje, bluzgi, presja itp "Młoda" "Ekstra"klasa to natomiast kopaninka 22 letnich żelików - w gronie w większości piłkarskich półanalfabetów, przy 100 widzach (matki i laski piłkarzy generalnie), w lidze z której nie mozna nawet spaść...

Juz dawno pisałem, by co lepszych z tego śmiesznego inkubatora wyciagać, póki są serio "młodzi" jeszcze. Szkoda marnować Rado w takim towarzystwie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów