|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
A w jaki sposób Cracovia ściągnęła gości z ligi holenderskiej?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Jesli to prawda to z tej dwojki to na dzisiaj chyba lepszy by byl Perrone. Ciekawe jak to w koncu bedzie czy tylko jeden napastnik w tym oknie czy juz w trakcie trwania obozu ktos jeszcze dojdzie do ataku. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Gwoli ścisłości. Astiz nie łapał się nawet na ławkę przeciętnej Osasuny, a my tu mówimy o facecie, który gra pierwszoplanową rolę w swoim klubie, w lidze porównywalnej z naszą.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Nie mistrzu, chodzi o Collinsa Johna, a nie o Johna Collinsa. Ten drugi, rzeczywiście - grał w Fulham, ale jako pomocnik i trochę wcześniej. Natomiast gry w Chicago nie posmakował.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=18232 . Zawodnik z takim CV i o takim poziomie to myślę, że nawet w Anglii znajdziemy. W końcu Sunday League działa tam prężnie
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Więc gdyb teraz ktoś napisał "przychodzi do Wisły stoper i kapitana Levante" to byście powiedzieli że to neimozliwe, co moze go skusić. Gdyby do Śląska kupowano bramkarza z Numancii, który w Teneryfie rozegrał 50 spotkań, też by można napisac - co go może tu skusić... Może rożnica w dyr. sportowych w naszych polskich klubach jest taka ze jeden potrafi skusić Polską inny nie. ale ok, powiedzmy że macie obaj racje, nie skusimy piłkarza z ligi izraela bo? Wiecie ile zarabia, wiecie jak tam sie zyje, byliscie tam, widzieliscie mecze? Bo ja pamietam jak wielki Beitar przyjechał i jeszcze szybciej z płaczem odjechał.---> Zium : Słyszałęm czytałem jakie MOGLI mieć tam warunki finansowe, ale swojej wiedzy nie opieram tylko na tym co przeczytam w gazecie. idzmy dalej : Astiz nie łapał się nawet na ławkę przeciętnej Osasuny, a my tu mówimy o facecie, który gra pierwszoplanową rolę w swoim klubie, w lidze porównywalnej z naszą -- > czyli jest średni? czyli mozesz byc pewien ze w/w przez Ciebie piłkarz złapał by sie np. do przecięniej Osasuny czy nie? E: zium - dlaczego wrzucasz CV suarta jak koledze z pewnością chodziło o Saidiego....http://www.90minut.pl/kariera.php?id=17643 bądz taki zawodnik, co miało by go skusić iśc kilkanaście lig niżej ? http://pl.wikipedia.org/wiki/Marciano_Bruma
Ostatnio edytowane przez szprotson : 10.01.2011 o godz. 16:00.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak już mówisz o Beitarze, to poczytaj jakie tam mieli warunki finansowe.
Zresztą czas pokaże co będzie. Wg mnie nie ma się co spodziewać cudów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Statystyki tego Gruzina:
http://www.soccerway.com/players/vla...lisvili/29677/ ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ile to się już nazwisk przewinęło, a my nadal czekamy.
Mi się podoba charakterystyka i statystyki tego Gruzina. Można też na to popatrzeć ze strony kadry naszej drużyny. Jak dla mnie Małecki jest typowym środkowym napastnikiem, choć bardziej cofniętym. Musi się jedynie nauczyć strzelać w sytuacjach sam na sam. Jest szansa że wreszcie odpali Rios, bo umiejętności ma nieprzeciętne, tylko że nie wiadomo jak długo u nas pogra. Nie ma co ściągać szrotu. ![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
już bym wolał raczej Galvana niż tego Gruzina... ale to i tak wszysto zależy od działaczy ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Galvan to ofensywny pomocnik, a Gruzin do środkowy napastnik.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Co do ligi izraelskiej - byłem nie dawno na meczu Hapoelu Tel - Aviv z zespołem z drugiej połowy tabeli. Hapoel wygrał 1:0. Mecz nudny, dużo chaosu, walki i autów. To samo co u nas, może technicznie trochę lepiej, ale za to taktycznie nie najlepiej (brak gry skrzydłami, wszyscy pchali się środkiem, podania głównie dołem). Podobno z reguły Hapoel gra bardziej widowiskowo i skutecznie ale tym razem męczyli się strasznie. Gdzieś to już widziałem...
Z Hapoelu widziałbym w Wiśle Vincenta Enyame, ale to już chyba inny topic. Pogadałem ze znajomym o zarobkach w ich lidze. Najlepsi w poszczególnych zespołach mają kontrakty na poziomie 500-700 tys. USD rocznie. Generalnie poziomem kontraktów w Polsce ich nie przeskoczymy. Nie jesteśmy też zbytnio atrakcyjni pod względem gry w Europie (Hapoel w tym roku grał w LM). ![]()
c.d.n.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli prawdą jest to że prowadzimy zaawansowane rozmowy z Perronem i Collinsem to naprawdę trudno mi uwierzyć żeby ktoryś z nich był w stanie zastąpić Pawła. Bardzo chętnie widziałbym któregoś z nich jako partnera dla Brozia ale moim zdaniem jeśli któryś z nich ma grać wysuniętego napastnika zamiast Pawła to nasza gra ofensywna będzie strasznie cierpieć.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.01.2011 o godz. 17:46.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
sa Czechy Słowacja Białorus Gruzja Wegry z takich krajów w mniejszym bądź większym stopniu propozycja z Polski jest atrakcyjna ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Nie rozumiem tej dyskusji. Przyjdzie, to przyjdzie, raczej ten Gruzin to tylko wstępne zainteresowanie póki co. Pamiętajmy, że Stan Valckx powiedział, że rozmawiają już z dwoma klubami, choć, jak już pisałem, te wywiady to zazwyczaj brednie lub tylko część prawdy. "Nie ma tematu Wilka w Wiśle.
A co do tego, czy z ligi izraelskiej może ktoś przyjść. Myślę , że tak. Skusić tego pana może przyjrzenie się transferom wychodzącym z naszego klubu w ostatnich latach. Przy dobrej grze można się dość łatwo wypromować. Poza tym na papierze mamy kilku obecnych lub byłych reprezentantów seniorskich i juniorskich drużyn : Kirm, Bunoza, Chavez, Łobodziński, Sobolewski, Wilk itd. Pożyjemy, zobaczymy. Z pewnością ciekawy zawodnik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Dobrze, że jest napisane:
"„Biała Gwiazda” nie sprosta raczej finansowym wymaganiom Rogera, na którego konto wpływa teraz rocznie ok. pół miliona euro." Kamień spadł mi z serca ![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Gdyby się okazało ze takich 'tuzów' szukamy to ja nie wiem po co nam Staszek.Sami taki szrot możemy sobie załatwić co pokazały poprzednie czasy.Słynny nasz cel Makinwa imponuje w ostatniej drużynie ligi Greckiej.Cała jedna bramka przez rundę. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Co do Dvalishviliego. Z Izraela spokojnie możemy wyciągać zawodników. Nasza liga z sezonu na sezon wygląda coraz lepiej. Mamy lepszą infrastrukturę piłkarską od Izraela, a na mecze chodzi więcej ludzi (i różnica ta będzie coraz większa na naszą korzyść). Polska mimo, że jest mniej zamożnym krajem to gwarantuje jednak wysoki poziom życia i przede wszystkim bezpieczeństwo czego o Izraelu powiedzieć nie można. Tak więc dla mnie jest to tylko kwestia pieniędzy. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|||
|
Zależy skąd. Z czołowych klubów na pewno nie, z ligowych średniaków - jak najbardziej. Czy Maccabi Haifa jest średniakiem - śmiem wątpić. Czy jesteśmy w stanie wykupić ich podstawowego napastnika? Obawiam się, że nie.
Natomiast nie wiem, skąd bierzesz przekonanie, że Cytat:
Cytat:
Cytat:
BTW: W Izraelu jest moim zdaniem bezpieczniej niż w Polsce. Szczególnie na drogach. Mur bezpieczeństwa zrobił swoje. Więc ten argument też odpada. Zgadzam się z tym, że to tylko kwestia pieniędzy. Pytanie, czy stać nas na takiego grajka. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Maccab Haifa: 10/11: Kayal do Celticu za 1,8 mln euro, Teixera do Zurichu za 1 mln euro. 09/10: dosłownie NIC. 08/09: Maor Buzaglo do Maccabi Tel Aviv za 1,7 mln euro. 07/08: Colautii za 1,6 mln euro do Borussi M. No i Maccabi Tel Aviv: 10/11: Mayuka do Young Boys za 1,4 mln euro, 09/10: NIC, 08/09: NIC, 07/08: NIC Szału to nie robi. W tym czasie Wisła sprzedała zawodników do m.in: Trabzonsor, który ma b. duże szanse na grę w LM w przyszłym seoznie i jest liderem dobrej ligi, AJ Auxerre, Borussi Dortmund. Club Brugge, PSV, do tego przejścia do niezłych lig, lepszych niż polska czy izraelska np: Zieńczuk, Baszczyński czy Pawełek. Lech: FC Koln, Borussia, Rubin Legia: Everton, Catania (naciągane, ale niech będzie ), Panathinaikos, Arsenal, CSKA Moskwa, AEK Ateny, Crvena Zvezda (kiedy była naprawdę niezłym zespołem).Jak widać, opierając się na FAKTACH, paradoksalnie o wiele łatwiej wyjść na Zachód z Polski niż z Izraela. Dlaczego paradoksalnie? Ano dlatego, że transfery za 2 mln euro to w Izraelu norma. Pensje też wyższe. I panowie, operujcie faktami, a nie swoimi odczuciami i opiniami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Nie sądzę, by nas było stać na reprezentanta Gruzji z (prawie) kartą w ręku. Ale absolutnie nie dlatego, że akurat miałby przenosić się z Izraela. Piłka to przede wszystkim praca i dla większości ją uprawiających nie ma większego znaczenia, gdzie jest wykonywana. Założę, się zresztą, że gdyby Gruzina chcieli w jakimś Spartaku albo Metalliście, to pierwszym samolotem by pognał, mimo okrutnych rosyjskich czy ukraińskich zim i fatalnego poczucia bezpieczeństwa w tych krajach. Owszem - Francuzi (szczególnie ci ciemniejsi
) czy Włosi znani są z niechęci do przeprowadzek w zimniejsze rejony i wielu potrafi odmówić nawet Premier League, tym samym tropem można by podążyć próbując wyjaśnić dlaczego Greków u nas nie uświadczysz. Sama bariera finansowa jest coraz mniejsza, pomimo szerzonych tez o degrengoladzie naszej lig (z czym się nie zgadzam). Ile w Izraelu jest miejsc pracy dla napastnika o wymaganiach finansowych porównywalnych lub wyższych z tym, co może zaoferować Wisła ? Osiem ? Dziesięć ? Tak, czy siak - porrażająca liczba ! A więc to, że jeden, czy drugi gość może być zainteresowany pracą w naszym klubie wcale mnie nie dziwi. Bez demagogii więc.Z podobnej, choć trochę innej beczki. Jak wygląda ruch transferowy w Anglii ? Czy goście z czołowych klubów PL nie przenoszą się co okienko do Wiganów i Boltonów ? A czy ci, dla których w tych ostatnich klubach miejsca już nie stało nie idą do Wolvesów czy Backpooli ? I czy pomimo tego, żeWolves kupuje "szrot"- nie może wygrać z Chelsea ? Nieważne skąd kupować - ważne, by inwestować kasę z głową, z wizją zespołu. Moje zaufanie co do tego tematu zostało zresztą nieco nadszarpnięte przez ostatni wywiad Stana (ten z płytkami DVD)... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze w klubie pójdą tą drogą, precyzyjniej mówiąc będziemy ciągać zawodników, którzy dajmy na to w lidze Holenderskiej mają już status podstarzałych, ale solidnych. Nie chodzi mi o zawodników z ławek rezerwowych lecz podstawkowych grajków. Przykładowo myślę że taki Anouar Hadouir spokojnie by się tutaj sprawdził, może nawet uzyskałby status gwiazdy. O takich piłkarzy ciągle marudził Maciek Skorża. edit: Szkoda, że pan Bohdan Krzyżanowski przestał odwiedzać forum, On jak nikt inny potrafił dostrzegać pozytywne aspekty działania klubu. ![]()
Ostatnio edytowane przez westersyl : 10.01.2011 o godz. 22:49.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
A Kulawikowy debiutant, Rado trenuje z Kolejarzem Stróże.
Z pewnością lepsze to od Młodej Ekstraklasy, przynajmniej pozna trochę seniorską piłkę. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
I liga to perspektywa kilku meczów w fajnych miastach, czasem trafi sie jakiś renomowany w skali kraju przeciwnik, gra przy paru tysiącach widzów, jakiś doping, emocje, bluzgi, presja itp "Młoda" "Ekstra"klasa to natomiast kopaninka 22 letnich żelików - w gronie w większości piłkarskich półanalfabetów, przy 100 widzach (matki i laski piłkarzy generalnie), w lidze z której nie mozna nawet spaść...Juz dawno pisałem, by co lepszych z tego śmiesznego inkubatora wyciagać, póki są serio "młodzi" jeszcze. Szkoda marnować Rado w takim towarzystwie. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|