|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
dokładnie, zostało złożonych ok. 20 prac. Wyniki 14/15 stycznia
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
O! Kamerka z budowy stadionu znowu działa...
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Co do nazwy stadionu, to mam nadzieję, że unikniemy wszechobecnego słowa ARENA. Bo 80% stadionów ma teraz w nazwie ARENĘ i szczerzę mówiąc jak to widzę, to zbiera mi się na wymioty...
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
GAZPROM hahahah no no koleżanka z za błoń na pewno by się ucieszyła z takiej nazwy hahaha bo to właśnie oni jeżdżą na gazie haha
![]()
Być okrutny i odważny
Zmienić dolę swą przeklętą Trochę zemsty, trochę krwi Worek z forsą mieć pod głową Wtedy ma się piękne sny |
|
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
czy kamerka 1 działa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Masz 3 posty wcześniej wklejony widok z tej kamerki
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Już się zacząłem cieszyć, myślałem że elewacje robią, dopiero po chwili zauważyłem że to nie stadion ;d
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Info w sprawie hali... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Kogoś z Wisły jak domniemam mamy w grupie wybierających projekt, byle tylko ich starczyło. Bo jak jakiś dziad typu Obłutowicz będzie miał najwięcej do powiedzenia to boje sie o to jak to będzie wyglądac. Chociaż z halą nie zawalcie sprawy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisłę reprezentują:
Celna Sokołowska - dyrektor TS Piotr Dunin - z zarządu Wisły Can-Pack w sądzie konkursowym są jeszcze osoby z ZIS-u (Zarząd infrastruktury Sportowej) i z SARP-u (Stowarzyszenie Architektów Rzeczpospolitej) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Jak myślicie, kiedy szacunkowo możemy zobaczyć jakieś projekty ?
![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Do 14-ego stycznia na pewno nic nie zobaczymy.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|||
|
o boże!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
To jednak będzie ta hala? ;-)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Lepiej zeby nie bylo tej hali... strata pieniedzy. Sorry ale jesli dlu klubu, który dochodzi do Final Four Euroligi budować halę na 4 tyś ludzi, 6 to absolutne minimum, na wielu meczach zaintersowanie bylo 2x wieksze niz pojemność, w hali która sie sypala, a w nowej hali, z bardzo dobrymi warunkami, lepszym cateringiem itp, bez problemowo 6 tys na topowe mecze bedzie mozna zgarnac, zwlaszcza jesli lige zgra sie ze byla po meczach pilkarskich... no ale juz po ptaszkach, jak zwykle minimalizm u nas.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez PvD : 28.12.2010 o godz. 18:01.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W zatwierdzonym budżecie na rok 2011 ( już zatwierdzony przez radę miasta i izbę obrachunkową ) kasa jest tylko na przeprowadzenie konkursu. Brak rezerwy kasy na projekt wykonawczy i samą budowę. No chyba że Majcher znów będzie chciał ominąć próg zadłużenia i wsadzi te zadanie do jakieś miejskiej spółki ( w co wątpię w taką wspaniałomyślność ). Czyli te 8 mln euro idzie się jeb.. z UE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
PvD co do Celiny to mam podobne zdanie
![]() oto pełna lista członków jury 4. SĄD KONKURSOWY Sąd Konkursowy jest zespołem pomocniczym Zamawiającego powołanym m.in. do oceny spełnienia przez uczestników konkursu wymagań określonych w regulaminie konkursu, oceny prac konkursowych oraz wyboru najlepszych prac konkursowych. Sąd konkursowy liczy 12 osób. W skład Sądu wchodzą: 1) Andrzej Wyżykowski (Główny Architekt Miasta) - Przewodniczący Sądu konkursowego 2) Andrzej Bulanda (SARP) – Sędzia 3) Krzysztof Dębowski (ZIS) - Sędzia 4) Piotr Dunin-Suligostowski (TS WISŁA) - Sędzia 5) Witold Gilewicz (SARP) - Sędzia Referent 6) Krzysztof Ingarden (SARP) - Sędzia 7) Krzysztof Leśnodorski (SARP) - Sędzia 8) Paweł Popławski (ZIS) – Sędzia 9) Celina Sokołowska (TS WISŁA) – Sędzia 10) Agnieszka Szczechowicz – Pierko (ZIS) - Sędzia 11) Halina Szłapa (ZIS) - Sędzia 12) Donata Gwiazdowicz (ZIS) - Zastępca Sędziego ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() wow :O i pomyśleć, że ta trybuna ma 4 lata... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Tak samo pomyślałem, ale było chyba mówione w którejś interpelacji że trybuny północna i południowa zostaną wyszlifowane i odnowione od zewnątrz, ale czy się z tego wywiążą to niewiadomo.
Ostatnio edytowane przez kornd : 28.12.2010 o godz. 20:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
można zapłacić za halę przecież w kolejnych latach. Tak samo miasto robi z Rondem Ofiar Katynia. A środki z UE można przesunąć. W czasie kampanii Majchrowski mówił, że już to załatwił. Nie było chyba informacji, by tak naprawdę bylo inaczej. Także bez paniki ;-)
Ostatnio edytowane przez Siwy_89 : 29.12.2010 o godz. 01:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym, że przez najbliższe lata nie ma takiej możliwości. Kraków ma już najwyższe zadłużenie jakie można mieć według prawa. Dalsze zadłużanie doprowadzi do tego, że wbije izba obrachunkowa. A na to Majcher sobie nie pozwoli. Więc po co mam się łudzić jak znam doskonale nastawienie obecnego prezydenta ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Taka już zaleta betonu konstrukcyjnego, że wygląda obskurnie. Przy wschodniej bawili się w czyszczenie tego, a wiele lepszego efektu to nie dało. Beton konstrukcyjny stosuje się do konstrukcji, gdzie albo jest pokrywany farbą lub inaczej wykończany, lub tam gdzie go nie widać (fundamenty). Na elewacjach betonu konstrukcyjnego się nie zostawia, zwłaszcza w takiej lokalizacji jak ma R22. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
artykuł dotyczący konkursu
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...ali_Wisly.html ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2010
Offline |
|
|
zauważyłem że w skład komisji wchodzi niejaki Andrzej Bulanda...mówi wam coś to nazwisko? jeśli się nie mylę to warszawiak poza tym bardzo kontrowersyjny projektant różnych "dziwolągów" powtórka z rozrywki
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i co z tego? komisja nie składa się tylko z niego. Według mnie cześć architektoniczna będzie najmniej ważnym kryterium. Podstawa to zmieścić się w budżecie przeznaczonym na budowę, przy najlepszej funkcjonalności obiektu wraz z połaczeniem z istniejącymi obiektami TS. Z pytań zadawanych do konkursu wynikało że najwięcej problemów było z kwestią pozostawienia/wyburzenia istniejącej hali, oraz o budżecie na budowę. Jedyną powtórkę jaką ja tu mogę widzieć, to potrzeba dodatkowych środków na budowę, bo coś czuje że kwoty i kosztorysy mogą specjalnie być zaniżane, byle by tylko zmieścić się w zadeklarowanej kwocie.
Ps, Jakoś nie mogę sobie skojarzyć czy przewidziany budżet na budowę, obejmuje też sprzęt i wyposażenie sportowe (parkiety, kosze, bramki itd.) czy tak jak w przypadku HWS na Czyżynach nie? ![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Pro Publico Bono
Od: 08.2003
Offline |
|||
W żadnym stopniu nie kontrowersyjny. Stwierdzenie o "dziwolągach" jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe. I co z tego, że Warszawiak ? Przedstawiciel SARPU po prostu. A warszawskie biura należą do jednych z najlepszych w Polsce.
Choć istnieje koncepcja, że w obecnych realiach - kiedy wiadomo, że pieniędzy w budżecie na budowę hali nie ma i jej postawienie to melodia przyszłości - komisja właśnie wybierze projekt drogi i o pięknej architekturze ![]() Cytat:
55 mln to nie jest dużo jak na budowę takiej hali. Co do zmieszczenia się na działce bez wyburzania starej hali - był to największy problem do rozwiązania dla architektów. Przypuszczam, że właśnie dlatego tylko dwadzieścia kilka projektow zostało złożonych a nie sześćdziesiąt siedem. No i dlatego też rozstrzygnięcie konkursu będzie już 14 stycznia. Jury ma mniej prac do przeanalizowania. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]()
Ave
Wisła |
|
|