The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.12.2010, 19:32
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A jakie znaczenie ma wzrost napastnika? Bez jaj.... właśnie z przodu często niscy zawodnicy robią świetną robotę, ja rozumiem, że w przypadku stopera to ma znaczenie, ale napastnika? :F
Wszystko zalezy od tego jaką role dla napastnika w zespole widzi trener, jeżeli napastnik jest głownie od czarnej roboty czyli od strącania górnych piłek do wchodzących pomocników (wariant czesto stosowany przy taktyce 4-5-1) wtedy wzrost ma znaczenie i to decydujące...
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 19.12.2010, 20:43
No ale zalozmy ze jakiegos takiego tarana sobie kupujemy i gdzie wtedy miejsce dla Brożka w 451 ?
..
Odpowiedz cytując
Salman17
Member

Od: 03.2009

Stary 19.12.2010, 20:58
No to możemy zagrać 2 napastnikami : Wysuniętym ( wysoki napastnik do strącania piłek ) i Cofnięty wchodzący z głębi pola ( Brożek ewentualnie ktoś inny )
A.K napisał(a):
I wanna be the very best, like no one ever was...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 19.12.2010, 21:02
no pewno.
Wy wiecie lepiej jaką grać taktyką aniżeli Robert Maaskant.

Christov mial podobne warunki jak ten Bułgar
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.12.2010, 21:09
Przejdziemy wreszcie na 4-4-2 lub 4-3-3
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 19.12.2010, 22:39
dzollo napisał(a):Wyświetl post
Wszystko zalezy od tego jaką role dla napastnika w zespole widzi trener, jeżeli napastnik jest głownie od czarnej roboty czyli od strącania górnych piłek do wchodzących pomocników (wariant czesto stosowany przy taktyce 4-5-1) wtedy wzrost ma znaczenie i to decydujące...
Albo raczej skoczność i umiejętność gry głową, ustawiania się. Fakt jest taki, że jest od groma bramkostrzelnych środkowych napastników, którzy nie wyróżniają się wzrostem, przy czym tych bramkostrzelnych wieżowców jak na lekarstwo (z tych co mi się o uszy obili to kiedyś Koller, teraz ostatnio Crouch i może jeszcze ze 3-4 bym na siłę wymienił). A tych niższych to moja lista 'na szybkiego' z głowy nie zamknie się w pietnasce i będą to zawodnicy o wiele większego formatu niż ci dwaj wyżej wymienieni. Ja rozumiem, że Skorża chciał wysokiego napastnika do strącania piłek, ale to wcale nie oznacza, że Maskaant chce tego samego.

Szczerze powiedziawszy, popatrz jakiego wzrostu grają napastnicy w czołowych klubach europejskich, ba, zobacz sobie średni wzrost napastnika w Europie i na pewno wyjdzie Ci grubo poniżej 180 cm.

U napastnika jest wiele ważniejszych czynników i wzrost, przede wszystkim musi umieć grać w piłkę.
Odpowiedz cytując
Greebo
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 20.12.2010, 10:51
Tak na szybkiego.. Drogba, Adebayor, Berbatov, Ibrahimovic same ułomki z podłych klubów.
"Cztery słonie, zielone słonie, każdy kokardę ma na ogonie.."

Nie dla osób mieniących sie kibicami Wisły, które przełączają stacje na mecz MU gdy jej nie idzie!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 20.12.2010, 11:15
Greebo napisał(a):Wyświetl post
Tak na szybkiego.. Drogba, Adebayor, Berbatov, Ibrahimovic same ułomki z podłych klubów.
Pewnie są w naszym kręgu zainteresowań Beto, Radovanovic i im podobni nam grożą, a nie wymienieni przez ciebie gwiazdorzy piłki.
..
Odpowiedz cytując
grzybek69
Member

Od: 09.2010

Stary 20.12.2010, 11:20
koledze chyba chodziło o wysokich napastników a nie proponował tych piłkarzy do Wisły bo to już nawet SF nie jest
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 20.12.2010, 11:28
Beto to była pomyłka wszech czasów jak chodzi o wysokiego napastnika , Radovanović nie był zły przecież strzelił kilka bramek ... Proponuje największą gwiazdę piłki nożnej wśród wysokich napastników w Polsce , a właściwie dwóch : Zahorski i Rasiak zapewne 10 bramek w sezonie by strzelili jako uzupełnienie do Brożka pasują...
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.12.2010, 11:39
Skorża się usrał z tym wysokim napastnikiem bo zafascynował się książka swojego idola - Beniteza.. Wiśle jest potrzebny przede wszystkim skuteczny napastnik! Nie ważne czy będzie wysoki, czy niski. Ważne, żeby strzelał sporo bramek i miał mu kto dograć piłkę.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.12.2010, 12:57
stoper Jordan Miliew z Levskiego Sofia na celowniku Wisłu.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Jak piszą w artykule już podobno rozpoczęo negocjacje.23 lata ma Miliev - myśle że to najlepszy wiek żeby go ściągnac
Ostatnio edytowane przez AYALA : 20.12.2010 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.12.2010, 13:44
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Skorża się usrał z tym wysokim napastnikiem bo zafascynował się książka swojego idola - Beniteza.. Wiśle jest potrzebny przede wszystkim skuteczny napastnik! Nie ważne czy będzie wysoki, czy niski. Ważne, żeby strzelał sporo bramek i miał mu kto dograć piłkę.

Żeby napastnikowi dograć piłkę ten MUSI pokazać się do gry i to w odpowiednim momencie. Odpowiednim czyli wtedy kiedy pomocnik, obrońca czy drugi napastnik ma możliwość celnego podania. Jeżeli napastnik ten krótki moment przegapi lub "urwie się za wcześnie" to choćby podającym był Enzo Shifo napastnik do piłki nie dojdzie, podanie przetnie obrońca albo będzie spalony. Od napastnika zależy do jakiego podania będzie zmuszony pomocnik, od napastnika zależy czy dostanie piłkę do nogi czy za plecy obrońców. Od napastnika zależy bardzo dużo. A konkretniej od jego boiskowej inteligencji. Dowód to pierwsza bramka z Legią, Brożek urwał sie obrońcy i swoim ruchem dokładnie wyznaczył miejsce gdzie chce dostać piłkę, Irsak musiał tylko dośrodkować. Co wcale nie było łatwe ale było oczywiste że jeżeli się uda to na 90% będzie bramka. Na tym polega piłka. Zawodnik zwłaszcza napastnik musi analizować ustawienie obrony i swoim zachowaniem "wymuszać" takie a nie inne zagrania kolegów, biorąc jednak pod uwagę że kolega musi mieć możliwość takiego podania, którego napastnik oczekuje. To nie jest proste dlatego dobry napastnik jest zawsze najdroższy. Najważniejsza jest GŁOWA dowodem lider klasyfikacji strzelców na półmetku ligi. Ja bym kupił Nowaka z Bełchatowa,cherlawy ale myśli.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 20.12.2010 o godz. 13:51.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
jendrus
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.12.2010, 14:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
stoper Jordan Miliew z Levskiego Sofia na celowniku Wisłu.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Jak piszą w artykule już podobno rozpoczęo negocjacje.23 lata ma Miliev - myśle że to najlepszy wiek żeby go ściągnac
zawodnik ciekawy i jeszcze perspektywiczny ale jak w grę wchodzi 800tys ojro i rosyjskie kluby i portal wp to nie może być prawdą:(
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.12.2010, 15:20
s1mone napisał(a):Wyświetl post
A jakie znaczenie ma wzrost napastnika? Bez jaj.... właśnie z przodu często niscy zawodnicy robią świetną robotę, ja rozumiem, że w przypadku stopera to ma znaczenie, ale napastnika? :F
Co do stoperów to też bym nie był taki zawsze pewny, ot choćby Puyol czy Ricardo Carvalho to też nie mają wzrostu naszego trenera, więc to nie zawsze ma znaczenie.

Co do polityki transferowej naszego klubu, ciężko teraz cokolwiek oceniać - Boukhari i Branco to byli goście z łapanki, więc ciężko było się spodziewać dobrych, perspektywicznych i długo analizowanych zawodników. Nie mają kontraktów na 5 lat jak co niektórzy gwiazdorzy, więc łatwo będzie się ich w razie czego pozbyć - choć sam nie skreślałbym ich po tylko tej rundzie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 20.12.2010, 16:39
Oczywiście Incognito, sam już o tym pisałem w przypadku stopera. Ktoś tam wymieniał wysokich napastników no to z pamięci mogę skontrować innymi gwiazdami : messi, romario, del piero, villa, baggio. Nie chodzi tutaj o jakieś głupie wyliczanki, ale o pokazanie prostego faktu, że wzrost w przypadku napastnika nie ma wielkiego znaczenia. Najważniejsze są umiejętności.
Odpowiedz cytując
PODpalacz
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.12.2010, 16:44
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Co do stoperów to też bym nie był taki zawsze pewny, ot choćby Puyol czy Ricardo Carvalho to też nie mają wzrostu naszego trenera, więc to nie zawsze ma znaczenie.

Co do polityki transferowej naszego klubu, ciężko teraz cokolwiek oceniać - Boukhari i Branco to byli goście z łapanki, więc ciężko było się spodziewać dobrych, perspektywicznych i długo analizowanych zawodników. Nie mają kontraktów na 5 lat jak co niektórzy gwiazdorzy, więc łatwo będzie się ich w razie czego pozbyć - choć sam nie skreślałbym ich po tylko tej rundzie.
Koledzy macie coś racji ale nie do końca.Większość zespołów stawia po za technikom na wzrost siłę i szybkość zawodników.Jeżeli Wisła chce podjąć walkę z europejskimi zespołami nie może stawiać na zawodników z metra ciętych.Średniaki europejskie często stawiają na stałe fragmenty gry bo to przynosi na najłatwiejszy dostęp do bramki a potem obijanie zawodników przeciwnych
P.S
nie mam nic do zawodników niskich
P.S
kto chciał by się zderzyć z Sobolewskim ,Chavezem,Choto,Chinyama ...

Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 21.12.2010, 08:34
PODpalacz napisał(a):Wyświetl post
Koledzy macie coś racji ale nie do końca.Większość zespołów stawia po za technikom na wzrost siłę i szybkość zawodników.Jeżeli Wisła chce podjąć walkę z europejskimi zespołami nie może stawiać na zawodników z metra ciętych.Średniaki europejskie często stawiają na stałe fragmenty gry bo to przynosi na najłatwiejszy dostęp do bramki a potem obijanie zawodników przeciwnych
P.S
nie mam nic do zawodników niskich
P.S
kto chciał by się zderzyć z Sobolewskim ,Chavezem,Choto,Chinyama ...
Bzdura. Co ma wzrost do gry? Przecież można tak poustawiac zespół i system gry aby wykorzystac wszelkie dostepne atuty zawodników. Czy zawodnik niski = słaby fizycznie? Czy zawodnik niski = zawodnik wolny? Mało przykładów?
To system gry dobiera się do zawodników a nie odwrotnie.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.12.2010, 08:55
Coraz więcej informacji z Serbi, Bługari i sąsiednich Państw. Widać że tam chyba jednak najbardziej drążymy rynki w poszukiwaniu zawodnikow do Nas. Dzisiaj kolejny artykuł:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Jedno mi tu nie pasuje. W tym artykule napisane jest że za Jovanicia zapłaciliśmy 300 tysięcy euro a wcześniej było mówione o 500 czy mi się wydawało?
Powód: Literówki
Ostatnio edytowane przez Feniks1983 : 21.12.2010 o godz. 09:27.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 21.12.2010, 09:12
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Coraz wiecej informacji z serbi, blugari i sasienich Panstw. Widac ze tam chyba jednak najbardziej drazymy rynki w poszukiwaniu zawodnikow do Nas. Dzisiaj kolejny artykul:

Jedno mi tu nie pasuje. W tym artykule napisane jest ze za Jovanicia zaplacilismy 300 tysiecy euro a wczesniej bylo mowione o 500 czy mi sie wydawalo?
jak widac Stan przeczesuje Bałkany w poszukiwaniu wzmocnień.Obawiam sie że najlepsi gracze na Bałkanach co byliby znaczącym wzmocnieniem dla Wisełki już grają w takich klubach jak Partizan,Crvena Zvezda czy Hajduk Split a one za drobne nikogo nie sprzedają.Nawet za gracza z ławki trzeba tam dac koło 800 tyś € jak Legia za Radovicia kiedyś zapłaciła
Ostatnio edytowane przez AYALA : 21.12.2010 o godz. 09:29.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.12.2010, 09:30
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jak widac Stan przeczesuje Bałkany w poszukiwaniu wzmocnień.Obawiam sie że najlepsi gracze na Bałkanach co byliby wzmocnieniem dla Wisełki już grają w takich klubach jak Partizan,Crvena Zvezda czy Hajduk Split a one za drobne nikogo nie sprzedają.Nawet za gracza z ławki trzeba tam dac koło 800 tyś € jak Legia za Radovicia kiedyś zapłaciła

Masz dużo racji. Ale w większości tych artykułów padają raczej nazwy słabszych klubów a przecież nie jest powiedziane że nie możemy kogoś z wielkiej trójki przebić. Co nie zmienia że pewnie i opłata za transfer też będzie odpowiednia. Tak czy owak myślę że te kierunki są do przyjęcia wszak wiadomo że tam można znaleść ciekawych graczy za w miare rozsądne pieniądze.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 21.12.2010, 09:36
Feniks1983 napisał(a):Wyświetl post
Coraz więcej informacji z Serbi, Bługari i sąsiednich Państw. Widać że tam chyba jednak najbardziej drążymy rynki w poszukiwaniu zawodnikow do Nas. Dzisiaj kolejny artykuł:

Jedno mi tu nie pasuje. W tym artykule napisane jest że za Jovanicia zapłaciliśmy 300 tysięcy euro a wcześniej było mówione o 500 czy mi się wydawało?
a mi się wydaje, że to wszystko to tylko i wyłącznie spekulacje prasowe nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Nasi działają w absolutnej konspiracji i nie zdziwiłbym się gdyby przyszedł do nas zawodnik o którym nic nie pisano...
Odpowiedz cytując
Motyl.tsw
Banita

Od: 12.2010

Stary 21.12.2010, 15:10
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
a mi się wydaje, że to wszystko to tylko i wyłącznie spekulacje prasowe nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Nasi działają w absolutnej konspiracji i nie zdziwiłbym się gdyby przyszedł do nas zawodnik o którym nic nie pisano...
Serbiq to tylko zaslona dymna bo tak naprawde potrzebny nam Polak
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.12.2010, 18:52
Motyl.tsw napisał(a):Wyświetl post
Kogo masz na myśli ?
Nowaka ?
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
kondzio7
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.12.2010, 19:04
Motyl.tsw napisał(a):Wyświetl post
a po co Ci Polak?
myślę że ten Vojo Ubiparip może być dobrym transferme, chociaż go na oczy nie widziałem. Fakt że interesuje się nim Partizan, oznacza że taki słaby to on napewno nie jest
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.12.2010, 19:11
Prawda jest taka że nikt nie wie jakie będzie okienko a dowiemy się dopiero w styczniu kto będzie wzmocnieniem kto wyleci dowiemy się z czasem.

a pismaki niech piszą zobaczymy jak na tym my wyjdziemy i oni.
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
sessegnon
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.12.2010, 19:16
kondzio7 napisał(a):Wyświetl post
a po co Ci Polak?
myślę że ten Vojo Ubiparip może być dobrym transferme, chociaż go na oczy nie widziałem. Fakt że interesuje się nim Partizan, oznacza że taki słaby to on napewno nie jest
Jovaniciem też interesował się Partizan, a nawet Twente, a teraz grzeje ławę.
Co nie znaczy, że Ubiparip byłby transferem z góry skazanym na porażkę.
Cóż...jeden transfer wypali, drugi nie.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 21.12.2010, 20:23
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...slasku,1574155

''Cieszę się, że jeszcze przed świętami udało nam się sfinalizować ten transfer, który jest efektem naszej działalności skautingowej na Bałkanach.(...) dodał Krzysztof Paluszek, dyrektor sportowy wrocławskiego klubu.

A może efektem podpatrywania testowanych graczy u konkurencji?
Coś mi się wydaje, ze to Wisła im go poleciła (przyjacielski gest) a gdyby się okazał jednym z lepszych obrońców ligi, to Wisła go przejmie w promocyjnej cenie hehe
Odpowiedz cytując
szczebel
Banita

Od: 09.2009

Stary 21.12.2010, 21:23
A ten Elsner Słoweniec nie był u nas na testach w czerwcu razem z tym dziwnym Włochem co nazwiska nie pamiętam i tym gościem z czarnego lądu co nikt nie wie ile ma lat?
Odpowiedz cytując
rikut1906TSW
Member

Od: 01.2010

Stary 21.12.2010, 21:31
MI też się wydaje że Elsner był na testach w Wisełce w czerwcu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów