The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2010, 21:46
Oczywiście, że ta plotka kupy się nie trzyma. Vuk strzelił w tej rundzie całe 4 gole w lidze. Faktycznie wyśmienity snajper... Natomiast Jirsak akurat pokazał się Maaskantowi z dobrej strony, więc na siłę Czecha nie będziemy się pozbywać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.12.2010, 22:11
Szkoda że takiej liczby aż 4 goli nie podarował Wiśle inny wyśmienity snajper - legendarny wychowanek River Plate - Andy Rios
(To tak żartem)

Vuk (którego bym nie chciał w Wiśle z racji charakteru) połowę rundy leczył kontuzję i rozegrał pewnie tyle samo meczy co legendarny Rios.

Jeśli prawdą były plotki o rozgrywającym z Holandii którego chciał Maaskant (nie pamiętam nazwiska ale też marokańskiego pochodzenia) To dla kogoś z dwójki może zabraknąć miejsca (Garguła, Jirsak) Więc wg mnie się to kupy trzyma - pozbywamy się Jirsaka, sprowadzamy holenderskiego Marokańczyka jako rozgrywającego numer 1 i przy okazji mamy zmiennika dla Brożka w postaci Sotirovica. To czy dobrego to inna sprawa
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.12.2010 o godz. 22:14.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.12.2010, 22:21
Tak czytam ten temat i zastanawia mnie czy obce jest wam wyciąganie wniosków i uczenie się na wydarzeniach z przeszłości.

Zanim zaczniecie załamywać ręce nad tym, że przyjdzie do nas Sotirovic na spółke z Lisowskim przypomijcie mi która plotka transferowa w letnim okienku się sprawdziła. Ja kojarze tylko Wilka, o którym wyciekła informacja, bo manadzer, który prowadził te transkacje poszedł się pochwalić weszlo.
Natomiast wszystkie inne plotki były zwyczajną zasłoną dymną, która miała odwrócić naszą, dziennikarzy uwagę od rzeczywistych kierunków zainteresowań naszych skautów.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 06.12.2010, 22:22
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Jeśli prawdą były plotki o rozgrywającym z Holandii którego chciał Maaskant (nie pamiętam nazwiska ale też marokańskiego pochodzenia)
Pewnie chodzi Ci o Georginio Wijnaldum Jeśli tak, to wątpię, żeby do nas przyszedł. Ne ma szans.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 06.12.2010, 22:38
To Pawełek z nami na kolejne 3 lata.Powodzenia
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 06.12.2010, 22:44
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Pewnie chodzi Ci o Georginio Wijnaldum Jeśli tak, to wątpię, żeby do nas przyszedł. Ne ma szans.
Chodziło mu raczej o Anouira Hadouira. Z Rody Kerkrade.
Odpowiedz cytując
canarinhos
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2010, 22:46
zbymak napisał(a):Wyświetl post
skad takie info?
" W sercu moim WISŁA i na dobre i na złe"
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.12.2010, 22:49
Nie pytaj tylko wierz
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.12.2010, 23:23
Jakieś 2 dni temu napisałem w tym temacie posta, że dobrze byłoby zamienić Jirsaka na Vuka. W ataku mamy słabo, a w pomocy Jirsak i tak prochu nie wymyśli poza tyn pobiera spory kontrakt.
Chyba komuś podsunąłem pomysł na artykuł. Nie ma za co panie redaktorze

PS. Hah, Vuk i Małecki albo by się na każdym treningu tłukli, albo stworzyliby tandem 2 fifa rafa co to nie oni
Ostatnio edytowane przez tofik : 06.12.2010 o godz. 23:27.
..
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.12.2010, 23:39
tofik napisał(a):Wyświetl post
PS. Hah, Vuk i Małecki albo by się na każdym treningu tłukli, albo stworzyliby tandem 2 fifa rafa co to nie oni
Szkoda, że nie podpisali tego Agustiena w lecie. Niech jeszcze dojdzie Costly, to byłby armageddon na każdym treningu.
Sotirovic niezły gracz. Ale czy dobry na Wisłę i realniejszą niż miesiąc temu wizję gry w europejskich pucharach? Nie wydaje mi się.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.12.2010, 23:43
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Szkoda
Bo przy docenieniu ostaniej rundy gdzie był chyba najlepszym zawodnikiem drużyny
cały jego okres w Wisłe można ocenić co najwyżej średnio
A mam niepokojace przeczucie, ze zwyżka formy była w ogromnym stopniu powiazana z faktem walki o nowa umowe
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.12.2010, 23:51
bridgeburner napisał(a):Wyświetl post
Szkoda
Bo przy docenieniu ostaniej rundy gdzie był chyba najlepszym zawodnikiem drużyny
cały jego okres w Wisłe można ocenić co najwyżej średnio
A mam niepokojace przeczucie, ze zwyżka formy była w ogromnym stopniu powiazana z faktem walki o nowa umowe
jeszcze pół roku temu przyjąłbym fakt podpisania z Pawełkiem kontraktu za przejaw działania na szkodę klubu (jeśli Zbymak ma rację z tym kontraktem - a często ją miał).
Po tej rundzie skłaniam się jednak, że u Pawełk psychika nareszcie działa jak należy. Jednak odpowiedni wiek dla bramkarza jest ważny, oczywiście wszystko zweryfikują następne miesiące - mam nadzieję, że Wisła nie popełni(ła) błędu.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 06.12.2010, 23:53
Mamy juz jednego Sotirovica i na boisku i w szatni. Strzelają podobną ilość bramek, pyskują podobnie.

Zawsze idziemy pod prąd. Albo wojujący przeciw wszystkim Serb ze Śląska, albo murzyn z Lechii któremu wcześniej urodzą się wnuki niż dzieci.
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 07.12.2010, 00:15
To ten dzieciak napisał, co go Łobo do sądu podał za ściemniony artykuł o nim w Futbol News. Śmiech na sali, że go do interii wzięli.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 07.12.2010, 00:52
Nie wiem na ile to uwiarygadnia informacje o wymianie Tomka na Vuka ale juz jakis tydzień temu pisał o tym w swoim felietonie w Futbol News Andrzej Iwan. Powoływał się na informacje z Reymonta. Może zresztą ten artykuł oparty jest o ten felieton?

Jakoś nie kojarzę Sotirovicza z ligi. Dobry jest?
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.12.2010, 01:11
Walczak, który nie odstawia nogi. Idzie zawsze za piłką do końca. Ma coś z Nikoli bo czasem wydaje mi się, że nie myśli na boisku, albo ma chwilową zaćmę.

Kilka bramek może w ciągu roku walnąć, ale nie kilkanaście.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Stary 07.12.2010, 03:54
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Walczak, który nie odstawia nogi. Idzie zawsze za piłką do końca. Ma coś z Nikoli bo czasem wydaje mi się, że nie myśli na boisku, albo ma chwilową zaćmę.

Kilka bramek może w ciągu roku walnąć, ale nie kilkanaście.
Czyli piłkarz jakich wielu. Do tego dość mikry (177 cm), w "solidnym" wieku i "nawiedzony". Jeśli faktycznie jest coś na rzeczy to mam nadzieje że RM przyglądnął mu się dokładnie i ma jakąś "wizję" jego ewentualnej gry w Wiśle.Jak dla laika to dosyć dziwna wymiana. Nie to co Sobota.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2010, 08:39
Jakieś 2 dni temu napisałem w tym temacie posta, że dobrze byłoby zamienić Jirsaka na Vuka. W ataku mamy słabo, a w pomocy Jirsak i tak prochu nie wymyśli poza tyn pobiera spory kontrakt.
Chyba komuś podsunąłem pomysł na artykuł. Nie ma za co panie redaktorze

Obawiam się, że Sotirovic nie będzie pobierał mniej. Jeśli to prawda to jest takie kiszenie się... Poza tym jak dla mnie to piłkarz o parametrach zbliżonych do Małego.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 07.12.2010, 09:00
ŁOBODZIŃSKI MOŻE TRAFIĆ DO KORONY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93542&nr_str=1
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.12.2010, 09:18
jeśli wchodzi w gre wymiana Jirsaka za Sotirovicia to chyba jednak wielkich pieniędzy na transfery NIE MA więc i nie ma sie co nastawiac na takowe.Kolejne okienko transferowe podobne do letniego.
Skoro ten cały Vuk psuje atmosfere w Śląsku to po co go ściagac do Wisły Bez sensu.
Bonin jak najbardziej tak.
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664
Ostatnio edytowane przez AYALA : 07.12.2010 o godz. 09:22.
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 07.12.2010, 09:31
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Czyli piłkarz jakich wielu. Do tego dość mikry (177 cm), w "solidnym" wieku i "nawiedzony". Jeśli faktycznie jest coś na rzeczy to mam nadzieje że RM przyglądnął mu się dokładnie i ma jakąś "wizję" jego ewentualnej gry w Wiśle.Jak dla laika to dosyć dziwna wymiana. Nie to co Sobota.

Przepraszam bardzo ale co Wy wszyscy tak sie tego Soboty domagacie Co On takiego zagral Ile ma za soba dobrych sezonow Czy tylko wsytarczy ze mlody i perspektywiczny i zagral 1-2 dobre mecze Przypominam ze taki Lobo ktorego wszyscy chca sie pozbyc z klubu rowniez mial byc gwiazda a wiadomo jak ot wyglada. Nie skreslam Soboty ale tez uwazam ze nie jest to jakis gracz o ktorego trzeba mocno zabiegac. I tak na ten moment jest drogi a chcialbym zobaczyc go przez pelen sezon a anwet dwa czy faktycznie ma papiery na granie w E-klasie a moze nawet wiecej i dopiero wtedy sie nad Nim zastanawiac.

Co do info kilka postow wyzej o tym ze Lobo ma isc do Korony. Jesli jest to prawda to tu lepiej byloby zrobi wymiane Lobo na Hernaniego lub tego Jovanovicia.
Odpowiedz cytując
Austerlitz
Member

Stary 07.12.2010, 09:33
suikoden napisał(a):Wyświetl post
ŁOBODZIŃSKI MOŻE TRAFIĆ DO KORONY
http://naszsport.iq24.pl/default.asp...93542&nr_str=1

Daj Bóg, niech tak się stanie. Dadzą nam Hernaniego a my im Łobodzińskiego
Ciekaw jestem kto ukradnie Nwaogu z Floty, bo raczej nie my oczywiście :(
Ostatnio edytowane przez Austerlitz : 07.12.2010 o godz. 09:41.

"Urzędnicy są jak książki na półkach biblioteki: im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś służą."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 07.12.2010, 09:40
Bonin to nawet podobny do Łobo jest wzrostem i z twarzy. Pewnie niewielu by zauważyło.
Obawiam się, że to byłaby taka wymiana jednego słabego wypychamy do Korony, a drugi słaby przychodzi.
Jednak jeśli w klubie widzieli go w kilku meczach i faktycznie zostal pozytywnie oceniony to daje im wolną rękę
..
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.12.2010, 10:04
Bonin to nawet podobny do Łobo jest wzrostem i z twarzy. Pewnie niewielu by zauważyło.
Obawiam się, że to byłaby taka wymiana jednego słabego wypychamy do Korony, a drugi słaby przychodzi.
Jednak jeśli w klubie widzieli go w kilku meczach i faktycznie zostal pozytywnie oceniony to daje im wolną rękę
Nie przyglądałem się ostatnio zbytnio jego grze, ale z tego co widziałem, to nawet podobnie gra do Łobo. Niby ma jakiś tam drybling, ale taki trochę sztywny. Nie jestem pewien, czy jest sens ściągać Bonina. Bardziej widziałbym kogoś z dobrym przyśpieszeniem, dryblingiem, no i podaniem. Gracza typu Błaszczykowski, Paulista, Uche...
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.12.2010, 10:08
Austerlitz napisał(a):Wyświetl post
Daj Bóg, niech tak się stanie. Dadzą nam Hernaniego a my im Łobodzińskiego
Ciekaw jestem kto ukradnie Nwaogu z Floty, bo raczej nie my oczywiście :(
Nie wiem, jak Wy, ale ja bym chętniej niż wymiano Łobo - Hernani wolałbym wymiane Łobo - Nikola
Bo jak już ma być zagraniczny piłkarz to wole Kogoś kto wie co to znaczy grać dla Wisły.

Ale i tak sądzę, że to kolejna bzdura wyssana z palca.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.12.2010, 10:12
siekierski napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak Wy, ale ja bym chętniej niż wymiano Łobo - Hernani wolałbym wymiane Łobo - Nikola
Bo jak już ma być zagraniczny piłkarz to wole Kogoś kto wie co to znaczy grać dla Wisły.

Ale i tak sądzę, że to kolejna bzdura wyssana z palca.
A jeszcze lepiej wie jakie możliwości rozrywkowe oferuje Kraków.
Demony odżyłyby szybko... Nie wierzę w odmianę Nikoli.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.12.2010, 11:17
Zobaczymy co dalej będzie się działo z tymi transferowi. Przyznam, że byłbym zadowolony, gdyby Bonin trafił do Wisły. W sumie może on być środkowym pomocnikiem.
Odpowiedz cytując
siekierski
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.12.2010, 11:20
arti napisał(a):Wyświetl post
A jeszcze lepiej wie jakie możliwości rozrywkowe oferuje Kraków.
Demony odżyłyby szybko... Nie wierzę w odmianę Nikoli.
No niby tak, ale wiadomo... nie ma ludzi idealnych Dla mnie życie osobiste piłkarzy jest ich własną sprawą, dla mnie osobiście ważne jest co prezentuje na boisku (no chyba, że pokrywają się ze sprawami związanymi z Klubem - co u niego miało miejsce), ale cóż ludzie się zmieniają i dorastają (czasami)
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Stary 07.12.2010, 11:35
Jeżeli ta rzekoma ofensywa transferowa ma polegać na sprowadzeniu Lisowskiego, Dudu, Bonina, Sotirovicia, Hernaniego, czy Robaka, to śmiać mi się chce. Po odejściu bardzo dobrych piłkarzy jak na nasze warunki, zastąpiono ich graczami zdecydowanie gorszymi. Z dotychczasowych pogłosek wynika, że nadal będziemy sprowadzać słabiaków niż poważnych zawodników.
Odpowiedz cytując
Ejdzbiol
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.12.2010, 11:43
Koalik: z wymienionych przez Ciebie graczy słaby jest Lisowski, może Robak. Reszta to porządni ligowi gracze z niezłymi przebłyskami. Prawda jest taka, że potrzeba nam dobrego lewego obrońcy (Dudu), środkowego (hernani), i napastnika, który coś wnosiłby z ławki (sotirovic). Uzupełnień składu, poza tym, skład jest jak najbardziej do gry. Polityka "zbieramy co najlepsze z ligii i robimy z nich gwiazdy" przecież sprawdza się jak najbardziej.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów