The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2010, 16:46
Jedyne co ma Wojciechowski fajnego to w miare fajna kobiete Wysmarkal sie konkretnie

Widze nawet bilety po 1 zl nie pomogly i na stadionie malo ludzi Oczywiscie trzeba bylo pocisnac po Maleckim ( U Nas jak juz ktos go cisnie to po jakims faulu i nie sa to tego typu przezwiska ). Do tego ciskanie sniezkami i oczywiscie pozdrowienia

Mecz walki, malo ciekawych akcji. Polonia cisnela w drugiej polowie konkretnie. Jedna setka ale coz

Liczylem na remis ale i tak dobrze jest bo koszulki traca punkty a Wisla zagra oslabiona z Arka, ktora u siebie nie takie druzyny pokonywala

PDS - Czekamy na relacje

PS: Kogo tak tlamsil Sobiech? Ten obronca to chyba mial dzisiaj dzien gracza okregowej ligi

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
gizmowisla
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 28.11.2010, 16:54
........ Lech - jakoś od sezonu 2005/06. Zaczęło się od zaproszenia na trybunę gospodarzy (zamknięty sektor gości), po czym Lech obił naszych. ...... juz Was nawet na tym Waszym (zanizonym ilosciowo) smiesznym wiejskim stadioniku biją !!! ....ciesze sie ze : Ratuje Was tylko to , że jesteście z miasta Cracovii ... teraz czuje sie bezpieczniej !!! Palikot - 1650 miejsc tzn ze przyjedzie ich cala wiara jaka chodzi na ten stadionik + zgody
Odpowiedz cytując
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 28.11.2010, 16:55
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post

Widzew - najlepsza ekipa kibicowska w Polsce. Do nich blisko, fajnie się ich ogląda. Mecze z nimi są zacięte.
A ja mysle, ze wy macie najlepszą ekipe w Polsce... bez spiny, wcale sie nie nabijam... Mało jest takich ekip jak wy, serio...
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2010, 16:55
Kibice Groclinu to Ci, którzy już od 80 minuty zaczęli opuszczać stadion?
To Ci którzy nie tylko w Wiślaków, ale także w swoim graczy po meczu śnieżkami rzucali?
No tak, prawdziwa "duma stolicy"

Rozumiem, że wiele piosenek jest uniwersalnych i stosuje je większość ekip. Ale wymaga to minimum rozumu, żeby chociaż liczba sylab się zgadzała bo później brzmi to dość komicznie. Po-lo-nia grać, k*** mać (zamiast 2 sylab)...

Co by o Wojciechowskim nie mówić złego to niezłą sobie laseczkę znala$$$ł
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 28.11.2010, 16:57
QBAS napisał(a):Wyświetl post

Rozumiem, że wiele piosenek jest uniwersalnych i stosuje je większość ekip. Ale wymaga to minimum rozumu, żeby chociaż liczba sylab się zgadzała bo później brzmi to dość komicznie. Po-lo-nia grać, k*** mać (zamiast 2 sylab)...
Gro-clin grać brzmi lepiej i bardziej adekwatnie
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 28.11.2010, 16:59
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Jedyne co ma Wojciechowski fajnego to w miare fajna kobiete Wysmarkal sie konkretnie
Fajna? Mniej więcej podobne ( tylko w tańszych ciuchach) stoją przy 8 przed Piotrkowem ( już za Rawą Mazowiecką) . Zresztą również na 2 na Poznań. Może po drodze do Grodziska ją kiedyś zgarnął.
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2010, 16:59
Pomęczyliśmy bułe, wywieźliśmy 3 pkt i to się liczy. Jak tak słuchałem dzisiaj o tych 14 wygranych z rzędu to mnie pusty śmiech ogarniał gdy konfrontowałem to z "sportowo też nie jesteście zbyt atrakcyjni".

Paradoksem jest że to co podobno jest naszym najsłabszym punktem czyli defensywa wygrywa nam mecz. Bo poza tymi sytuacjami z samej końcówki (szczególnie Mierzejewskiego) to Polonia z tego całego "ciśnięcia nas" nie miała raczej klarownych sytuacji.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 28.11.2010, 17:01
Mowie ze mniej wiecej fajna - biorac pod uwage jego wiek oczywiscie Cycki ma fajne, figure jako taka, twarz straszna ale mowilem o calosci W miare fajna to jeszcze nie fajna

Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.11.2010, 17:02
I teraz zwycięstwo Ruchu.

Odpowiedz cytując
rabi86
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 28.11.2010, 17:02
Nie ważny styl, nie ważna gra, liczą się trzy punkty.

Za tydzień Arka na bardzo trudnym terenie, jesteśmy osłabieni, ale jedziemy tam z nadziejami.
Nie po to się Wilka ściągało, żeby tylko z ławy wchodził.

A co do kartki Bunozy , to może mi ktoś wytłumaczyć za co ją dostał, bo ja tam widziałem faul Chaveza.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2010, 17:03
Sytuacja w tabeli po tym jak sie zaczal sezon to jak dla mnie jest rewelacyjna
Jeszcze tylko Jaga nie wiecej niz remis i bedzie elegancko
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2010, 17:04
Mowie ze mniej wiecej fajna - biorac pod uwage jego wiek oczywiscie Cycki ma fajne, figure jako taka, twarz straszna ale mowilem o calosci W miare fajna to jeszcze nie fajna
No w zasadzie się zgadzam - w pewnym wieku nawet blachara ale smarkata jest OK. Chociaż jako prezes firmy mógłby poszukać jakiejś większa klasą i mniej kurewskim wyglądem.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 28.11.2010, 17:05
Teraz zaczna sie rozkminy kto ma lepszy terminarz na wiosne Cos w stylu rozkminek przed sezonem. Wiemy jak to sie skonczylo

Grunt ze siedzimy na ogonie Jadze, ktora jak nie spuchnie, to chociaz pogubi punkty tu i tam

Jak za tydzien Polonia nie zdobedzie 3 punktow, to Nadprezes zrobi kamehameha

rafkur - Z takim podejsciem do zycia jakie ma Wojciechowski, z jego gadka, przasna twarza i stylem "nowobogackiego" eleganta on kobiet z klasa nie znadzie, chyba ze takie z 8 klasami...podstawowki
Ostatnio edytowane przez kreseq : 28.11.2010 o godz. 17:09.

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.11.2010, 17:09
rafkur napisał(a):Wyświetl post
No w zasadzie się zgadzam - w pewnym wieku nawet blachara ale smarkata jest OK. Chociaż jako prezes firmy mógłby poszukać jakiejś większa klasą i mniej kurewskim wyglądem.
Widać taki ma gust
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.11.2010, 17:12
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Co by o Wojciechowskim nie mówić złego to niezłą sobie laseczkę znala$$$ł
Lekko przerabiając klasyka: "Znalazł? Pan wie ile mnie to 'znalazł' kosztowało?!"
rrr
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2010, 17:16
Teraz zaczna sie rozkminy kto ma lepszy terminarz na wiosne Cos w stylu rozkminek przed sezonem. Wiemy jak to sie skonczylo

Grunt ze siedzimy na ogonie Jadze, ktora jak nie spuchnie, to chociaz pogubi punkty tu i tam

rafkur - Z takim podejsciem do zycia jakie ma Wojciechowski, z jego gadka, przasna twarza i stylem "nowobogackiego" eleganta on kobiet z klasa nie znadzie, chyba ze takie z 8 klasami...podstawowki
8 klasami w nowym systemie z gimnazjum rozumiem ))))

Co do samej sytuacji w tabeli to jest dziwnie dobrze biorąc pod uwagę grę zarówno Wisły jak i Legii. Amica sobie siedzi gdzieś tam niżej i niech już tak pozostanie. W końcu każdy jest mniej więcej (bo my o jedno miejsce za nisko )))) na swoim miejscu.
Jak przypuszczałem - bez względu na ostatnia kolejkę (Arka) na wiosnę będziemy walczyć z Legią o mistrza.
Rycerze jesieni już generalnie spuchli, Jaga też nie dotrzyma kroku. Amica będzie się żreć o kontrakty i przeżywać puchary. Powtarzam - gra jest jaka jest ale nie jest źle.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.11.2010, 17:17

Terminarz terminarzem, ale trzeba grać i wygrywać po kolei, nie patrząc kto następny. Akurat Jaga przyjeżdża do Krakowa a stadion już będzie cały więc tu plus dla Naszych grajków.

Uwierzcie, że prezes nie tylko w sferze klubowej zaskakuje spontanicznymi ruchami. W branży budowniczej jest tak samo albo i lepiej zaskakujący swoimi decyzjami.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

rafkur napisał(a):Wyświetl post
yyy, może się mylę, ale żyłem w przekonaniu, że to córka?
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Widzew - najlepsza ekipa kibicowska w Polsce. Do nich blisko, fajnie się ich ogląda. Mecze z nimi są zacięte.
Napisz wprost, że się wąchacie z Red Bulsami czy innymi FC Warszawami, a nie będziesz o zaciętych meczach pisał. Problem polega na tym, że na wąchaniu się skończy, bo dla RTS nie jesteście partnerem do poważniejszych rozmów.

P.S. Wspomni ktoś o ewidentnym karnym na Tosiku czy kręcimy bekę dalej, że wiecznie faworyzowana Legia?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.11.2010, 17:19
0 22 napisał(a):Wyświetl post
P.S. Wspomni ktoś o ewidentnym karnym na Tosiku czy kręcimy bekę dalej, że wiecznie faworyzowana Legia?
Tak.

Zapewne kolega z Muranowa.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 28.11.2010, 17:23
Co do karnego to nie wiem czy był aż tak ewidentny, ale z tego co na powtórkach widać kontakt był. Więc w tej sytuacji szczęście w osobie sędziego nam dopisało. Ale szczerze mówiąc bardziej bałem się przy strzale w końcówce obok lewego słupka...

A tabela rzeczywiście z kolejki na kolejkę robi się coraz ciekawsza. Oczywiście z naszej i może jeszcze Legii perspektywy. Jaga wygląda na prawdę nader solidnie i słowa uznania należą się Probierzowi. Niemniej jednak ciężko mi uwierzyć, alby do końca sezonu utrzymali taki poziom. Moim zdaniem będą grali w pucharach co i tak będzie dla nich bardzo dużym osiągnięciem ale mistrza moim zdaniem nie zdobędą.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 28.11.2010, 17:23
Przeważnie jest tak, że jesenią dzieją się różne cuda kiedyś był nim Górnik Łęczna. Na wiosnę wszystko wraca do normy czyli o mistrza biją się 2 ekipy Wisła i Legia. Czy obecnie też tak będzie? Jeżeli Jagiellonia się nie wzmocni to na wiosnę [przełom marca/kwietnia] będzie zmiana lidera.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 28.11.2010, 17:25
Ewidentnym? Mogł byc mogło nie być wg mnie, to ze nie ma mi nie przeszkadza ;]
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.11.2010, 17:27
Ta dupa Wojciechowskiego z twarzy mocno przeciętna...
ale jak to mówi mój znajomy - jak się nie ma co się lubi to się rucha jak wiatr dmucha

co do ekstraklasy, kolejka świetna
uciekamy (mówię tylko pod kątem piłkarskim) następującym ekipom z peletonu:
Korona Kielce (2p)
GKS Bełchatów (3p)
Lechia Gdańsk (3p)
Górnik Zabrze (3p)
Polonia Warszawa (3p)
Nie wiem czy liczyć Amikę bo oni w peletonie nigdy nie byli, ale po tej kolejce nasza przewaga powiększyła się o 2pkt.

Teraz niech Górnik wygra z Jagą bo ucieknie żydkom i zmaleje strata do Jagi
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2010, 17:28
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Tak.

Zapewne kolega z Muranowa.

Nie, chociaż również końcówka 'ów'. Rozumiem, że jak karny dla osobistej kosy to mam udawać, że go nie było. Też ciekawa koncepcja
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Snow
Ave Wisła!

Od: 09.2003

Stary 28.11.2010, 17:31
Według mnie karny był ewidentny.

Tyle, że jakie to ma znaczenie w kontekście faworyzowania Legii i np. ostatniej decyzji w sprawie Komorowskiego?

Sędzia zawsze może się pomylić, natomiast w tamtym przypadku, zbiera się sztab i oglądając powtórki na których ordynarnie widać to co widać i tak wnioskuje żeby Komorowskiego nie karać. Bądźmy poważni! Jestem daleki od teorii spiskowych ale takie decyzje centrali są po prostu skandaliczne.

Coś mamy szczęście do tej Polonii. Choćbyśmy grali nie wiem jaką padakę 3 punkty zazwyczaj trafiają do nas.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.11.2010, 17:31
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
yyy, może się mylę, ale żyłem w przekonaniu, że to córka?
Mylisz się...

Karny z kategorii: ".... się przewraca, czując kontakt na nogach - sędzie może podyktować, może nie podyktować". Ja bym takich karnych nie gwizdał, niezależnie od drużyny. Tak samo jak temu, który skakał nad wślizgiem Wiślaka i symulkę rzucil - żółtą od razu... Za rękę taką jak Mierzejewskiego - czerwo. Za grę na czas - czerwo. Niech piłka będzie piłką, a nie grą oszustów.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 28.11.2010, 17:32
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Nie, chociaż również końcówka 'ów'. Rozumiem, że jak karny dla osobistej kosy to mam udawać, że go nie było. Też ciekawa koncepcja
Doszukujesz się podtekstów tam gdzie ich nie ma.

Też uważam, że karny ale widać wyraźnie było go dopiero w powtórce.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 28.11.2010 o godz. 17:35.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 28.11.2010, 17:35
Karny ewidentny i nie ma się co oszukiwac. Pawełek teraz broni wszystko, to sędzia słusznie stwierdził, że szkoda Wojciechowskiemu i reszcie ligi robić nadzieję.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Stary 28.11.2010, 17:38
Karny w polskich warunkach był - w angielskich żółta kartka dla napastnika. Chcemy równać do lepszych to równajmy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów