|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Bo? Bo napisali na murze "je*** wisłę" albo powiedzieły dwa osły do kamery i dałeś się sprowokwać? ;-)
Wybaczcie, że jestem ignorantem ale jestem laikiem w sprawach kibicowskich - chciałbym się dowiedzieć skąd wzięła się ta zwierzęca nienawiść powiedzmy do sprzątaczki która tam pracuje? Dalej nie rozumiem, dlaczego niby pomyliłem fora. Kibicowałem Wiśle kilka razy kiedy grała dobrze w pucharach, ale dalej darzę sympatię bo zrobiła coś do polskiego futbolu i z sentymentem czekam na ponowny jej powrót ze zdwojoną siłą do pucharów (to nie żart). |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|||
![]()
Ale oczywiście zdaję sobie sprawę, że Wiślak będzie pamiętał tylko to gdzie jest krzywdzony ewentualnie to gdzie Legia dostaje prezent. Jego prawo, również gryźć z tego powodu ścianę. Tak jak moje (z którego jednak nie korzystam) gryźć ścianę po meczach Wisły w Gliwicach czy ostatnio u siebie z Lechią.
Mnie cieszy ponad 21 tysięcy ludzi na 'antyciekawej' Arce. I 3 pkt ![]() Pozdrowienia. P.S. Najgorszy mecz Legii w tej rundzie.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 19.11.2010 o godz. 23:09.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
||||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
) nie widzę.Z PAO to też nie do końca było jasne ale wyglądało na to że Kuźbe koleś trzymał i ten chciał się wyrwać na końcu i to zobaczył niby sędzia.Tu jeśli założymy że kitajec nie dostał wagonu ryżu od Waszych zarządców, to pewnie też nie widział co było wcześniej a zobaczył tylko ten ostatni moment(gdzie tam chyba też nic nie było). Może na siłę próbuje to jakoś usprawiedliwić ale podobna sytuacja z niepodyktowanym karnym dla Lechii w meczu z nami.Tam to Bunoza w sposób mało dyskretny przetestował wytrzymałość koszulki rywala a sędzia niby nie widział i teoretycznie mógł nie widzieć ale mógł też dostać 2 wagony kabla ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Sam wyraz twarzy Radovica, nawet całkiem naturalny wzbudza litość, co dopiero podostrzony jakąś mimiką. Samuraj strzelinami (jak to ludzie z tamtej strony świata) w oczach zobaczył jak koleś urwał jaja ET i zagwizdał.
Ciekawe co teraz powie Stępniewski, wielki orędownik i pomysłodawca Japończyków. Nie bądźmy hipokrytami i daj nam Boze wygrać z Zagłębiem w niedzielę chociaż 1:0 po takim samym karnym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Legia gra padlinę nieprzeciętną. W I połowie mieli problem z wyjściem z własnej połowy (u siebie!), a w sytuacji 1 v 1 to chyba tylko napastnik Arki wie jak tego nie strzelił. Jak kiedyś sami dziennikarze z Warszawy pisali, "fartowne zwycięstwa" - dziś mamy kolejne.
Dziwię się, że włodarze Legii nie szukają już trenera za Skorże, bo ich skończy prędzej czy później tak jak nas... Potencjał tam mają, ale dopóki król Maciuś tam włada to jestem spokojniejszy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Najciekawszy jest tytuł na oficjalnej stronie Legii
Kod:
Pewna wygrana Legii ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, no karny z dupy - chociaż w zasadzie można by dyskutować, że ten z Arki zachował się jak nieodpowiedzialny pajac i przy przezywającym miesiączke sędzim dał mu powód.
P.S. Chyba jednak przyznasz, że Rado wciaż nie jest gorszym aktorem od Kirma ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jak dla mnie to lige można już zakończyć. Ktoś na górze wybrał już mistrza na ten sezon
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Muszę przyznać, że dzisiaj przeżyłem małą konsternację na trybunach, bo:
1) Dostaliśmy karnego nie wiem za co 2) Zawodnicy grali niczym na turnieju oldboyów 3) Arkowiec dostał czerwień z pupy 4) Ten ich bramkarz to Pawełek II, albo Cabaj IV (wliczając Pawełka jako ver. II i Anatolka jako ver. III) 5) Mecz kuriozum, ale przynajmniej na tybunach ciekawie ![]() A ten sędzia to był ten sam co na meczu Polska - WKS? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Dziwny ten karny ale nie ma co lamentować. Ogólnie Arka grała ambitnie ale za nerwowo, a to co zrobił Budziński to jak ktoś napisał z miejsca powinien zostać zmieniony. Mieć tyle czasu, obrońców za plecami i praktycznie wbiec z piłką w bramkarza to trzeba mieć talent.
Najlepsze w pierwszej połowie, komentator nawija jak to Legia będzie grać piłką od obrony że nie będą grać długich piłek a Komor jak na zawołanie wali balona do przodu. A japoniec to w ogóle według własnych przepisów ten mecz prowadził bo kilka jego decyzji trudno zrozumieć. |
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
Mam przeczucie, że po zobaczeniu powtórek, Japończyk może się chcieć... otworzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Sędzia gwizdnął to co widział. A że widział że Arkowiec ciągnie Legionistę na glebę to gwizdnął karnego. A że nie widział że Legionista wcześniej ściągnął Arkowca na glebę to błąd. Tylko dlaczego te skośne oczka co po linii biegały nic nie podpowiedziały głownemu?
emj10 Arkowiec czerwień (drugie żółtko) dostał za pysk. Coś tam mu krzyknął "hakamura kaytuna sakaya" i poszła karteczka |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
Jak byłem na innym forum (niesportowym) to kasowano mi tematy sportowe, więc spakowałem manatki i poszukałem sportowego forum - jako że forum Wisły prezentuje się najprzejrzyściej to wybrałem te. Pozdrawiam i kończę na dziś. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Chłopaku nie chce siać tutaj fermentu , ale akurat Rado kładzie sie nawet jak wiatr zawieje
|
|
|
|
Joker the Great
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chłopaku mam przyjemność oglądać mecze Legii od x lat, a mecze Legii z udziałem Rado od samego początku i stwierdzam, że wiem lepiej. Kładł się najbardziej po pierwszym sezonie do tego sezonu. Jest ewidentna poprawa. Albo się ją widzi albo jedzie na stereotypach.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
20 minuta - sędzie mógł gwizdnąć spalonego, nikt by się nie przyczepił. Ale tego nie zrobił, Budzyński miał 100% sytuację - spieprzył. Co do karnego - sędzia nie widział, że Legionista faulował pierwszy. Zobaczył dopiero gdy Arkowiec się zrewanżował i wtedy gwizdnął faul. Zrobił błąd, ale takie rzeczy się zdarzają. Naprawdę gdy czytam wypowiedzi osobników, jak wyżej i przypominam sobie 4-0 po kontrowersyjnym karnym tydzień temu, to pusty śmiech mnie ogarnia...druga żółta. ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Faul w polu karnym to raczej karny (takie głosy były po kopnięciu Cionka przez Komorowskiego, a to też było poza akcją), problemem w tej sytuacji jest że sędzia najpierw nie zobaczył faulu Radovica a zobaczył że później on był faulowany. Nie ma co się rozklejać nad tą sytuacją karny podyktowany i po sprawie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Trener Arki: Cytat:
![]()
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jeśli ty nie widzisz, że L dostaje w prezencie 4 punkty, to musisz być ślepy. Różnica jest znaczna. W meczu Wisła-Legia było już 2-0 i Wisła miała dużą przewagę, trzeci gol wisiał w powietrzu. W meczach Legi, Legia nic nie gra, NIC, nie oddaje nawet strzału (dziś) czy jest bezradna jak w meczu ze śmiesznymi i dwukrotnie dostaje piłkę stojącą z 11 metrów po skandalicznych decyzjach jakich nie widziałem w całym swoim kibicowskim życiu dotąd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To chyba parodia sezonu będzie...Komentatorzy C+:
"Jeszcze chyba żółta kartka dla Radovica...Zaraz zaraz..nie bardzo wiem o co chodzi? Chyba rzut karny? TAAAK!ALE ZA CO?!?! Za to tutaj CIĄGNIĘCIE BRUMY. Ale to on był ściagany przecież" Tekst roku ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Pozatym, przestancie szukac spiskow i sie tym zajmowac panowie, bo to jest zenujace - to raz. A dwa, ze po meczu z Lechią i karnym z Legią, to nie wypada... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A co byś chciał, żeby powiedzieli?
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Tak patrzę na tą powtórke i patrzę.... i w sumie to zawodnik szpArki sam sobie winien... Po co on mu chciał spodnie ściągnąć? Ja wiem, że Radovic go wcześniej ciągnął, ale co to ma do rzeczy? Tak się w piłkę nożną nie gra, takie rzeczy trzeba piętnować. Zakładając że żółty nie widział, że to Radovic "ściągał", to karny słuszny.
Podobnie jak kartki za pyskówki. Powinni jeszcze na podstawie powtórek karać za wszelkie "symulki", "gry na czas", chamskie odzywki, gesty itp. W NFL za różne 'chamskie' zagrania sypią się kary dla zawodników w dziesiątkach tysięcy dolarów... Dzięki temu sie uczą "na błędach". ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
wchodzi kibic L do sklepu kibica i prosi o koszulkę klubową sprzedawca pyta: piłkarza czy sędziego podać ?
a tak w ogóle, to nawet jeśli Radović był "zaczepiany" to już dawno było po ptokach (po akcji) i należał się pośredni, ale nie 11, na litość. Choć oczywiście nie wierzę by znany z jaskółek i chamówni Radović był bez winy - jak ktoś wlecze cię jak końmi to w końcu zechcesz się uwolnić od trzymającego, nie? A faktem jest to, że to Serb zamiótł murawę przeciwnikiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ola Boga, ale 'lamenty'.
Lechia została przekręcona w meczu z Wisłą. Arka została przekręcona w meczu z Legią. Dziękuje, dobranoc. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Duch Legii "zawsze" mistrzowskiej, powraca wzmocniony Maćkiem z Wydziału Szkolenia
Ps. żeby nie było pod moim adresem to czy tamto - rzecz bezdyskusyjna oczywiście, iż Legia bez jakiegokolwiek "karnego" udziału "żóltych" kartkodawaczy, była dzisiaj absolutnym dominantem a wynik końcowy meczu, był najmniejszym wymiarem kary dla bałtyckiego rywala i tylko nic nie kumate towaszystwo piłkarskie z Weszło oraz forumowicze nigdy niewierzący w Spideyopodobnych, pomawiają dziewicę o niecne czyny, ze zwykłej zazdrości lub zadr z przeszłości ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 20.11.2010 o godz. 02:09.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|