|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Błagam, Cyfra ma wykupić wszystkie mecze...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Orange startuje razem z ITI, są w jednej drużynie. Wg mnie pójdzie walka na wykończenie,bo C+ bez polskiej ligi leci, a N także bez czegoś nowego co jej przysporzy abonentów padnie. Orange sport bez polskiej piłki nie ma racji bytu. Tak więc walka musi iść niezła i coś czuje,że kasa będzie większa niż szacuje Ekstraklasa. Zwycięzca poza prestiżem i prawem do pokazywania spotkań naszej kopanej długo będzie lizał rany. Wygra ale pewnie zadłużony będzie po uszy. Dlatego uważam,że prawa będą podzielone, bo ich odsprzedaż pozwoli choć trochę ewentualnemu zwycięzcy złapać oddech.
A tak swoją drogą tyle kasy za pokazywanie takiego...... ![]()
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 17.11.2010 o godz. 17:12.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Jak Polsat wystartuje razem z C+ to pozamiatane. Nsport i Orange są za ciency w uszach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Ale czy to jest normalne, żeby oglądać naszą ekstraklasę będzie trzeba miec 2 platformy cyfrowe! Czy kogś przypadkiem tu nie poje..ło?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jakby nie było, poziom żenujący, ale sentyment jest i długo pozostanie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Z tego co wiem to jest to normalne. Spotkałem się z takimi sytuacjami na zachodzie. Premiership w tym momencie pokazują SKy Sports i ESPN UK, a Primera Division Canal+ Spain, Gol Televisión i laSexta. Wiadomo, że lepiej dla wszystkich aby liga była transmitowana tylko w jednej stacji jednak dzielenie praw telewizyjnych to nie jest polski wynalazek. Tak więc teksty o nienormalności polskiej piłki są tu nieuzasadnione.
Ostatnio edytowane przez Arked : 17.11.2010 o godz. 19:18.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2010
Offline |
|
|
Nie ma takiej opcji zeby N padlo ;] Nawet nie wygrywajac przetargu na Ekstraklase, trzeba nie miec zielonego pojęcia piszac takie bzdury
) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Cyfrowy Polsat z Cyfrą+ mi osobiście by odpowiadał
Co do ITI (tvnu)- jak dla mnie beznadziejna sprawa, bo mają Legię. Wiadomo jakby wtedy było. . . I bądźmy konsekwentni: ITI spi******* ;P ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Całą ligę powinna mieć jedna platforma inaczej to porażka jakaś, bo ktoś chce oglądnąć całą kolejkę i co ma mieć np Cyfre i CP. Dramat.
![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Jest tak opcja. po pierwsze nie takie firmy już padały, po drugie N ani razu nie przyniosła dochodu, po trzecie zaś ITI jest mocno zadłużone i sądzę że w przypadku kolejnych 3-5 lat deficytu po prostu sprzedadzą tą platformę(znaczną część już w zeszłym roku zakupiła Grupa TVN, wbrew głosom akcjonariuszy mniejszościowych)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Poziom pokazywania polskiej ligi przez Canal+ jest - mowiac obiektywnie - bardzo wysoki. Nie mam na mysli tutaj komentarza ktory czasami bywa stronniczy i malo obiektywny ale sama technike pokazywania meczow. Jak przypomne sobie okres kiedy lige powazywala TVP a co potem zaoferowala C+ to wogole niebo a ziemia. Wogole, trzeba obiektywnie przyjac ze zainteresowanie Polska Liga ogromnie wzroslo od kiedy, przed paru laty, Canal+ kupilo do niej prawa. Innymi slowy, poziom pokazywania meczow nijak sie ma do tego co jest pokazywane. Oby bylo w tym lepiej.
Ostatnio edytowane przez RAF : 17.11.2010 o godz. 20:51.
![]()
Szostego sierpnia roku panskiego 2003 zdziesiatkowani przez kontuzje i chimery pilkarze Wisly Krakow starli sie z Cypryjczykami w Nikozji. Walczyli jak poeci, walczyli jak prawdziwi Krakowianie. I wywalczyli awans do III rundy el. Champions League....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jak wygra N to ja olewam sprawę i wogóle nie wykupię abonamentu (a mam Canal+ od ładnych kilku lat). Po pierwsze poziom programów sportowych w TVN jest żenujący (pamiętacie Kudłatego?), po drugie nie mam zamiaru oglądać Doroty Gardias komentującej mecz a po trzecie jak chcą promować Legię, to nie za moje pieniądze.
![]()
rrr
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Kto wie, może w przyszłości dołożymy się do transferu jakiegoś Ronaldo czy innego Raula do Legii
![]() ![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
A ja dziś w dzienniku spotkałem wypowiedź profesóra pasiastego.
I tak mnie naszło, że te wypłaty to nie są w piłkarzy, ale żeby pokazać koleżanką z Kauflanda, żeby stulili pyski i nie psioczyli, bo jak sam mówi czyta fora. A na forach można było spotkać bardzo ostre komentarze pod adresem psora. Więc pasiaste koleżanki, morda w kubeł i klaskać bo jak nie to zbieram zabawki i koniec zabawy. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gdyby ligę miała brać N to ja już chyba wolę Tv Trwam - w sumie przyoszczędzę w takiej sytuacji bo N na pewno nie kupię. Aż takim kretynem nie jestem żeby Rudego dobrowolnie wspierać. Nie dołożę z własnej woli ani 1 grosza do kampanii POpaprańców.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak samo jak Orange nie startuje a jak N wygra to mecze pokaże...
Pozmieniała się w ostatnich miesiącach mocno sytuacja na rynku platform i C+ zwąchało się z Polsatem, dali sobie programy nawzajem, stąd w C+ jest paczka Polsatu, co przez lata było nie do pomyślenia. N podpisała z Tp umowę partnerską, mówili że Orange sport jest z tego wyłączone, jak widać bujda na resorach. C+ i polsat grają na wyniszczenie N. Zobaczymy jak to się skończy. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak czy siak mogliby przed 31 grudnia ogłosić wyniki,bo wtedy mogę wymówić obecną umowę z C+. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
N nie wygra z C+ bo do dla canalu to jest byc albo i nie byc na polskim rynku. Bo co by nie mowic 70% abonametow cyfry to ludzie ktorzy ogladaj nasza lige. Miedzy innymi ja place co miesiac 200 stowy zeby ogladac Wisle i inne spotkania od czasu do czasu- pelny pakiet plus HD
I jezeli straca lige straca i mnie jako klienta, bo oprocz C+filmu i sportu w wiekszosc platform to prawie te same kanaly tylko w innych pakietach. ![]() ,
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Solorz jakoś na dniach sprzedał Polsat do Cyfrowego Polsatu co ma mu dać 2.5 mld zł gotówki, mimo iż większość tej kwoty zapewne wrzuci w rozwój swojego internetu i kupno Polkomtela to nie sądzę by odpuścił krajowy rynek sportowy. Inna sprawa że właściciel CP nigdy nie przepłacał, stąd moje domniemanie że gotówkę na zakup wszystkich pakietów wyłoży C+. Zaś ten ostatni w zamian za mniejszy udział w kosztach kupna praw do naszej skopanej uruchomi na platformie C+ swój program z polską piłką, który będzie równolegle emitowany na platformie Polsatu. W ten sposób CP zyskuje tą część rynku która jest zainteresowana polską ligą, a dla której C+ jest zbyt drogim produktem. Zaś C+ utrzymuje obecną bazę abonentów i ma szansę na dalszą ekspansję(kosztem głównie platformy N) |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że C+ będzie zainteresowany pakietem 1 i 2, a resztę może odpuścić. Raczej nie są w stanie pokazać wszystkich meczy na żywo w swoich kanałach, więc 4 najlepsze mecze z każdej kolejki pewnie ich zadowolą.
1. Pakiet pierwszego wyboru Stacja ma w każdej kolejce dwa mecze - wybiera jako 1. i 4. w kolejności 2. Pakiet drugiego wyboru Stacja wybiera dwa mecze - jako 2. i 3. w kolejności. 3. Pakiet szeroki Stacja pokazuje wszystkie pozostałe mecze, czyli 5.-8. w każdej kolejce ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Z tego co wiem to kanały Polsatu mają też dołączyć do N, więc nie wyciągałbym z tego specjalnych wniosków.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
"Klub miał być doskonałym forum dla biznesu podstawowego - wielkiej firmy informatycznej. Tymczasem - jak zauważa prezes Filipiak - "dostajemy w tyłek". Nowy, przepiękny stadion stwarzał nowe perspektywy. Na przepięknym nowym stadionie widzów jednak coraz mniej, a loże biznesowe świecą pustkami." Miód na moje serce ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Loże nie świeciłyby pustkami gdyby zespół coś grał albo gdyby klub była jakąś marką. A, że jedno i drugie nie ma miejsca, no to takie tego są efekty. W sumie nie rozumiem zdziwienia Filipaka, w zasadzie czego oczekiwał?
Już jakiś czas temu pisałem,że nie ma żadych logicznych przesłanek za tym aby taka firma jak Comarch ładowała kasę w taki dziwny klub. Na chyba,że ma to działać na zasadzie byleby gadali byle jak ale żeby gadali i pokazywali. No to pokazują i gadają o Cracovii jako o zespole tragicznych występów i śmiesznych kibiców. A kwestia tego,że stadion nie będzie zapełniony choćby w 50 procentach wszyscy bardzo dobrze wiedzieli,ale jak widać z wyjątkiem Filipaka. Rzuć to chłopie czym prędzej,jak już musisz to zainwestuj w koszykówkę a nie rób niczego na siłę. Masz TSV idź tam,przynajmniej kibiców ten klub ma. ![]()
|
|
|